Akvarist Var Mı Aramızda ?
Reklamlar
-
Ufuk ARSLAN adlı üyeden alıntı
yesilliklerle dolu bir eko sistem
öncelikle istedikten sonra yapamıyacaıgnız şey yok bunu bilin. yeşillikler olsun icinde balıklarımı göreyim saga sola gezinsinler diyosanız. ihtiyacınız olanları söyliyeyim. öncelikle bulundugunuz ortamın su degerlerine dayanıklı olacak bitkileri semelisiniz. sonrasında bu bitlilerin ihtiyacını karşılayabilecek bir aydınlatma ve suya karbondiyoksit verebileceginiz bir düzenegi temin etmeniz gerekiyor. sonrasında balık icin tek önerim neon tetra akvaryum boyutuna göre 10 15 20 li grup halinde yüzerler ve inanılmaz bir görsel oluştururlar. unutmadan bu yolun sonu deniz akvaryumudur. 2 sene bir fiil deniz akvaryumuna baktım
aynı motosiklet gibi kanınıza bulaşırsa kendinizi bir anda bir balıga yada kucucuk bir mercana 300 400 lira verirken bulursunuz
Öncelikle bilgi için teşekkürler , aynen grup halinde yüzecek balıklar istiyorum. Zaten en fazla 5-6 balık koyarım herhalde.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:53 ----------
otopsici adlı üyeden alıntı
akvaryum ölçülerini yazarsan eğer daha spesifik olarak tavsiyede bulunabilirim bir de elinde hangi malzemeler var
iyi bişey mi yapmak istiyorsun yoksa iyi ama ucuza gelsin mi istiyorsun
Akvaryum boyutu henüz belli değil ben kendim alacaktım arkadaş ben hediye edeceğim dedi. Gelsin ölçer yazarım bilgileri. Ucuza kaçsın istemiyorum ama pahalı da olmasın. Şurayı inceledim ve bir çok şeyde olduğu gibi bunu da emeklerimle kendim yapmak istiyorum. Acelem yok kaç ay sürerse sürsün ama kendi emeğimin ürünü kaliteli bir şey olsun. Teşekkürler
Lojistisyen.net/forum ¯\_(ツ)_/¯
Reklamlar
-
eğer bitkili istiyorsanız strafor arkadan vazgeçmeniz gerekecek
yaklaşık 20 yıllık tecrübelerime dayanarak söylüyorum yer dar olunca akvaryum ok iğrenç duruyor
bende 150X60X50 boyund bitkili mevcut lowtech
sadece dış filtre ve ışık var günde 5 saat ışık veriyorum ışık otomatik
ben eve geldiğim zaman yanıyor uykuya geçeceğim zaman sönüyor
iki haftada bir %10-15 su değişimi dışında hiç bir şekilde müdahale etmiyorum
-
eğer bitkili istiyorsanız strafor arkadan vazgeçmeniz gerekecek
yaklaşık 20 yıllık tecrübelerime dayanarak söylüyorum yer dar olunca akvaryum ok iğrenç duruyor
bende 150X60X50 boyund bitkili mevcut lowtech
sadece dış filtre ve ışık var günde 5 saat ışık veriyorum ışık otomatik
ben eve geldiğim zaman yanıyor uykuya geçeceğim zaman sönüyor
iki haftada bir %10-15 su değişimi dışında hiç bir şekilde müdahale etmiyorum
Peki strafor arkaplan sorunu nedir ? Nedne vazgeçmek gerek ? Akvaryum içerisinde çok yer kapladığından mı ?
-
yer kapladığından
eğer paludaryum tarzı bişey yapacaksan 3d arka fon iyi gider
ama bitkili akvaryum yapacaksan arka fon sadece yer darlığına neden olur
-
Benimde evde 200x60x70 sumplu bir akvaryumum var.Frontosa Moba besliyorum.
https://www.sahibinden.com/ilan/hayv...4542634/detay/
Burda resimleri var.
-
yer kapladığından
eğer paludaryum tarzı bişey yapacaksan 3d arka fon iyi gider
ama bitkili akvaryum yapacaksan arka fon sadece yer darlığına neden olur
Galiba terim hatasından muzdarip oldum. Cidden aradığım kelime paludaryum. Daha önce terrarium çalışmalarım olmuştu ama paludaryumlar daha çok dikkat çekici. Eee su varsa hayat vardır deyip bu çalışmalara heves ettim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:29 ----------
Sanırım bu tarz bir çalışma şimdilik beni tatmin edecektir.
-
-
MoRFy adlı üyeden alıntı
http://<a href="http://hizliresim.co...Y0.jpg</a></a>[video]
http://i.hizliresim.com/R1JkbG.jpg[/url]
Bunlarda benim ewlatlar....
işe başladıktan 1 gün sonra alıp iş yerindeki akvaryumu değerlendirmek istedim. maşallahları var nazar değmesin 6. yaşına basacaklar. japon dışında çöpçü ve vatos ta koydum 1 er tane ama 2 hafta içinde vatos ve çöpçü akvaryumdan kayboldu
... Bir arkadaşım su salyangozu yetiştirmiş çok ürüyorlar die bana 20-30 tane verdi bende akvaryuma attım ama ne hacet daha suya atmamla salyangozları yutup geri çkarıyorlardı. Aynı hüptirik yoğurt gibi içini yiyolardı.
Eğerki japon bakacaksanız eko sisteme felan gerek yok nerede olsa yaşıyorlar ne bulsa yiyorlar (poğça - simit - susam - k fleks - kesik ıspanak vb... )
maşallah akvaryumu dolduracak kadar da büyüyorlar
Ancak her daim açlar
Seninkilerin maşallahı var. Karides , salyangoz da işe yaramaz seninkilere. Biraz pis gördüm sanki akvaryumu
-
ufukt adlı üyeden alıntı
Seninkilerin maşallahı var. Karides , salyangoz da işe yaramaz seninkilere. Biraz pis gördüm sanki akvaryumu
camdan güneş görüyor akvaryum çok yosun yapıyor. güneşin tam anlamı ile gitmesini bekliyorum. Güzel bir kış temizliği yapıcam. birde bizim buraların suyu çok kireçli yazın su buharlaştımı akvaryum feci kireç yapıyor. kireci camdan temizlemek için bi önerisi bilgisi olan varmı arkadaşlar_?
-
MoRFy adlı üyeden alıntı
camdan güneş görüyor akvaryum çok yosun yapıyor. güneşin tam anlamı ile gitmesini bekliyorum. Güzel bir kış temizliği yapıcam. birde bizim buraların suyu çok kireçli yazın su buharlaştımı akvaryum feci kireç yapıyor. kireci camdan temizlemek için bi önerisi bilgisi olan varmı arkadaşlar_?
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:06 ----------
MoRFy adlı üyeden alıntı
Şaka bir yana bir daha gelmemesi için ne yapılır bilmiyorum ama biraz araştırdım herkes süngerin yeşil kısmını ve kazımayı önermişler diğer sitelerde.
-
kireç için en basit çözüm adi salyangozlardır
hem çabuk ürrler hem de balıklarıız için iyi besin kaynağıdır
yok derseniz akvaryuma litre başına 2 gram kadar limon tuzu eklerseniz iş görecektir
-
Benim size tavsiyem deniz atı akvaryumu.Hem gerçekten sakinleştirici bir etkisi var hemde ilgi ve alaka isteyen güzel bir hoby olarak görebilirsiniz.Ama hepsinden güzeli erkek deniz atının hamileliği sırasında yaptığın gözlemler.Tabi biraz değil epey bir zordur bakımları,ozel yemler sürekli olarak canlı yem bulman yada üretmen gerek.
-
Bir an Lucas benim konuyu da kapattı sandım
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:06 ----------
kireç için en basit çözüm adi salyangozlardır
hem çabuk ürrler hem de balıklarıız için iyi besin kaynağıdır
yok derseniz akvaryuma litre başına 2 gram kadar limon tuzu eklerseniz iş görecektir
Standrt bir paludaryum için başlangıç seviyesinde akvaryum ölçüleri ne olmalı ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:21 ----------
yusuf-emre adlı üyeden alıntı
Benim size tavsiyem deniz atı akvaryumu.Hem gerçekten sakinleştirici bir etkisi var hemde ilgi ve alaka isteyen güzel bir hoby olarak görebilirsiniz.Ama hepsinden güzeli erkek deniz atının hamileliği sırasında yaptığın gözlemler.Tabi biraz değil epey bir zordur bakımları,ozel yemler sürekli olarak canlı yem bulman yada üretmen gerek.
Çok çok zor olduğunu belirttiler. Ben de amatör adamın bu kadar zor bir canlıya bakabileceğini düşünmüyorum (yani kendimin). Hayvanlara eziyet etmenin alemi yok. En iyisi en kolay balıktan başlamak.
-
02 Aralık 2016, 13:31
geç cevap verdiğim için kusura bakma
paludaryum için standart bir ölçü yok fakat nekadar büyük yaparsan bakımı o kadar kolay olur
çünkü paludaryum için kullanacağın bitkiler aşırı büyümeye meyillidirler
benim akvaryumumda sadece iki tür var ve akvaryumun neredeyse %40 dan fazla yer kaplıyorlar
-
06 Aralık 2016, 09:50
geç cevap verdiğim için kusura bakma
paludaryum için standart bir ölçü yok fakat nekadar büyük yaparsan bakımı o kadar kolay olur
çünkü paludaryum için kullanacağın bitkiler aşırı büyümeye meyillidirler
benim akvaryumumda sadece iki tür var ve akvaryumun neredeyse %40 dan fazla yer kaplıyorlar
Akvaryum elime ulaştı 25 lt civarı bir akvaryum. Arkadaş akvaryumun yanında çok ufak bir motor verdi ama baya zorlanıyor çalışırken Şimdi bir filtre alacağım. Toprak,çakıl,ağaç kökü ve doğal bir taş ekleyeceğim. Paludaryum fikinden tamamen vazgeçtim çünkü akvaryum gerçekten çok dar. Dibine akvaryum toprağı,kumu ve çakılı sıra ile ekleyip uyumlu bitkilerle bitkili akvaryum modelini oluşturacağım. Şimdilik ilerleyen bir işlem yapamadım , malzemeleri toparlayınca hallederim umarım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)