Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Soyun Nereye Dayandığını Nasıl Öğreniriz?

REKLAM ALANI
    Grumpy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Selam, bır arkadasım ogrendıgı kadarıyla Bulgarıstan gocmenı ama kac yılında, hangı sehrınden/koyunden goc ettıklerı bellı degıl, dolayısıyla Bulgarıstandan once nerede oldukları da bellı degıl ve arastırmak ıstıyor.

Benım aklıma bır soyagacı cıkartıp nufus mudurlugune gıtmesı geldı. 1934 soyadı kanunundan once goc etmıslerse ogrenebılır mı acaba? Soyadı kanunundan oncekı kayıtlar nufus mudurlugu arsıvınde var mı ve ugrasırlar mı? Konsolosluktan bılgı alınabılır mı?

Bılen varsa, yardımcı olabılırse cok memnun olurum. Tesekkurler sımdıden.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Ne gereği var müdür ülken için çalışıyorsan ihanet etmiyorsan ülkene çevrene saygılı ahlaklı bir insansan ne önemi var lan ayar olurum şu kök kareköken muhabbetlerine ha..
    espresso bunu beğendi.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ne gereği var müdür ülken için çalışıyorsan ihanet etmiyorsan ülkene çevrene saygılı ahlaklı bir insansan ne önemi var lan ayar olurum şu kök kareköken muhabbetlerine ha..
    Merak, nerelerden geldıgını bılmek, oraları gıdıp gormek guzel seyler. Ben suralıyım soyle boyleyım deyıp kendını toplumdan ayırmadıkca bunları bılmek guzel.
    Shrieker bunu beğendi.

Motosikleti
    Café Racer
    Alıntı hachiko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sıkıntılarınız mı var? İyi değilsiniz, bir doktora görünün bence.
    Carbondioxid ve rebirth bunu beğendiler.

hachiko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500
    Alıntı *Heka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sıkıntılarınız mı var? İyi değilsiniz, bir doktora görünün bence.
    Patates yiğinmi yeni kızarttım bak çıtır patates..
    Shrieker bunu beğendi.
    100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im

Efendım yok mudur bır bılen? Google amca bu konuda cahıl bıraz.

tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Miras davaları sebebiyle Yunanistandaki köyümüze(göç ettiğimiz) kadar ulaşmıştık. Orada yaşamış büyük büyük dedelerimiz isimleri mevcut. Kim bilir belki gitsek orada arsalarımız vardır :D

Eskiden soy ağacı hemen çıkartılıyordu fakat sonrasında dolandırıcılık durumlarından dolayı belli prosedürlere soktular.

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:17 ----------

Miras davaları sebebiyle Yunanistandaki köyümüze(göç ettiğimiz) kadar ulaşmıştık. Orada yaşamış büyük büyük dedelerimiz isimleri mevcut. Kim bilir belki gitsek orada arsalarımız vardır :D

Eskiden soy ağacı hemen çıkartılıyordu fakat sonrasında dolandırıcılık durumlarından dolayı belli prosedürlere soktular.

Yok ben daha eskisini arıyorum dersen DNA ile hangi ırklardan geldiğini öğrenebilirsin.

yusufkalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA MT 07
    Alıntı Grumpy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Efendım yok mudur bır bılen? Google amca bu konuda cahıl bıraz.
    https://youtu.be/cZnIC9DDumQ nu tarz birşey mi kast ettiniz acaba ?

Alıntı yusufkalaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    https://youtu.be/cZnIC9DDumQ nu tarz birşey mi kast ettiniz acaba ?
    Hayır, bunu bılıyorum. Amacı hangı ırka mensup oldugunu bılmek degıl, dedelerı, ataları nerede yasamıs, nerden gelmısler bunu ogrenmek.

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:09 ----------

Alıntı tyrung adlı üyeden alıntı Mesajı göster

---------- Mesajlar birleştirildi - 03:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:17 ----------

Yok ben daha eskisini arıyorum dersen DNA ile hangi ırklardan geldiğini öğrenebilirsin.
    Isımlerı bılıyor muydunuz yoksa mıras davaları sebebıyle ılgılı kurum calısanları mı buldu? Soy agacı soyadı kanunundan oncekılerı de bulabılıyor mu? Son olarak bahsettıgınız prosedurler suan bızım duruma bır engel teskıl eder mı? Tamamen merak sebebıyle arastırılıyor suan. Bır mal mulk meselesı vs. gıbı bır sey degıl.

ilkerabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YOK Şimdi.. Corsa 05
    Y. Halaçoğlunun birkaç çalışması var, hangi civarlardan nereye sürülmüşler; ya iç anadoludan ya da kırımdan sürülmüştürler oraya, alevi-bektaşi-türkmen boylarındandır. Buradaki nüfus müdürlüğünden en geriye gidersiniz daha yukarısını da orada ararsınız. Ordan daha eskisi de osmanlı kayıtlarında muntazaman vardı ama kamyonla SEKA'ya mukavva olmaya gitmediyse.. Daha da geriye, afrikadan nereye gelmişiz diyorsanız, abd li bir şirket hangi HABLO DNA grubuna ait olduğunuzu binlerce yıllık göç yoluyla beraber çıkarıyor, 1-1.5 yıllık bir süresi var, 900 dolar gibi bir rakamdı yanlış hatırlamıyorsam. Ya da en büyüklerin isimlerini bana söyleyin ben nerden geldiklerini ve mezheplerini filan kabaca söyleyeyim..

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    karaman'dır karaman.
    o bilgiden hıyarca şeyler türetmeyecekse insanın köklerini merak etmesinde bir beis yok.

hknzrdm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NT700V Deauville
    İlk olarak nüfus müdürlüğünden ailenin geçmiş üyeleri hakkında bilgi alınabiliyor diyeyim. Biz bir miras konusu için 1920 civarlarına kadar ulaşmıştık. Sonrası da bu kişilerin geldikleri yerlerde araştırma yapmakla ilgiliydi. Zira Osmanlı döneminde arşiv olayı var ancak günümüze düzenli ulaşmış değiller.
    Analogue at birth, digital by design. The fat on my body is the designer and the brain is trying to be the coder.

Cumhuriyet öncesi en sağlıklı yazılı kayıtlar askerlik kayıtlarıdır. Bunun için de bir avukat tutup, vekalet verip askeri arşivde araştırma yapmasını sağlamak lazım.

Motosikleti
    CBF150/PCX125/Kawasaki ER6F
    Merhaba başımdan geçen bir olayla sanırım faydalı olacak bir bilgi verebilirim,
    Oğlum doğduğunda (ellerinizden öper nufusunu çıkarmaya gittiğimde aynı senin sorduğun soruyu memure hanıma sordum bana;aslında izinsiz bakılmaz ama bi bakalım dedi taa 1800 lü yıllara kadar olan dedelerimin memleketini ve isimlerini söyledi hatta doğruluğunu şöyle kanıtlayayım büyük dedem çanakkalede şehit olmuş ve onun dedesi ise cinayete kurban gitmiş. Onlardan daha eskileri ise Osmanlı arşivleri açıldıkça kayda geçecek demişti.
    Ana tarafım ise yugoslav göçmeni onşarın kökenine ise rahmetli ananem biz konyalıymış dedem öyle derdi demişti.

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    nüfus işleri genel müdürlüğünden öğreneceksin.

fakat benim duyduğum kadarıyla, ülkede bazı vatandaşların soyu ermeni, rum, vs. diğer soylara dayandığı için nüfus müdürlükleri bu bilgileri paylaşmaktan imtina ediyor.

yani hiç hesapta yokken dedelerinizin ermeni, rum, kürt, arap vs. olduğunu öğrenip bunalıma girebilirsiniz.
    zekeriyaimam bunu beğendi.

Motosikleti
    Herkes Adem Babamızın evladı

Motosikleti
    falcon flash 100
    Bende Bulgaristan doğumluyum 2 yaşımda gelmişim hiç bir şey hatırlamıyorum. Bizede vatandaşlık hakkı verdiler. Onun için evrak gerekti elimde hiç bir bilgi ve evrak yoktu. Bu işlerle ilgili en ufak bilgim ve alakamda olmamıştı. Önçe kayıtların nerede tutulduğunu sordum. İstanbulda köy hizmetleri dediler oda bilmem nereye devrolmuş sonra belediyeye gittim sizde kayıt varmı diye zamanla belediyeler değişmiş. 12 eylül de kimi kapanmış kimi birleşmiş İstanbul Kartal belediyesine gittim ilk kayıtları orda buldum. Göç deyin kaçmak deyin ne derseniz deyin devlet veya belediye ile bir işiniz olmuş mesela size kumanya vermişler veya elbise veya para bunun notunu almışlar sonuçta resmi kurum burada ailemin ilk kayıtlarını ve resimlerini buldum. Tabi bu kayıtlarda önemsiz gibi gözüken tarihler sayılar var bu izden başka yerlere gidiyorsun ordan Ankaraya gittim arşivler bilmem ne başkanlığına araştırmacı belgesi çıkardım ordan ailemle ilgili bazı belgeler çıktı bir çoğu genel mesla birliste var 500 kişinin adı geçiyor sizinde isminiz var gibi. Böyle işleri araştıran pek olmadığı için memur arkadaşlarada çok ilginç geliyor herkez çok yardımcı oluyor. Kısacası hangi devlette olur ise olsun her kayıt mevcut bunları bulmak emek para ve vakit istiyor. Sonra Bulgaristanada gittim ordada mevcut dil ve alfabe sorunu olduğu icin adam tuttum. Kısacası para azim ve vakit varsa dedenin viyana seferine katılıp katılmadığını bile öğrenebilirsin.

Alıntı ekremcelik00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkes Adem Babamızın evladı
    Herkes'in Adem'den olamayacağı hakkında , dumur edici bazı teori/sav hatta inanclar olduğunu bilin.

Motosikleti
    Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkes'in Adem'den olamayacağı hakkında , dumur edici bazı teori/sav hatta inanclar olduğunu bilin.
    Ben Allahın sözünü tanır/inanırım sen istediğine inan kardeşim.

Alıntı ekremcelik00 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben Allahın sözünü tanır/inanırım sen istediğine inan kardeşim.
    Dur Ataş etme mübarek , bende aynı saftayım , ancak durumu bi araştırmanı isterim.

Ne ise , konuyu mındar etmeyelim , mahsundan herkeşe gelsin "hebimiiz kardaşizz..."

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)