Honda servis mudurlugu yapmistim.
Benim dahi agzimi acik birakacak olaylar animsiyorum.
Serviste 800tl lik isi ben klima ve yag filitresi dahil 85tl ye hallediyorum.
Garantiye neyi sokuyorlar ki zaten
Honda servis mudurlugu yapmistim.
Benim dahi agzimi acik birakacak olaylar animsiyorum.
Serviste 800tl lik isi ben klima ve yag filitresi dahil 85tl ye hallediyorum.
Garantiye neyi sokuyorlar ki zaten
Peki madem inanmıyorsun şöyle yapalım.
Sana bir müşteri gibi,kendi şehrinde bulunan bir dacia servisini arayıp,aynı marka,aynı km yi vererek fiyat alabileceğini söyledim,madem hala inanmıyorsun Ben o bakım faturalarını % 90 arabaya yada eve koymuşumdur,bulamasam bile servise gidip çıkarttırırım sistemden.Bu kadar da cesaretliyim.
Sende madem bu kadar kendine güveniyorsun ve inanmıyorsun girelim bir iddiaya hesaplaşalım.
Cesaretin varsa ben buradayım.
Kazığa oturan bilir, seni çok iyi anlıyorum hocam.
Zamanında piston segman değişimi geldiğinde husky için öyle bi koydular ki, piston değiştikten yarım saat sonra kendime yeni usta aradım.
Sağolsun dükkanı felan olmayan ama parçayı alırsan ben hallederim diyen, karşılığında sohbet muhabbet yeterli motorla da 2 tur atsam kâfi diyen bir arkadaş buldum.
Bana uykusuz geceler yaşatan o kazık yerine, bedava yapan adam bulmuştum traji komiktir.
Küsküyü yedikten sonra feryat etsen ne çare gerçi.
Servisten servise fark var. Ben kamyonu servise götürürüm. Piyasadan çok az bi fark var. Onuda yedek parça aramıyorum herşey ellerinde var diye göz yumuyorum. Bazı şeylerdede ucuz tabi.
Bence sende bi yere şikayet et. Böyle fiyat olmaz. Keşke orda itiraz etseymişsin. Ben kamyonun yağ değişimini 3 gün önce yaptım. Filtreler değişti. Tüm yağlar kontrol edildi motor yağı değişti. 200 lira ödedim. Hortumların kelepçelerinide kontrol ettirdim. Eksik gördüğüm cıvatalarıda sıktırdım.
9 litre yağ 110 lira gibi bişeydi. İşçilik ise 25 lira. Hava filtresi 15 lira. Diğerlerini unuttum. Aksaray İVECO servisi. Hatta 1 teneke balata spreyi ve 5 paket üstübü almıştım lazım oluyor diye. Onlarıda hesaba ekletmiştim.
Gerçi Aksaray bu konuda Türkiye'nin en ucuz şehri zaten. Oto sanayisinde 68 plakadan çok yabancı plaka var.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:18 ----------
Cinsiyetinden dolayı o fiyatı çıkarabilirler.
Teyzemin arabasınıda ben götürüm mesela. Teyzem giderse hem kadın sanayiye uygun değil çok hayvan var. Hemde işten anlamıyor diye kazıklıyorlar.
İster düşün... Kendini ister hayale kaptır...Uzar uzar, çünkü hiç sonu yoktur yolların.
Bakarsın aldanmışsın, gördüğün bir seraptır. Sevimli bir hayale açılırken kolların.
Amerika'da Honda'larıma yaptırdığım bakım:
Her 10bin km'de Honda servisine götürürüm, marketten aldığım 5 litre ful sentetik yağ ($25) ile birlikte. Vergi dahil toplam $19'a verdiğim yağı, ve filtreyi orijinaliyle değiştirirler. Çeker giderim.
Kullanımıma göre 6-8 sene içinde de fren hidroliğini ve antifrizi değiştirtirim.
Araca özel daha sık gerekli bakım varsa onu mutlaka yaptırırım (diferansiyel sıvısı vs.)
Lastik, silecek, fren balatası ve akü ömrü dolunca değiştirilir.
10 yaşından önce satmam. Honda'nın avantajı problemsiz yıllarca kullanılabilmesidir, pahalı servise gerek duymadan. Satış fiyatı ucuz olmasa da, ömrü boyunca maliyeti çok düşüktür. O yüzden çok tutar Amerika'da Honda ve Toyota.
Burada garanti için servise gitmenize gerek yok tabii ki.
Her birinin işçiliğini parça fiyatına ekliyorlar ondan böyle oluyor, o yüzden 10 TL lık filtre size 30 Tl yazılıyor. Periyodik bakım işçiliğini zaten hiç bir şey değiştirmese dahi alacak. Bu şekilde işçiliğe çok fazla istememiş gibi görünüyorlar. Yetkili servis düzeni böyledir. Dışarıda aynı parçaları değiştirip yarı fiyatına işçiliği halletmek mümkün.
opel servisleri de aynen öyle. 4200tl çektikleri yedek parçaları 1400e aldım, yine orjinal gm marka. işçiliğe girmiyorum bile.
karter tapa puluna 10 lira, atık yağ bedeline 10 lira alıyorlar. evet, aracımdan çıkan yağı atmak için 10 lira yazıyorlar. bunları yazmiyacaktim ama sinirlerim bozulunca en ufak unsur sorun haline geliyor.
merak ettiğim, bahse konu parça ve yağları kendin alıp gitsen ne yaparlar acaba? kabul ederler mi?
tahminim işçiliği şişirirler.
bak şimdi aklima geldi, adam bana v kayışı 600 lira, bujinin tanesi 70 lira demişti.
toplamda 880 lira (işçilik hariç)
şimdi google'dan baktım, v kayışı 80 lira, bujinin tanesi 25 lira.
yani toplamda 100 lira falan (işçilik hariç)
diyecek söz bulamıyorum...
1400 TL mi. Ana servisi olamaz. Büyük ihtimal bayilerinden biridir. Normal bakımı bu kadar tutmaz. Normal bakım+triger seti desek bile fazla. Bence kazıklamaya çalışmışlar. Elinizde bakım faturaları mevcutsa dacianın ana merkezine faturanın resimi ile mail atınız. Paranızın en az yarısından fazlasını geri alırsınız
Sen arabaya gezmek için binersin, bizler ise motosiklete binmek için gezeriz
Atık yağ satılır atılmaz. Kimi kamyonda yakmak için satın alır. Kimisi inşaatlarda kalıp yağlamak için alır. Genellikle sanayide yağ sobasında yakılır. Değerli birşeydir atık değildir yani. Hele kışın almak istesen bile bulamayabilirsin.
Buji tane değil takım fiyatıdır 25 lira. Daha geçen bi abiye aldık 4 tanesi 30 liraydı.
Arkadaşlar bu bir tercih meselesi,
Bu tür marka servislerinin dışarıdan alınan parçaları takıp,sadece işçilik parasını alacağını yada cinsiyete göre farklı fiyat verip isimlerini yerel anlamda tehlikeye atıcaklarını sanmam.
Benim verdiğim 1400 tl nin 500 tl ye yakını işçilikti.
Tabiki 30 tl yağı 140 a doldurmaları ticaret anlayışına ayıkırı ama yapıcak pek birşey yok.
Sanayiye gitmek için bilgi birikimine,gözleme ve bu gözlemi yapıcak vakite ihtiyaç var.
Buradan sonrası anlayana;bazı arkadaşları cesarete davet etmiştim,yolu hala bulamadı galiba.
1400 tl masrafa inanmıyor da (senin araban neki, sanki bmv diyor,arabasının markasına güvenip,araştırmadan,etmeden ahkam kesmeye ve haklı çıkacağına inanıyor.
Arabalar biryerden biryere getiren ulaşım aracıdır,alışveriş yapar,poşetlerini yüklersin,hastalanır hastaneye gidersin,ihtiyaçlarını halleder sokağa parkedersin.Arabalar ego tatmin araçları değildir.
Cla marka arabamı egemere bakım yaptırdımda,böyle tutmadı diye kıyaslama yapmak yerine, güç gösterisi yapıcak başka yollar bulun.
Araba markası,araba bakım yaptırdığın servisin ismiyle milleti ezmeye çalışmak nedir ya,aklınız borsa rakamlarına göremi alçalış veya yükselişe geçiyor.
Orijinal parça ile yan sanayi ürününü bir tutmayın ama... Kalite olarak farkı bir yana, orijinal parça hep daha pahalıdır. Müşterisi azdır, üretim yeri azdır, dolayısıyla posta ve stoklama masrafı çoktur. Ama çoğu zaman değer orijinal parça takmaya.
Bu bir yana, Honda'nın karter tapa pulu 25 cent, yani çeyrek dolar. Modelden modele farklılık gösterebilen şanzıman veya diferansiyel tapa pulları bile maksimum $1.50. Sonuçta küçücük alüminyum veya bakır halka, sıkışacağı için işlenmiyor da. 10 TL nedir yahu.
Ahahah ekşide biri yazmış ne güldüm.
bilgisizseniz ikisi de sizi ****.
yetkili servisin limitleri vardır. şikayet edilmekten korkarlar biraz da olsa.
oto sanayinin fantezileri sınırsızdır.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)