kefkes adlı üyeden alıntı
Yekten sahte 200lük verecek adam gözgöre bakkala girip bi sigara almaz büyük olasılıkla, daha büyük meblağlıkbi alışverişin içinde itelemeye çalışır.Yanlış anlama ama o para sahte değildi bence, denildiği gibi müşteri de anlayışla karşılayıp uzatmadan gitmiş zaten, problem olmamış.. Gerçekten sahte parayı eminim bu konudan nereden eminsin dersen aynı modelin 100 lüğü var ve uzun uzun inceledik ikinci bu bakkal bir mahalle bakkalı müşterilerinize hep tanıdık o adamı ilk defa gördüm tahminimce o adamlar bu paraları satın alıp ellerinden nerede çıkarabilirler kar ederler cuzdanindaki tek para 200 tl ve tertemiz bu para bi kişide olması için kesinlikle atm den yeni çekilmiş olması lazım ben olsam itiraz ederdim yeni çektim diye neyse o da farkındaydı olayin ondan ses çıkarmadı yerimde olsan emin ol aynı şeyi düşünüşün hareketleri supheliydi
-O Kalemler bir işe yaramaz, biraz mor ışık mantığıyla çalışır, kaleme güvenmeyin..
Dogru
-Kağıda sürünce her gerçek boya çıkarmaz, bazı sahteler boya çıkarır, bazısı çıkarmaz.
Normal tüm paralar iz çıkarır sahte olan çıkarmiyor
-Mor ışıkta boyanın değişip değişmediğine bakmazlar ve ana boya renk de değiştirmez zaten , blue4XL arkadaşın maddelediklerinin tamamına bakarlar, bulunmuş sahte seri nolarına kadar!
Anlamadım
-Bazı sahtelerde çıplak gözle görülmeyen Atatürk resmi, paranın tutarı vs. nispeten becerilmeye çalışılsa da bunların kalite ve resmini tutturmak zordur, mor ışıkta görünenler soluk boya ile sahte yapılmaya çalışılır ve renk farkı sırıtır..
Siz gormemissiniz gayet tatminkar ozellikleri
-Paranın kağıt kalitesinden-kayganlık,kalınlık,incelik gibi- sahte olup olmadığını gözü kapalı yüzde doksandokuzunda bariz bi şekilde anlayabilirsiniz..
Bu doğru ama sansima 200 luk yoktu olsaydı olcerdim
-Bir gün önce basılmış gibi yeni sahte çok çok nadir görebilirsiniz, dolayısıyla genelde az da olsa kullanılmış görünümdedir..
İşte tekrar diyorum saha sifirdi bu para ve öyle olması da gerekiyor yoksa paranın ön şah kısmındaki renk değiştiren parlak kısım kararıyor ve o zaman sahteliği çok belli hale geliyo
Bazı atmlerin! ayırt edemediği 200'lukler olduğu söylendiğinden tv'deki haberlere göre atm'lere 200luk konulmamakta, yatırılmamakte ve dolayısıyla çekerken de vermemektedir..Zira atmlerin markası farklıdır, aynı marka farklı model atm'ler vardır, aynı model atm'lerin yazılımı güncel olmayabilir, mesela kabartmayı algılayacak tarzda eksikliği vardır.O yüzden teklik oluşturulmuş ve konulmamaktadır..
Esnafa tavsiyemse mor ışıktır, pahalı değil zaten..Kaliteli bi makine için bikaç ybr parası vermeniz gerekir, yetmeyebilir de !
Merakından soruyorum lütfen yanlış anlamayin tavsiye verecek hangi mesleği yapıyorsunuz
Gündelik alışverişlerde tavsiyem paranın sahte olmayanla yanyana getirilip şöyle bi bakılması, kağıdın incelik kalınlık ve renk kalitesine (açık-koyu-soluk-parlak-ince-kalın-güneşte görünen resimlerde ki renklerin koyu ve solukluğu gibi- bakmanızdır..İçinize sinmezse çarşıda pazarda almayın, karşınızdakini rencide etmeden, suçlamadan tabii..