3 uydu bağlamak istiyorum ve bunlar tek kabloyla 3-4 prize inecek.
Nasıl yapabilirim?Santral mi yoksa switch mi uygun olur?
Teşekkürler şimdiden.
3 uydu bağlamak istiyorum ve bunlar tek kabloyla 3-4 prize inecek.
Nasıl yapabilirim?Santral mi yoksa switch mi uygun olur?
Teşekkürler şimdiden.
çanağın ucuna 4 lü LNB alacaksın. LNB nin 4 çıkışına birer kablo bağlayarak istediğin yere çekeceksin.
LNB nin en kalitelisi Next Gold Serisidir. görüntüsü daha kaliteli ve sağlamdır, kolay kolay bozulmaz.
Arkadaşın dediği gibi 4 tane ayrı kablo çekilmeli her alıcıya tek kablo bağlanır 1 tane gelsin 4 e ayır olmuyor.
Ben de tekrarlayayım, her alıcı için ayrı bir hat ve ayrı bir LNB ya da çok çıkışlı LNB gereklidir.
Uydu anten tesisatını normal elektrik kablosu gibi düşünmeyin.
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
bakıyorum da herkes anlıyor bu işten, olurda hanım efendi denk gelir uydum bozuldu cagırır diye öğrendiniz galiba
Bu arada ben dahil kimse soruyu anlamamış.
3 çanak tan gelen kabloyu disec ile birleştirip tek kablo ile inebilirsin.
3 prize atlama yaparsan 3 prizde tek tek çalışır aynı anda hepsini kullanamazsın.
Aynı anda kullanacaksan 3 çanağı santrale girersin, çıkış sayısı kadar prizlere tek tek inersin.
Kusura bakmayın taşınmadan dolayı geç yazıyorum.
Aynen sorum buydu.Diseq ile aynı anda alıcılar sıkıntı yaşıyorsa santral çözecek sorunu.
Teşekkürler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:09 ----------
Kastım; uydu=çanak, priz=alıcı
3 çanak anteni 3 uyduya (4 uydu alıcısı) bağlamak için her çanağa 4 lü LNB ve her uydu alıcısına 1 DİSEQC sviç gerekir.
3 alıcı için santral kurulmaz. (santral + quatro LNB masrafı yukardaki çözümden çok daha pahalıya gelir, santral zaten 3-4 abone için yapılmıyor)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)