fatih.met adlı üyeden alıntı
Şu anda Giresun' da vatani görevimi yapıyorum. Görev icabı yine insanlarla iç içeyiz ve içinde bulunduğum toplumdaki insanların karakterlerine dikkat ediyorum. Yere tüküren, etrafa çöp atıp doğayı umursamayan, kalabalık ortamlarda saygısızca homurdanarak birbirlerini itip kakan, trafikte diğer insanların haklarını gasp eden, alışverişte nasıl kazıklayacağını düşünen ve müşteri memnuniyetini umursamayan, hayvanlara merhamet duymayan ve yardım etmeyen, aç gözlü, fesat, kibirli, kendini beğenmiş, atardan giderden hoşlanan(oysaki kimse diğerinden üstün değil, herkes haddini bilmeli), küfürü normal konuşma şekli olarak BENİMSEMİŞ İNSANLAR ÇOĞUNLUKTA.
Böyle pis bir toplumun allah kitap demesi ve ezana sahip çıkması çok garip çünkü islam ahlakına aykırı yaşıyorlar. Hani ezan sesi onlara şarkı müzik gibi geliyorsa diyecek bir şeyim yok ama dini değerlere saygı ve bağlılıktan ötürü ise işte o zaman "hadi oradan" der geçerim.
Saygısızın biri eline pankart almış ezanı özlediğini yazıyor, Yokmu akıllı telefon? Yutuptan açsın dinlesin şarkı müzik dinler gibi. Bu elemanın dine saygısıda yok bağlılığı da yok. Bunu anlamak için sadece biraz akıl lazım.
Burda analar babalar ağlıyorlar çocuklarına bakamadıkları için. Hangi dinden bahsediyorsunuz? İnsanlıktan çıkmışsınız, önce insan olun sonra dini değerlere sarılırsınız ama önce insanlık önemli.
Birde işin başka boyutu var, ben nüfus artışına karşıyım ama millet deli gibi çocuk yapıyor, eko sistem alt üst olmaya başladı, az ve kaliteli insanlar olsun istiyorum ve çocuk yapanlara kızıyorum ve onlara salak gözüyle bakıyorum ama yinede evde çocuğunun karnını doyuramayan ve üst baş alamayan anne babaları gördükçe üzülüyorum.
Ne yazsak boş, boş yaşıyorsunuz, boş edebiyat yapıyorsunuz, var olmamanız daha hayırlı olurdu ama iş işten geçmiş.
Battı balık yan gider.