Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 345

honda araç servisinde yediğim büyük kazık

REKLAM ALANI
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı Serk21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim arabanın sıfırı şuan cam tavan ve metalik renk vs hariç 138.700,00 TL =) akıllara zarar. Aslında bu arabalara bu parayı vermek çılgınlık ama 13500 tl tlik r25 lerinde 23.500 tl olduğuna bakınca bu kadar özellikli arabaya verilen paraya acımıyor insan. malesef vergi ülkesinde yaşadığımız için alcantara koltuğa oturmak için önce yağsız kazığa oturuyoruz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:54 ----------

Bence bizim insanımızda da suç var. Almasınlar DSG araba.. adamlar başka ülkede 10 yıl bizde 2 yıl garanti veriyor biz paşa paşa alıyoruz. Bende çok direndim almayayım dedim ama baktım ki her ay arabalara zam geliyor yatırım olsun diye gittim aldım, altın dolar euro hikaye araba alın =) Accord güzel araba ama ben ufak araba seviyorum, bu bile bana büyük geliyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:58 ----------

Ben otomatik corsa ve 206 da çok fazla kafa attım =) hele bi su içmeyi dene bak ne oluyor =)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:59 ----------

Civicler bildiğin direkten yamuluyor =) hemde galerideki sıfır km araçlarda bile tespit edildi =)
    yeni civicte varmış bu durum arka direklerden yamuluyormuş
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Alıntı jimi_hendrix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.otoclubturkiye.com/forum/...A7mesi-sorunu/

Durum ve yaşananlar vahim :(
    Karadeniz - Giresun.

Motosikleti
    .
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yok yahu, 20 yıldır manuel kullanıyorum, bildiğin rezillik.

ilk fırsatta otomatiğe geçeceğim.

Neresi kötü,kötülemeyin bu kadar)
    2. Arabam,ilkide manueldi.
    Kendimi yarış pilotu zannediyorum,hızdan değil,o vites atmak,vites küçültmek ayrı bir hava
    Birde ben kavşaktan dönerken direksiyonu avuç içiyle döndürmeye bayılıyorum..
    Küçükken hep dolmuş şoförü olmak istemiştim

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı Kübra006 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neresi kötü,kötülemeyin bu kadar)
    2. Arabam,ilkide manueldi.
    Kendimi yarış pilotu zannediyorum,hızdan değil,o vites atmak,vites küçültmek ayrı bir hava
    Birde ben kavşaktan dönerken direksiyonu avuç içiyle döndürmeye bayılıyorum..
    Küçükken hep dolmuş şoförü olmak istemiştim
    ben sana bizim toros u vereyim. Ondan sonra gör sen manueli ve avuç içiyle direksiyon çevirmeyi... 1 haftada damarlı damarlı kas yapma garantisi veriyorum.
    RoofRoof, Thracian ve artemis99 bunu beğendiler.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Şu otomatik vites çilesinden dolayı korkup manuel vites aldım. Sadece kışın kullandığım için çok sorun etmiyorum ama arada otomatik olsaydı iyi olurdu diyorum.
    Bunun dışında bana göre en kötü yanı eşe/kardeşe/arkadaşa manuel vites bilmeyen insanlara verememek. Yallah şöffferrr yallah durumları.

Motosikleti
    .
    Otomatik bütçem yoktu ama olsada manuel tercih ederdim.manuele alıştım birkere.
    Ben manuel arabada solağım sol el ile direksiyon sağ el ile vites değiştirme,düz yollarda ya bir yiyecek ya içecek olur.
    Düşünün otomatik arabam olduğunu direksiyonun önüne mini softa kurarım
    Büyükşehirlerde manuel zor kabul ediyorum çok yoruyor.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Toplumun her kesiminde olduğu gibi yetkili servislerde ahlak yoksunu.Milletimiz de cahil,araştırmayı sevmeyen parası ile hava atmayı seven gibi özellikler bir araya gelince yetkili servisler tuttuğunu öpüyor.İşçilik fiyatları tamam,adamın işçiliği iyidir.Firma,saat başı işçilik fiyatı belirler, ona göre işçilik fiyatı alınır.Ama parça fiyatları üç aşağı beş yukarı ister netten alın ister gidin parçacıdan alın yakın fiyatlardır.Konuda bahsi geçen Honda servisinin yaptığı resmen terbiyesizlik.Ben olsam bir daha gitmem herkese de anlatırım durumu o servise gidecek adamı da engellerim.

Dövmeyecekseniz ben aracımın bakımlarını kaç,nasıl yaptırdığımı anlatayım.Aracım 2001 Ford Fiesta 1.25.Aslında daha yeni ve pahalı bir araç almak istiyorum ama 2 yılda aracımın kapı önünde 20 den fazla çizik ve ezik oluştuğu,mal düşmanları ile dolu bu şehirde şu kullandığım araç bile fazla buraya.Herneyse... Aracı ilk aldığımda hem netten hem kullanma kılavuzundan ne tür yağ,ne tür buji,filtre vb.. bütün sarf malzemelerini araştırdım bir kenara yazdım.Yağ değişim zamanı internetten aracıma tam uygun 4lt Mobil 1 marka yağı 60-70 TL ye sipariş ediyorum.Sanayiden yada internetten orjinal Ford-Otosan yağ filtresini 15-20 TL ye alıyorum.Gidiyorum tamirci arkadaşa 20 TL veriyorum 15 dk da değiştiriyor.Aynı şekilde bujileri gittim Bosch marka uyumlu buji aldım.Oto elektrikçi arkadaşa gittim beraber değiştirdik.Ayıp olmasın diye bir 10 TL çay parası bıraktım.Hava-polen fitresini yine kendim alıyorum kendim değiştiriyorum.Triger ve gergisini gittim Ford orjinal parça olarak kullandığı Dayco marka aldım.100-150 TL gibi bir işçilik ücreti ile tamirci arkadaş değiştirdi.

Arkadaşlar yetkili servislerden uzak durun.Yetkili servis verilen yetki ile sizi bir güzel öper.Ne motor yağı koydukları belirsiz,parçayı gerçekten değiştirip değiştirmedikleri belirsiz.İyice araştırın sorun kendinize makul fiyatlar çeken bir özel servis yada işini iyi yapan bir usta bulun,parçalarınızı yağınızı kendiniz alın verin servise değiştirsin.Eğer araba-motor konusunda,parça fiyatları konusunda bilginiz varsa bunu özellikle gösterin belli edin.Çünkü anlamayan adamı bu adam nasıl olsa hiç bir şeyden çakmıyor biz buna kafamıza göre fiyat çekelim diyerek kazıklarlar.

Yetkile servise giden ortalama otomobil kullanıcısı (temsili)

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Alıntı jimi_hendrix adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok vahim bir durum genelde Honda'nın sacı hep ince olur derlerdi demek ki en son modelde patladılar artık. İç malzeme kalitesini de çok beğenmedim zaten. Tamam dizayn falan hoş da kalite bariz düşmüş hondada oysa yeni corollaya bir binin içi mercedes gibi olmuş.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok vahim bir durum genelde Honda'nın sacı hep ince olur derlerdi demek ki en son modelde patladılar artık. İç malzeme kalitesini de çok beğenmedim zaten. Tamam dizayn falan hoş da kalite bariz düşmüş hondada oysa yeni corollaya bir binin içi mercedes gibi olmuş.
    Arabanin guvenliginin kaportanin kalinligi veya kapinin kapanma sesi olmadigini ne zaman anlayacagiz? Saglamligi test etmenin tek yolu var. Arabayi carpmak:

http://www.iihs.org/iihs/ratings/veh...oor-sedan/2017

Bu veriler guncel BMW 3 serisi ve Mercedes C sinifi ile esdeger; 5 yasindaki BMW 3 serisi ve Mercedes C sinifindan ise daha iyi...

2017 Civic, alabileceginiz en saglam, en guvenli araclardan biri. Ama ben tipini hic sevmedim, o ayri...

Cok saglam olarak bilinen 2000 oncesi Mercedesler bu testlerden Average, yani "vasat" aliyorlar...

E-TEKİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke200
    2016 model jeep ranegade 1.6 multijet, 30bin km bakımı, yağ, yağ filtresi,hava filtresi,polen filtresi işçilik, Bursa mengerler yetkili servisinde 1180tl fiyat çıkardılar. Tüm parçalar birebir aynı olmasına rağmen egea 1.6 multijet in 30bin bakımı yetkili serviste 500küsür tl,,,

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    honda servis kazığından sonra bir de c sütunü göçmesi, kaput saç dalgalanması sorunları çıktı.

honda, 40 yıldır sabırla elde ettiği marka değerini bir anda birkaç basamak aşağı düşürdü.

10 yıllık fanatik hondacıyım, arabam ve motorum honda; marka algımın hiç bu kadar sarsıldığını hatırlamıyorum.

hayret-i mucip!

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    honda servis kazığından sonra bir de c sütunü göçmesi, kaput saç dalgalanması sorunları çıktı.

honda, 40 yıldır sabırla elde ettiği marka değerini bir anda birkaç basamak aşağı düşürdü.

10 yıllık fanatik hondacıyım, arabam ve motorum honda; marka algımın hiç bu kadar sarsıldığını hatırlamıyorum.

hayret-i mucip!
    Model ne kanka?

5. sayfa BirinciBirinci ... 345

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)