Ailem yola çıkmama izin vermiyor
Reklamlar
-
Okuduğum bazı cevaplara inanmayarak tekrar ve tekrar okuyorum ve "nasıl yazılır bunlar 14 yaşında bir delikanlıya" beynim ve bilincim kabul etmiyor.
Biz toplum olarak 1 adım ileriye gidemeyiz. Genç arkadaşım, aramızda 22 yaş var, ailen hayattaki en önemli varlığın,bunu sakın unutma. Insanların hayatları birbirine bağlıdır, kesişim icindedir. Senin alacağın kararlar bu dünya düzeninde sadece seni etkilemez. Sevdiklerini,seni sevenleride en az senin kadar etkiler. Bunu göz önünde bulundurman gerek. Başına kötü birşey gelse,gözlerini açtığında yanında aileni ve arkadaşlarını görürsün ama süre uzadıkça birtek ailen yanındadır. Seni her durumda destekleyecek,sahip çıkacak,bakacak olanlar. Diyelim bir kaza geçirdin ve 10 ay yatmak zorunda kaldın,senin tüm sıkıntılarını kim senle beraber yaşayacak ? Ailen. Karar alırken, birşeyler isterken bunun farkında olmalısın. Ailen senden daha ilerlede hayat tecrübesi ve yaşanmışlıklar olarak diye düşünüyorum ve genelleme yapıyorum.
Gelelim motor serüvenine. Forumda hic faydalanamamışsın,elimizden geldiğince doğası geregi zaten cok tehlikeli olan motor olayında , eğitimli binicileri arttıralım , yeni nesil motorcular ekipmanlariyla sürüşleriyle bizden ilerde olsun diyoruz sen kalkmış kanuna kurala aykırı işler yapmaya kalkıyorsun, birde aile mi nasıl ikna ederim diye soruyorsun.
Durumunun farkında değilsin sanırım,bu yaşta böyle olursan ilerde kim bilir neler olacak.
Yapman gerekeni yazıyorum. Ailene sana elektrikli motor aldıkları için tekrar teşekkür et ve onları sana bu motoru aldıkları için pişman etme. İnsanoğlu doyumsuz hep daha fazlasını istiyor. Elektrikli motor almışlar yetmiyor cb125 almış, bence git H2 aldır. Kanunları çiğniyorsun,tüm topluma karşı sorumlusun eğer trafige açık yollarda o motoru kullanırsan. Nasıl bir sorumsuzluktur ne cahilliktir.
Trafiğe kapalı alanda,izin verilen yerlerde elektrikli motoruna bin. Vakti zamanın gelince ehliyetini alınca motora binersin. O zaman kadar sabret,bol bol oku,eğitimler varsa yaşına uygun onlara katıl. İmkanım olsa ailenle konuşur tüm tehlikeyi onlara anlatırdım. Ailenin tehlikeyi görmemesi ayrı bir gariplik,ben gerçekten anlayamıyorum,kafam almıyor.
Reklamlar
-
Bisiklet veya 250 wattlik elektrikli bisiklet kullanilabilir. 2-3 yil sonra 50 cc lik motosiklet sonra ehliyetle ancak 125 cc. Direkt 125 lik almak buyuk hata.
-
Afferin 20 yaşına kadar yaşarsan mükemmel bir motosiklet sürücüsü olabilirsin.
Buraları ailenin de okuması dileğiyle.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)