Yok aslinda yazar mutsuzluguna kilifimsi seyler uydurmamis.. yahu bisey kotu gidiyor mesela; sevgilinizle devamli kavga ediorsunuz kıskançlıklar ayni noktadan bakamamalar hep hir kavga nerdesin napiosun nedir yani aksam aksam cikman mi lazimdi... e iyi ozaman benle deil git ahmetle cik askim... uzayaan konusmalar bi guzel hanim dirdiri..
VEE bakiosunuz cidden mutsuzsunuz.. her gun bir girdap icindesiniz.. hayiflanmanin anlami yok arkadas ben kadar takik birisi su dunyada yoktur eminim.. bir kelimeye tek bir soze, musluktan damlayan suya ota b.ka herseye takarim eger mutsuzsam... niye ya niye mutsuzum.. halletmeliyim konusmaliyim cozmeliyim usta çağırmaliyim gece 12 o musluk durmali.. yok yahu yok birakmak lazim konusma bazende sus iste kalsin... ne ustasi ya koy altina bi bez sabaha halledersin kapat banyonun kapisini vs vs.. yani biraz birak mutsuzsan ters gidiosa da gitsin.. Olur oyle gececek sakinligini yasa biraz sus az konus mesela...
O kedine donme anlarinin cok verimli oldugunu dusunuyorum bende.. her zor anin mutsuzlugun bir degeri var kahkahamizda..
Mutsuzluk kavramı tersinden açıklanmış... Daha doğrusu açıklanan, tanımlanan şey mutsuzluk değil. Mutsuzluk çok farklı bir şey, o yazıyı yazan kişi mutsuzluk yaşadığını sanan biri olsa gerek. Mutsuzluk biraz yapı meselesidir, yaşam sürecinde değişip farklı şekillerde ve zamanlarda ortaya çıkabilir. Bazı insanlar aslında hiç mutsuz olmaz, yaşadıkları şey geçici mutlu olmama durumudur. Takdir edersiniz ki mutlu olmayınca mutsuz da olmuyorsunuz.. Kimisi aslında hiç mutsuz olmaz, hayatı boyunca...
Bu olgu ancak insanın hayatının her alanında etkisini gösterdiği zaman mutsuzluktur. Fiziksel görünümden tutun da mimiklerine, konuşmasına, ses tonuna, attığı adıma kadar... Uzunca bir süredir mutlu olabilen biri değilim, eskiden mutsuzluk yaşadığını sananlardandım esasını yaşayana kadar. Bahsettiğim süreçte mutlu olmayı unuttum galiba yaklaşık 7-8 seneyi kaplayan bir süre. Bu ne demek, normalde mutlu olunması gereken şartlarda bile mutlu olamıyorum öyle bir mod yok gibi. Son zamanlarda biraz düzeliyorum sanki... Bakalım göreceğiz zamanla...
Ufak tefek seylere, bazı işlerin ters gıtmesıne, her olumsuzluga, her tartısmaya mutsuz olan bırı degılım. Umutlu ve mutlu olmaya calısan bır ınsanım. Kolay kolay mutsuzluk içinde debelenmem. Ama oluyor ya işte ben bile mutsuzluğun dibini görmüş biriyim. Benım için mutsuzluk hiçte verılım fılan olmuyor. Sacımı dahi gunlerce taramayıp, sac kremını kafama boca ederek kafamı ayıklamaya calışmıştım. :D Nerde ileri gitmek?
Mutluyken bir kadeh mutsuzken iki..tek farki bu..
Burası iyiymiş.gururum, egom törpülenir, arşa değen kıçım yere iner
İnsandaki nefs denen olgu,aslında acı çektikçe,darbeler yedikçe aslında ne kadar aciz olduğunu,başarı masallarının bir hikaye olduğunu idrak edebilecek seviyeye iner birden.
O paranın,eşin,dostun,malın,mülkün kendisine bir güç verdiğini sanan "benlik" kavramı bunları yitirince "noluyoruz lan ?" diye sorar kendine.
Sonuç olarak "acizliğini,muhtaçlığını" anlar. Ona göre hareket etmeye başlar. Tabi aklı selim ise
Ne demişler,"insan acizdir,muhtaçtır. fazla artistlik yapmamalıdır"
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)