Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

honda araç servisinde yediğim büyük kazık

REKLAM ALANI
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Umarim yazdiklari parcalari da takmislardir..
    Bir gun i30 aracin sag camindan ses geldi ve calismadi.
    Yetkili servise gittim, 980tl motor 100tl gibi iscilik yazmislardi.
    Sanayideki o elektrikcime gittim, 10tl halat ve iscilik 20tl ye yapildi.cayimi da ictim...

Hani cem yilmaz'in business esprisi var ya, "portakal suyu" diye, bu yetkili servislerde de hani sebillerde meyve suyu ve bilumum icecekler, kahve makinalari, bilgisayarlar vs var ya.. aklima geldi.
    O fiyat farki bunlardan olmasin.
    Business usulü...
    Hmmm... Yurekce bunu sevdi!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    KTM 990 SMT 2010, Triumph Tiger 800 2014
    Boşuna dememişler en ii araba şirket arabasıdır diye.

Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Aslında motosiklet bakım fiyatlarına nazaran uygun =) Bende 10K bakımı için VW servisine mecbur gideceğim garanti için. Bir hata yapıp DSG araç aldım ve malum arıza durumunda 20 binlik olanlar var =) bu yüzden 2019 a kadar mecbur servise gidip bi o yanaktan bi bu yanaktan öptüreceğim kendimi =)

Sanırım dizel Golf bakım ücreti 750 TL. Ben yağımı kendim götüreceğim.. Bakalım düdük miktarında değişme olacak mı :D
    jimi_hendrix bunu beğendi.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    karter tapa puluna 10 lira, atık yağ bedeline 10 lira alıyorlar. evet, aracımdan çıkan yağı atmak için 10 lira yazıyorlar. bunları yazmiyacaktim ama sinirlerim bozulunca en ufak unsur sorun haline geliyor.

merak ettiğim, bahse konu parça ve yağları kendin alıp gitsen ne yaparlar acaba? kabul ederler mi?

tahminim işçiliği şişirirler.
    Bir arkadaş daha demiş, atık yağ değerlidir diye. Evet böyle bir sektör var, servisler ve tamirhaneler atık yağları varillerde toplarlar. Belli aralıklarla üzerinde caraskal olan kirli, yağlı bir kamyonet gelir bu yağları para karşılığı toplar.

Senin fiyatlandırmana gelince;

Filtre fiyatları çok normal, sen yan sanayi fiyatları ile karşılaştırıyorsun. Yağ fiyatında da hata var sanıyorum, 4 litre tam sentetik yağ fiyatı 80 tl çok ucuz. Ayrıca aracın 4 litreden fazla alıyor olabilir, 5 litre yağ da olsa ortalama piyasa fiyatı 120-130 TL. 180 küsür TL her halükarda çok ama servis olduğu için bu kadar fiyat farkı normal.

Gelelim fren hidroliğine, burada kesinlikle bir hata var. Eğer fren yağını komple boşaltıp değiştirdilerse ve işcilik fiyatı ile birlikte 140 TL ise normal, ama ayrıyeten faturada işçilik fiyatı da yazmışlar.

Bence al eline faturayı servise geri git "merhaba, fren yağının fiyatını 14 yazacağınıza yanlışlıkla 140 yazmışsınız" de. Emri vaki yap paranı geri al.

Alıntı yürekçe adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Umarim yazdiklari parcalari da takmislardir..
    Bir ara Ford Focusun belli modellerinde polen filtresinin değiştirilmediği halde fatura edildiğini okumuştum. Polen filtresi çok zor bir yerde, gaz pedalı filan sökülüyor. Kendim bir ara değişmiştim oradan biliyorum. Servis bakıma gelen araçlara sıradan yazıyor tabi faturasını yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi vs. Fakat bakımı yapan elemanlara zor geliyor olacak ki polen filtresini değişmiyorlar, kim nereden bilecek ki onlara göre
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Alıntı Serk21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslında motosiklet bakım fiyatlarına nazaran uygun =) Bende 10K bakımı için VW servisine mecbur gideceğim garanti için. Bir hata yapıp DSG araç aldım ve malum arıza durumunda 20 binlik olanlar var =) bu yüzden 2019 a kadar mecbur servise gidip bi o yanaktan bi bu yanaktan öptüreceğim kendimi =)

Sanırım dizel Golf bakım ücreti 750 TL. Ben yağımı kendim götüreceğim.. Bakalım düdük miktarında değişme olacak mı :D
    Ben yağımı filtremi kendim alıp götüreceğim tarzı şeyleri yetkili servisler hiç sevmez hatta VW in kabul edeceğini sanmıyorum.
    Hani beach kafelere gidersiniz yada çay bahçesine orda yazar "Dışardan yiyecek içecek getirmeyiniz" diye. Aynı hesap.
    Özetle garanti bitene kadar soyulmaya göz yumacaksınız, sonra özele gidin istediğinizi yaptırın. Periyodik bakım alt tarafı yağ filtre değişimi balata değişimi.
    İnternette gördüğünüz ucuz yağ fiyatlarına da çok aldanmayın. O kadar da fark yok. Geri kalan işçilik farkıdır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:03 ----------

Alıntı Olcay Avşar adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bir ara Ford Focusun belli modellerinde polen filtresinin değiştirilmediği halde fatura edildiğini okumuştum. Polen filtresi çok zor bir yerde, gaz pedalı filan sökülüyor. Kendim bir ara değişmiştim oradan biliyorum. Servis bakıma gelen araçlara sıradan yazıyor tabi faturasını yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi vs. Fakat bakımı yapan elemanlara zor geliyor olacak ki polen filtresini değişmiyorlar, kim nereden bilecek ki onlara göre
    Benim ford focus aracım oldu ve polen filtresinin değiştiğini çıkan filtrenin de tarafıma verildiğini çok iyi hatırlıyorum. Yetkili serviste öyle şeyler olmaz. Benimkinde polen filtresi torpido gözünün altından değişiyordu ve kendim değiştirmeden söküp temizlemişliğim var. Gaz pedalının orda ise gaz pedalını sökmek servis için çok zor bir iş olmasa gerek.

Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Benim ford focus aracım oldu ve polen filtresinin değiştiğini çıkan filtrenin de tarafıma verildiğini çok iyi hatırlıyorum. Yetkili serviste öyle şeyler olmaz. Benimkinde polen filtresi torpido gözünün altından değişiyordu ve kendim değiştirmeden söküp temizlemişliğim var. Gaz pedalının orda ise gaz pedalını sökmek servis için çok zor bir iş olmasa gerek.
    Hemen bir kaç kelime yazıp google'da arattım, ilk gözüme çarpan sonuç şu;

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=32914740

Ki fazlası da vardır eminim ki, bu arkadaş farkeden biri sadece
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Bir arkadaş daha demiş, atık yağ değerlidir diye. Evet böyle bir sektör var, servisler ve tamirhaneler atık yağları varillerde toplarlar. Belli aralıklarla üzerinde caraskal olan kirli, yağlı bir kamyonet gelir bu yağları para karşılığı toplar.

Senin fiyatlandırmana gelince;

Filtre fiyatları çok normal, sen yan sanayi fiyatları ile karşılaştırıyorsun. Yağ fiyatında da hata var sanıyorum, 4 litre tam sentetik yağ fiyatı 80 tl çok ucuz. Ayrıca aracın 4 litreden fazla alıyor olabilir, 5 litre yağ da olsa ortalama piyasa fiyatı 120-130 TL. 180 küsür TL her halükarda çok ama servis olduğu için bu kadar fiyat farkı normal.

Gelelim fren hidroliğine, burada kesinlikle bir hata var. Eğer fren yağını komple boşaltıp değiştirdilerse ve işcilik fiyatı ile birlikte 140 TL ise normal, ama ayrıyeten faturada işçilik fiyatı da yazmışlar.

Bence al eline faturayı servise geri git "merhaba, fren yağının fiyatını 14 yazacağınıza yanlışlıkla 140 yazmışsınız" de. Emri vaki yap paranı geri al.

Atık yağ şirketleriyle sözleşme yapıyorsunuz aydan aya gelip alıyorlar. Litre başına 1 tl gibi rakam ödüyorlar. Geri dönüşüme verdiğiniz için evrak alıyorsunuz falan filan.
    Gıda sektöründe böyle çünkü.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:22 ----------

Arkadaşımın 15 otomatik fluence i arıza verdi geçen ay, 17 bin küsür denildi ve araç garanti dışı 85 bin km de. Durum vahim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    SD 1290R
    Dizayn hatası. Pedal sökmek nedir ya. Honda'nın bir çok modelinde alet kullanmadan değiştiriliyor. Tornavida bile kullanmıyorsunuz. Sonra bakım ücretleri niye pahalı...

Ford çok yapıyor bunu. Basit işler için orayı burayı sökmek gerekiyor. Japonlar da özellikle dikkat ediyorlar kolay servis edilebilirliğe ve tamir edilebilirliğe, ta dizayn aşamasında. Birinde araba çarpıldı mı ömür billah düzelmiyor, diğerinde yeni gibi oluyor.

Motosikleti
    Hemen bir kaç kelime yazıp google'da arattım, ilk gözüme çarpan sonuç şu;

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=32914740

Ki fazlası da vardır eminim ki, bu arkadaş farkeden biri sadece
    Olabilir de neden böyle bir şey yaptıklarına insan Türkiye'de şaşırmıyor, işin ilginç yanı bu. Çıkan filtreyi almak müşterinin hakkıdır, sorsalar başlarına böyle birşey gelmemiş olacak, belki servisin yaptığı bu sahtekarlığı ortaya çıkaracaklar. Hangi servis ise o ifşa edilmeli.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:30 ----------

Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dizayn hatası. Pedal sökmek nedir ya. Honda'nın bir çok modelinde alet kullanmadan değiştiriliyor. Tornavida bile kullanmıyorsunuz. Sonra bakım ücretleri niye pahalı...

Ford çok yapıyor bunu. Basit işler için orayı burayı sökmek gerekiyor. Japonlar da özellikle dikkat ediyorlar kolay servis edilebilirliğe ve tamir edilebilirliğe, ta dizayn aşamasında. Birinde araba çarpıldı mı ömür billah düzelmiyor, diğerinde yeni gibi oluyor.
    Bende efsane kasa Focus1 vardı onda torpido kapağını açıp çıkarabiliyordunuz alet kullanmadan. Sonraki kasaları iyice bozmuşlar demek ki dizayn da iyi değil eskileri kadar.

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster

bmw lerde de bi debriyaj için motoru ortadan ikiye bölüyorlar...
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

Yağ, hidrolik sıvısı, filtreler, balatalar, bujiler vs. bunları dışarıdan alıp serviste işçilik ücreti karşılığı değiştirtemiyor musunuz?

pompei - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    APRILLA ATR-7011
    Fiat servisleri iyi ya 400 lira civarı özel serviste 200 lira civarı tutuyor bakımlar

Motosikleti
    Alıntı EmirŞengezer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yağ, hidrolik sıvısı, filtreler, balatalar, bujiler vs. bunları dışarıdan alıp serviste işçilik ücreti karşılığı değiştirtemiyor musunuz?
    Yetkili serviste kabul etmezler; özel serviste yaptırabilirsiniz.

hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Her ne hikmetse ikidir yetkili suzuki servisi dışarıdaki kenar kıyı köşe tamircilerden çok daha uygun fiyata ücret istedi benden..

Stop lambasının üstündeki koruma plastiği 65 liraya temin etmişti dışarıdaki tamirciler 130 tl istemişti benden.. Bir zaman yolda kalmıştım 350 liraya kamyonet dahil işlerimi halletmişlerdi üstelik hallettiremediğim egzoz sesini de yapmışlardı.. Kartal altan suzuki yetkili bayi..
    jimi_hendrix bunu beğendi.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

TUTITO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Enduro
    Ne tarafa dönersen dön, kıçın her zaman arkadadır.

Gonuya uydumuki gııı?

Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Ben yağımı filtremi kendim alıp götüreceğim tarzı şeyleri yetkili servisler hiç sevmez hatta VW in kabul edeceğini sanmıyorum.
    Hani beach kafelere gidersiniz yada çay bahçesine orda yazar "Dışardan yiyecek içecek getirmeyiniz" diye. Aynı hesap.
    Özetle garanti bitene kadar soyulmaya göz yumacaksınız, sonra özele gidin istediğinizi yaptırın. Periyodik bakım alt tarafı yağ filtre değişimi balata değişimi.
    İnternette gördüğünüz ucuz yağ fiyatlarına da çok aldanmayın. O kadar da fark yok. Geri kalan işçilik farkıdır.

Daha önce Honda motosikletim için serviste dışarıdan yağ kabul etmemişlerdi fakat işin içinde biri olarak belli standartları karşılayan yağları kabul etmek zorunda olduklarını biliyorum. Ben Motul yağ götürmüştüm, önce olmaz dediler sonra baktılar ki benle baş edemeyecekler kıvırıp olur dediler. Kötü yada ucuz yağ kullanmıyorum, Shell in dizel motorlar için olan yağını kullanıyorum. Piyasadaki en iyisini. Yağa verdiğim paraya acımam
    (gerçi bedava alıyorum ama olsun)

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:06 ----------

Alıntı Alonedark93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Arkadaşımın 15 otomatik fluence i arıza verdi geçen ay, 17 bin küsür denildi ve araç garanti dışı 85 bin km de. Durum vahim.
    Aslında tek korkum DSG, yoksa dışarıda abime ücretsiz olarak bakımını yaptırabilirdim. Servisten çok daha fazla özen göstereceğinden eminim. Ama malesef garantisiz otomatik kullanmak rus ruleti oynamak gibi. fluence 17 bin çıkardı ise golfu düşünemiyorum. Direk benzin döküp arabayı yaksa, kaskodan parayı alsa daha iyi =)
    Karadeniz - Giresun.

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı EmirŞengezer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    adamlar esas voliyi buradan vuruyormuş ya la.. vay babayın gemüğüne..

Motosikleti
    Daha önce Honda motosikletim için serviste dışarıdan yağ kabul etmemişlerdi fakat işin içinde biri olarak belli standartları karşılayan yağları kabul etmek zorunda olduklarını biliyorum. Ben Motul yağ götürmüştüm, önce olmaz dediler sonra baktılar ki benle baş edemeyecekler kıvırıp olur dediler. Kötü yada ucuz yağ kullanmıyorum, Shell in dizel motorlar için olan yağını kullanıyorum. Piyasadaki en iyisini. Yağa verdiğim paraya acımam
    (gerçi bedava alıyorum ama olsun)

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:06 ----------

Aslında tek korkum DSG, yoksa dışarıda abime ücretsiz olarak bakımını yaptırabilirdim. Servisten çok daha fazla özen göstereceğinden eminim. Ama malesef garantisiz otomatik kullanmak rus ruleti oynamak gibi. fluence 17 bin çıkardı ise golfu düşünemiyorum. Direk benzin döküp arabayı yaksa, kaskodan parayı alsa daha iyi =)
    Motosiklet için yağ 1lt bir şey, o yüzden sorun etmemişlerdir. Otomobil bakımını kastettim ben.
    17bin ne masrafı imiş merak ettim beyni mi yanmış arabanın acaba? Beyin yakan bir rakam çünkü.

Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Motosiklet için yağ 1lt bir şey, o yüzden sorun etmemişlerdir. Otomobil bakımını kastettim ben.
    17bin ne masrafı imiş merak ettim beyni mi yanmış arabanın acaba? Beyin yakan bir rakam çünkü.

Kocaeli Vw bayisi ARK otoda geçenlerde bir araca DSG arızası için 21.000 TL ücret çıkarmışlar. Araç sahibi sinir krizi geçirmiş. Bende anlamadım 21 bin tl ye ne yapıyorlar ne değişiyor? Dışarıda max 7.000 tl ye komple yenilenebildiğini duydum ama 750 tl verip serviste bakım yaptırmak bence daha az baş ağrıtır gibime geliyor.
    Karadeniz - Giresun.

Motosikleti
    .
    Işte bu sebeple,Manuel araba en güzel araba

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)