kendı yaptıgın sey kadar zevklı bısı olamaz
kendı yaptıgın sey kadar zevklı bısı olamaz
Yeni yine yeniden
Bu işin inceliği alçıyıy doğru karmak. Ham duvarın üzerine saten alçıyı sürersen kısa ömürlü oluyor. Yani nem aldığında zamanla kabarıp çatlıyor ve bütün sıva dökülüyor. Hazır alçı tabaka nın üzerine saten sürersen sorun yok. Ama eğer ham duvarın üzerine sürersen mutlaka önce perlitli alçı kullan bir gün bekle kurusun. Sonra zımparala. Sonra Saten alçıyı sür. Bir gün bekle zımparala. İstediğin renge boya.bbaday adlı üyeden alıntı
Alçı karmanın inceliği.( Saten alçı için)
1.Geniş ve temiz bir leğenin içerisine suyu dök.
2.Suyun üzerine gelinceye kadar içerisine alçıyı serpele.Su görünmeyecek seviyeye gelsin.
3.Hemen karıştırma Öylece bir sigara içimlik bekle. Dinlensin.
4.Alçıyı karıştır ince bir elekten süz ki içerisindeki tortulardan sıyrılsın.
5.Tekrar bekle yaklaşık yarım saat. Alçının tam kıvamına gelecektir. Küçük spatula yada mala kullanma.
Alçıyı sıvarken mutlaka büyük dörtköşe sıva malası kullan. Bundan sonrası çok kolay. Duvara fazla bastırmadan aşağıdan yukarıya doğru sıva kolay gelsin.
Bunları Pencereleri pen yaptırırken alçı ustasını gözlemleyerek öğrendim öncesine kadar bende hep alçıya su katarak hazırlardım ve bayağı bi uğraşırdım.
Not: Kartonpiyer alçıyı 5 kilosun birden kararsan mümkün değil yetiştiremezsin. Çünkü donma süresi çok çabuk. Kartonpiyeri yama yaparken buat felan takarken kullanıyorum.
abı yoksa bu resımlerı nettenmı buldun
Yeni yine yeniden
hehehe resimler çok net değil miokan4037 adlı üyeden alıntı
teşekkürler forrap. Kapıların farkındayım şimdilik maddi açıdan bayağı bir yük getirecek o yüzden seneye inşallah.
tebrikler watergun.insan kendi başına birtakım şeyler ortaya çıkarınca nasıl mutlu oluyor,değil mi?ben de kolay kolay badana-boya,elektrik,ev aletleri tamiratı gibi konularda başkasına işi bırakmam,tabi vaktim varsa.
hele geçen sene evin arkasındaki bahçeye bir kömürlük yaptım,müteahhit komşu bile kafayı yedi.ankrajlar,ilaçlı keresteler,tesisat vs.süper oldu.hem de portatif.sök ankrajları vidaları,götür başka yere kur.
Helal olsun. elin varsa başını kaşıyacaksın, Ne güzel kimsenin kahrını nazını çekmeden. Resimleri varsa yayınlada bakalım.harfendaz adlı üyeden alıntı
harikasın hocam.. süper görünüyo.. belli ki çok emek harcamışsın ama karşılığınıda almışsın..
CBR 600F Honda,
Güzel olmuş ellerine sağlık.
Umarı kablo tesisatının izolasyonunu güzel yapmışsındır. Bu straforların ne kadar çabuk alev aldığını iyi bilirim.
[COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]
Eline sağlık ,köpükleri bu tür çözümler için kullanmayı öğrendim .sağol
güzel olmuş güle güle kullanın
ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın
ya maaşallah elindende her iş geliyomuş bizim mesleğide elimizden alicann (elk.)
aslında straforları ben tavanda kullandım yalıtım için ama demekki dizayndada kullanılıyormuş neden olsa acemiyiz bilmemek normal
teşekkür ederim.PcKopatGhostRider adlı üyeden alıntı
Tesisatın içerisinde yüksek voltaj da elektrik olmayacağını bildiğim için sorun çıkaracak büyüklükte bir şase yapmaz herhalde.Ertuğrul_Öz adlı üyeden alıntı
Bana köpük, alçı, ve kum verin yeniden ev inşa edeyim. Hehehehe biraz abarttım mı ne???muratdiksöz adlı üyeden alıntı
teşekkür ederim daha güzeli sizlerinde olur inşallahxxxxx adlı üyeden alıntı
yok yok korkma kimsenin mesleğinde gözüm yok için rahat olsun. Başkası için yapmam çünkü bu işten ekmek yiyen insanlar var ve bunların ekmeğine ufak da olsa engel olacağımın her zaman bilincindeyimdir.spedygonzales adlı üyeden alıntı
Arkadaşım çok emek vermişsin eline sağlık,
ama hataların var;
1 - öncelikle duvarda tesisat için açtığın yerler düz bi hat izlemeli idi. Yarın - öbür gün duvara bi şey asmak istersin, çivi çakarken borunun yerini unutup alttaki boruya isabet ettirirsin, ama hattını duvarın kenarına yerleştirirsen tesisat problemin olmaz.
2 - hazır strafordan kartonpiyerler var, uğraşmadan onları monte edebilirdin, hem daha ekonomik hemde tozsuz ve zahmetsiz olurdu.
3 - seçtiğin renkler uyumsuz, mümkün oldukça evinizi boyarken farklı renkleri bir arada kullanmayınız. Eğer kullanacaksanızda aynı rengin değişik tonlarını kullanınız, bunu da boyaya değişik miktarda beyaz renk katıp karıştırarak boyayı istediğiniz tona getirerek sağlayabilirsiniz.
4 - duvarlara sakın; motif - şekil - resim çizmeyiniz. Onun yerine tablo asınız, resim asınız veya bordur yapıştırınız. Veyahut çok güzel duvar kağıtları var onları kombineli kullanarak duvarınızı boyayınız.
5 - duvara çektiğin hatta her zaman bi tane fazladan kablo bırak ilerde lazım olur keşke zamanında koysaydım dersin.
6 - tamirlerde genelde sıva alçısı kullanılır. Sulandırınca şişer ve yer kaplar dolayısı ile delikleri kolayca kaplar ve çabuk donar, kartonpiyer alçısı incedir delikleri tıkamak uğraştırır.
7 - alçı sulandırırken bi kabın yarısına kadar su konur, sonra alçı iki elle çuvaldan alınarak öğütür gibi suyun üstünde dolaştırılarak her tarafa eşit bi şekilde suya serpilir. Suyun yüzeyi tamamen beyazlaşınca alçı atımı kesilir ve alçının biraz toparlanması beklenir ve elle kıvamı kontrol edilerek uygulamaya geçilir. Alçının donma süresini alçıya tuz veya şeker ekleyerek ayarlayabilirsiniz.
8 - duvarlar sıva alçısı ile düzleştirilir, saten alçı ile mastarlanır ( dümdüz hale getirilir ) ve iyice zımparalanarak boyaya hazır hale getirilir. Saten alçı ve zımpara işlemi 3 kere üst üste uygulanırır.
Şimdillik bu kadar...
(ben bunları nerden mi biliyorum ? içmimarım.... )
Vay canına sitede inşaat konusunda hem yetenekli hemde bilgili arkadaşlar varmış, Bende bi kabası bitmiş daireye girişeceğim şu an sadece tuğlası, elektirk hattı ve birazda su tesisatı yapılmış halde... Sıva filan uygun insan güzel fiyat bulmazsam bana kalacak tabi içten dışa gelen duvarları, tabanı ve tavanı mantolamada dahil... Bu konularda fikir yöntem ve pratik tarifleri olacak arkadaşları seve seve dinlerim..
Uçurumları sevenlerin kanatları, rüzgarı sevenlerin ise motoru olmalıdır...
luna_nero adlı üyeden alıntı
Bilgiler için teşekkürler. Şu şeker ve tuz olayını açıklarsan sevinirim bir daha ki sefer de kesinlikle bu bilgi lazım olacaktır.
İç mimar olmadığım halde yazdıklarının çoğunu uygulamışım. Demek ki çoğunu doğru yapmışım ilgini teşekkür ederim. (tuz ve şeker konusunu ihmal etme sabırsızlıkla bekliyorum.)
mr.wish vaktin müsait ise korkmadan işine başla hazır inşaatmış zaten acemiliğini atmak için evin en az kullanılan odalarıyla başlayabilirsin (tuvalet, banyo) baktın beceremedin zevk almadın o zaman usta aramaya başla ama denemekle bir şey kayb etmezsin. Şİmdiden başarılar...Mr.Wish adlı üyeden alıntı
Sıva alçısı : (adi alçı) Alçı taşının (170-250) derecede pişirilmesi suretiyle elde edilen alçı olup bu da çabuk sertleşen alçı grubuna dahildir. Sıva işleri için katkısız alçı sıvası, alçı-kum sıvası, alçı kireç sıvası, kireçli alçı sıvası ve kartonpiyer işlerinin dolgu işlerinde kullanılır. Çabuk sertleşen bu alçılara, (Sodyum sülfat, boraks sodyum, fosfat ve jelatin, tutkal gibi kolleidler ya da kazain, şeker, ispirto, sıcak su) ilave edilerek sertleşmesi geciktirilebilir. (Alıntıdır)
Teorik olarak bu durumda sulu alçıya tuz dökersen de ( tuz suyu emeceği için) alçı daha hızlı donacaktır sanırım.
Arkadaşım sıfır daireye sen bi usta bul bence, senin yapacağın acemi sıvası dairenin değerini düşürür bak söylemedi deme. Watergun arkadaşımızın yaptığı bi hobi olayıdır. Senin durumun onun ki ile bir değil. Ver ustaya bitirsin bi haftaya, sen yapsan 2 aya bitmez telef olursun.... Ayrıca artık alçı sıva makineleri var. Basınçlı alçı fışkırtıyor duvara, mastarlanıyor sonra, çabucak bitiyor duvarların sıvası. Boşuna uğraşma sen.Mr.Wish adlı üyeden alıntı
[QUOTE=luna_nero]Sıva alçısı : (adi alçı) Alçı taşının (170-250) derecede pişirilmesi suretiyle elde edilen alçı olup bu da çabuk sertleşen alçı grubuna dahildir. Sıva işleri için katkısız alçı sıvası, alçı-kum sıvası, alçı kireç sıvası, kireçli alçı sıvası ve kartonpiyer işlerinin dolgu işlerinde kullanılır. Çabuk sertleşen bu alçılara, (Sodyum sülfat, boraks sodyum, fosfat ve jelatin, tutkal gibi kolleidler ya da kazain, şeker, ispirto, sıcak su) ilave edilerek sertleşmesi geciktirilebilir. (Alıntıdır)
Teorik olarak bu durumda sulu alçıya tuz dökersen de ( tuz suyu emeceği için) alçı daha hızlı donacaktır sanırım.
Bende öyle düşünmüştüm. Bilgiler için tekrar teşekkürler.
luna_nero adlı üyeden alıntı
Klasik usulde bi sıva yapmayacağım zaten, dediğin gibi bu çok yorucu ve ustalık gerektireni bi yöntem, benim kullanmayı düşündüğüm ise daha çok kalıp mantığıyla... Dış cepheye gelen yüzeye mantolamayı yapmadan önce diğer yüzeylere ise direkt olarak uygun aralıklı çıtaları duvara gönyeli sabitleyip büyük parçalar halinde(tabii ki esnemeyecek kadar) plakaları sabitleyip bıraktığım üst boşluktan uygun karışım sıvamı boşaltacağım ve kuruduğunda kalıbı ayrıdığımda çelik kalıplardan bile daha düz bir satıh elde etmeyi planlıyorum. Olurda arada dediğin gibi biraz yamukluk olursa saten boya yaptırmayı istemememe rağmen iyi bi usta bulup alçı sıva ve saten alçısıyla kusurumu kapatmasını isteyebilirim... Saten yapmak istemiyorum ve duvarın eğri büğrü olması rahatsız etmez çünkü yapabilsem mala izli sıva yapmak isterim. İç düzenlemede de eski tuğlayı ortadan kesip yapıştırma mantığıyla kullanmayı düşündüğümden bozuk duvar rahatsız etmez diye düşünüyorum. Hatta duvar izin verse Niş koymayıda düşünüyorum..
Not. Alçı sıva daha akışkansa ve daha ince ise içerik olarak onu da kullanabilirim..
Uçurumları sevenlerin kanatları, rüzgarı sevenlerin ise motoru olmalıdır...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)