xterkan adlı üyeden alıntı
Hali hazırda bulunan, Tümosan ve Pancar motor gibi motor üreten fabrikalara, önce motor ürettir, sonra kolay olan, üretim bandında ,araç kasası üretip monte et, diğer aksamlar zaten kolay, şimdi yerli otomobil yapılacak deniyor, çok güzel haberde, 10 senedir halen deniyor, ciddi bir yerli üretim yapılacaksa, peki neden diğer yerli kitler, yabancılara satıldı, yoksa seçim yatırımı mıdır ?
Altay tankı da üretilecekti ne oldu ? Cevap motorunu Tümosan üretecekti olmadı, şimdilik rafta bekliyor
Atak helikopteri üretilecekti ne oldu ? Cevap üretiliyor ama motor Amerikan ve Abd izni olmadan satılamıyor ve İtalyan tasarım
Yerli otomobil üretilecekti ne oldu ? Cevap Saab tan belli ürünler ve prototip alındı 5.6 senedir beklemede, 40 milyon heba olmuş, bugün çıkan haber
Pancar motor TÜRKİYE nin ilk yerli dizel motor üreten fabrikası ve şimdi kapalı, arazisi de satılacak, belkide satıldı, yerli otomobil deniyor ama bir aracı bir yerden ,bir yere götüren ,elektrikli veya içten yanmalı motoru yoksa ,o araç nasıl yerli olacak, oysaki motor üretsek, sıradan bir atölyede bile motora yürüyen aksam yapabiliriz, yüzen, uçan ve karada hareket eden her makine nin ve aracın motoru vardır, sen motor üretmeden, araç yaparsan, bu yerli olmaz, o motoru kimden alıyorsan, ona bağımlı olursun, bakınız Almanya Leopar tanklarına parça vermedi, geçenlerdeki tartışmalardan sonra bilmem anlatabildim mi, seçim yatırımı başka birşey değil bana göre
madem yerli otomobil yapacaksın ,neden bu alanla ilgili en önemli parça olan, motor üretilmiyor, hali hazırda üretebilecek fabrikalar varken, bu fabrikalara neden motor ürettirilmiyor, destek verilmiyor, tam tersi kapatılıp, satılmasına razı olunuyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:40 ----------
bende yorumuma cevap yazacak bir babayiğit arıyorum