Emel Korkmaz (Ali İsmail'in annesi) Anne bu pazar İstanbul Maratonunda koşuyor
-
frankestayn1 adlı üyeden alıntı
Öbür tarafta ateşi bol olsun devlete kalkan eli bi taraflarına sokarlar
Hükümete değil DEVELETE KARŞI GELEN BU TERÖRİSTLERİ SAVUNAN DA GÖZÜM DE TERÖRİSTTİR NET.
Terbiyesiz herif, Ali İsmail Korkmaz senden daha vatanseverdi emin ol. Cahilliğini kusma burda beni gece gece çileden çıkardın, modda yokmuş silmemiş yazdığını. Hangi terör eyleminde gördün de terörist diye damgalıyorsun Gezi'de sokağa halk indi halk, senin gibi koyunlar anlamaz. Ali ismail'i de ara sokakta sopaları başına vura vura öldürdü şerefsizler, 38 gün komada yattı tertemiz pırıl pırıl bir gençti. Senin gibilerin eline kaldı işte memleket halimiz ortada. Ohalle yönetiliyorsunuz, millet ac acına yaşıyor, daha bu günleri de arayacaksınız, müstehak. Bize de müstehak. Biz de verdik elinize koca memleketi.
velizrsln adlı üyeden alıntı
bu kadar salak olduğunuzu sanmıyorum sadece insani duygularınıza yenilip taraf takım tutma galyanına geliyorsunuz, yollarda nice abilerimiz kaza diye öldürüldü her biri burada bir konudan fazlasına geçmedi bu nedir böyle gerçekten kim gerçekten şeyine takıyor sanmıyorum :/
bu arada söylemeden gitmiyim akp li ya da chp li değilim, türkiye yöneticilerinide sevmiyorum
Ali İsmail gibi gençleri ülkesini seven farkında hiç kimse unutmaz, neli olduğun önemli değil, haksızlığa karşı direnen bir gençti ve bu uğurda adice öldürüldü, canından oldu. Çoğunluğa, sesi çok çıkana karşı direnmeye yürek istediği için Ali ismail'ler gururumuz onurumuz oluyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:27 ----------
matrax33 adlı üyeden alıntı
"Ben neden mi koşuyorum? ALİKEV için... ALİKEV, Ali İsmail Korkmaz adına, o'nun hayallerini yaşatmak, gerçekleştirmek adına kurduğumuz vakıf...
Bizler, o'nun ailesi olarak o'nun kısacık yaşamında gerçekleştirmeye çalıştığı hayallerinin, düşlerinin peşine düşmek için bu vakfı kurduk"
Şimdi ismailin fikirlerine bir bakalım,
https://galeri12.uludagsozluk.com/54...ler_660640.jpg
Şimdi aslında benim üzerime inancım gereği vazife değil ama genede sorayım.
Bu vakıf milyarlarca inananı olan dini değerlere hakaret için mi kurulmuş ?
Kimse feyk meyk demesin resim için twitleri zamanında 1. elden gördüm.
Bunlar henüz 19 yaşında fikirleri olgunlaşmamış ama eleştirmeyi öğrenmiş heyecanlı bir gencin yazdıkları, tabi kendisine aitse onuda bilmiyoruz. Bu tweetleri inançları vs. yi herşeyi sorgulayan ve eleştiren herhangi bir ergende düşünebilir veya yazabilir. Bu onları terörist yapmaz. Din sizin tapulu malınız değil. Dini eleştiriyor diye terörist de olmaz, kötü olmaz o kendisini bağlar. Vakıf 19 yaşında bir gencin tweeter da islam eleştirilerini desteklemek amaçlı kurulmadı ufacık ufacık düşünmeyin, vakıfın amacı eğitime destek vermek herşeyiyle legal ve kanunlara uygun bir şekilde mücadele eden bir kurum. Ayrıca kimse size yardım yapın Ali ismail'i sevin demiyor. Şİmdiye kadar ne yapıyorsanız onu yapın zaten yaşınız gelmiş en az 25-26 ya bu saatten sonra o yaşa kadar ne biliyorsanız öyle gider. Ama kimseyi rencide etmeyeceksiniz, burası bir motosiklet forumu ve bu forumada böyle bir duyuru yapmayı üye uygun bulmuş yapmış, motorcular arasında Ali İsmail'i rahmetle anıp vakfına destek vermek isteyen motorcular da olabilir düşüncesiyle paylaşılmış MT sizin ideolojilerinizin veya dünya görüşünüzün çevresinde dönen bir yer değil 10 senelik bir forum.
Comfirmation Bias
Reklamlar
-
yazılanlara üzülmedim.
zira beklenilen yazılar.
hani " cahil ile sohbet zordur bilene , cahil söyler ne gelirse diline" lafı vardır ya bilmek lazım.
Ali İsmail terörist midir ?
gezi olaylarında dövülerek öldürülen, öldürülmesinin üstü kapatılmaya çalışılan 19 yaşında bir çocuk.
gezi terör eylemi miydi ?
meydana devlete karşı değil devleti korumak için çıktık,
devlet hırsızın, uğursuzun elinde kalmasın,
beceriksizlikleri yüzünden milletimiz zulüm çekmesin istedik, halen de istiyoruz.
misal ekmeğin israfı çok diye ekmek gramajını düşürdük diye müjde vermesinler,
benzin 5,60 dolar 3,90 Euro 4,50 tl olmasın,
motosiklete gökten %20 vergi gelmesin,
el kadar çocuklar sistemli olarak tecavüze uğramasın,
kalın elbise üstünden öz kızına şehvetle sarılanlar çıkmasın deyü,
insan gibi yaşayıp,
insan gibi beslenin deyü,
insan gibi ölün deyü,
itin köpeğin saltanatı sürsün diye ölmeyin deyü,
ev almak için yıllarınızı ipotek edip patronun köpeği olmayın deyü,
yani milletin içindeki çomar dahil her biri bilmeseler dahi insan olsunlar deyü,
bunları anlayabilmek için altyapı lazım,
entelektüel birikim,
dünya görüşü lazım,
o da yok.
farklı bir konuya yazmıştım,
Dunning-Kruger sendromu ;
Bu varsayımda iki bilim insanı, "Yanlış sonuçlara veya talihsiz seçimlere varanlar, sonuçların yanlışlığını veya seçimlerinin talihsizliğini anlayabilecek yetkinlikte de olmayabilirler." görüşünü savunmaktadır.
Varsayım
1.Yetkin olmayan insanlar becerilerine aşırı değer biçme eğilimindedirler.
2.Yetkin olmayan insanlar diğer insanlardaki gerçek beceriyi fark edememektedirler.
3.Yetkin olmayan insanlar kendilerindeki yetersizliğin boyutunu görememektedirler.
4.Eğer bu yetkin olmayan insanlar becerilerini geliştirmek üzere eğitilirlerse, geçmişteki eksikliklerini fark edip kabul etmektedirler.
Sonuç olarak insanlar, bir konu hakkında ne kadar az biliyorsa, o konu hakkındaki az olan bilgisi aslında ne kadar az bilgi sahibi olduğunu fark etmesini engellediği gibi, sanki konuyla ilgili her şeyi biliyormuşçasına bir özgüven kazandırmaktadır.
kaynak wiki.
kısaca diyor ki bireyin cahil olduğunu anlaması için cahil olduğunu anlayacak kadar bilgi birikimi gerekir.
düşün ki en büyük problemi aracındaki cam filmi olan bir milletten bunu bekliyoruz.
bırakın be hocam,
ne demişti havaalanında dövülen "bokunuzda boğulun".
az kaldı,
nasıl çıkıp canımızdan can verdik,
sıranız yaklaşıyor.
çoluğunuz çocuğunuz aç kaldığında meydana çıktığınızda size gül mü atacaklar ?
"şükrümüz karşımızdakinin yokluğunaydı." lafını duymuştum babamdan.
kimsede yokken iyi idi,
şimdi bağzılarında var çoğunda yok.
ekmeğinden 50 gram çalıp sarayın ışıklarını açıyorlar,
onlarca insanımız öldükten sonra köprüde göbek atıp 3 gün sonra "çok pahalı" diyorlar,
çoluk çocuğuna tecavüz edilmesine ses etmiyorlar,
erkek çocuklarına tecavüz edildikten sonra " bir kereden bir şey olmaz" diyebiliyorlar,
çocuklara tecavüz ediyorlar demiş miydim ?
bu yazı cevap olarak yazılmadı.
aslında yazmaya niyetim de yok,
zira artık çomara "yat, kalk, pati ver" den başka bir şey öğretilebileceğini sanmıyorum,
ki onu bile doğru düzgün yapamıyorlar.
zoru görünce kuyruğunu bacaklarının arasına sıkıştıran,
mazlum görünce ezmekte beis görmeyene laf anlatılmaz.
geçenlerde 6 askerimiz öldürüldü,
burada buna dair bir yazı, bir mesaj gördünüz mü ?
umurlarında değil.
Ali İsmail terörist miydi ?
evet,
vatan hainleri için terörist idi.
-
konuya öyle yada boyle bır yorum yazmayacagım ama bence bır motosiklet formunda paylaşılacak bır konu olmamalı cunku ister istemez iş siyasete girecek ve sanırım forumda isyaset yasak.heleki konu böyle yorumlamaya acık bir konu olursa
-
rEnE adlı üyeden alıntı
Terbiyesiz herif, Ali İsmail Korkmaz senden daha vatanseverdi emin ol. Cahilliğini kusma burda beni gece gece çileden çıkardın, modda yokmuş silmemiş yazdığını. Hangi terör eyleminde gördün de terörist diye damgalıyorsun Gezi'de sokağa halk indi halk, senin gibi koyunlar anlamaz. Ali ismail'i de ara sokakta sopaları başına vura vura öldürdü şerefsizler, 38 gün komada yattı tertemiz pırıl pırıl bir gençti. Senin gibilerin eline kaldı işte memleket halimiz ortada. Ohalle yönetiliyorsunuz, millet ac acına yaşıyor, daha bu günleri de arayacaksınız, müstehak. Bize de müstehak. Biz de verdik elinize koca memleketi.
Ali İsmail gibi gençleri ülkesini seven farkında hiç kimse unutmaz, neli olduğun önemli değil, haksızlığa karşı direnen bir gençti ve bu uğurda adice öldürüldü, canından oldu. Çoğunluğa, sesi çok çıkana karşı direnmeye yürek istediği için Ali ismail'ler gururumuz onurumuz oluyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:27 ----------
Bunlar henüz 19 yaşında fikirleri olgunlaşmamış ama eleştirmeyi öğrenmiş heyecanlı bir gencin yazdıkları, tabi kendisine aitse onuda bilmiyoruz. Bu tweetleri inançları vs. yi herşeyi sorgulayan ve eleştiren herhangi bir ergende düşünebilir veya yazabilir. Bu onları terörist yapmaz. Din sizin tapulu malınız değil. Dini eleştiriyor diye terörist de olmaz, kötü olmaz o kendisini bağlar. Vakıf 19 yaşında bir gencin tweeter da islam eleştirilerini desteklemek amaçlı kurulmadı ufacık ufacık düşünmeyin, vakıfın amacı eğitime destek vermek herşeyiyle legal ve kanunlara uygun bir şekilde mücadele eden bir kurum. Ayrıca kimse size yardım yapın Ali ismail'i sevin demiyor. Şİmdiye kadar ne yapıyorsanız onu yapın zaten yaşınız gelmiş en az 25-26 ya bu saatten sonra o yaşa kadar ne biliyorsanız öyle gider. Ama kimseyi rencide etmeyeceksiniz, burası bir motosiklet forumu ve bu forumada böyle bir duyuru yapmayı üye uygun bulmuş yapmış, motorcular arasında Ali İsmail'i rahmetle anıp vakfına destek vermek isteyen motorcular da olabilir düşüncesiyle paylaşılmış MT sizin ideolojilerinizin veya dünya görüşünüzün çevresinde dönen bir yer değil 10 senelik bir forum.
Çocuğun yaptığı eleştiri değil hakaret ve nefret söylemi, yazımı iyi okursan ben kimseyi terörle yaftalamadım. Din ben veya bir başkasının tekelinde olduğunu idda etmedim. Söylemek istediğim çocuğun fikirleri alenen büyük bir çoğunluğun hassasiyetine hakaret etmek. Ayrıca eleştiriye açıklığı savunuyorsanız benim yazdıklarım tamamen eleştiridir. Hakaret yok aşşağılama yok. Kendi düşüncelerinizi eleştiri sınıfına sokabiliyorsanız karşıt eleştirilere de açık olun.
-
Benim polis arkadaşımın üstüne el bombası atan da 14 yaşında bir p.çti.
Kimse burada ajitasyon yapmasın.
Gazi mahallesinde bu tip arkadaşların ana baba dedelerini dinleyin bi çocuklarını kurtarmak için nasıl uğraşıyorlar.
-
jackonbir adlı üyeden alıntı
Benim polis arkadaşımın üstüne el bombası atan da 14 yaşında bir p.çti.
Kimse burada ajitasyon yapmasın.
Gazi mahallesinde bu tip arkadaşların ana baba dedelerini dinleyin bi çocuklarını kurtarmak için nasıl uğraşıyorlar.
14 yaşındakilerin hepsini döverek öldürmemiz mi gerekiyor bu durumda varmak istediğin nokta nedir ,cami de bira mı içtiler , yoksa üzerleri çıplak deri elbiseli , deri eldivenliler mi söz konusu nedir.Ajitasyon yapan yok gayet makul bir destek mesajını haksız olmana rağmen kirletmeye devam edyorsun.
-
mgora adlı üyeden alıntı
14 yaşındakilerin hepsini döverek öldürmemiz mi gerekiyor bu durumda varmak istediğin nokta nedir ,cami de bira mı içtiler , yoksa üzerleri çıplak deri elbiseli , deri eldivenliler mi söz konusu nedir.Ajitasyon yapan yok gayet makul bir destek mesajını haksız olmana rağmen kirletmeye devam edyorsun.
Arkadaşım, bu ülkenin gencinin, içinde bulunduğu durumu sorgulayabilmesine ve ona sağlıklı tepki geliştirmesine engel olacak her türlü
oluşumun canı cehenneme.
Okuyup bir yerlere gelip adaletsiz, hukuksuz sitemi düzeltebilecek bir bireyin meydanlarda harcanmasına karşıyım ben.
harley is making love with
davidson
-
matrax33 adlı üyeden alıntı
krizi fırsata çevirmişler takılıyolar işte. Herkesin ticari zekası benim ki gibi kıt değil demekki. Ben genelde elimdeki parayı batırırım.
hay yaşa..
-
Jemand adlı üyeden alıntı
hay yaşa..
"kişi kendinden bilir işi" der bir atasözümüz.Vakfın faaliyet raporu görmek isteyenler için orada.
www.alikev.org
-
Ben de sokağa çıktım. Bi kaç gün sonra yanlışımı anladığımda kendimi insanları hiç bir şey yapmayan polise saldırmamalarını, bunun demokratik bir eylemden çıktığını anlatırken buldum.
Bulamayabilirdim de. Farketmez.
Bir sivile ömür boyu hapis cezası bile verirsin, tartışılır.
Silahla vurur, belki bi bahane uydurabilir.
Ama sokak ortasında birini döverek öldürmek, vahşettir. Kimden gelirse gelsin yanlıştır. Saçma sapan argümanlarla bu olayı bir araya getirmeyin.
-
mgora adlı üyeden alıntı
Burs , Eğitim , Evladı ölen bir ailenin bir amaç için çalışması bunlar bizi iyiye götürecek şeyler.(kin nefret değil şahsım adına kardeşim bu şekilde katledilse bu aile kadar naif ve kanun içinde olabileceğimi sanmıyorum)
Birileri gelip konuyu kirletene kadar öyle göze batan bir konu değil , koşu bugün olduğu için bir kaç sefer yazdım (geçen senede yazmıştım muhtemelen ölmez sağ olursam seneye de yazarım burası ciddi vakit geçirdiğim bir forum ve buradan böyle bir amaca destek olmak isteyenler vardır diye düşünüyorum.
Emel Korkmaz'ın yardım linki :
https://ipk.adimadim.org/kampanya/CC18688
durum bu.[COLOR="Silver"]
Benim aslında anlatmak istediğim farklı bir olay. Darulşafaka da burs veriyor veya benzer kurumlar.
Bizim aslında öncesinde ,yardımlaşmaya , dayanışmaya dayalı bir yapımız varken şimdi bu tür şeyleri olağan üstü görür olduk. O kadar ki içimizdekileri kaybettik acaba diyorum.
Bunlar da art niyet aramamın sebebine gelince.
Bir çok kurum , sivil toplum örgütü vs. eğitime destek vs diyorlar. Tamam güzel de , arkadaş o kadar eğitim sisteminin çarpıklılığı , müfredatın rezilliği ortadayken, önce sistemin değişmesine öncelik verin. Bunun için bir çabaya düşün. Ben önce bunu görmek istiyorum.
Yanlış anlaşımaya mahal verdi isem affola. Saygılar
-
mgora adlı üyeden alıntı
"kişi kendinden bilir işi" der bir atasözümüz.Vakfın faaliyet raporu görmek isteyenler için orada.
www.alikev.org
geçicen o işleri. burslar için, yardımlar için çocuğun ölmesini mi bekledi bu aile ? öncesinde yapsalarmış madem? baktılar çocuğun ismi piyasa yaptı, gayet tabii kullanacaklar. çocuk suçlu veya suçsuz orası beni ırgalamaz. konumuz da bu değil zaten. bu vakıf dernek işlerinin sonu genelde hortuma gider bu memlekette. matrax' ın paylaştığı görselde ahlaka sahip bir çocuğu yetiştiren aileden de hortum dışında bir şey beklemek epey komik olacaktır.
birazcık akıl, birazcık mantık ya.. motosiklet kullanan adam bu kadar düşük zeka seviyelerinde dolaşmamalı.
sen ve senin gibiler böyle böyle demogojiler ile sömürdünüz memleketi
-
geçicen o işleri. burslar için, yardımlar için çocuğun ölmesini mi bekledi bu aile ? öncesinde yapsalarmış madem? baktılar çocuğun ismi piyasa yaptı, gayet tabii kullanacaklar. çocuk suçlu veya suçsuz orası beni ırgalamaz. konumuz da bu değil zaten. bu vakıf dernek işlerinin sonu genelde hortuma gider bu memlekette. matrax' ın paylaştığı görselde ahlaka sahip bir çocuğu yetiştiren aileden de hortum dışında bir şey beklemek epey komik olacaktır.
birazcık akıl, birazcık mantık ya.. motosiklet kullanan adam bu kadar düşük zeka seviyelerinde dolaşmamalı.
sen ve senin gibiler böyle böyle demogojiler ile sömürdünüz memleketi
Kişi kendinden bilir işi sözünü tam da bu nedenle kullandım.Gördüğün gibi vakıf , dernek gibi oluşumlara bile güvenilemeyen bir ülke halini almışız bende diyorum ki neye dayanarak bunu söylüyorsun orada faaliyet raporu var göz attın mı (ben sanmıyorum) , çevrende ki insanlara , geçmiş tecrübelerine hayırsever işadamlarına ve oluşumlara bakıp bunu söylüyorsun , haklısın motosiklet kullanan bir insan bu kadar düşük zeka seviyelerinde dolaşmamalı.
Evet ülke insanı her şeyi para ile ölçer hale gelmiş , ölen bir insandan bahsediyoruz , adına kurulan olumlu işler yapan bir vakıftan bahsediyoruz adam çıkıp diyor ki verilen zarar ne olacak , insan canı para ile kıyaslanıyor , doğu kültüründe insan canının kıymeti yoktur nasılsa üç çocuk yaptırdık , daha biz de bunlardan çok var kafasıdır bu.Bu kafa işte tadilat yaparken sürücüleri düşünmez-önlem almaz , bu kafa yan tarafa duvara astığı çiçekler için emniyet şeridi yetmez gibi bir de ekstra şerit kapar , bu kafa boğaz köprüsünde ramazan ayında bakım onarım yapar ilk gün çalışma yokken yolları keser insanlar o sıcakta 3-4 saat yolda kalır (herkes unutmuştur ben motorla geçmeme rağmen unutmadım) , rastgele iş yapar , az kişi ile çalışır bir aydan uzun süre işi tamamlamaz ,bu sürede önlem yetersizliğinden bir motorcu ölür , bu kafa kaç ay geçmesine rağmen köprü şeritlerini düzeltmez.Bu kafa önlem almaz.Bu kafa öldürür.Haklısın motosiklet kullanan adam akıllı olmalı.
İşte bu kafaya sahip olmayanlar benim seslendiklerim , bakın böyle bir vakıf var , evladı ölen bir anne koşuyor bir amaç için (belki bir teselli için) birilerine üç kuruş okul masrafına destek olsun diye , bu annenin hedefine ulaşmaması bizim ayıbımız olacaktır.Onlar duysun yeter , vicdanı , merhameti ve insanlığı olanlara burada yazılanlar.
Son durum bu ayın 26'sına kadar bağış yapabilirsiniz.
92.274 /125.000 TL Kampanya Hedefim
-
ilk iki cümlenden sonrasini okumadim. hep ayni seyleri eveliyip geveliyosun. hayirseverleri hortumlamaya tam gaz devam
-
ilk iki cümlenden sonrasini okumadim. hep ayni seyleri eveliyip geveliyosun. hayirseverleri hortumlamaya tam gaz devam
Kişi kendinden bilir işi
-
Evet son gün geldi bu sene de hedefe ulaşıldı.Yüzdelerde yeşil rengi görünce mutlu oluyor insan.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)