Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Telefonum motordan düştü

REKLAM ALANI
    mnurbulut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Arkadaşlar merhaba. Baya bi konu dışı ama. Bugün havanın da güzel olmasıyla beraber arkadaşlarla dolaşalım dedik. Sahil yolundan tatlı tatlı giderken korna çala çala bi araç yanıma yaklaştı. Telefon telefon diyip duruyodu. Anlamadım haliyle :D O ara cebimi mi kontrol ediyim dedim ki telefon yok. Sahil yolunda ultra tehlikeli bi şekilde motorumu en sağa çektim arkaya doğru koşmaya başladım. Bitane adam el işareti yaptı ilerde baktım telefon elinde. Gittim yanına verdi telefonu baktım cam falan kırılmamış. Adam bana dedi ki üstünden bi kamyon bi de araba geçti. Power tuşuna basıyorum basıyorum ekran gelmiyo. Yıkıldım o an :D Gel gelelim geri motoruma döndüm gittik oturduk. Telefon elimde iç çekiyorum. Ne olsa beğenirsiniz, mesaj geldi ama ekran yok :D Arkadaşıma dedim beni bi ara, aradı açtım telefonu mikrofon ve hoparlörde de problem yok. Çok tatava yaptım, geliyorum asıl mevzuya. Telefonumun garantisi devam ediyor fakat garanti bu problemi karşılar mı -pek sanmıyorum ama-, yaptırmak istesem kaça yaptırılır? Bu konuda bilgisi olan bi arkadaş yardım ederse çok sevinirim, telefonunuzla beraber mutlu ve kazasız sürüşler :D

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Telefonun modeli nedir? Muhtemelen iç ekran kırılmıştır. Ekrandaki cam catlamasa da esneme yada basınç ile iç ekran kırılabiliyor. Dokunmatik çalışıp göz kararı aramalar cevaplanabilse de ekrana görüntü gelmiyor.

Işığa doğru yatay tutulursa içerdeki çatlak görülebilir diye tahmin ediyorum. Geçmişte Samsung servisinde çalıştım. Bu tarz durumlar büyüteç ve çeşitli cihazlarla incelenip, fotoğraflanıp sisteme işleniyordu. (kullanıcı hatalı değilim, garantiden yapılsın diyemesin diye.)

Bazı modellerde iç ekran ve cam ayrılır, bazılarında ise ayrılmaz. (Üretici firma ayrılmaz dese de servisler dışında ayırıp cam değiştiren tamirciler var.) Bu iki parçadan pahalı olanı iç ekran, ucuz olanı dış camdır. Yetkili servislerde çoğunlukla ikisi bir değişir, ileride temassızlık vs. sorunlar yaşamamak adına bu da önemlidir.

Dışarıda yan sanayi ekran taktırabilirsiniz (belki) ancak Samsung markasında, servis dışında yan sanayi ekran dedikleri ürünler çok ciddi kalite sorunları yarıyor ve belli süre sonra bozuluyor yada dikey çizgiler çıkarıyordu.

Tabi ben servisten çıkalı 4 yıl civarı oldu neler olmuş neler değişmiştir bilmem ve diğer markaların servisleri nasıldır onu da bilmem ancak kullanıcı hatası kolay kolay garantiye girmez.

Umarım s7 edge vs. değildir 2-3 ay önce bir arkadaş için fiyat aldık 1200TL civarıydı.

Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Alıntı cenkyenmez adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Telefonun modeli nedir? Muhtemelen iç ekran kırılmıştır. Ekrandaki cam catlamasa da esneme yada basınç ile iç ekran kırılabiliyor. Dokunmatik çalışıp göz kararı aramalar cevaplanabilse de ekrana görüntü gelmiyor.
    Sony xperia xa ultra kullanıyorum. İnternette baktım da, anakart ile ekran arası bağlantı gitmiş olabilir diyen de var dediğiniz gibi iç cam kırılmıştır diyen de var. Pek fiyat bulamadım. Anlayan birisi belki vardır diye motorcu dostlara sorayım dedim

Motosikleti
    HD Sportster 883R
    Yorumu editleyerek biraz daha ekleme yaptım, tekrar bakabilirsiniz. Ekran ile anakart arasındaki bağlantı tek noktadan mı çok noktadan mı bilmiyorum ancak büyük ihtimalle tek noktadandır ve o bozulsa dokunmatiğiniz de çalışmaz, ancak dokunmatik sağlam olduğuna göre bağlantı sorunu değil iç ekran sorunudur diye tahmin ediyorum. Servis süresi boyunca idare etmelik bir telefon bulup önce yetkili servise vererek bir fiyat almanızı öneririm.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:36 ----------

Hatta sonucu buradan paylaşırsanız fikir yürütürüz tekrar.

Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Ya keşke bi telefon daha olsa da fotoğrafını çekip atabilsem. Ekranın alt kısmında sanki ekran jelatininde kalan hava gibi bişey var. Camın altında. Dediğiniz gibi servisten fiyat alıcam. İnşallah çok masraflı değildir. Telefonu da yeni aldım motoru da yeni aldım. Dünya borç içindeyim, yenisi eklenmez inşallah. Her detayını burdan paylaşıcam.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bu yüzden 90 model telefon kullandım hayatım boyunca geçen ay babam hediye android almış gidip gelip bakıyorum dokunmadan sehpanın üzerinde bi gün dışarı çıkarsam akşam çizik içerisinde gelirim eve. eskiyi kulanmaya devam
    mnurbulut bunu beğendi.

sailor33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    VFR 800 (INTERCEPTOR)
    Yanlış hatırlamıyorsam komple ekranı 250-350 tl arasında değişiyor. Servis daha uçuk bir fiyat veriyor.

Daha 2 hafta önce kayınbirader de motordan düşürdü telefonu. Ama sağlam telefonmuş

Sorun sadece telefon ekranında ise ödenecek miktar minimum bu.

Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Geçmiş olsun, en azından telefonu bulmuşsun. Ben kuzenle tiramisu ve kahvesine kapışırken telefon depo üstü çantadan uçtu daha da bulamadım =)

Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Alıntı sailor33 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yanlış hatırlamıyorsam komple ekranı 250-350 tl arasında değişiyor. Servis daha uçuk bir fiyat veriyor.

Daha 2 hafta önce kayınbirader de motordan düşürdü telefonu. Ama sağlam telefonmuş

Sorun sadece telefon ekranında ise ödenecek miktar minimum bu.
    İnşallah dediğiniz gibidir rakamlar. Herkes tahmini 500 600 lira diyor. Hala servise gidemedim. Telefonsuz hayat da güzel gerçi kafam pek rahat :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:55 ----------

Alıntı Serk21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun, en azından telefonu bulmuşsun. Ben kuzenle tiramisu ve kahvesine kapışırken telefon depo üstü çantadan uçtu daha da bulamadım =)
    Çok geçmiş olsun :D

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mobylette Bionik 52
    benimde böyle kırılmıştı vaybe.yeni telefon aldım
    mnurbulut bunu beğendi.

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Garanti bakarmı bilmem ama aynı mevzu benim başıma geldi. Ben senin kadar şanslı değildim.
    Üstünden otokar sultan minibüs geçti.
    [IMG][/IMG]

Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Alıntı Alonedark93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Garanti bakarmı bilmem ama aynı mevzu benim başıma geldi. Ben senin kadar şanslı değildim.
    Üstünden otokar sultan minibüs geçti.
    http://<a href="http://hizliresim.co...lq.jpg</a></a>
    sony baya sağlammış samsunga göre

Motosikleti
    R25
    Demekki youtube ta izlediğimiz testler yalanmış gerçek test budur

Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    475 TL ücret çıkardı servis. Seviniyim mi üzüleyim mi bilmiyorum ama tek bildiğim artık telefon, cüzdan, ruhsat, sigara, çakmak vb. her türlü ürünü fermuarlı cebe koyacam :D

Aynisi basima geldi anatolia diye bi site var ordan gonderdim 200 liraya yapip gonderdiler orjinal.

Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Alıntı mnurbulut adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    475 TL ücret çıkardı servis. Seviniyim mi üzüleyim mi bilmiyorum ama tek bildiğim artık telefon, cüzdan, ruhsat, sigara, çakmak vb. her türlü ürünü fermuarlı cebe koyacam :D
    Yeni nesil telefon zaten cam+anakart. Başka bişey yok ki.

Ben telefon+ruhsat+700 tl para+ehliyet+k.kartları hepsi düştü.

Bitane hacı amca buldu bana ulaştı verdi.
    Daha tövbe göğüsün olduğu iç cep ideal.

Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Oraya yaptırırsam garanti bozulmaz mi peki

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:57 ----------

Alıntı Alonedark93 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yeni nesil telefon zaten cam+anakart. Başka bişey yok ki.

Ben telefon+ruhsat+700 tl para+ehliyet+k.kartları hepsi düştü.

Bitane hacı amca buldu bana ulaştı verdi.
    Daha tövbe göğüsün olduğu iç cep ideal.
    Hocam valla hacı amca iyi kurtarmış sizi. Ben babannemin tarzı olan boynuma asmayı da düşünüyorum :D

Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kimse söylememiş, motosiklete kasksız bindirmeyin telefonlarınızı!

Geçmiş olsun. Ekranı servisinde yaptırdığında yeni takılan ekrana garanti verip vermediklerini sormayı unutma. Ekranın yenilenmesi sorun değil ancak çevremde ekran tamiratı sonrasında ekranla ilgili sorun yaşayanlar oldu.

Motosikleti
    Pulsar 200 NS
    Alıntı Metilen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kimse söylememiş, motosiklete kasksız bindirmeyin telefonlarınızı!

Geçmiş olsun. Ekranı servisinde yaptırdığında yeni takılan ekrana garanti verip vermediklerini sormayı unutma. Ekranın yenilenmesi sorun değil ancak çevremde ekran tamiratı sonrasında ekranla ilgili sorun yaşayanlar oldu.
    Daha önce samsung marka telefonumun da ekranı kırılmıştı. Onu yaptırdığımda servis 6 ay garanti vermişti yanlış hatırlamıyosam. Sormadım ama koskoca sony de yaptığı işin arkasında duruyodur heralde. Ama sorcam bugün. İçime kurt düşürdünüz :D

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    aynısını bi tanıdık kullanıyo. bu kadar sağlam telefon görmedim, alsam yine bunu alırdım takoz gibi alet derken bu konu aklıma geldi
    mnurbulut bunu beğendi.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)