bir dostumla konuşurken işte biz fakirlerin halinden anlamak için ibadet ediyoruz falan minvalinde bir seyler söyledi.
dedim dostum, fakirin halini anlamak yerine neden fakirliği yok etmeye çalışmıyoruz?
bir dostumla konuşurken işte biz fakirlerin halinden anlamak için ibadet ediyoruz falan minvalinde bir seyler söyledi.
dedim dostum, fakirin halini anlamak yerine neden fakirliği yok etmeye çalışmıyoruz?
Yok edemezsin ve edemezler Kapitalist sistemin ana kaynağı kölelik ve cepheleştirmeden geçer her zengin aslında fakirdir. baktığın yere göre değişir
Ve bu sistem binlerce yıllık bir geçmişi olan sistemdir. sistem kabuk değiştirir ama özü değişmez.
Kapitalizm olduğu sürece zengin ve fakir ayrımı olacaktır Para olduğu sürecede Kapitalizm olacaktır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:19 ----------
Elbetteki hayır ama zengin (GÜÇLÜ) olunca bazı günahlardan kaçmayı unuturlar mesela Güzel Ahlak yada Kul Hakkı.
körlerin arasında tek gözlü adam kendini kral sanır
Konunun açılış yeri yanlış gibi. Konu dışına açılsa daha iyi olurmus. Ayrıca din-siyaset-futbol dipsiz kuyudur. Üzerine çok konusulur. Dostlar birbirine kırılır ama din adamları,siyasiler ve futbolcular hayatlarına devam ederler meslekleri icabı. Olan dostluklara olur
Bir deli kuyuya bir taş atıyor 40 akıllı çıkartamıyor :d nasıl bır muhabbettir bu anlamadım ki konuyu açan kardeşimiz ne kafasına takıldı çok merak ettim.
Husqvarna 701 supermoto olmuş 44.000 lira siz hala ne diyosunuz...
zenginler parayla cennetten arsa satın aldıkları için sorun olmuyor. yada parayla günah çıkarttırabiliyorlardı galiba.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------
bu konu dinden çok ahlak ile ilgili.
parası olan kişi resmen fakirleri horgördüğünü belli etmiş farkında olmadan. benim bildiğim ibadet allahtan korkulduğu için yapılır. hani derler ya bende allah korkusu var kul hakkı yiyemem diye öyle işte.
dini bir kenara bıraktığımızda ortadaki konu yine zengin adamın ahlaksızlığını ortaya seriyor.
moto sohbet "moto sohbet" olalı böyle konu görmedi (ne alakaysa içimden geldi)
Bana göre fakirim diyebilen insan; kendini geliştirmekten uzak, cesaretsiz ve kafasını kullanamayan insandır.
Ben 26 yaşındayım, üniversite mezunu bile değilim, lise mezunuyum, girişimci karakterim sayesinde eksi sıfırın da altında biryerden yükselerek meslek edindim.
Ailem varlıklı filan da değildi.
Babam bir bacağı felçli yatalak halde, annem ise lokantanın birinde tüm gün bulaşık yıkardı.
Ailemden para istemeye utandiğim günler olurdu, 200 lirayla bir ay boyunca su ve ekmek yiyip içtiğimi, sokaklar da aç gezdiğimi de bilirim ama birşeyleri değiştirmeden o boktan hayati kabullenip yaşamak sadece cesaretsiz zavallıların işidir.
dostum sen burada fakirleri, akılsız oldukları için, tembel oldukları için eleştirmişsin. doğrudur. ancak kişi ne kadar tembel ya da saf olursa olsun, devlet denilen mekanizmanın o kişiye asgari düzeyde temel hak ve özgürlüklerini sağlamasında, barınma, yiyecek gibi hayati öneme haiz nitelikleri tevdi etme konusunda yardımcı olması gerekiyor. varsın o kişi lüks hayat yaşamasın ama en azından şerefli ve onurlu bir şekilde hayatına devam edebilsin.
sosyal devlet dediğimiz de bu zaten.
Aslında cevabını kendin vermişsin hocam. Olması gereken, ideal olan zaten zor durumda olana yardım etmek, sıkıntısını gidermektir. Ama gel gör ki bunun bir de realitesi var. Gerçekçi bakarsak fakirin halinden anlamayıp da fakire yardım eden çok fazla insan göremezsin. Yani maksat senin diğerine yardım etmeni sağlamak. Fakirin halinden anlamak yardım etmek için bir araç sadece diyebiliriz bir nevi.
Tüm bunların dışında ibadetin amacı nedir dersen o zaman iş değişir. Fakirin halinden anlamak ibadetin amacı değil ibadetin faydalarından biridir. İbadetin asıl amacı kelime anlamından da anlaşılacağı üzere kulluk etmek, kul olmanın gereğini yerine getirmektir. Vesselam.
Selametle...
Vay be ilk defa duydum.Benim bildiğim devletin görevleri Can ve mal güvenliği,eğitim,su,elektirik,gider tarzı şeyleri sağlamak zorunda diye biliyordum.
Eyer dediğiniz doğruysa bana bunu sağlayan 5 ülkenin ismini yazarsanız mutlu olurum.
Eyer öyleyse herkez yatsın devlet baksın bize olmazmı bence bu mantıklı gelmedi.
Not:emeklisi,yaşlısı,sakat,gazi tarzı insanların elbette devlettin el atması kol kanat geremesi gereklidir.(Benim fikirim)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)