Soyun Nereye Dayandığını Nasıl Öğreniriz?
Reklamlar
-
Selam, bır arkadasım ogrendıgı kadarıyla Bulgarıstan gocmenı ama kac yılında, hangı sehrınden/koyunden goc ettıklerı bellı degıl, dolayısıyla Bulgarıstandan once nerede oldukları da bellı degıl ve arastırmak ıstıyor.
Benım aklıma bır soyagacı cıkartıp nufus mudurlugune gıtmesı geldı. 1934 soyadı kanunundan once goc etmıslerse ogrenebılır mı acaba? Soyadı kanunundan oncekı kayıtlar nufus mudurlugu arsıvınde var mı ve ugrasırlar mı? Konsolosluktan bılgı alınabılır mı?
Bılen varsa, yardımcı olabılırse cok memnun olurum. Tesekkurler sımdıden.
Reklamlar
-
Ne gereği var müdür ülken için çalışıyorsan ihanet etmiyorsan ülkene çevrene saygılı ahlaklı bir insansan ne önemi var lan ayar olurum şu kök kareköken muhabbetlerine ha..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
-
hachiko adlı üyeden alıntı
Ne gereği var müdür ülken için çalışıyorsan ihanet etmiyorsan ülkene çevrene saygılı ahlaklı bir insansan ne önemi var lan ayar olurum şu kök kareköken muhabbetlerine ha..
Merak, nerelerden geldıgını bılmek, oraları gıdıp gormek guzel seyler. Ben suralıyım soyle boyleyım deyıp kendını toplumdan ayırmadıkca bunları bılmek guzel.
-
hachiko adlı üyeden alıntı
Sıkıntılarınız mı var? İyi değilsiniz, bir doktora görünün bence.
-
*Heka adlı üyeden alıntı
Sıkıntılarınız mı var? İyi değilsiniz, bir doktora görünün bence.
Patates yiğinmi yeni kızarttım bak çıtır patates..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
-
Efendım yok mudur bır bılen? Google amca bu konuda cahıl bıraz.
-
Miras davaları sebebiyle Yunanistandaki köyümüze(göç ettiğimiz) kadar ulaşmıştık. Orada yaşamış büyük büyük dedelerimiz isimleri mevcut. Kim bilir belki gitsek orada arsalarımız vardır :D
Eskiden soy ağacı hemen çıkartılıyordu fakat sonrasında dolandırıcılık durumlarından dolayı belli prosedürlere soktular.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:17 ----------
Miras davaları sebebiyle Yunanistandaki köyümüze(göç ettiğimiz) kadar ulaşmıştık. Orada yaşamış büyük büyük dedelerimiz isimleri mevcut. Kim bilir belki gitsek orada arsalarımız vardır :D
Eskiden soy ağacı hemen çıkartılıyordu fakat sonrasında dolandırıcılık durumlarından dolayı belli prosedürlere soktular.
Yok ben daha eskisini arıyorum dersen DNA ile hangi ırklardan geldiğini öğrenebilirsin.
-
Grumpy adlı üyeden alıntı
Efendım yok mudur bır bılen? Google amca bu konuda cahıl bıraz.
https://youtu.be/cZnIC9DDumQ nu tarz birşey mi kast ettiniz acaba ?
-
yusufkalaz adlı üyeden alıntı
Hayır, bunu bılıyorum. Amacı hangı ırka mensup oldugunu bılmek degıl, dedelerı, ataları nerede yasamıs, nerden gelmısler bunu ogrenmek.
---------- Mesajlar birleştirildi - 05:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:09 ----------
tyrung adlı üyeden alıntı
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:17 ----------
Yok ben daha eskisini arıyorum dersen DNA ile hangi ırklardan geldiğini öğrenebilirsin.
Isımlerı bılıyor muydunuz yoksa mıras davaları sebebıyle ılgılı kurum calısanları mı buldu? Soy agacı soyadı kanunundan oncekılerı de bulabılıyor mu? Son olarak bahsettıgınız prosedurler suan bızım duruma bır engel teskıl eder mı? Tamamen merak sebebıyle arastırılıyor suan. Bır mal mulk meselesı vs. gıbı bır sey degıl.
-
16 Temmuz 2017, 09:55
Y. Halaçoğlunun birkaç çalışması var, hangi civarlardan nereye sürülmüşler; ya iç anadoludan ya da kırımdan sürülmüştürler oraya, alevi-bektaşi-türkmen boylarındandır. Buradaki nüfus müdürlüğünden en geriye gidersiniz daha yukarısını da orada ararsınız. Ordan daha eskisi de osmanlı kayıtlarında muntazaman vardı ama kamyonla SEKA'ya mukavva olmaya gitmediyse.. Daha da geriye, afrikadan nereye gelmişiz diyorsanız, abd li bir şirket hangi HABLO DNA grubuna ait olduğunuzu binlerce yıllık göç yoluyla beraber çıkarıyor, 1-1.5 yıllık bir süresi var, 900 dolar gibi bir rakamdı yanlış hatırlamıyorsam. Ya da en büyüklerin isimlerini bana söyleyin ben nerden geldiklerini ve mezheplerini filan kabaca söyleyeyim..
-
16 Temmuz 2017, 10:10
karaman'dır karaman.
o bilgiden hıyarca şeyler türetmeyecekse insanın köklerini merak etmesinde bir beis yok.
-
16 Temmuz 2017, 10:53
İlk olarak nüfus müdürlüğünden ailenin geçmiş üyeleri hakkında bilgi alınabiliyor diyeyim. Biz bir miras konusu için 1920 civarlarına kadar ulaşmıştık. Sonrası da bu kişilerin geldikleri yerlerde araştırma yapmakla ilgiliydi. Zira Osmanlı döneminde arşiv olayı var ancak günümüze düzenli ulaşmış değiller.
Analogue at birth, digital by design. The fat on my body is the designer and the brain is trying to be the coder.
-
16 Temmuz 2017, 11:31
Cumhuriyet öncesi en sağlıklı yazılı kayıtlar askerlik kayıtlarıdır. Bunun için de bir avukat tutup, vekalet verip askeri arşivde araştırma yapmasını sağlamak lazım.
-
16 Temmuz 2017, 12:42
Merhaba başımdan geçen bir olayla sanırım faydalı olacak bir bilgi verebilirim,
Oğlum doğduğunda (ellerinizden öper nufusunu çıkarmaya gittiğimde aynı senin sorduğun soruyu memure hanıma sordum bana;aslında izinsiz bakılmaz ama bi bakalım dedi taa 1800 lü yıllara kadar olan dedelerimin memleketini ve isimlerini söyledi hatta doğruluğunu şöyle kanıtlayayım büyük dedem çanakkalede şehit olmuş ve onun dedesi ise cinayete kurban gitmiş. Onlardan daha eskileri ise Osmanlı arşivleri açıldıkça kayda geçecek demişti.
Ana tarafım ise yugoslav göçmeni onşarın kökenine ise rahmetli ananem biz konyalıymış dedem öyle derdi demişti.
-
16 Temmuz 2017, 13:12
nüfus işleri genel müdürlüğünden öğreneceksin.
fakat benim duyduğum kadarıyla, ülkede bazı vatandaşların soyu ermeni, rum, vs. diğer soylara dayandığı için nüfus müdürlükleri bu bilgileri paylaşmaktan imtina ediyor.
yani hiç hesapta yokken dedelerinizin ermeni, rum, kürt, arap vs. olduğunu öğrenip bunalıma girebilirsiniz.
-
16 Temmuz 2017, 13:18
Herkes Adem Babamızın evladı
-
16 Temmuz 2017, 13:19
Bende Bulgaristan doğumluyum 2 yaşımda gelmişim hiç bir şey hatırlamıyorum. Bizede vatandaşlık hakkı verdiler. Onun için evrak gerekti elimde hiç bir bilgi ve evrak yoktu. Bu işlerle ilgili en ufak bilgim ve alakamda olmamıştı. Önçe kayıtların nerede tutulduğunu sordum. İstanbulda köy hizmetleri dediler oda bilmem nereye devrolmuş sonra belediyeye gittim sizde kayıt varmı diye zamanla belediyeler değişmiş. 12 eylül de kimi kapanmış kimi birleşmiş İstanbul Kartal belediyesine gittim ilk kayıtları orda buldum. Göç deyin kaçmak deyin ne derseniz deyin devlet veya belediye ile bir işiniz olmuş mesela size kumanya vermişler veya elbise veya para bunun notunu almışlar sonuçta resmi kurum burada ailemin ilk kayıtlarını ve resimlerini buldum. Tabi bu kayıtlarda önemsiz gibi gözüken tarihler sayılar var bu izden başka yerlere gidiyorsun ordan Ankaraya gittim arşivler bilmem ne başkanlığına araştırmacı belgesi çıkardım ordan ailemle ilgili bazı belgeler çıktı bir çoğu genel mesla birliste var 500 kişinin adı geçiyor sizinde isminiz var gibi. Böyle işleri araştıran pek olmadığı için memur arkadaşlarada çok ilginç geliyor herkez çok yardımcı oluyor. Kısacası hangi devlette olur ise olsun her kayıt mevcut bunları bulmak emek para ve vakit istiyor. Sonra Bulgaristanada gittim ordada mevcut dil ve alfabe sorunu olduğu icin adam tuttum. Kısacası para azim ve vakit varsa dedenin viyana seferine katılıp katılmadığını bile öğrenebilirsin.
-
16 Temmuz 2017, 13:20
ekremcelik00 adlı üyeden alıntı
Herkes Adem Babamızın evladı
Herkes'in Adem'den olamayacağı hakkında , dumur edici bazı teori/sav hatta inanclar olduğunu bilin.
-
16 Temmuz 2017, 15:11
Carbondioxid adlı üyeden alıntı
Herkes'in Adem'den olamayacağı hakkında , dumur edici bazı teori/sav hatta inanclar olduğunu bilin.
Ben Allahın sözünü tanır/inanırım sen istediğine inan kardeşim.
-
16 Temmuz 2017, 15:21
ekremcelik00 adlı üyeden alıntı
Ben Allahın sözünü tanır/inanırım sen istediğine inan kardeşim.
Dur Ataş etme mübarek , bende aynı saftayım , ancak durumu bi araştırmanı isterim.
Ne ise , konuyu mındar etmeyelim , mahsundan herkeşe gelsin "hebimiiz kardaşizz..."
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)