suriyelileri görünce moralim bozuldu
-
21 Ağustos 2017, 01:24
bugün eşim ve iki çocuğumla motora atlayıp denize gittik. böyle dağların arasında ıssız bir koy. vardık, beş-on aile sessizce oturmuş yemeklerini yiyip denize giriyorlardı ki o da ne, çalıların arasında topluca namaz kılan 20 kadar erkek suriyeli gördüm ve o anda moralim sıfırlandı. insan öyle görünce tedirgin oluyor.
neyse bunlar namaz kılıp indiler denize. ayı gibi bağıra çağıra yüzdüler. haliyle rahatsız oldum.
20 erkek, aralarında bir tane kadın yok. etrafı rahatsız edecek şekilde denize giriyorlar.
pantolon, fanila, külotla denizdeler. Allah'ım baktıkça keyfim iyice kaçtı, dedim hanıma, kalk gidelim.
yazdikca içim daraliyor ya.
ulan kör topal az da olsa medenileşiyoruz, adamlar bizi resmen geriye çekiyor.
yahu bizim muhafazakar insanımız bile eşiyle çocuğuyla beraber topluluk içinde yaşamayı öğrenmeye başlamış, 20 erkekle plajda böğüre böğüre denize girince onlar bile rahatsiz oluyor be.
Reklamlar
-
21 Ağustos 2017, 02:11
hokahey adlı üyeden alıntı
bugün eşim ve iki çocuğumla motora atlayıp denize gittik. böyle dağların arasında ıssız bir koy. vardık, beş-on aile sessizce oturmuş yemeklerini yiyip denize giriyorlardı ki o da ne, çalıların arasında topluca namaz kılan 20 kadar erkek suriyeli gördüm ve o anda moralim sıfırlandı. insan öyle görünce tedirgin oluyor.
neyse bunlar namaz kılıp indiler denize. ayı gibi bağıra çağıra yüzdüler. haliyle rahatsız oldum.
20 erkek, aralarında bir tane kadın yok. etrafı rahatsız edecek şekilde denize giriyorlar.
pantolon, fanila, külotla denizdeler. Allah'ım baktıkça keyfim iyice kaçtı, dedim hanıma, kalk gidelim.
yahu bizim muhafazakar insanımız bile eşiyle çocuğuyla beraber topluluk içinde yaşamayı öğrenmeye başlamış, 20 erkekle plajda böğüre böğüre denize girince onlar bile rahatsiz oluyor be.
Florya ve Avcılar sahile beklerim.
-
21 Ağustos 2017, 02:28
Ben insandan saymıyorum onları.
-
21 Ağustos 2017, 03:16
Bugün eşim ve iki çocuğumla motora atlayıp denize gittim lafı şuana kadar kimsenin dikkatini çekmemiş hayret. . Hocam umarım tek motorla gitmediniz
-
21 Ağustos 2017, 04:48
Kanuna aykiri bir sey yapmadiklari muddetce yapacak bir sey yok. Ya denize girecek baska bir yer bulacaksiniz. Ve ya parayi bastirip onlarin giremeyecegi bir yerde gireceksiniz.
-
21 Ağustos 2017, 08:48
Olayın siyasi tarafı var..
Onları buraya getiren..
Bazı ayrıcalıklar veren parti-hukemet suçlu..
#Dubai-Arabistan diğer Arap ülkeleri neden Suriyeli kabul etmedi almadı hani güya hepsi Müslüman çünkü bu insanlar vatan millet değil sahil mangal deniz tercih edenler (Suriye de Savaştan kaçan Erkekler I last ediyorum)
-
21 Ağustos 2017, 09:02
Şimdi Namaz kıldıklarını söylediniz diye bizim müslümanlar abarttığınızı düşünüp size tepki gösterir, namaz kıldıklarını söylemeseydiniz tepkide vermez sessiz kalırlardı..
-
21 Ağustos 2017, 09:07
hasmet adlı üyeden alıntı
Kanuna aykiri bir sey yapmadiklari muddetce yapacak bir sey yok. Ya denize girecek baska bir yer bulacaksiniz. Ve ya parayi bastirip onlarin giremeyecegi bir yerde gireceksiniz.
kendi memleketimizde şu duruma düşmek ne acı..
-
21 Ağustos 2017, 09:10
suriyelilerden de nefret ediyorum araplardan da nefret ediyorum. Ben muğlalıyım biz memleketi bizim gibi sahiplenen temiz bırakan kimseye karışmayan kimseyi kırmayan rahatsız etmeyen avrupalı turiste hasret kaldık. Bana sakın onlarda insan demeyin insan olan kendini belli eder.
-
21 Ağustos 2017, 09:11
ragnarokkk adlı üyeden alıntı
Bugün eşim ve iki çocuğumla motora atlayıp denize gittim lafı şuana kadar kimsenin dikkatini çekmemiş hayret. . Hocam umarım tek motorla gitmediniz
tek motor, cbf150, dört kişi.
şehiriçi değil ama, dağ-bayır, orman, dere tepe.
köpek gibi çekiyor namussuz.
-
21 Ağustos 2017, 09:15
tek motor, cbf150, dört kişi.
şehiriçi değil ama, dağ-bayır, orman, dere tepe.
köpek gibi çekiyor namussuz.
kaynananı da alaydın be kardeşim gidonun üstüne oturturdun.
-
21 Ağustos 2017, 09:16
bulut59 adlı üyeden alıntı
kaynananı da alaydın be kardeşim gidonun üstüne oturturdun.
o kadar da değil be. motorun belini kirmayalim.
-
21 Ağustos 2017, 09:32
kendi memleketimizde şu duruma düşmek ne acı..
Şahsen plajda etrafa rahatsızlık vererek denize giren 20 Suriyeli adamdan çok daha büyük sorunlar olduğunu düşünüyorum. Hatta karşılaştırınca hoş bir tablo bile sayılabilir. Sonuçta insan öldürmüyorlar, dilenmiyorlar, kadın alıp satmıyorlar vs.
Benzeri rahatsızlık nerde yok ki? Çözümü de zor değil, gider başka yerde girersiniz. Asıl ülkede eğitim, güvenlik, yargı ve ekonomi can çekişmekte. Yakında seçimler var. Ama durum kötü, problemler çok. Velhasıl safların sıklaşması lazım. Bunun için ortalığı karıştıracak suni olaylar lazım. Allah sonumuzu hayır etsin.
-
21 Ağustos 2017, 09:36
bugün eşim ve iki çocuğumla motora atlayıp denize gittik. böyle dağların arasında ıssız bir koy. vardık, beş-on aile sessizce oturmuş yemeklerini yiyip denize giriyorlardı ki o da ne, çalıların arasında topluca namaz kılan 20 kadar erkek (1) suriyeli gördüm ve o anda moralim sıfırlandı. insan öyle görünce tedirgin oluyor.
yahu bizim muhafazakar insanımız bile eşiyle çocuğuyla beraber topluluk içinde yaşamayı öğrenmeye başlamış(2), 20 erkekle plajda böğüre böğüre denize girince onlar bile rahatsiz oluyor be.
Öncelikle bu yazıyı okuyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. PC mavi ekran verdi şu cevabı yazarken. Üşenmedim tekrar yazıyorum.
Daha da öncelikle şunu belirteyim suriyeli insanların varlığından dolayı halay çekmiyorum. Burada olmalarından da hoşnut değilim. İstanbul bize bile yetmiyor.
1. Burada rahatsız olduğun şey çalıların arasında toplu namaz kılınması mı? Yoksa suriyeli olmaları mı? Çünkü biz de muhafazakar bir aile olarak bu tarz bir yere gittiğimizde çalıların arasında toplu namaz kılıyoruz.
2. Biz muhafazakar bir aileyiz. Sen şimdi diyorsun ki biz toplum içinde medeni bir şekilde yaşayamıyorduk (!) öyle mi? Ama sen ve senin gibiler bize öğretti? Allah razı olsun
3. Bizi (muhafazakar TÜRK aileleri) topluma yeni ayak uydurmuş mağara insanları olarak değerlendiriyorsan seni yazdığın ilk cümleyi tekrar etmeye çağırıyorum. Bir motosiklete 1 sen + 1 eş + 2 çocuk... CBF 150 bende de var. Ruhsatında azami 2 (iki) yolcu, 0 ayakta yolcu diye ifade ediliyor.
Namaz kılanlardan, İslam'ı hayat tarzı haline getirmiş insanlardan korkmayın. Zira onlar eşinize de çocuklarınıza da topluma da diğerlerinin yaşam tarzına da en çok saygı gösterenlerdir emin olun.
-
21 Ağustos 2017, 09:44
Hiçbir insanı dünyaya geldiği coğrafya ile yargılamam, yaşadığı ülke ya da meydana getiren anne babayı seçmek gibi bir lüks yok neticede. Yaşadığı yerin standartlarına göre de belki normal karşılanacak davranışları dünya standartlarına göre aşırı da olabilir, ona da sözüm yok; ancak artık bir başka kültürün, bir başka yaşama biçiminin ortasına düşmüşsün zaruri sebepler ile insanlık namına biraz mahcubiyet ve çevre ahlakı takınmalı insan. Rahatsız etmeden kendi özgürlüğünü yaşamak, evrenseldir. Yazık ki Suriye'den savaş sebebiyle kaçanların büyük kısmı insanlık nasibini takınamamış, barbarlığını üzerinden atamamış canlılar. Çok nadir karşılaştım telefonda otobüste kısık sesle konuşanını, kaldırımda yürürken kollarını pervasızca sallamayanını ya da denize girerken denize girmek üzere üretilmiş tekstil ürünlerinden haberdar olanını.
-
21 Ağustos 2017, 09:45
MSMorkan adlı üyeden alıntı
Öncelikle bu yazıyı okuyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü. PC mavi ekran verdi şu cevabı yazarken. Üşenmedim tekrar yazıyorum.
Daha da öncelikle şunu belirteyim suriyeli insanların varlığından dolayı halay çekmiyorum. Burada olmalarından da hoşnut değilim. İstanbul bize bile yetmiyor.
1. Burada rahatsız olduğun şey çalıların arasında toplu namaz kılınması mı? Yoksa suriyeli olmaları mı? Çünkü biz de muhafazakar bir aile olarak bu tarz bir yere gittiğimizde
çalıların arasında toplu namaz kılıyoruz.
2. Biz muhafazakar bir aileyiz. Sen şimdi diyorsun ki biz toplum içinde medeni bir şekilde yaşayamıyorduk (!) öyle mi? Ama sen ve senin gibiler bize öğretti? Allah razı olsun
3. Bizi (muhafazakar TÜRK aileleri) topluma yeni ayak uydurmuş mağara insanları olarak değerlendiriyorsan seni yazdığın ilk cümleyi tekrar etmeye çağırıyorum. Bir motosiklete 1 sen + 1 eş + 2 çocuk... CBF 150 bende de var. Ruhsatında azami 2 (iki) yolcu, 0 ayakta yolcu diye ifade ediliyor.
Namaz kılanlardan,
İslam'ı hayat tarzı haline getirmiş insanlardan korkmayın. Zira onlar eşinize de çocuklarınıza da topluma da diğerlerinin yaşam tarzına da en çok saygı gösterenlerdir emin olun.
yani şimdi siz ailenizle piknik yaparken yanınıza 20 tane erkek gelse, bağıra çağıra gürültü yapsa hoşunuza gider mi? rahatsız olmaz mısınız? rahatsız olduğum nokta namaz kılmak değil, çevreye rahatsızlık verecek şekilde eğlenmek.
ikincisi cbf benim, aile benim, istediğim gibi binerim. şehiriçi binmiyorum, dağda bayırda biniyorum, kimseye de bir zararım yok.
ek: muhafazakarlık konusunda ben senden daha muhafazakar sayılırım. ama kimseye, hiçbir canlıya ve doğaya zarar vermeden yaşamak hayat felsefemdir.
-
21 Ağustos 2017, 09:56
Siz benim ne demeye çalıştığımı anlamadınız galiba. Ben siz eleştirmiyorum. Siz bizleri eleştiriyorsunuz, bakınız şöyle:
"yahu bizim muhafazakar insanımız bile eşiyle çocuğuyla beraber topluluk içinde yaşamayı öğrenmeye başlamış"
Yoksa size hak veriyorum. 20 kişi böğüre böğüre denize girse rahatsız olurum, suriyelilerin olduğu ortamlarda da daha yaygın haklısınız. Okurken de "adam haklı" dedim kendi kendime. Devamında yazdıklarınız rahatsız etti. Üslubunuza dikkat edin.
İsterseniz 10 kişi binin bu sizin güvenliğinizle alakalı bir durum. Fakat siz burada muhafazakar ailelere inceden "mağara adamlarıydı bunlar" giydirmesi yapmışsınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------
Ek: Ben burada muhafazakarlık yarıştırmıyorum. Hayat tarzınız da beni ilgilendirmiyor.
-
21 Ağustos 2017, 10:12
MSMorkan adlı üyeden alıntı
Siz benim ne demeye çalıştığımı anlamadınız galiba. Ben siz eleştirmiyorum. Siz bizleri eleştiriyorsunuz, bakınız şöyle:
"yahu bizim muhafazakar insanımız bile eşiyle çocuğuyla beraber topluluk içinde yaşamayı öğrenmeye başlamış"
Yoksa size hak veriyorum. 20 kişi böğüre böğüre denize girse rahatsız olurum, suriyelilerin olduğu ortamlarda da daha yaygın haklısınız. Okurken de "adam haklı" dedim kendi kendime. Devamında yazdıklarınız rahatsız etti. Üslubunuza dikkat edin.
İsterseniz 10 kişi binin bu sizin güvenliğinizle alakalı bir durum. Fakat siz burada muhafazakar ailelere inceden "mağara adamlarıydı bunlar" giydirmesi yapmışsınız.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:54 ----------
Ek: Ben burada muhafazakarlık yarıştırmıyorum. Hayat tarzınız da beni ilgilendirmiyor.
bak sevgili kardeşim. bugün muhafazakar sayılan anadolu şehirlerinde bir kadın tek başına dolaşamiyorsa,
başı açık kadına orospu muamelesi yapılıyorsa,
insanlar birbirine saygı göstermiyor, sürekli birbirlerini kaziklamaya calisiyorsa,
kimse kimseye saygı gostermiyorsa
cevreye ve doğaya zarar veriliyorsa,
en ufak bir tartışmada komalık edilene kadar dayak yeme ihtimaliniz varsa,
bir kavgada bir kişiye yirmi kişi dalıyorsa
orada medeniyet henüz olgunlaşmamış demektir. şehir hayatına henüz adapte olamamışız demektir.
ben de muhafazakar bir insan olarak özeleştirimi yaparım yani, kimse kusura bakmasın..
benim dedelerim yörüktür. daha 50 sene öncesine kadar dağlarda yaşıyorlardı. yani şehir hayatını bilmiyorlardı. torunları olarak bizler sehir hayatına adapte olmaya çalışıyoruz. almanın İngilizin 2000 sene önce geçtiği sehir hayatını öğrenmeye çalışıyoruz. olay bu yani.
-
21 Ağustos 2017, 10:21
Dinciler arapçılar suriyeciler nasıl da belli ediyor kendini. Nasıl da alınganlar. Öyle alınganlar ki uçurumun kenarında olsak bizi elleriyle iterler
-
21 Ağustos 2017, 10:22
bak sevgili kardeşim. bugün muhafazakar sayılan anadolu şehirlerinde bir kadın tek başına dolaşamiyorsa,
başı açık kadına orospu muamelesi yapılıyorsa,
insanlar birbirine saygı göstermiyor, sürekli birbirlerini kaziklamaya calisiyorsa,
kimse kimseye saygı gostermiyorsa
cevreye ve doğaya zarar veriliyorsa,
en ufak bir tartışmada komalık edilene kadar dayak yeme ihtimaliniz varsa,
bir kavgada bir kişiye yirmi kişi dalıyorsa
orada medeniyet henüz olgunlaşmamış demektir. şehir hayatına henüz adapte olamamışız demektir.
ben de muhafazakar bir insan olarak özeleştirimi yaparım yani, kimse kusura bakmasın..
Sevgili kardeşim,
Ne demek istediğini gayet iyi anlıyorum. "Yobaz" şeklinde ifade etseydin sanırım daha doğru olurdu. Çünkü bunları emreden İslam değil.
Anlattığın konularda hemfikiriz.
Gerek trafikte, gerek ailelerimizle gittiğimiz sosyal alanlarda bu konuda ciddi manada sıkıntılarımız oluyor.
Bu arada gerçekten sakin, huzurlu bir yer bulursanız beni de haberdar edersen sevinirim. Seninle aynı durumu Yeşilköy sahilde yürüyüşe çıkmak istediğimde yaşadım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)