Akvarist Var Mı Aramızda ?
-
Uzun yıllar kuş besledim , baktım , ürettim ama çocuktan dolayı olmuyor evde inşallah bir gün yerim olur da yine bakarım. Baktım kuş olmuyor çiçeklere sarmaya başladım bu sefer ama sanırım benim ihtiyacım biraz da hareketli canlılar. Benim için en idealinin orta büyüklükteki bir akvaryumda bitki+balık yetiştirmek. Bu konuda tecrübesizim ve asla bilinçsizce hayvan yetiştirme taraftarı değilim. Bu konuda kuşlara yaklaştığım gibi yaklaşacağım. Öncelikle şunu sorayım. Aranızda akvaryumda balık besleyen var mı ? Tecrübelerinizi paylaşır mısınız ?
Reklamlar
-
Bizim dükkanda 8 10 tane japon balığı vardi sadece akşamları yem verirdik oda azar azar gerçi daha sonra öldüler.hey gidi günler
-
Amonra47 adlı üyeden alıntı
Bizim dükkanda 8 10 tane japon balığı vardi sadece akşamları yem verirdik oda azar azar gerçi daha sonra öldüler.hey gidi günler
Evet. Anladım.
-
-
biyeybaraküs adlı üyeden alıntı
Alıntı yapınca linkler çıkıyor ama ekran görüntüsü http://i.hizliresim.com/GPEy03.png
Lojistisyen.net/forum ¯\_(ツ)_/¯
-
Mersin İl Temsilcisi
İstiridye mantarı besleyin.
Zaten birbirimizi beklersiniz o halükarda..
Ama kuşlara yaklaştığınızda gibi yaklaşmayın olur mu ;)
-
yürekçe adlı üyeden alıntı
İstiridye mantarı besleyin.
Zaten birbirimizi beklersiniz o halükarda..
Ama kuşlara yaklaştığınızda gibi yaklaşmayın olur mu ;)
" Ama kuşlara yaklaştığınızda gibi yaklaşmayın olur mu ;) " derken ?
-
Mersin İl Temsilcisi
Balıklar konuşmayı öğrenirken boğazına su kacar diye dedim..
Bir de akvaryum balıkları lezzetsiz.
Ama muhabbet kusunun etleri güzel. Ama yemeden bir iki hafta önce mısır vs yağlı yiyecekler verin, bir lokma fazla çıkar ))
-
yürekçe adlı üyeden alıntı
Balıklar konuşmayı öğrenirken boğazına su kacar diye dedim..
Bir de akvaryum balıkları lezzetsiz.
Ama muhabbet kusunun etleri güzel. Ama yemeden bir iki hafta önce mısır vs yağlı yiyecekler verin, bir lokma fazla çıkar
))
Havalar halen çok sıcak değil mi Mersin'de ?
-
ufukt adlı üyeden alıntı
Havalar halen çok sıcak değil mi Mersin'de ?
Kahkaha attim 😃
-
Mersin İl Temsilcisi
Hiç sorma, conta yaktım ben, belli olmuyor mu..
-
aktivist anladım,nereye gideceksek alo yapın geliyorum diyecektim.
-
Benim 60 litre bitkili kurulu akvaryumum var plati ve moli balıklarım + yavruları var.Bunun dışında kiraz karides 5 adet tatlı su midyesi ve çeiştli bitkiler (saz,çam,elodea) bulunuyor
Öncelikle naçizane tavsiyem bu işe ciddi emek ve kaynak ayıracaksanız girin aksi halde kesinlikle girmeyin.Eğer sıfırdan bir akvaryum kuracaksanız maliyeti 60 litre için konuşuyorum herşey dahil min 200 tl ile 300 tl kurulum maliyeti aylık ortama giderde min 20-40 tl arası oluyor.
Bunun dışında sormak istedikleriniz varsa bilgilerim dahilimde yardımcı olurum.Tabi bu işin erbabı her zaman https://www.akvaryum.com/Forum/ incelemeniz tavsiye ederim çok iyi ustalar var.
Bu işte hayaller şöyle oluyor
Gerçekler ise böyle
Ve küçük bir eko sistem oluşturmak o kadar da kolay değil misal balığın tanesi 3-4 lira bir hastalığa yakalanıyor ilaç 15-20 gibi üstüne hergün su değişimi bakımı vs.
İyi aktiviteler
-
Akvaryumda balık beslemek bence kuş beslemekten çok daha zor 8 9 sene 1.5 metrelik bi akvaryumda papağan balığı gibi farkli farkli balik beslemstk her ay düzenli olarak yapılan seyler vardi ve fazlasiyla yorucuydu. Gercekten sorumluluk gerektiren bir sey , fazla zaman ayiramam ugrasamam dersen tavsiye etmem.
-
Aynen aynen bende cok heves etmistim bi ara 1 metrwlik akvaryum aldim 130 litre bir suru masraf ettim 500 600 lira sari prenses mavi prenses iceman yunus ciklet besledim gercekten hareketli baliklar ama cok sorumlulik isteyen sonradan filtreyi temizle suyunu degistir cok yorucu oluyo sorumlulik isteyen bi hobi
-
Ben çok çeşit hatta çok balık değil de yeşil bir ekosistem oluşturmak istemiştim. Muhabbet kuşundan zor olduğunu biliyorum. Hangi hobi olursa olsun önce uzun uzun araştırırım , detaylarını zorluklarını incelerim. Belki hevestir sonradan geçer boş yere emek harcarım diye korkuyorum. Mesela kuşlara heves ettim , uzun süre besledm , baktım , ürettim hiç satmadım hepsini güvendiğim insanlara hediye ettim. Motosiklet de öyle , hevestir diye bekliyorum , bakarım heves değil gerçekten istediğim bir şey ise durumum da müsaitse alırım. Bu balık konusu da öyle.
-
beni sormuşsunuz sanırım
her türlü yardımı yaparım malzeme eksiğiniz var ise elimde bulunuyorsa ücretsiz olarak sizinle paylaşsabilirim
siz sadece kafanızda yapmak istediğiniz akvaryumu belirleyin yeter
bu arada çok sorumluluk istiyor filan diye korkmayın ben bitkili akvaryum yapacaksanız neredeyse hiç bakım yapmanıza gerek kalmıyor
-
otopsici adlı üyeden alıntı
beni sormuşsunuz sanırım
her türlü yardımı yaparım malzeme eksiğiniz var ise elimde bulunuyorsa ücretsiz olarak sizinle paylaşsabilirim
siz sadece kafanızda yapmak istediğiniz akvaryumu belirleyin yeter
bu arada çok sorumluluk istiyor filan diye korkmayın ben bitkili akvaryum yapacaksanız neredeyse hiç bakım yapmanıza gerek kalmıyor
Destek için teşekürler. Öyle çok balık koymayı düşünmüyorum 4-5 ufak balık, 1 salyangoz, 2 karides vs. Geneli yeşil olacak.
-
-
akvaryum ölçülerini yazarsan eğer daha spesifik olarak tavsiyede bulunabilirim bir de elinde hangi malzemeler var
iyi bişey mi yapmak istiyorsun yoksa iyi ama ucuza gelsin mi istiyorsun
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)