Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 SonuncuSonuncu

ATEİST BİRİYLE SEVGİLİ OLUR MUSUNUZ ?

Motovento
    REKLAM ALANI
    twisten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Onların ki işgal bizim ki fetih diye adlandırılır. Onların tarafından bakılırsa da ikisi yer değiştirir sadece.

İlköğretimde bize öğretilen;
    Gayrimüslümler Osmanlı idaresinde 600 küsür yıl huzur içinde yaşamışlar. Sonra bu huzur bi taraflarına batmış olacak ki bağımsızlıkları için ayaklanmışlar, Osmanlıya ihanet etmişler miş miş miş. Vay nankörler ...

Şimdi kardeş katlini yazacağım konu yine değişecek Devletin bekaası için miş miş miş. İslamda cinayet padişahlara muaf mı?
    Kendi kardeşini boğdurtanlar fetihleri elinde güllerle mi yaptı ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Alıntı Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siz Boşnak olarak orda müslümanlara soykırım olmadı diyorsanız iki ihtimal var ya haberiniz yok yada söylemeyeceğim diğer ihtimal...

Srebrenitsada neden başka dinden insanların mezarı yok açıklar mısın..
    Amerika oradaki savaşı bitirmiş...komik gerçekten komik...

" Fetih" nedir "işgal" nedir "soykırım" nedir.... Aradaki farkları bilmiyorsanız karıştırmanız normal..

Nazi Almanya'nın Fransa'yı alması işgal Yahudileri öldürmesi soykırımdır...
    Ahmet kendin çalıp kendi oynuyorsun,soykırım olmamıştır diye birsey mi söyledik ?
    Vahşet,katliam dedim hala buraya gelip manipulasyon yapıyorsun,işin gücün konuyu çarpıtmak.

SavageGarden - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA NC750S
    @hasmet, meramımı anlatabilmiş olduğuma sevindim.

Alıntı kaldera adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hadi ben buraya ahzap suresinin belli bir konuyu açıkladığı ayetlerini yazıyorum..55 ayetten 62 ayete kadar bütünlük ve mutlaklık ifade ediyor..

nedir sorun olan....?
    özellikle 58. ayette arapça lafız olarak azarlama ve çok sert tehdit mevcuttur.bunu türkçe tercümede ifade edemezsiniz..
    hadi buyrun neymiş ahzap 56 da bu kadar anlatılamayan konu..?

55- "Onlara (Peygamber hanımlarına); babaları, oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, hizmetçi kadınları ve cariyeleri hakkında bir günah yoktur. Ey Peygamber hanımları, Allah'tan korkun, şüphesiz Allah, her şeyi görmektedir."
    56- "Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamberi överler Ey inananlar! siz de O'nu övün, O'na salat ve selam getirin."
    57- `Allah'ı ve Peygamberini inciltenlere, Allah, dünyada da ahirette de lanet eder; onlar için alçaltıcı bir azab hazırlamıştır."
    58- "Mü'min erkek ve kadınları, yapmadıkları bir şeyle suçlayıp inciltenler, iftira etmiş ve apaçık bir günah yüklenmiş olurlar."
    59- "Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin kadınlarına söyle: Bir ihtiyaç için dışarı çıktıklarında örtülerini üstlerine alsınlar, vücutlarını örtsünler. Bu onların hür ve namuslu bilinmelerini ve bundan dolayı inciltilmemelerini daha iyi sağlar. Allah çok bağışlayan, çok esirgeyendir."
    60- "İki yüzlüler, kalplerinizde fesat bulunanlar, şehirde bozguncu haberler yayanlar, eğer bundan vazgeçmezlerse, andolsun ki seni onlarla mücadeleye davet ederiz; sonra çevrende az bir zamandan fazla kalamazlar."
    61- "Lanetlenmiş olarak, nerede bulunurlarsa yakalanır ve öldürülürler."
    62- "Allah'ın geçmiş milletlere uyguladığı yasa budur ve Allah'ın yasasında bir değişme bulamazsın."

bu Ahzap 56 .ayet camiie cemaat olanlar çok sık duyarlar..arapça okunuşu şöyledir..

İnnallahe ve melaiketehu yusallune alan nebiyyi, ya eyyuhallezine amenü sallü aleyhi ve sellimü teslima...

ilgili forum topiğine geçip, inanılan şeyler uğruna insanın nasıl da manipüle edilmeye yatkın olduğunu, kılıf uydurmak için tefsir, kelimelerin anlamları ile oynama gibi nasıl kıvırmaların yapıldığını açıklıcam. kalın harflerle işaretlediklerim bunun en güzel örneği. çeviri kaynağı maniplatif olunca...

aynı kelime ile bir yerde salat etmek bir yerde övmek demeye çalışlıyor.

yatein türkçesi aynen şudur: (diyanet işleri çevirisi) : Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber’e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selâm edin.

salat şu demek: Hazreti Muhammet’in adı anıldıkça saygı göstermek için okunan dua.

daha önce de dedim. sadece bu ayet bile yaratıcıya hakarettir. güneş sistemini, galaksileri, en yakın yıldıza ışık hızı gitseniz 4 senenizi alacak muazzam büyüklükteki evreni, zamanı yaratma ücüne sahip yaratıcı, 13.8 milyar yıl sonra yarattığı bir kulun adı anılınca ona saygı gösteriyor.

yalnız bugünlerde yoğunluğum fazla, vaktim ne yazık ki fazla değil, sadece bu çarpıtılan kelimeyi görünce dayanamadım. "rezerve" gibi oldu ama kusura bakmayın, o topic'te açıklıcam bu gibi çarpıtılmaları. zira bu çarpıtmalar bir değil....onlarca.

bazen diyorum ki, iyi ki kuran'ı okumuşum. zira birinci kaynağı birinci dereceden okuyunca, farklı oluyor. böyle birileri tv'de orda burda arapça konuşuyor ya, azıcık melodili filan okuyuyor ya, insanlar bişey sanıyor. ya da bazen arapça kuranlar okuyorlar (evet kuran kursunda kuran okuma kursları veriliyor arapça verilmiyor, anlamadan okuyor çoğu insan) oh ne güzel sevaba girdim diyor insanlar halbu ki, mesela şunu diyorlar sevaba girdiğini düşünürken: "(ey muhammed) onlardan (yani eşlerinden) diledigini geriye bırakır, diledigini öne alabilirsin..." gene, en hafif dille yazayım: cima sırasını söylüyor bu ayet.

inanış, evet, ispat edilmeyen birşeydir. ama mantık öyle değil. ispat istemez mantık. benim mantığıma çok ters geliyor, size ters gelmeyebilir. ama gerçek olan tek bir şey var, kuran. o yüzden de zaten sürekli bunu diyorum, türkçe kuran okuyun. anlayarak ve her okuyuşunuzdan evvel kafanızdaki o çok kudretli yaratıcı imajını hep aklınızın bi köşesinde tutarak okuyun.. hep deniyor ya dönemin koşulları her ayetin hangi koşullar altında geldği de önemli. bazen ayetler tek bir cümle bişey ifade etmiyor ama neden veya hangi olayın neticesinde geldiğini öğrenince insanın ağzı açık kalıyor.

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı SavageGarden adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ...ilgili forum topiğine geçip...
    inanış, evet, ispat edilmeyen birşeydir. ama mantık öyle değil. ispat istemez mantık. benim mantığıma çok ters geliyor, size ters gelmeyebilir.
    gel bakalım ilgili topiğe
    kusursuz mantığını(!) dayandırdığın mutlak doğrularını (!) ve güçlü tevatürlere alternatif diye sunduğun tarihin gerçek yüzünün vesikalarını da al gel yalnız

Sinan Aksu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Afrika..
    Zamanın da eşcinsel bir İngiliz kralı varmış,
    Bu arkadaşa ;

Yahu sen eşcinselsin, İngiltereyi nasıl yöneteceksin ? diye sormuşlar.

Ben İngiltereyi G.tumle değil ki, aklımla yöneteceğim demiş.
    jimi_hendrix bunu beğendi.

Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Alıntı transcan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zamanın da eşcinsel bir İngiliz kralı varmış,
    Bu arkadaşa ;

Yahu sen eşcinselsin, İngiltereyi nasıl yöneteceksin ? diye sormuşlar.

Ben İngiltereyi G.tumle değil ki, aklımla yöneteceğim demiş.
    Osmanlı Padişahlarının da bir sürüsü vardı öyle, hatta birisi artık işi şiir yazmaya kadar vardırmıştı, pek de meşhurdu ...

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    İnsanoglunun Allah inancı gün geçtikçe geriliyor ve bir gün tamamen bitecek.

İslam dini de genel kabul görmüş açıklamalarda böyle olacağını kıyamet bahsinde bildiriyor.
    İslama göre birgün mutlaka kıyamet kopacak.
    Yine islama göre yeryüzünde Allah diyen tek kişi oldukça kıyamet kopmayacak.
    Yani kıyamet mutlaka kopacağına göre demekki bir gün yeryüzünde Allah diyen kimse kalmayacak.

Günümüzde dinler zaten tamamen bitmiş durumda.
    İnançlı kimse neredeyse hiç kalmadı.
    Fakat inandığını iddia eden milyarlarca insan var.
    Halbuki kimse dinine uygun yaşamıyor.
    İnsanlar inandıklarını iddia ediyorlar ama dinlerinin yap dediklerinin çoğunu yapmadıkları gibi yapma dediklerini yapmaktan geri kalmıyorlar.
    Fakat Allah inancına sahipler.
    Bir sonraki aşamada onu da kaybedecekler.

İnanç mevzusu şiddetle itiraz edilse de deizme kaymış durumda.
    Bir kaç yüzyıl içinde ateizme devşirilecektir.

Bu iyi mi kötü mü ayrı bir tartışma konusu.
    Fakat gidişatın bu yönde olduğu ortada.
    jimi_hendrix bunu beğendi.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

BigLion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio xevo 250 ve Yamaha Tracer 700
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster

İslam dini de genel kabul görmüş açıklamalarda böyle olacağını kıyamet bahsinde bildiriyor.
    İslama göre birgün mutlaka kıyamet kopacak.
    Yine islama göre yeryüzünde Allah diyen tek kişi oldukça kıyamet kopmayacak.
    Yani kıyamet mutlaka kopacağına göre demekki bir gün yeryüzünde Allah diyen kimse kalmayacak.

Günümüzde dinler zaten tamamen bitmiş durumda.
    İnançlı kimse neredeyse hiç kalmadı.
    Fakat inandığını iddia eden milyarlarca insan var.
    Halbuki kimse dinine uygun yaşamıyor.
    İnsanlar inandıklarını iddia ediyorlar ama dinlerinin yap dediklerinin çoğunu yapmadıkları gibi yapma dediklerini yapmaktan geri kalmıyorlar.
    Fakat Allah inancına sahipler.
    Bir sonraki aşamada onu da kaybedecekler.

İnanç mevzusu şiddetle itiraz edilse de deizme kaymış durumda.
    Bir kaç yüzyıl içinde ateizme devşirilecektir.

Bu iyi mi kötü mü ayrı bir tartışma konusu.
    Fakat gidişatın bu yönde olduğu ortada.
    "İnançlı kimse neredeyse hiç kalmadı." sanırım tek tek milyarlarca inananın kalbini yarıp baktın
    Ahmet Turan Peker bunu beğendi.

Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250
    Neye baktığın kadar nereden baktığında önemlidir.Eğer cuma vakti herhangi bir camide yer bulamıyor ve namazını dışarda kılıyorsan,ne kadar çok Müslüman var dersin. Ama dinle imanla alakan yoksa sefer tam tersini düşünürsün.

Zaten konu nun cevabıda burada. dini hassasiyetle bakarsan ateist biriyle olamazsın. Dini hassasiyetin yoksa kim olduğu fark etmez insan olsun yeter dersin ki bu tüm dinler için geçerlidir. Hatta mezheplere kadar girmiştir bu iş.(örnek: inançlı bir sünni ile inancı bir alevi yada bir şia ile sünni zor evlilik yaparlar. istisnalar tabii ki vardır. Doğru yada yanlış olabilir ama gerçek böyledir

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Asıl konuya dönersek, farklı inanç ve felsefeye bağlı iki insanın uyumlu bir birliktelik yaşaması zordur. Fakat asıl önemlisi, aynı inanç ve felsefeye bağlı olsa bile uyumlu bir birliktelik yine zordur. Anlayış, özveri, sevgi ve emek ister. Bütün bu unsurların karşılıklı dengesini gerektirir.

hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ibrahimi dinler büyük hızla siliniyor şu an bile. Norveç, Hollanda, Almanya gibi.
    Gayet emin konuşuyorsunuz... da bu işin istatistiğini tutanlar sizin kadar emin değiller nedense...

http://en.m.wikipedia.org/wiki/Growth_of_religion

"According to a religious forecast for 2050 by Pew Research Center the percentage of the world’s population that unaffiliated or Nonreligious is expected to drop, from 16% of the world’s total population in 2010 to 13% in 2050."

Ama siz de haklısınız, "acaba önyargılı mı düşünüyorum, dur bi Wikipedia'ya bakayım" diyecek olsanız yasak değil mi? Peki ya Fransa'da yaşayan COQ? Gerçi kendisine tesir edecek istatistik te yok muhtemelen. Önyargılı haliyle seviyoruz onu... Az sonra Özal'a bağlarsa da sorun yok. Bayağı olduğu bahsi açılmayalı...

Alıntı SavageGarden adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    türkçe kuran okuyun. anlayarak ve her okuyuşunuzdan evvel kafanızdaki o çok kudretli yaratıcı imajını hep aklınızın bi köşesinde tutarak okuyun...
    Arapça ve Türkçesini birlikte okuyorum. Kelimelere daha iyi hakim olabilmek için. Etkileniyorum şahsen her defasında.

Burada bir universitede din bölümünde müslüman bir Amerikalı profesör Kur'an Arapçası dersi veriyor her güz dönemi. Kitabını dahi almıştım ama denk getirip alamadım dersi... Ders bittiğinde Kuran anlaşılıyormuş. İslam'a ilgi duyan Amerikalılar çeviriyle falan uğraşmayıp direk bu dersi alıyorlar.

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Sonra inançlı insan kalmadı deyince kızıyorsunuz.
    E Allah yeryüzünde bir tane bile Allah diyen kalmayacak sonra kıyamet kopacak diyor.
    Ama buna inanmıyorsunuz.
    İtiraz ettiğinize göre.

Mesela tüm semavi dinler cehennemden bahsediyor.
    Korkunç bir yer tarife göre.
    Üstelik sonsuza kadar!
    Ama umrunuzda bile değil.
    Her türlü gıybet, hakaret haram yeme
    Yani sizi cehenneme götürecek her naneyi yemekten geri durmuyorsunuz.

Ya korkmuyorsunuz.
    Ya da inanmıyorsunuz.

Cehennem gibi korkunç bir sona gerçekten inanan bir insan kusura bakmayın ama korkudan kafasını secdeden kaldıramaz.
    Böyle kaç kişi tanıyorsunuz?
    Kendiniz dahil.

İnanç mevzusunu gelenek ve alışkanlıklarla karıştiriyorsunuz.
    Günlük yaşantımıza ya da karakterimize uymadığı için bir çok din özünden uzaklaştırılıp güncellendi.
    Yani islamin da hıristiyanlığın da light versiyonuna inanıyorsunuz.
    Bir sonra ki etap tümden reddetmedir.

Birilerine sorunca inanıyorum demekle inanmış olunmuyor.

Ben gözlemlerime göre bir durum tespiti yapıyorum sadece. Katılırsınız katılmazsınız ayrı ama bu sayılarla çürütülecek bir konu değil eyleme bakın.
    Kiliseye ya da camiye gitmek cehennemden kurtulmak için yeterli değil.
    Bunu da çok iyi biliyorsunuz.

Tabi ben tekrarlamak isterim ki bahsettiğim inanç dinlere olan inançtır.
    Yoksa dünyanın büyük bölümü Allah'a inanıyor. Ama dinlere inanç yok, inandığını söylüyor.

Her dini kendine göre uyarladığı özel bir dincik haline getirmiş durumda.

Hele ki cennet ve cehennem olgusuna sahip semavi dinler.
    Cehenneme inanan bir insan birinin hakkını yiyip ahrette şikayetçi olacağı korkusuyla mal alırken pazarlık bile yapamaz.
    Bu dünyanın geçici oldugunu ve esas olanın sonsuz ahiret hayatı olduğunu söyleyen bir dine gerçekten inanan bir insan küçük hesaplar peşinde koşar mı?
    Araçların sağından bile geçemez.
    Ve dediğim gibi cehennem korkusundan kafasını secdeden kaldıramaz.

Özetle;
    Teşhis koymak için kalpleri yarıp ameliyat yapmaya ya da istatistik tutmaya gerek yok.
    Kısa bir muayene, topluma tarafsız bir bakış yeterli.
    Semavi dinlerin ölçülerine bakınca tüm dünya cehennemi doldurmaya koşuyor.
    Koşarken de inanıyorum diye röportaj veriyorlar.
    İnanmıyorlar ama bunu itiraf edemeyecek kadar da Allah'tan korkuyorlar.
    Bu oksimorondur ama gelecekte o korku da kalmayacak.

Tabi siz yok öyle değil insanlar iyilikte birbiriyle yarışıyor herkes cennete gidecek iddiasindaysaniz buyrun kanıtlarınızı alalım.
    KALDERA bunu beğendi.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250
    Sonra inançlı insan kalmadı deyince kızıyorsunuz.
    E Allah yeryüzünde bir tane bile Allah diyen kalmayacak sonra kıyamet kopacak diyor.
    Ama buna inanmıyorsunuz.
    İtiraz ettiğinize göre.

Mesela tüm semavi dinler cehennemden bahsediyor.
    Korkunç bir yer tarife göre.
    Üstelik sonsuza kadar!
    Ama umrunuzda bile değil.
    Her türlü gıybet, hakaret haram yeme
    Yani sizi cehenneme götürecek her naneyi yemekten geri durmuyorsunuz.

Ya korkmuyorsunuz.
    Ya da inanmıyorsunuz.

Cehennem gibi korkunç bir sona gerçekten inanan bir insan kusura bakmayın ama korkudan kafasını secdeden kaldıramaz.
    Böyle kaç kişi tanıyorsunuz?
    Kendiniz dahil.

İnanç mevzusunu gelenek ve alışkanlıklarla karıştiriyorsunuz.
    Günlük yaşantımıza ya da karakterimize uymadığı için bir çok din özünden uzaklaştırılıp güncellendi.
    Yani islamin da hıristiyanlığın da light versiyonuna inanıyorsunuz.
    Bir sonra ki etap tümden reddetmedir.

Birilerine sorunca inanıyorum demekle inanmış olunmuyor.

Ben gözlemlerime göre bir durum tespiti yapıyorum sadece. Katılırsınız katılmazsınız ayrı ama bu sayılarla çürütülecek bir konu değil eyleme bakın.
    Kiliseye ya da camiye gitmek cehennemden kurtulmak için yeterli değil.
    Bunu da çok iyi biliyorsunuz.

Tabi ben tekrarlamak isterim ki bahsettiğim inanç dinlere olan inançtır.
    Yoksa dünyanın büyük bölümü Allah'a inanıyor. Ama dinlere inanç yok, inandığını söylüyor.

Her dini kendine göre uyarladığı özel bir dincik haline getirmiş durumda.

Hele ki cennet ve cehennem olgusuna sahip semavi dinler.
    Cehenneme inanan bir insan birinin hakkını yiyip ahrette şikayetçi olacağı korkusuyla mal alırken pazarlık bile yapamaz.
    Bu dünyanın geçici oldugunu ve esas olanın sonsuz ahiret hayatı olduğunu söyleyen bir dine gerçekten inanan bir insan küçük hesaplar peşinde koşar mı?
    Araçların sağından bile geçemez.
    Ve dediğim gibi cehennem korkusundan kafasını secdeden kaldıramaz.

Özetle;
    Teşhis koymak için kalpleri yarıp ameliyat yapmaya ya da istatistik tutmaya gerek yok.
    Kısa bir muayene, topluma tarafsız bir bakış yeterli.
    Semavi dinlerin ölçülerine bakınca tüm dünya cehennemi doldurmaya koşuyor.
    Koşarken de inanıyorum diye röportaj veriyorlar.
    İnanmıyorlar ama bunu itiraf edemeyecek kadar da Allah'tan korkuyorlar.
    Bu oksimorondur ama gelecekte o korku da kalmayacak.

Tabi siz yok öyle değil insanlar iyilikte birbiriyle yarışıyor herkes cennete gidecek iddiasindaysaniz buyrun kanıtlarınızı alalım.

En geçerli kanıt sizsiniz.
    Hiçbir veriye dayanmadan secde nedir bilmeden yada neden yapılır bu kadar ahkam kesmek "çakal"llığın(hatırlamazsın şimdi niye yazdım) en alâ sıdır

Ha bu arada bana ters olsa da bilgi yada bilgisizliğinizi yazıya dökmekteki maharetiniz takdir gerektiriyor

TEBRİKLER
    COQ bunu beğendi.

KALDERA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    visal 125 DOMİNAR 400 UG-HERO XPLUS 200 4V
    Benimde gorusum cog ile aynidir..yada benim gorusum aklinda kalmis olabilir.evet Allah diyen kimse kalmayacak....gecmiste bu konuda soyle yazmisim....

Allah'ın sünneti böyledir..Sebebi ise safların ayrılmasıdır ve ayrılacaktırda..Sınav böyle...İnanmamanız inkar etmeniz için süslü gösterilen okadar
    argümanınız olacakki Sadece müminler ve kafirler kalacak...

Çünkü İslam garip başladı garip bitecektir.
    Az olan müslümanlar , çok olan inkarcılar arasında gariptirler.Böyle olması onları dahada kıymetli kılmak,ve kendi aralarında safları ayırmak içindir.

Kötülerin kötülüklerin çokluğu yanında hayırlar ve hayırlılar az olunca hem garip hemde kıymetli olurlar.
    Dünya hayatının süslü olması ve Allah'ın da böyle dilemiş olması hep sınav imtihan içindir.
    Kurandaki savaş ve cihad ayetlerine baktığınızda savaşta sizin zafer kazanmanız yine Allah'ın dilemesi ile olacaktır.

Yani kazanıp kazanmamanız hiç öenmli değildir.Allah malınızla canınızla kendisinin yolunda ne yapıp yapmadığınıza değer veriyor..

tevbe suresinde;
    '''Dünya hayatını ahirete tercih mi ediyorsunuz? Fakat dünya hayatının faydası ahiretin yanında pek azdır.''' demektedir
    ..
    COQ bunu beğendi.

Motosikleti
    SD 1290R
    Birincisi, insan nisyandan mürekkeptir. Unutur. Gayba inanmak kolaydır ama sürekli hatırlamak kolay değildir. Namaz gibi sık bir ibadet olmasının hikmetlerinden biri de belki odur.

İkincisi, "iyi olmak için dine niye ihtiyaç var" diyebilirsiniz. Günlük hayatta çok farketmeyebilir, ama bıçağın kemiğe dayandığı durumlarda, ki bir cok insanın hayatında belirleyici etkisi olan o durumlardır, ciddi fark oluşturabilir. Gerçekten inanan bir insan basit günahlar işleyebilir ama bazı kritik şeyleri yapamaz. Cennet cehennem basit bir hadise değil. Şahsen bu kalitede insanlar tanıdım.

Üçüncüsü, insanlar dini sadece kitaptan öğrenmezler. Din, içinde bulunduğu toplumun kültürü ile harmanlanır. Malesef Türk toplumu olarak etik seviyemiz çok düşük. Haksız bir genelleme olacak ama, dindarlarımız ahlaksız ve sahtekar, solcularımız ve sekülerlerimiz bağnaz ve baskıcı. Açıkçası çok bir farkları da yok. Bu toplumun içinden sahabe gibi müslümanlar çıkması ne kadar mümkün? Ortam leş gibi. Kimse masum ve temiz değil.

Etrafınızda iyi müslüman yoksa, 1. Gerçekten az olduğu içindir 2. Acaip bölünmüş bir toplum olduğumuz içindir diye düşünüyorum şahsen.

Çok samimi ve iyi hıristiyanlar da, ateistler de tanıdım, karışık bir toplumda yaşadığım için. Ama o kalitede insan her grupta az zaten. Ama var. Müslümanların arasında çok gördüm, ama bu herkes için geçerli bir deneyim değildir tabii ki. Ama iyi müslüman görmesem dindar olmayı tercih etmezdim. İkincil olarak da din öğretisi, etrafımdaki dünya ve kendi iç dünyamda öğrendiklerimle ve yaşadıklarımla genel olarak ölçüştü, mantıklı ve bütüncül geldi. Daha çok araştırıp, öğrenip, deneyim kazandıkça da bu düşüncem değişmedi, bilakis derinleşti.

İleride dindarların sayısı ve kalitesi azalır mı, artar mı? Sayı olarak artacağı, en azından önümüzdeki onyıllarda, kesin gibi. Ancak kalite olarak artar mı? Net bir şey söylemek zor... Hiç kolay bir şey değil çünkü. Kendi çocuklarım için bile endişeliyim.

Mehmet Akif'ten:

Müslümanlık nerde bizden geçmiş insanlık bile
    Alem aldatmaksa maksat aldanan yok nafile
    Kaç hakiki müslüman gördümse hep makberdedir
    Müslümanlık bilmem ama galiba göklerdedir

Motosikleti
    Yine burada gordum galiba peygamberim ummet sayisi hakkindaydi.su kadar zaman gecmis toplam 100 kisi diye..

Bunun bir anlaminini Allah tarafinda hic onemi yok.
    Oyle peygamberler vardirki inanani 3 kisiydi.bazilarinin hic ummeti yoktu.olamadi..
    Hz isanin vefat ettiginde ummeti kac kisiydi..?

Motosikleti
    SUPERDUKER
    kıyametin falan inançla alakası yok.
    mahalli kıyamettten bahsediyorsanız seller toprak kaymaları ve volkanik patlamaları onuların açıklamaları var ...(geçmişte olsaydınız efsaneler üretim dinyaratırdınız gene siz)
    global olarak buz çağları ve göktaşı gibi olaylar var onlarında dinle alakası yok
    güneş dünyayı yutacak onunda ne zaman olucağı belli hesap yapıp buluyorlar .
    kara enerjiyi de mantıka oturtukları zaman oda mistiklikten çıkacak merak etmeyin.
    evrene göre mahalli bir yıkımdan söz edersek güneş dünyayı yuttu göktaşı falan filen oldu bişeyler yedi bizi .
    evrenin kalanında trilyon çeşit tür vardır zaten ha biri gitmiş ha biri kalmış pek dert değil.
    zaten insan kendini okadar önemli görüyor ki başına gelen herşey den bir anlam çıkarmaya çalışıyor zzaaaaa
    yani atayiz olmakla alakası yok konuların çok şey yapmayın seviişmek iyidir

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    İnsan olması yeterli

Motosikleti
    SD 1290R
    Yine burada gordum galiba peygamberim ummet sayisi hakkindaydi.su kadar zaman gecmis toplam 100 kisi diye..

Bunun bir anlaminini Allah tarafinda hic onemi yok.
    Oyle peygamberler vardirki inanani 3 kisiydi.bazilarinin hic ummeti yoktu.olamadi..
    Hz isanin vefat ettiginde ummeti kac kisiydi..?
    Ama bunlar cevap değil ki. Koskoca islam dini az miktarda insan "çok iyi" olsun diye mi geldi? Sizinle benim onların arasında olma ihtimali nedir? Çok büyük bir israf olmaz mı? Niye kasıyoz o zaman bu kadar?

Eleştirilere kulak verin. Gerçekten de keyfiyet olarak iyi durumda mı islam alemi? Kaç tane doğru düzgün müslüman devleti var. Günümüzdeki entelektüel üretime (bilimsel yayın, ürün ve icad) müslümanların katkısı ne durumda? "İslamist terörist" diye bi kavram yıllardır dönüp dolaşıyor. Birileri cihat yapıyorum diye kafa kesip insan yakıp kadınlara tecavüz ediyorlar. Neden hâlâ bu devam ediyor? Ülkemizin haline bakın. Dindar bir hükümetimiz var, peki mutlu ve memnun mu insanlar? Hadi o çok lüks, bari dindar mı insanlar?

Realiteden kaçmak mümkün değil. Bi yerde bi sorun var. En azından bunu kabullenmek lazım. Elhamdülillah müslümanım deyip her türlü pisliği yapanların kirini "onların benle alakası yok" sabunu ile yıkayıp atmak malesef mümkün değil, makul gelmiyor insanlara...

Bazı şeyleri kısmen bir yere kadar açıklarsınız ama hiç toz kondurmadan herşey güllük gülistanlıkmış gibi de konuşmak makul mu?

Motosikleti
    Cok mantikli degerlendirmeler...
    Cok da haklisiniz.

Insanlarin islama bakis acilari birebir yazdiklarinizla iliskili..

Kendi degerlendirmelerimi;
    islam tum bu olan bitenin neresinde insaallah yarin yazabilirim...

REKLAM ALANI
9. sayfa BirinciBirinci ... 7891011 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)