Vay arkadaş konuya bak.
Acı biber fena yapıyor. Dönercilerdeki turşular var ya. Ama oda biraz ızdıraplı olabilir.
Vay arkadaş konuya bak.
Acı biber fena yapıyor. Dönercilerdeki turşular var ya. Ama oda biraz ızdıraplı olabilir.
Bok nöbeti kimde..
100 tlye 1300 km yol giden Volta vs5im
ne kötü insanlarsınız hasta değilmişim çok kuru yiyormuşum şimdi iyiyim
birde hareketsiz kalıyormuşum
antibiyotikler ishal yapıyor diyorlar bolca iç. Yiyecek içecek önerenler neyse de doktora gitmek yerine ilaç önerenlerin dediğini yapıyorsanız Allah akıl fikir versin.
Son yapılan ciddi araştırmalar bağırsaklardaki baketerilerin, bir duyu organı gibi çalıştığını ortaya çıkardı ve bazı hastane -doktorlar tarafından yeni bir organ gibi kabul ediliyorlar.
Psikolojik olarak sağlıklıysan ve sorun fizyolojikse öncelikle gıda intolerans testi yaptırmanda büyük fayda var. Bu test ile birlikte,
bu işin sebebini öğrenebilirsin.
Straights are for Fast Bikes, CORNERS are for FAST RIDERS !
Tabiki ciddi değilim. Sonunda bağırsak kanseri bile çıkabilecek bir sorunu bok problemi diye küçümseyip forumda tartışmak saçma geldi ironi yaptım. Özellikle ilaç tavsiye eden arkadaşlara bi nebze farkındalık oluşturur diye.
Not: Antibiyotikler bazen ishal yapabiliyor ama bağırsaktaki doğal bakteri florasını bozarak.
öncelikle bir uzmana gitmende fayda var ama şunlara dikkat etmen gerekiyor
düzenli sıvı tüketimi
besinlerin iyi çiğnenmesi
akşamları yoğurtla probiyotik (maxbiotik şase) olabilir
ve yürüyüş
bekunis bağırsaklarını anlık çalıştıracaktır ve bu tip ilaçla bu işlemi yaptığın için bağırsakların daha çok tembelleşecektir kabızlıktan dolayı hemoraid gibi bazı hastalıklarda ortaya çıkacaktır
Bir hemşire olarak tavsiyem,uzmana danışmadan ilaçlar almamalısın.
Beslenmene dikkat etmelisin.
Kayısı
Ezilmiş veya süzgeçten geçirilmiş kuru erik
Bezelye-fasulye
Zeytinyağlı salata
Lif açısından zengin gıdalar yiyebilirsin.
Bunlar anlık çözüm,sürekli devam ederse beslenme alışkanlıklarını değiştirmelisin.
Kuru besinler,pide,pilav,patates,muz,kabız yapabilir.
Sıvı besinleri artırmalısın.
Günlük 2.5-3 litre su yada sıvı
Ayran,çay,çorba,cacık,komposto alternatiftir.
Egzersiz ve yürüyüşler.
Yemekleri iyi çiğnemek.
Uyku düzeni,sigara alkolü bırakmak
Ünlü düşünürler bağırsakların vücudun 2. Beyni olduğunu söyler.Bazı insanda stres sindirim şikayeti olarak dönüş yapabilir.
Uzar gider.
Yemek yağları,şeker,un,pirinçte marka değişikliği yapın,denemeye değer.
Abi siz beni bu gun güldürdünüz Allahta sizi güldürsün...
13-14 yaşlarında 3 gün acıdan hüngür hüngür ağlamıştım.
En son adını yanlış yazıyorsam kusura bakmayın "Lağma" denilen bi krem tarzı sıvıyı şırınga yardımı ile kötü yoldan enjekte ettmisti doktor amcamız, ve bana koş tuvalete demişti.
Tam "Niye koşayım ?" diyecektim ki içimden bir ses bana bağırdı "Geliyorum !"
Devlet hastanesi koridorunda şortla tuvalete depar atmak nedir bana sorun.
Hayatimda "mutluluğu" en çok tattığım anlardan biridir.
Dağlara taşlara resmen.
Alaturka tuvaletin ici hariç her yere...
Hocam çok boktan bir muhabbet oldu ya.
Mrmud seni yönetime insanları gülme krizine sokup,çevresindekilere aptal görünmesine sebebiyet vermekten şikayet edicem
O bahsettiğin şeye hastane dilinde lavman denilir
.......bir muhabbet demişsin ama sonuçta maslowun ihtiyaçlar hiyerarşisinde birinci sırada sindirim var
Özgürce münaşaka edebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=Dp57JThio0E[COLOR="Silver"]
hareketsizliğin sebebine çare bulabildin mi
Acil ve sikintili bir durum ise lavman, ha yok ben daha beklerim dersen sıcak suyla bal şerbeti kabızlıktan kurtulmanı sağlar. Soğuk suyla yapilan bal serbeti ise ishali keser. Bu da dip not olarak dursun burda
eczaneden ingiliz karbonatı al. bir su bardağının 3/4'üne kaynar su koy bu suyun içine 2 çay kaşığı (tepeleme) ingiliz karbonatı at karıştır kalan 1/4'lük kısma oda sıcaklığında su ekle iç onu. 15 dk'ya koşa koşa tuvalete gidersin.
koca karı ilaçlarını boş ver.
eczaneye gidiyosun magnezyum tozu alıyosun. suya karıştırıp içiyosun 1 saat içinde bağırsaklar tertemiz oluyor.
Nicki mi değiştirip Lav-Man yapicam marvel şirketine başvuruda bulunurum.
İsmin anlamı nedir derlerse Lav Adam (Volkanik gibi lav)
Özel gücümü sorarlarsa , 14 yaşında geçirdiği bir hastalıktan dolayı volkanik patlamalara eş değer "Atış" yapabiliyorum derim...
" Düşmanlarının ağzına sıçr'a'r !"
Slogan efsane...
+299 Gitmek cesaret ister, Enduro yapmak yetenek.
Cesaret aptalda da var, ama yetenek herkeste yok...
-MrMud
Vay bee efsane olduğunu sanıyordum meğerse gerçekmiş Ben ömrü hayatımı ishal olarak geçirdiğim ve normal olduğu zamanları iki elin parmağını geçmeyen kısa dönemler olarak yaşayan biri olarak, kabızlık sorununu şehir efsanesi sanırdım. Herkes ben gibidir diye düşünüyordum Tüm bu öneride bulunan arkadaşlardan tam tersi durum içinde öneri alabilirim umarım
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)