Merhaba arkadaşlar,gezinirken boyle bir videoya denk geldim.
Motosiklet.net üyelerinin bu konu hakkında düşüncelerini merak ettim nedense
Merhaba arkadaşlar,gezinirken boyle bir videoya denk geldim.
Motosiklet.net üyelerinin bu konu hakkında düşüncelerini merak ettim nedense
Oldum. Olunuyo yani. Dini beni alakadar etmez. O kendisi ile yaratıcı(inanıyorsa) arasında... Önemli olan insanlığı dini değil.
Anasını satayım dersin ki memlekette hiç hırsızlık hak yeme taciz tecavüz küfür ahlaksızlık yok herşey dört dörtlük..Kimlikte din bakarak yazıyorum..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Sevgili olayını geçtim ama birçok ateist yada deist arkadaşım var
Bu arkadaslarim birçok Allah kitap diyen tanidiklarimdan arkadaşlarımdan cook daha iyi çok daha hak hukuk bilen , bilinçli insanlar .
Eski isverenim ermeniydi çalışanın en ufak emeğinin bile karşılığını verir , emeğine saygı duyardi . Simdi ki isverenim dilinden Allah kitap düşürmüyor ama calisanina en ufak saygısı yok , nereden ne keserim kafasına da .
Ne dertliymis ben böyle ya :(
Güzelse olur
Ben dini bütünlerle sevgili olup dinden çıkartıyorum genelde.
Ben dindarlarla zaten olamıyorum.Ateist tercihimdir aslında
Aslında şöyle düşünüyorum; sevgilim benim inancımı değiştirmeye karışmadığı sürece yani kendi inancını mutlak doğru kabul edip dayatmadığı sürece istediği her dine inanabilir. Bence mesele inancından çok o inancın diğer tarafa dayatılmasında ortaya çıkıyor. Bu dayatmayı ateistler aslında zaten yapmıyor. Tanıdığım tüm ateistlerin kimsenin dinleriyle derdi olmadığını görüyorum. Onların tek derdi, kabul etmedikleri bir inancın dayatılmaya çalışılması. İnanç dayatmasını da zaten genelde inancına fazlasıyla bağlı insanlar yapıyor.
Yani ateistle birlikte olurum çünkü zaten bana karışmaz. İnançlı biriyle de olurum beni inançlarımla kabul ettiği sürece. İnanç büyüme gelişme çağında aileden, eğitimden ve çevreden alınan bilgilerle şekillenir ve bu bilgiler artık hayat boyu kolay kolay değişmez, çünkü kutsallık kavramı bir süre beyni o bilgileri sorgulamaya kapatır. Bu nedenle kimseyi değiştirmekle uğraşmam ve istemem de zaten. Uğraşanları da hiç anlamıyorum. Bunun değişebilir birşey olduğuna inanıyorsan önce kendi kutsal kabul ettiğin inancını sorgulamalısın!
Artık kimse kimsenin karakterine bakmıyor, nefes alsın yeter diyor :D
İnançlı biriyim. Ateist birine nikah kıyamam. Hak dinlerden olmalı nikah için. Ucunda evlilik yoksa sevgilide olmam zaten. Gönül eğlendirecek yaşta değilim gayrı.
Olur.
Olunur.
Olurum.
Sorunun muhatabı sanırım inançlı biri olmalı. Soru tipi bu sekilde..
O halde, bu soru iki adımlı olmalı:
1- inançlı biri misiniz?
Eger cevap evet ise
Bu soruya geçilmesi mantıklı.
Ee sonuç derseniz?
Kimsenin inanclarini sorgulayacak kadar hadsiz degilim.
Aksi halde, yaraticiliga öykünmek olur..
Bu da büyük günahlardandır!
Peygambere dahi tebligden otesi yasak kilinmisti..
Yazdiklarimi tekrar okudum da..
Hem, ne alaka dededim hem de kendimi hakli buldum.
İyi adamim lan ben..
Aferin bana
Kafirun suresi 6. ayet meali -( senin dinin sana, benim dinim bana.)- Beraber olmak
sözünden ne anladığınıza göre değişebilecek bir durum. Nikah konusu yine farklı. İslami açıdan ; Hristiyan ve Musevi ile evlenebilirsin, ateist ile evliliğe onay yok.
Ha ben üç beş gün keyfimi sürecem sonrasında her kez kendi yoluna diye bir uygulamaya
dinimizde müsaade yok. Ben imam nikahi yaptım diye kimse kimseyi kandırmasın. Ha ateistle cinsel birliktelik dışında her şeye müsaade var . Ticari ortaklığga da onay
var. Bunların hepsini kulak arkasi yapar da evlenirsem , ileride çocuğunuzun nasıl
yetiştirileceği konusunda büyük problemler yaşayabilirsiniz. Sevgilerle.0
Dunya nerde biz nerdeyiz hala......umudum zerre kalmadi...
Kendim de ateistim ve tercihimi de herhangi bir dine mensup olmayanlardan (ateist, deist, agnostik, vs...) yana yapıyorum çünkü:
- Ortak konuları tartışmayı, konuşmayı, sorgulamayı severim, dindar biri ile bu konuları tartışmak doğru olmuyor, istemeden inancına zarar verebiliyorum.
- Kendi yaşam tarzımın dindar biri ile zıt düşeceğini bilirim, bu sebeple ileride çıkacak sorunları öngörürüm.
- Evlilik ve çocuk düşünmeyen biriyim keza kız arkadaşım da benimle aynı düşünceleri paylaşıyor, dindar birinin evlilik istemesi kaçınılmaz.
Bu arada genel olarak her konu hakkında tartışmayı, fikir alışverişini seven biriyim sabahtan akşama sonra tekrar sabaha kadar tartıştığım olmuştur tek konu hakkında veya konudan konuya atlayarak. Bu tartışmaların bir çoğunu din üzerine dindar arkadaşlarımla yaptım seviyeli olarak, ben başlatmadım ama onlar "Neden inanmıyorsun?" diye kendi meraklarını gidermek için başlattılar hep. Zaten ateist adam "Neden inanıyorsun?" sorusunu ancak ve ancak "Neden inanmıyorsun?" sorusu yöneltilirse sorar, yoksa kimsenin neye inandığı onu ilgilendirmez, tek isteği kendi hayatına saygı duyulması ve karışılmaması, yoksa Cem Yılmaz'ın da dediği gibi "İstersen krem peynire tap..."
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)