Selam abiler, bergamotlu çay olarak bildiğimiz "earl grey" zımbırtısı gibi farklı aromalara sahip çay önerebilir misiniz ?
Selam abiler, bergamotlu çay olarak bildiğimiz "earl grey" zımbırtısı gibi farklı aromalara sahip çay önerebilir misiniz ?
Farklısını bilmem , tecrübe konuşuyor " AHMAD " (ahmet olsa gerek) silindir teneke kutu olacak , bergamot'un nirvanasına , çay'ın şelalesine varacan.. gerisi heyecan.
Hiçbir şey ile karıştırmadan demlenecek , zaten karışım yapacam deniyorsa marketteki herhangi bir harman çay kullansın , heder rüsva etmesin güzelim çay'ı.
Beyaz çay var 20 gramı 150 TL. Sayın cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan da içiyor hem.
çaykur vs sadece çayları sevmem...
kıbrıs da yaprak çaylar var...
ceylon, polo... daha 5-6 marka daha var... tadı çok hoşuma gider... her gün sabah akşam demler...
1 yemek kaşığı attım mı koca demlik çay olur... çaykur gibi 3-4 kaşık doldurmaya gerek yok...
gene bergamotlu twinings marka bir çay daha var... sarı kutuda olandan... o da çok hoşuma gider...
tabi bunlar hep kıbrısta :D
Aromalı çay sevmem, bitki çaylarından da bir tek kuşburnu ve yeşil çay içerim nadiren. Doğuş filiz çay içiyoruz evde tavsiye ederim. pahalı gelmezse Çaykur Filiz çayın üstüne yoktur.
Bergamot sevmiyom.
Sade ve demli olacak bence...
Belki bir tutam kokulu cay, citir citir bir soba
İzmitte merkezde bir cafe var orada geçen sıcak beyaz çikolata içtim on numara bişeydi 2 liramıydı neydi bardağı kilosu 40 liraymış..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
Odun ateşi şart. Bambaşka oluyor tadı
Beni çaya küçükken içine bisküvi sokmak için işe yarayan birşey olarak alıştırmışlardı.
O sebeple kahvaltıda yarım çaybardakçık içerdim,hiç sevmezdim.kahve çok severdim.
Sağlık problemim olunca kahveyi terkettim.
Çaya başladım Artık seviyorum.Benim için içine bisküvi sokulacak basit bir sıvı değil sadece.
- Çaycı, bütün foruma benden çay getir... "iyiyse" 1 bardakda bana.
Ronnefeldt in tütsülenmis cayi,vanilyali kirmizi cayi ve mountain herbs olan bitki cayini tavsiye ederim
Ahmad tea çok iyi
Arkadaşlar bu dediğiniz çaylar nerde satılıyor.
Benim bildiğim tek çay bildiğimiz siyah çay,ıhlamur,kuşburnu birde sayılırsa oralet vanilyalı tütsülenmiş bergamot neymiş vay canına
Şu konuda kendimden utandım millet neler içiyor.
Bizim evde her sabah bildiğimiz çay demlenir annemle konuşucam artık vanilyalı tütsülenmiş bergamot çayı yapıyoruz yasalar değişti dicem.
Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..
adamlar dunyanin cesitli bolgelerinden topluyor gelmesi etmesi gumrugu falan derken boyle oluyor ben bardak poset olanlarindan aliyorum genelde uygun oluyor ve montain herbs olan cay kis aylarinda vazgecilmezim oluyor tadi kisin bogazlarimi cok rahatlatiyor zaten gune icmeden baslamiyorum diyemem ama arada keyif amacli iciyorum
Yolların Kralı Değil ! Kuralı Vardır..
Bergamot çayı bı tuhaf yapıyor sanki yağ gibi oluyor , en temizi az bı tomurcuk dayan filiz çaya .
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)