SavageGarden adlı üyeden alıntı
bilim insanı muhabbeti yapıp popüler kitap okuduğumu iddia etmeniz komik olmuş. bilim ile ilgilenenen kişiler böyle kesin şeyler söylebiliyor mu gerçekten bir forum mesajı ile? zira, ben bilim insanı olduğumu iddia etmiyorum sizn ediyorsunuz. daha önce yazdığım gibi, ben okuduklarımın araştırdıklarımın sonuçlarını paylaşıyorum. burası motosiklet forumu bilim forumu değil, wikipedia gibi her cümlemin altında annex1 yazamam. sadece kuran'dan geçen ayetleri "" işaretileri ile özel olarak belirtiyorum. dolayısıyla 'bilimsel kanıt' gibi terimlere gerek yok. üstelik acı olacak, ama tüm bunların bilimsel kanıtı olmasına rağmen. dna araştırmaları bunu gösteriyor. ayrıca, bu konuda insan ile ilgili verdiğim örneklerden sadece bir tanesi bile "insanın en mükemmel şekilde yaratılmadığını" gösterir. bakın dinlere göre, oturmuşlar hesaplamışlar dünyanın yaşı mö4004 yılına gidiyor. dünya 6000 yıl yaşında mi gerçekten?
iddiaları köreltemeyeip, aşağılama yönetime geçilmesi ise hiç hoş olmamış.
ama daha da komik olan ne biliyor musunuz? ben okuyun araştırın derken, sunduklarımın bilimsel ya da bilimsel değil muhabbeti yapılmaya çalışılması.
en basitinden, evrim hayatın nasıl oluştuğu ile ilgilenmedi hiç. oraya çekmeye çalışmak da bir bilim isanı olduğunu iddia eden kişiye göre, ayrı bir komedi. adı üstüne evrim, evrim geçirmek. evolution not creation. lütfen, size hiç yakışmadı bu cümleler.
yobazlık sınırı gibi oldukça ağır itham yerine iddia ettiğiniz gerçeklik nedir ne değildir onu tartışalım isterseniz. ama önce, şunu diyeyim, kelimlerle oynayınca yaptığıız ağır ithamlar forum kurallarına uyuyor sanırım belki hala uzaklaştırılmamak bunun nedenidir...
yerçekimi gerçektir. bilimseldir. formüle edilmiştir. dünyanın her yerine gitseniz de yerçekimini değiştiremezsiniz. insanlar varlığına inanmayı bıraksalar bile yerçekimini ortadan kaldırmanın imkanı yoktur. öte yandan hayali gerçeklikler her zaman çökme tehlikeis ile karşı karşıyadır. varlıklarını sürekli propagandaya borçludurlar. dün milyonlarca insan mark denen bir para birime inanıyordu bugün o para birimi yok, dün milyonlarca insan sscb'ye inanıyordu bugün öyle bir, devlet yok. neden? çünkü hayali gerçeklikleri korumak sürekli bir çaba ister. insanoğlu tarafından kurulmuş tüm hayali gerçeklikler yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. adına para deyin, devlet deyin, firavun kanunları deyin...din de bunlardan biridir. din, eğer inanmayı bırakırsanız, puf diye ortadan yok olur. çünkü gerçek değildir. bugün pagan dini deyince gülümsüyorsunuz, sümer dinleri deyince gülümsüyorsunuz, putperestler deyince gülümsüyorsunuz. kuran'da "gök itimi" deyince neden gülümsemiyorsunuz?
aşağılamadan düzgünce konuşmaya her zaman varım, ama bilimsel kelimesi adı altında bu tür çarpıtmalara dayanamıyorum en yazık ki. son yazım demişitm. özür dilerim.