Soyun Nereye Dayandığını Nasıl Öğreniriz?
Reklamlar
-
16 Temmuz 2017, 15:59
örnek vereyim, benim baba tarafı, şöyle bir baksan tam bir arap. kuzey afrika araplarina benziyorlar. ama yaşayışları, kültürleri, dilleri tam bir Türkmen prototipi. merak ettim, biraz araştırdım. Osmanlı zamaninda bizimkileri kuzey afrika taraflarina göndermişler. oraları Türkleştirmek için. tıpkı balkanlara gönderilen Türkmenler gibi.
bizimkiler orada yerel arap halk ile kaynaşmışlar. kız alma, kız verme mevzusu işte, biliyorsunuz. iyice arap olmuşlar mk. sonra Osmanlı dağılmaya başlayınca geri dönmüşler. ege'ye yerleşmişler. olay bu yani.
ek: geçen mugla'nin dağ köylerinde bir adam ile tanıştım, adam bana dedelerinin yemen'den kuraklık sebebiyle buralara göçtüklerini net bir şekilde ifade etti.
la yemen niree, Muğla niree dedim içimden bir süre...
Reklamlar
-
16 Temmuz 2017, 16:18
hokahey adlı üyeden alıntı
afrika..
Adam tambir kenya merkez 30 herkes çıktı rıza baba , hörmetler abi büyüksün.
-
16 Temmuz 2017, 16:23
Carbondioxid adlı üyeden alıntı
Adam tambir kenya merkez 30 herkes çıktı rıza baba , hörmetler abi büyüksün.
kenya kuzey afrika'da mı?
mısır, libya, cezayir, tunus, fas'tan bahsediyorum.
-
16 Temmuz 2017, 17:53
Acıklayıcı mesaj sahıbı arkadaslara tesekkur ederım, mobıldeyım tek tek alıntı yapamıyorum.
-
16 Temmuz 2017, 18:01
Mersin İl Temsilcisi
tv de haberi çıkmıştı..
soy ağacı takipçileri..
naslinin nerey dayandığını vs belgeleriyle sunuyor. 3 ay falan bile süren işlemler varmış.
araştırınnız..
-
16 Temmuz 2017, 18:26
Ugandalısın derlerse ne yapardım o yüzden hiç merak etmiyorum etmekte istemiyorum
-
17 Temmuz 2017, 00:16
hokahey adlı üyeden alıntı
kenya kuzey afrika'da mı?
mısır, libya, cezayir, tunus, fas'tan bahsediyorum.
Adam bizim toprak çıktı rıza baba , neyse panik yapacak durum ortadan kalktı ( o'kadar tazim hörmet ettik , meğer aynı skalada imiş , ohhbe. )
-
22 Temmuz 2017, 17:40
Soyunu merak ettiğim tek bir insan var o da ortaya çıkacak az kaldı
-
22 Temmuz 2017, 18:24
Yanlış hatırlamıyorsam 6-7 yıl önce falan devletin böyle bir hizmeti vardı. Soy kütüğünü araştırıp, kökeninizin nereden geldiğini gösteriyorlardı. Baya bir vatandaş başvurmuş bu hizmete; ülke toprakları bir çok farklı medeniyete ev sahipliği yaptığı sebebi ile bir sürü vatandaşımız kökenlerinin Yunan, Rum, Gürcü, Ermenni, Kürt vs çıkmasından dolayı tepki göstermişler. Sonra da olay rafa kaldırılıyor tabi.
Yine bir araştırın, devlet kurumlarına bir sorun derim; belki talep üzerine size bu imkanı sağlarlar.
-
22 Temmuz 2017, 22:26
Ankarada devlet arşivleri genel müd. var...
Demetevlerde...
Oraya harcını yatırıyorsun 6 ay sonra bütün geçmişi öğreniyorsun....
-
22 Temmuz 2017, 23:06
rebirth adlı üyeden alıntı
Yanlış hatırlamıyorsam 6-7 yıl önce falan devletin böyle bir hizmeti vardı. Soy kütüğünü araştırıp, kökeninizin nereden geldiğini gösteriyorlardı. Baya bir vatandaş başvurmuş bu hizmete; ülke toprakları bir çok farklı medeniyete ev sahipliği yaptığı sebebi ile bir sürü vatandaşımız kökenlerinin Yunan, Rum, Gürcü, Ermenni, Kürt vs çıkmasından dolayı tepki göstermişler. Sonra da olay rafa kaldırılıyor tabi.
Yine bir araştırın, devlet kurumlarına bir sorun derim; belki talep üzerine size bu imkanı sağlarlar.
Samsun'da bi abi vardı, aşırı türk milliyetçisi. soykutugune göre rum çıkmış. adam bunalıma girmiş. Google'a yazın bulursunuz.
bizim burada bir köy var. insanları birbirine aşırı benziyor. çok garibime gitmişti. sonra bir gün laf arasında birisi o köyün eski bir rum köyü olduğunu, sonradan asimile olduklarını söyledi. şoke oldum. sonuçta gen havuzu yalan söylemez.
Anadolu halkı benim gördüğüm kadarı ile birbirine karışmış ırklardan meydana geliyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)