Hepinize merhaba.
Son günlerde giderek batağa saplandığımızı hissetmeye başladım. Gelecek kaygısı çocuk büyütme kaygısı derken içinden çıkılmaz bir hale girdim ( girdik ) hergün 13 saat çalışıyorum 1 saatim yolda gidiyor. Trafikte herkes sinir küpü kime dokunsan bin ah işitiyorsun. İnsanlar kavga İçin bahane arıyor. 13 saat çalışıp AYDA bir izin kullanmakta,bunca saydığım şeye tuz biber basıyor. Şimdi birileri diyecektir başka iş bul. Doğru aslında denedim 8 saatlik bir iş bulup haftada bir izin yapmayı ama son anda asgari ücretin net 1385 tl olduğunu fark ettim. İstanbul da yaşıyorum. Kiramın bin tl olduğunu ve ev alma şansının kocaman bir sıfır olduğunu gördüm. Bunları bir kenara bırakarak geleceğe bakıyorum çoçuğum nerde okuyacak kimin adamı olacak birinin adamı olmazsa hiçbir şey olmayacak babası gibi. Eşim desen hep şikayetçi hiç görmüyormuş beni... gerçi beni görmediğini söylemek için bazen görüyor 15 yıldır aynı restorantta çalışıyorum. Patronlarım çok iyi maaşım asgari ücret üzerinden gösteriliyor. Tabi ben 3 bin liranın üzerinde alıyorum. Yıllık izin YOK kullanırsan bile paranı alamıyorsun. Aslında yazacak o kadar çok şey varki.... bu ülkeyi terk etmek işin yüzlerce sebep var karakola gidersin bakmaz hastaneye gidersin bakmak ( iş arkadaşım geçen ay parmağını kırdı amaliyat tarihi 2019 a randevu verdiler ! ) ilaç almaya gittim 40 tl muame ücretin. Var dedi ! Her ay iş yerim 750 tl sigorta yatırıyor ama yetmiyor demek. 100 tl fatura gelir kullanım tutarı 35 tl gerisi geçirmece. Araba almayı hayal dahi etmedim. Ama Bilal abi benimle aynı yaşta gemiler villalar arsalar larda lar.. yapıyor mübareğe. Tüm bunlara bakınca bu ülkede neden yaşayayım ki ? Diyorum kendi kendime yarın işsiz kalsam İŞKUR denilen kurum 10 ay bakacak bana ve her ay 650 tl verecek! Uzun lafın kısası gidiyorum aklımda Norveç Kanada İzlanda ve Almanya var Almanya dışında tanıdığım Yok. Vize alamazsan kaçak gidicem 6 bin Euro kaçak gitmek Almanya’ya bizim arkadaş 5 yıldır orda evlenip gitti bu 5 yılın son 3 yılı çalışmadan geçti bu süre zarfında 2 kez tatile geldi Tr ye 3 kez araba değiştirdi. bende bir tane gtu bklu motor aldım nasıl öderim diye yırtınıyorum... bunları buraya yazmamın sebebi belki. Başka fikir veren olur yada bu düşündüklerimin yanlış olduğunu düşünen. Lütfen fikirlerinizi paylaşın.