Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Fiat Fiorinosu Olan Var Mı ? :)

REKLAM ALANI
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6N
    Arkadaşlar merhaba 1 hafta içerisinde bi fiat fiorino (otomobil ruhsatlı) alacagız. Belki forumda arabası bu olan dikkat etmem gereken birşeyi bilen vardır diye konu açmak istedim, yada belki satan olabilir yabancıya gitmez var mıdır bilgisi olan bu araç hk. (özellikle full paketindeki android sistem ve teknoloji hoş)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MazhaRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr200 ESD->R25
    Abi zamanla arka kapı sürgülerinden ses geliyor birde aks mesafesi kısa olduğu için arkası biraz fazla hopluyor ve bozuk yollarda trim sesi geliyor.

Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Searching.
    Connect oneririm ;) yalandan..
    Hem fiorino gitmiyomus ;)

rebirth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hazır konusu açılmışken bilgi almak istediğim bir şey sormak istiyorum müsadenizle.

Bu araçlar otomobil ruhsatlı olunca tamamen binek araç gibi mi görülüyor ? Ticari versiyonlarında hız limiti daha düşük, vize daha sık oluyor gibi durumlar var. Otomobil ruhsatlı olanlar tamamen otomobil kurallarına mı tabi ? Yoksa fark var mı ?

Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2teker
    2010 cadyy verelim dosta gider yatmasi kalkması yok

Motosikleti
    XJ6N
    Alıntı MazhaRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi zamanla arka kapı sürgülerinden ses geliyor birde aks mesafesi kısa olduğu için arkası biraz fazla hopluyor ve bozuk yollarda trim sesi geliyor.
    arka kapı surmesı 2014 ve 2015 modellerde duzelmıs, arkanın konforsuzlugu tıcarı uretılmesınden. Fıorıno forumunda 250 tl e yenı amortısor yayı taktırarak bunuda çözmüşler.

@ebirth ticariler her yıl muayene ister, bogaziçi koprusu kızılay meydanı gıbı yerlere giremez (değişebilir bu) hız lımıtı bı tık daha dusuktur vergisi kullanım belgeleri (k src) değişir gibi olayları var. Otomobil ruhsatlılar direk otomobıl gibi geçer dediğin gibi olur.
    rebirth bunu beğendi.

E-TEKİN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM Duke200
    Ben 2007 den beri fabrikasında çalışıyorum, işim gereği sürekli kullanıyorum. Otomobil ruhsatlı olanın fren sistemi daha iyi,süspansiyon daha yumuşak,vergi avantajı var

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Fiat Fiorino sahibi olmadım ama çok kullandım, 30 bin km'den fazla. Her türlü işkenceyi kaldıran çok sağlam bir araç, ancak frenleri biraz hassas uzun rampalarda motor freninden maksimum seviyede faydalanmazsan frenler aşırı ısınıp deforme oluyor. Sevmediğim tek özelliği şöför koltuğunu alt minderinin ve direksiyon altı panelinin açısının uyumsuzluğu. Bacak fazla havada kalıyor, koltuğu öne çekersen de direksiyon altındaki panele çarpıyor.

ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Sadece yakıt olayı ile öne çıkan bir model.
    Zaten ülkemizde de bu yüzden tutuldu zira akaryakıtın litresi 5 tl yi geçmiş durumda.

İyidir hoştur tavşan gibidir.

Uzun yolu hiç yoktur, virajlarda ayetel kürsi okutturur, 70 km üzeri girdiğiniz her virajda tepenizden aşağı kaynar sular dökülür.
    Şehir içi tasarlandığından in bin için uygundur.
    Konfor vasat.
    En ufak kasiste zıplar, yatacak yer arar, çok çabuk parçalar birbirinden ayrılır ses yapmaya başlar.
    Yüklüyken uzun soluklu rampalardan hiç hoşlanmaz.

Bütün bunları bastırmak için şoförün önüne bir panel koyup "bununla oyalansın işte görmesin aracın kusurlarını" diye bir politikayla satılmaya çalışılan model.

Ticari kullanım için aldığımız aracı 1 yılda dağıttık biz
    Her yeri laşka..

Motosikleti
    Alıntı ZümeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sadece yakıt olayı ile öne çıkan bir model.
    Zaten ülkemizde de bu yüzden tutuldu zira akaryakıtın litresi 5 tl yi geçmiş durumda.

İyidir hoştur tavşan gibidir.

Uzun yolu hiç yoktur, virajlarda ayetel kürsi okutturur, 70 km üzeri girdiğiniz her virajda tepenizden aşağı kaynar sular dökülür.
    Şehir içi tasarlandığından in bin için uygundur.
    Konfor vasat.
    En ufak kasiste zıplar, yatacak yer arar, çok çabuk parçalar birbirinden ayrılır ses yapmaya başlar.
    Yüklüyken uzun soluklu rampalardan hiç hoşlanmaz.

Bütün bunları bastırmak için şoförün önüne bir panel koyup "bununla oyalansın işte görmesin aracın kusurlarını" diye bir politikayla satılmaya çalışılan model.

Ticari kullanım için aldığımız aracı 1 yılda dağıttık biz
    Her yeri laşka..
    Yol tutuşunun kötü olduğuna katılamam fare gibi araba Panelvan tipinde sert süspansiyonlu olanı kullandım. Malatya Arapgir'den Ankara'ya 7 saatte geldim. Malatya'nın boş yollarında 130km hızla bile viraja girdim. Bu araçla İzmir'e gittim Antalyaya gittim. Yol tutuş olarak hiç üzmedi. Antalya çıkışında yokuşta sert virajları olan bir bölge vardır orada lastikleri cayır cayır öttürdüm ama spin falan atmadı

Multijetin hastasiyiz gerisi hikaye

Motosikleti
    XJ6N
    teşekkürler gerekli gereksiz yorumlara
    ufukt bunu beğendi.

carsvegas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yenisi bekleniyor
    2013 model 95 hp 1,3 multijet var bendee de şuan fiyatı nedir bilmiyorum ama aldığımda fiyatına göre iyi araç bende ticari olan var tai her sene muayene gitme can sıkıyor açıkçası.otomobil ruhsatlı olanın fiyatı uygunsa tadından yenmez çünkü rürş pozisyonu yüksek ve görüş açısı çok iyi.yakıt söylendiği kadar az değil istanbulda çoğu şehiriçi kullanım olmak üzere 6,4 lt yakıt tüketimi var bence yüksek. onun yerine 1,5dci 2013 qasqailer yakıt kousunda daha iyi temizini bulursan yapış derim.

ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    bende bi uyarıda bulunayım bizim mahallede bi abide vardı arabayı aldı ilk 1 ay içinde 2 kere stepne yi çalmışlardı forumlarda konuları bile var aracın dışında olması ve çok rahat bi şekilde açılıp kapanmasından dolayı adam bayağı illet etmişti 2 ci kez çalındığında sonra bi ara kilit milit birşeyler diyordu ama sonra ne yaptı haberim yok sorayım desem taşınıp gittiler mahalleden uyarabileceğim bu husus var diğer kısımlarını bilemem
    http://www.fiorinofunclub.com/Konu-F...is.html?page=5

bu linktede bu açığı gideren bir ürün var alacağın aracında yoksa bahsettiğim konuyla ilgili çözüm olacaktır
    http://www.otogunacdi.com/tr/Urun-De...-KILIT-SISTEMI

Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı YouSuffer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arka kapı surmesı 2014 ve 2015 modellerde duzelmıs, arkanın konforsuzlugu tıcarı uretılmesınden. Fıorıno forumunda 250 tl e yenı amortısor yayı taktırarak bunuda çözmüşler.

@ebirth ticariler her yıl muayene ister, bogaziçi koprusu kızılay meydanı gıbı yerlere giremez (değişebilir bu) hız lımıtı bı tık daha dusuktur vergisi kullanım belgeleri (k src) değişir gibi olayları var. Otomobil ruhsatlılar direk otomobıl gibi geçer dediğin gibi olur.
    Araç otomobil ruhsatlı olursa hız sınırı otomobil gibi olmaz. Bunlar Camlı Van olarak ruhsatta. Her durumda hız sınırları aynıdır. Sadece yıllık bandrol olayı farkı var.

Ticari tescilli Ancak hususi kullanım maksadı olan araçlar Kızılay meydanına girebilir. Ticari tescilli Ticari kullanım olan araçlar giremez.
    You start the game with a full pot of luck and an empty pot of experience. The objective is to fill the pot of experience before you empty the pot of luck.
    The older I get, the faster I was.

Motosikleti
    Alıntı Zuzuuw adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Araç otomobil ruhsatlı olursa hız sınırı otomobil gibi olmaz. Bunlar Camlı Van olarak ruhsatta. Her durumda hız sınırları aynıdır. Sadece yıllık bandrol olayı farkı var.

Ticari tescilli Ancak hususi kullanım maksadı olan araçlar Kızılay meydanına girebilir. Ticari tescilli Ticari kullanım olan araçlar giremez.
    ÖTV'sini otomobil gibi ödersen otomobil gibi hız limiti olur. Ancak çevirmede durdurabilirler otomobil olarak kayıtlıysa otomobil hız sınırlarına uyduğun sürece radar cezası yemezsin.

Motosikleti
    XJ6N
    otomobıl ruhsatlıysa otomobıl hız sınırlarına uygundur bu konuda kesın bılgılıyım, 2013 2015 full vers buldum 3 4 tane 37 39 cıvarları 35 e baglarsak almayı dusunuyorum birini

Bir kez daha uyarıyorum, aracın hususi yada ticari hayıtlı olmasına bakılmaz hız limitlerinde. Aracın sınıfına bakılır. N1 sınıfı camlı van araçların tamamında kendine has sınırlar vardır. Hususi olmaları durumu değiştirmez.

Fiorino yerine ayrıca Doblo almanızı şiddetle tavsiye ederim.

RG:28420 Karayolları trafik Yönetmeliği, Madde 13

Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW , Piaggio , Sym
    Alıntı Zuzuuw adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ..........N1 sınıfı camlı van araçların tamamında kendine has sınırlar vardır. Hususi olmaları durumu değiştirmez....
    Fiat Fiorino Panorama modeli M1 yani otomobil sinifindadir,hız sınırları binek otomobillerle aynıdır..

bende otomatik viteslisi var,birkaç kronik sorunu hariç güzel arabadir,16 inç jantli modellerin yol tutuşu virajı harikadir,tüketimi çok düşüktür..

amortisör takozlari sürekli ses yapar,alt devirlerde ölü gibidir az yakar,2500 devirden sonra çıldırir 1,3 lt dizel olduğuna inanamazsiniz

benim araç 75 bg 6 ileri otomatik 180-190 rahat görür,uzun yolda 90 la git 4 lt yi geçmez,şehir trafiginde 5,5 -6 lt yakar.

Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Fiat Fiorino Panorama modeli M1 yani otomobil sinifindadir,hız sınırları binek otomobillerle aynıdır..

bende otomatik viteslisi var,birkaç kronik sorunu hariç güzel arabadir,16 inç jantli modellerin yol tutuşu virajı harikadir,tüketimi çok düşüktür..

amortisör takozlari sürekli ses yapar,alt devirlerde ölü gibidir az yakar,2500 devirden sonra çıldırir 1,3 lt dizel olduğuna inanamazsiniz

benim araç 75 bg 6 ileri otomatik 180-190 rahat görür,uzun yolda 90 la git 4 lt yi geçmez,şehir trafiginde 5,5 -6 lt yakar.
    2011 yılına kadar takip etmiştim, o zamana kadar panaroma olan modeller bile N1 olarak kayıtlıydılar. Demek sonradan değişmiş.
    Hatta vazgeçip direk kamyonet olan model aldık sonradan. Denkyu
    You start the game with a full pot of luck and an empty pot of experience. The objective is to fill the pot of experience before you empty the pot of luck.
    The older I get, the faster I was.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)