CHAMPIX ile sigarayı bırakıyorum. Günlük günlük yazıcam.
-
28 Nisan 2021, 17:40
beyler bende sigarayi elektronik ile biraktim. 4 sene once elektronik ile tanismistim. farkli likitler, kendi yaptigim tarifler falan derken kafami baya siagaradan uzaklastirdim.
bir kac ay icinde elektronigin mis gibi kokusuna alisinca, atesliden nefret ettim tiksindim. yalniz bu sefer de elektronik bagimlisi olmustum.
2 sene once, trigliserid degerim 500 kusur cikinca, bu iste bi ibnelik var dedim. cunku duzenli spor yapiyordum, fittim ve trigliserid haricinde butun degerlerim cok iyiydi.
velhasil uzatmayim, elektronik kullanan arkadaslar bi kan testi yaptirin derim. herkeste olmuyor ama, e-sigara bazi kisilerde kan degerlerini
sapittiriyor. ozellikle trigliserid tavan yapiyor.
2 senedir dumanli buharli hicbirsey yok hayatimda. psikolojik olarak hala zorluk cekiyorum.
Reklamlar
-
28 Nisan 2021, 18:23
Sadece puro iciyorum o da eskisi gibi degil, Toscanello'm canim benim.
-
28 Nisan 2021, 18:45
Alın bir minifit, doldurun tribecayı, keyfinize bakın 😁
-
28 Nisan 2021, 19:42
Sigaralar zaten eski gibi değil ben geçen yıl temmuz ayında ateşlenince ve düşmeyince(korona değilsin dediler) korkudan bıraktım ve bir daha aramadım yanımda dahi içseler canım çekmiyor. İş tamamen kafada bitiyor.
-
28 Nisan 2021, 20:20
Uzun süre sigara içenlerde vücut nikotin bağımlısı oluyor. Bu tamamen bilimsel olarak ispatlanmış durumda.
Sigarayı tamamen bıraktıktan 5 gün kadar sonra hormon seviye ve salgılaması normale geliyor.
Beş günden sonrası için "olay tamamen kafada bitiyor" denilebilir.
Ancak öncesi için kesinlikle "hayır".
-
28 Nisan 2021, 21:00
ufoz adlı üyeden alıntı
Uzun süre sigara içenlerde vücut nikotin bağımlısı oluyor. Bu tamamen bilimsel olarak ispatlanmış durumda.
Sigarayı tamamen bıraktıktan 5 gün kadar sonra hormon seviye ve salgılaması normale geliyor.
Beş günden sonrası için "olay tamamen kafada bitiyor" denilebilir.
Ancak öncesi için kesinlikle "hayır".
Ufoz Hocam o zaman benim için esas sıkıntı yeni başlıyor diyebilir miyiz?
-
28 Nisan 2021, 21:28
tommygun adlı üyeden alıntı
Ufoz Hocam o zaman benim için esas sıkıntı yeni başlıyor diyebilir miyiz?
İlk 5 gün önemli.
O yüzden yeni sigara bırakma yöntemlerinde birden değil, azaltarak buraktırıyorlar.
Yada vücudun nikotin talebini bantlarla sağlıyorlar.
-
28 Nisan 2021, 23:04
Valla önceleri istediğim zaman 1 haftalık 1 aylık aralar verebilen, hatta 1 keresinde 6 ay bırakmış olan ben son 4 senedir sıfır irade ile kesintisiz şekilde içmeye devam ediyorum. 18 yıldır sigara içiyorum. İrade sıfır desem yeridir. Varsa mucizevi bi ilaç ben de bırakmak isterim
-
29 Nisan 2021, 00:45
Nikotin bandıyla bırakılıyor.
3 boyu var nikotin bandının en buyugunu 2 hafta orta ve kucugu 1 er hafta yapıştırarak bırakanlar var.
-
29 Nisan 2021, 05:01
tommygun adlı üyeden alıntı
Ben de geçen ay radikal bir karar aldım; 41 yaşımdayım, 29 senedir düzenli alkol, 28 senedir de günde 2 paket sigara içiyordum.
40 yıl, 7 ay (Nisan 1978 - Ekim 2018) cigara içmiş ve bırakabilmiş biri olaraktan kolay gelsin diyorum.
Bıraktım da boyum mu uzadı? Hayır. Vaat edilen şeylerin çoğu palavra. Ama günlük 15 - 50 TL haraç vermekten kurtuluyorsun. Küllük gibi kokmuyorsun. Bunlara değiyor.
Ben doktor tavsiyesi ile iki kutu Welbutrin XL 150 MG kullandım. Daha önce epeyce başarısız bırakma girişimlerim olmuştu. 18 Ekim 2018 tarihinden beri sigarayı hiç aramadım, kullanmadım.
-
29 Nisan 2021, 09:35
22 yıl içtim, hem de en ağır sigaraları; filitresiz kısa camel, gouloises, gitane, habanos sonra dedim ben bunu bırakırım. 2005 Ekim Ramazanın 1. gününe son sigaramı denk getirdim. Birde yemin ettim bundan sonra ağzıma sürersem, her bir dal için 180 gün oruç tutacağım diye. O gündür maçam yemedi içmeye. Sonrada dumanından, kokusundan nefret eder oldum. Bırakmak isteyen inandığı, sevdiği bir şey üstüne bunu yaparsa iradesine yardımcı olur diye düşünüyorum.
-
29 Nisan 2021, 15:08
gurcanozturk adlı üyeden alıntı
Sadece puro iciyorum o da eskisi gibi degil, Toscanello'm canim benim.
Bende ara ara alıyordum limonlu çok hoştu ama fiyatı iyice uçtu herhalde.Bayadır da almıyorum.
-
29 Nisan 2021, 15:42
1 yili geçmiş sigarayi bırakalı champix dedikleri ilaci aldim prospektusu okuyunca ertesi gun geri verdim doktor dedi zaten okudun mu diye . Nikotin bandi kullandim sakiz kullandım suan eski aliskanlik arada aklima geliyor ancak birisi yanimda kullandiginda nefret ediyorum kokudan sırf bu yüzden başlamıyor um geri. İlacı sonraki aşama olarak görmenizi öneriyorum
-
29 Nisan 2021, 16:12
RoofRoof adlı üyeden alıntı
Bende ara ara alıyordum limonlu çok hoştu ama fiyatı iyice uçtu herhalde.Bayadır da almıyorum.
70TL su an paketi. Eskiden 5Euro idi ama Turkiye'ye girince nedense fiyat hep farklilasiyor
Cikolata favorim.
-
29 Nisan 2021, 16:24
Ben 3-4 yıl kadar önc elektronik sigara aldım. elektroniğe başlayınca hiç sigara içmedim ve hala da içmiyorum.
Ama öncesinde en sert sigaraları sarma tütünleri içe içe fena nikotin bağımlısıymışım. Elektronik sigarada da bir sürü likit ve atomizer denemelerimden sonra likitlerin aromalarını sevmediğimiz, asıl aradığımın nikotin olduğunu farkedince sadece nikotinli nbase kullanır oldum. Atomizer olarak da içinde teli vb. kendi sardığım tamamen manual, sigara içimi şeklinde çekilen bir atomizer bulmuştum onunla devam ediyorum hatta ikinci de yedeği var, haftada bir telini değiştirip devam ediyorum.
Nikotin bağımlılığım hala geçmemiş ama, en son 12mg nikotinli likite kadar inebildim, ilk başlarda 24mg nikotinli likitle elimde emzik gibiydi, günde 2-3 kez dolduruyordum likiti şimdi bir kere likit doldurunda bir buçuk gün gidiyor. likitleri yani nbase sıvılarını 250ml şişede alıyorum 3 ay kadar gidiyor, bir sonrakinde daha az nikotinli deneyeceğim.
-
01 Mayıs 2021, 07:02
kültabağı gibi kokuyor sigara içenler gerçekten sırf bu pis koku yüzünden bile bırakmaya değer
hayatım boyunca sadece 1 ay kadar içtim oda ortaokul da arkadaş zorlaması diyelim sonra da bıraktım
şimdi bazen yılda 1 içiyorum bahçe de oturup birkaç kadeh birşeyler içerken oda masada sigara içen olursa
çevremde gezdiğim hiçbir arkadaşım sigara kullanmıyor
-
01 Mayıs 2021, 19:05
2013 Şubat ayın elektronik sigara ile bıraktım, sadece onunda 17 gün içtim. Çok şükür ogünden bu zamana kadar ağzıma almadım. Ben kendim bırakmaya başlarken tam emin değildim bırakacağıma ama başardım. Kendi çocuklarıma kötü örnek olmaktan kurtuldum, bağışıklık sistemim arttı, kalp ritim normale döndü. Allah yardımcınız olsun kurtulun elin oğlu para kazansın biz cefasını çocuk çocuğumuz çeksin olmaz.
-
02 Mayıs 2021, 16:54
F54 adlı üyeden alıntı
kültabağı gibi kokuyor sigara içenler gerçekten sırf bu pis koku yüzünden bile bırakmaya değer
hayatım boyunca sadece 1 ay kadar içtim oda ortaokul da arkadaş zorlaması diyelim sonra da bıraktım
şimdi bazen yılda 1 içiyorum bahçe de oturup birkaç kadeh birşeyler içerken oda masada sigara içen olursa
çevremde gezdiğim hiçbir arkadaşım sigara kullanmıyor
En güzeli açıkcası.Bende ayda yılda 1 kere içki masasında 1-2 tane yakarım onun dışında hiç içmem.Hissedilmiyor ama gerçekten leş gibi kokuyor.İş yerinde bi kız vardı o kadar kötü kokuyordu ki yanında duramıyordum kokudan.Bildiğin kültabla yalamış gibiydi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:52 ----------
espresso adlı üyeden alıntı
Ben 3-4 yıl kadar önc elektronik sigara aldım. elektroniğe başlayınca hiç sigara içmedim ve hala da içmiyorum.
Ama öncesinde en sert sigaraları sarma tütünleri içe içe fena nikotin bağımlısıymışım. Elektronik sigarada da bir sürü likit ve atomizer denemelerimden sonra likitlerin aromalarını sevmediğimiz, asıl aradığımın nikotin olduğunu farkedince sadece nikotinli nbase kullanır oldum. Atomizer olarak da içinde teli vb. kendi sardığım tamamen manual, sigara içimi şeklinde çekilen bir atomizer bulmuştum onunla devam ediyorum hatta ikinci de yedeği var, haftada bir telini değiştirip devam ediyorum.
Nikotin bağımlılığım hala geçmemiş ama, en son 12mg nikotinli likite kadar inebildim, ilk başlarda 24mg nikotinli likitle elimde emzik gibiydi, günde 2-3 kez dolduruyordum likiti şimdi bir kere likit doldurunda bir buçuk gün gidiyor. likitleri yani nbase sıvılarını 250ml şişede alıyorum 3 ay kadar gidiyor, bir sonrakinde daha az nikotinli deneyeceğim.
Bende aylardır sadece Turkish Delight'ın Caramel Biscuit likitini içiyorum başka hiç bişi tat vermiyor.Tadı,vurumu çok hoşuma gidiyor.
-
02 Mayıs 2021, 18:52
KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı
günde 2.5 (ikibıçık) paket vuran biri olarak 6 senedir tek fırt çekmedim.
üzerine 25 kilo aldım, şimdi onlarla ilgileniyorum.
sana tavsiyem konu üzerine çok konuşma, muhabbetini etme, gününü sayma.
tarih belirle, kopar gitsin.
11 sene olmuş, tamamen bağımsızım.
bağımlılıklardan kurtulun!
-
02 Mayıs 2021, 21:49
KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı
11 sene olmuş, tamamen bağımsızım.
bağımlılıklardan kurtulun!
Hiç başlamadım çok şükür. Motosiklet dışında bağımlılığım yok. Vazgeçemem mümkün değil
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)