Müftü mü kıyacak şimdi.? :)
Reklamlar
-
Pazartesi nikah işlemleri için başvuru yapıyorum, 1-2 güne nikah var.
Müftü mü kıysın?
Muhtar mı?
Müftü nikahı bitti sıra boşamadaymış.
https://www.google.com.tr/amp/www.cumhuriyet.com.tr/amp/haber/siyaset/848680/Muftu_nikahi_bitti_sira_bosanmada..._Ayrilmayi_zor lastiracak_duzenleme.html
Reklamlar
-
-
Ne fark eder, müftü de devletin para ödediği memur değil mi ?
Hiç bir işe yaradıkları yok bari nikah kıysınlar.
-
bu mevzu neden bu kadar büyütüldü anlamıyorum.
özenilen o amerikada, avrupa ülkelerinde yıllardır din görevlileri (papaz, haham vs.) nikah kıyıyor.
iş Türkiye'ye gelince neden bu kadar tepki çekti?
arkadaşın da dediği gibi sonuçta o adamlar da memur, nikah memuru gibi.
-
matrax33 adlı üyeden alıntı
Ne fark eder, müftü de devletin para ödediği memur değil mi ?
Hiç bir işe yaradıkları yok bari nikah kıysınlar.
Vovovov haraaaam....
@Alonedark93 teyzeoğlu, sana güzel bi reis nikahı kıyalım, çocukların suriyeliye benzesin.
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
-
Evlilik özünde gayet muhafazakar ve dini izahati olan bir kavram iken müftülerin nikah kıyması normal bir iş.
nikah memurları bizde namaz kıldıralım o zaman derse ortalık karışır işte.
-
Müftünün nikah kıyması insanları niye bu kadar rahatsız etti onu anlamadım. Müslüman olmayanlara sözüm yok ülkenin çoğunluğunun müslüman olduğunu düşünürsek allahın emri nikahın müftünün kıyıyor olması neden rahatsız etti acaba
-
abi bende nikah kıldırmak istiyorum herkes kıldırıyor bende memuram abi
-
RoofRoof adlı üyeden alıntı
Pazartesi buluşalım o zaman sen kıy kanka.
İmamı da mud kılar.
-
RoofRoof adlı üyeden alıntı
Tam olarak anlasam güleceğim de inan anlamadım ne söylemek istediğini
-
Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı
Hangisini istiyorsun.
Bildiğimiz köy en iyi köy.
Önce resmi sonra imam kıyalım.
Resmi olanı nikah memuru,
Dini olanı da imam kıysın.
Arada bir forumun gündeminide değiştirmek lazım abi böyle.
-
İkisi bi arada, işte.
Az efor çok verim.
-
kasap et derdinde sibelcan
kim kıyarsa kıysın yaa.
My burning flame....
My burning flame....
My burning flame....
yav şu şarkı ne güzelmiş artık ne zaman bıkarız kim bilir.
of of of yine beni aldı götürdü bu şarkı...
bu müziği evin dışında da daha şiddetli dinleyebilmek için bir tane bluetooth hoparlör alacağım hatta.
-
LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı
bu mevzu neden bu kadar büyütüldü anlamıyorum.
özenilen o amerikada, avrupa ülkelerinde yıllardır din görevlileri (papaz, haham vs.) nikah kıyıyor.
iş Türkiye'ye gelince neden bu kadar tepki çekti?
arkadaşın da dediği gibi sonuçta o adamlar da memur, nikah memuru gibi.
brk194 adlı üyeden alıntı
Müftünün nikah kıyması insanları niye bu kadar rahatsız etti onu anlamadım. Müslüman olmayanlara sözüm yok ülkenin çoğunluğunun müslüman olduğunu düşünürsek allahın emri nikahın müftünün kıyıyor olması neden rahatsız etti acaba
İnsanlarımız demokrasiyi. çoğunluğun dediği gerçekleştiren bir sistem diye beyinlerine kazımış fakat durum o değildir. Bu düşünce sistemi; çoğunluğun azınlığı yani güçlünün güçsüzü ezer sistemine dönüşmesini körükler, demokrasinin asıl anlamı azınlıkların söz hakkına sahip olup özgür olarak yaşamasıdır.
bu sebeple sadece müftülere değil papazlar hahamlar gibi başka inançalar için görevliler de bulundurulması gerekiyor...
başka bir yandan:
Hatırlarsanız bir ara "cinsel istismar" suçlarında mağdur ile failin evlenmesi durumunda cezanın affı veya ertelenmesi gibi olaylar vardı,bizim görmediğimiz duymadığımız erkek egomanyasının ve cehaletin korkunç durumlara geldiği ailelerde ve bölgelerde çocuklarımızın neler yaşadığını kestirmek gerçekten çok güç...
çok eşlilik ,çocuk gelinler gibi hayat görüşlerine ılıman veya sıcak bakan bir dine mensup şahısların bu yetkilerle donatılması insanın gözünü korkutuyor.
sübyancılık denebilecek ve dini nikahlarla çok eşlilik yapanlara ve yaptıranlara en az 30 yıl ceza verirlerse isterlerse afrika yerlilerinin şamanları kılsın nikahları fark etmez...
-
Resmi olduktan sonra istediğine kıydır
-
Amerika'da eğitimini alan herkes resmi nikah kıyabiliyor. Eğitimi internetten almak mümkün ve ücretsiz. Hatta Amerikan vatandaşı bile olmanıza gerek yok.
Noter de aynı şekilde. Ama onu birkaç senede bir yenilemek gerekiyor galiba. Hemen hemen tüm sekreterler noterdir Amerika'da. Tabii ki işlemler ücretsiz.
Velhasıl istesem hem noter olup hem de nikah kıyabiliyorum
Boşver muhtarı müftüyü de gelin ben evlendireyim sizi. Benim Superduke'u gelin motosikleti yaparız. Ordan da Hawaii'ye balayına gidersiniz.
-
Dini açıdan 2 şahit (2 erkek yada 1 erkek 2 kadın) yeter nikah için, Müftüye muhtara gerek yok.
-
hasmet adlı üyeden alıntı
Amerika'da eğitimini alan herkes resmi nikah kıyabiliyor. Eğitimi internetten almak mümkün ve ücretsiz. Hatta Amerikan vatandaşı bile olmanıza gerek yok.
Noter de aynı şekilde. Ama onu birkaç senede bir yenilemek gerekiyor galiba. Hemen hemen tüm sekreterler noterdir Amerika'da. Tabii ki işlemler ücretsiz.
Velhasıl istesem hem noter olup hem de nikah kıyabiliyorum
Boşver muhtarı müftüyü de gelin ben evlendireyim sizi. Benim Superduke'u gelin motosikleti yaparız. Ordan da Hawaii'ye balayına gidersiniz.
Duyduğum en güzel teklif, bekle bizi Haşmet abi geliyoruk.
Yakarım arka tekeri he.
-
Alonedark93 adlı üyeden alıntı
Duyduğum en güzel teklif, bekle bizi Haşmet abi geliyoruk.
Yakarım arka tekeri he.
Ne demek, yakmisken iki tane yak. Taki merasiminde: "Hasmet'ten damada bi cift 190/55"
-
Bu beyaz denildiğinde, siyah; siyah denildiğinde beyaz diyen siyaset, gündemi ve akıllarımızı zehirliyor
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)