Bir arkadaş daha demiş, atık yağ değerlidir diye. Evet böyle bir sektör var, servisler ve tamirhaneler atık yağları varillerde toplarlar. Belli aralıklarla üzerinde caraskal olan kirli, yağlı bir kamyonet gelir bu yağları para karşılığı toplar.
Senin fiyatlandırmana gelince;
Filtre fiyatları çok normal, sen yan sanayi fiyatları ile karşılaştırıyorsun. Yağ fiyatında da hata var sanıyorum, 4 litre tam sentetik yağ fiyatı 80 tl çok ucuz. Ayrıca aracın 4 litreden fazla alıyor olabilir, 5 litre yağ da olsa ortalama piyasa fiyatı 120-130 TL. 180 küsür TL her halükarda çok ama servis olduğu için bu kadar fiyat farkı normal.
Gelelim fren hidroliğine, burada kesinlikle bir hata var. Eğer fren yağını komple boşaltıp değiştirdilerse ve işcilik fiyatı ile birlikte 140 TL ise normal, ama ayrıyeten faturada işçilik fiyatı da yazmışlar.
Bence al eline faturayı servise geri git "merhaba, fren yağının fiyatını 14 yazacağınıza yanlışlıkla 140 yazmışsınız" de. Emri vaki yap paranı geri al.
Bir ara Ford Focusun belli modellerinde polen filtresinin değiştirilmediği halde fatura edildiğini okumuştum. Polen filtresi çok zor bir yerde, gaz pedalı filan sökülüyor. Kendim bir ara değişmiştim oradan biliyorum. Servis bakıma gelen araçlara sıradan yazıyor tabi faturasını yağ filtresi, hava filtresi, polen filtresi vs. Fakat bakımı yapan elemanlara zor geliyor olacak ki polen filtresini değişmiyorlar, kim nereden bilecek ki onlara göre