Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

İnsan Tanımanın Bedelleri

REKLAM ALANI

Motosikleti
    KZGN
    Merhaba Arkadaşlar.

Hayatımızın en değerli varlıkları yine bizleriz farkında olanlarımızın da bildiği üzere günlük hayatımızda çeşitli tanıdık tanımadık, bildik bilmedik bir çok kişi ile sosyal bir bağlamda çeşitli ortamlarda iletişimde kalmak yetişkin bireylerin ihtiyaçları içerisinde....

#İnsan tanımanın bedelleri neler olabilir?

Bir önceki yazımda zamanın değerinden ve ne kadar az olduğundan bahsetmeye çalışmıştım yazılarda devamlılık olması açısından;

"iletişime geçilen kişiyi dinlemekte kullanılan süre değerli" diyerek ilk bedel örneğide vermek isterim.

Ve ayrıca insan tanımanın bedellerini öderken bizler;

#Nelere maruz kalıyoruz?
    #Nasıl başarılı seçimler ile doğru zamanlar harçıyoruz yada tam tersi...

Bunları konuşabiliriz belki.
    скиталец

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Bir insana bakarım insan mı diye, lafına bakarım laf mı diye. Notu mu verir geçerim. Zamanım olsa da kaybedecek kadar boş değilim.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    konu çok kaliteli ama düz bi cevap vereceğim.. popüler olucam herkesle tanışıcam çevre yapıcam karizma olucam vs. diyen bu içi dışı farklı tipleri tanımakla uğraşmayıp hiç zaman kaybetmiyorum. kızlar da tek tip olduğu için onları tanıyınca zaten bi bedel ödemezsin hepsinin içi dışı aynıdır anlayabilene.. ben sessiz sakin yanlız kalması gerekiyosa çırpınmayan, dürüst, kötü sözleri hak eden bi ruh barındırmayan insanları seviyorum.. o sizi görür siz onu göremezsiniz o da ayrı

KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xt 600
    işe kendini tanımakla başlamalı.
    en pahalısı bu.
    gerisi kolay.
    taglis, Lucas ve jimi_hendrix bunu beğendiler.

Motosikleti
    KZGN
    Alıntı ramcixx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir insana bakarım insan mı diye, lafına bakarım laf mı diye. Notu mu verir geçerim. Zamanım olsa da kaybedecek kadar boş değilim.
    Klişeler ile ilerlemek sizi zor durumda bırakmıyormu?
    Hatalı anlamayın merakımdan sordum.
    Sormamdaki neden ise hayatın kendisi dinamik ve Bazen kararları gözden geçirmek daha iyilerini almak için yardımcı olabiliyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:15 ----------

Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    konu çok kaliteli ama düz bi cevap vereceğim.. popüler olucam herkesle tanışıcam çevre yapıcam karizma olucam vs. diyen bu içi dışı farklı tipleri tanımakla uğraşmayıp hiç zaman kaybetmiyorum. kızlar da tek tip olduğu için onları tanıyınca zaten bi bedel ödemezsin hepsinin içi dışı aynıdır anlayabilene.. ben sessiz sakin yanlız kalması gerekiyosa çırpınmayan, dürüst, kötü sözleri hak eden bi ruh barındırmayan insanları seviyorum.. o sizi görür siz onu göremezsiniz o da ayrı
    Emin olun bahsettiğiniz karakterlerin nasıl olduğunu kendi kafanızda kategorize ederken bile zaman ve enerji harcıyorsunuz kararınızı kendinize deklare ederken

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:18 ----------

Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    işe kendini tanımakla başlamalı.
    en pahalısı bu.
    gerisi kolay.
    Bence başlangıç noktalarından bir tanesi ama soruların cevabı değil.
    Örnek vermek gerekirse teknolojik jargonu oldu azcık ama
    Biraz yazılımın ne olduğu değilde hangi kodla yazılacağının cevabı için harcanan emek ile alakalı dediğiniz bence
    ramcixx bunu beğendi.
    скиталец

Alıntı kahve adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Emin olun bahsettiğiniz karakterlerin nasıl olduğunu kendi kafanızda kategorize ederken bile zaman ve enerji harcıyorsunuz kararınızı kendinize deklare ederken
    yok öyle değil. göz beyine sinyal gönderemeden anlıyo artık

Motosikleti
    KZGN
    @DKN ön yargılı olmak kişiyi zor durumlarda bırakmaz mı sizce?
    Kaldı ki ön yargılı olabilmek için bile kişinin bilgiyi işlemesi gerek...

Çok da ciddiye almadan yazdığınızı var sayıyorum.
    Aslında en doğrusunu yapıyorsunuz insanın kendini kati suretle yormaması lazım uzun yaşam böyle böyle ulaşıyor bünyemize
    скиталец

Motosikleti
    xt 600
    Bence başlangıç noktalarından bir tanesi ama soruların cevabı değil.
    Örnek vermek gerekirse teknolojik jargonu oldu azcık ama
    Biraz yazılımın ne olduğu değilde hangi kodla yazılacağının cevabı için harcanan emek ile alakalı dediğiniz bence
    sanırım başka bir konu konuşmak istiyorsun ama yapacak bişey yok
    bütün sorular kendinle başlar, kendinde biter.
    kendini bilmekten kasıt; "kibar fakat çok sertim, ısrar eder, o biçim dans ederim" demek değil elbette.
    kendini bilmek varlıkla benliği üstüste bindirip varlık üstünden benliği, benlik üstünden varlığı okumaktır.
    o iş hallolursa "insan sosyal bir varlınktır" kisvesiyle yaşanan başka "benlik"lere olan açlık hissi yerini kuzu etiyle çoban salata yemiş gibi bir doygunluğa bırakır.
    başka benliklere bağımlı ve bedel ödemeyle alakalı küçük hesaplar kaybolur.

kendini bihakkın bileni herşeyi bildi sayabiliriz netekim.
    kahve ve BatuhanK bunu beğendiler.

@DKN ön yargılı olmak kişiyi zor durumlarda bırakmaz mı sizce?
    Kaldı ki ön yargılı olabilmek için bile kişinin bilgiyi işlemesi gerek...

Çok da ciddiye almadan yazdığınızı var sayıyorum.
    Aslında en doğrusunu yapıyorsunuz insanın kendini kati suretle yormaması lazım uzun yaşam böyle böyle ulaşıyor bünyemize
    yok önyargılı da değilim ama dışarıdan öyle göründüğünün farkındayım. şimdi nasıl anlatılır ki ? yetenek diyelim kendini yormayan biri cümle de kuramaz ama bir ağaç kadar yaşar

Motosikleti
    KZGN
    Alıntı KUVVETMİRA adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sanırım başka bir konu konuşmak istiyorsun ama yapacak bişey yok
    bütün sorular kendinle başlar, kendinde biter.
    kendini bilmekten kasıt; "kibar fakat çok sertim, ısrar eder, o biçim dans ederim" demek değil elbette.
    kendini bilmek varlıkla benliği üstüste bindirip varlık üstünden benliği, benlik üstünden varlığı okumaktır.
    o iş hallolursa "insan sosyal bir varlınktır" kisvesiyle yaşanan başka "benlik"lere olan açlık hissi yerini kuzu etiyle çoban salata yemiş gibi bir doygunluğa bırakır.
    başka benliklere bağımlı ve bedel ödemeyle alakalı küçük hesaplar kaybolur.

kendini bihakkın bileni herşeyi bildi sayabiliriz netekim.
    @KUVVETMİRA Fark etmişinizdir ki başda söylediğim gibi bir bağlamda size katılıyorum..
    bence düşüncenizi savunuş yönteminiz bize çerçevenin sınırları neresi olduğunu anlatıyor
    nereden başlanacağının ve sonunda nasıl olunabileceği gibi.
    son derece kısa ve öz anlattığınızı düşünüyorum.

işte bende tam o çerçevenin içinde sizlerin fikrinize danışıyorum;
    yine sizin bahsettiğiniz başlangıç ve sonun arasındaki kaynaklarımızı nasıl
    idareli ve optimum nasıl kullanabiliriz? nerelerde hata yapıyoruz? nasıl gelişebiliriz'in takibindeyim

üzgünüm ama "an" hiç bir zaman küçük bir bedel olmadı olmayacak da
    bu konuda size katılamıyor olmamı anlayışla karşılarsınız diye umuyorum
    fakat bunun karşılıklı fikir alışverişinde bulunamıyacağımız anlamına gelmemesi işin mental ve etkileyici yanı.
    paylaşımınız için teşekkürler.

Motosikleti
    xt 600
    üzgünüm ama "an" hiç bir zaman küçük bir bedel olmadı olmayacak da
    bu konuda size katılamıyor olmamı anlayışla karşılarsınız diye umuyorum
    fakat bunun karşılıklı fikir alışverişinde bulunamıyacağımız anlamına gelmemesi işin mental ve etkileyici yanı.
    paylaşımınız için teşekkürler.
    "anlayışlı" benim göbek adımdır
    ama o mesajımdan "an"ın kıymetsiz oluşunu kastettiğime dair bir mana çıkartmamanız gerekiyordu
    ayrı havalardan çalıyoruz galiba.
    gitti bizim 25 saniye
    kahve bunu beğendi.

something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT 07
    Beyin loblarim nedense bu konulara cok sig kalıyor basini okurken konunun kicini okuyasin gelio normal mi? Mental mi Unmental mi
    kahve bunu beğendi.

Motosikleti
    KZGN
    Alıntı awesomee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Beyin loblarim nedense bu konulara cok sig kalıyor basini okurken konunun kicini okuyasin gelio normal mi? Mental mi Unmental mi
    @awesomee aslında ben de biraz @KUVVETMİRA nın dedikleri üzerine düşünüyordum
    çıkardığım anlam onun kast ettiği ile uyuşmadı inceden zamanını aldım :(
    eleştirisi ve dünya görüşü ışık tutucu bana kalırsa
    ama nereye bakıcam onu anlamaya çalışıyordum
    hoş geldiniz.
    gelişmek de bu olsa gerek
    скиталец

Xavosa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Ben birisiyle konusurken beni dikkatli dinleyip dinlememesi, sağa sola bakip bakmamasi gibi konulari önemsiyorum mesela.

Bu karsinizdaki kisinin size ne kadar deger verdigini, düşüncelerinizi ne ölçüde dikkate aldığını gosteren guzel bir detay.

Insan biriktirme konusunda ise örneğin herhangi bir motosiklet kullanıcısı arkadasim ya da büyüğüm olmadığından baslarda cok sıkıntı cekmistim. Ama apaçi bir cevre kuracaginiza 1-2 bilincli arkadaş daha iyidir diye düşünüyorum. Onlari malesef hala ariyorum
    kahve bunu beğendi.

Motosikleti
    KZGN
    @Xavosa önemli bir ayrıntı insanların konuşma sırasında hal ve tavırları
    konuşmayı sürdürmek istemesi yada aksine sizi dinlememek için yaptıkları.
    iyi yakaladınız bana kalırsa
    muhtemelen fark etmişinizdir bu kadar göre-bildiğinize göre;
    birisine karşı konuşurken göz-bebeklerinin tam içine odaklandığınızda ilgilenen;
    düşüncenizi dediklerinizi kaçırmaz, kaçırmak istemez gözleri sizi odaklıdır.

Az olsun öz olsun derler
    umarım bulabilirsiniz bilinç sahibi arkadaşlarınızı
    değerli bir şey aradığınız... ama çoğunlukla değerliler en ucuzların arasından çıkar
    скиталец

Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uzerine dusundugum meselerden birisi son zamanlarda.Son zamanlarda diyorum cunku ogrencilik hayatimdan is hayatina hizli bir gecis yaptim, simdilerde hayatima yeni insanlari katmanin neden bu kadar zor oldugunu dusunuyorum. Ortak ilgi alanlari, birlikte harcanan zaman, daha rahat iletisim imkanlari sundugu icin, yurt ve universite hayatinin kullanabilene cok iyi bir insan yelpazesi sundugunu dusunuyorum. Istersen omrunun sonuna kadar devam edecek insanlari gemiye katmak mumkun gibi.

Genel bir analiz yapacak kadar bilgi,deneyim sahibi birisi olmadigimdan kendimden gidecegim. Oncelikle insan olarak tahammulsuz birisi olarak goruyorum kendimi. Cogu zaman kimseye musade etmeden kendimi gomuyorum, sucluyorum, ve uzaklasiyorum ideallerimden. Hal boyle olunca cogalan kriterler tanisilan insan sayisi ile ters orantili oluyor. Gecenlerde bir yazi gormustum, minnet edecegine muaf kalmayi tercih ediyoruz, iste bu yuzden hep ayniyiz diye. Belki de insanlara onlari katlanilacak,cozulecek birer sorun veya maruz gorulmesi gereken birer varlik olarak bakmaktan vazgecmiliyim.

Isin bedel kismi, kisiye gore degisiyor sanirim. Bana nedense hep kabarik bir hesap cikiyor, ama zengin olanlar (kriterleri ve beklentileri az olanlar diyelim) cezamiz buymus demek deyip yola devam edebiliyorlar.

Bedel kelimesine takildim, genelde hep bunu topluma odedigimi (nefes alma vergisi gibi) dusunuyordum. Demek insanlar icin odenecek bedeller oldugunu dusunuyorsun abi.

Gunumuz insani `gel ne olursa olsun yine gel` diyecek kadar alcakgonullu ve genis yurekli olamiyor sanirim. Bir de buna ihtiyaci olmayanlar, ` beni boyle sev, seveceksen` deyip karakterlerinden odun vermek ( boyle bir feragat oldugunu dusunuyorum cunku) yerine isi tamamiyle kendi ozel dunyasina indirip, sinirlarini komsularina ve herkese kapatiyor.

Keske bir aksam vakti, bogaz manzarasi karsisinda konusabilseydim sunlari

Motosikleti
    KZGN
    Alıntı Sokollu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bedel kelimesine takildim, genelde hep bunu topluma odedigimi (nefes alma vergisi gibi) dusunuyordum.
    Demek insanlar icin odenecek bedeller oldugunu dusunuyorsun abi.
    Gunumuz insani `gel ne olursa olsun yine gel` diyecek kadar alcakgonullu ve genis yurekli olamiyor sanirim.
    Bir de buna ihtiyaci olmayanlar, ` beni boyle sev, seveceksen` deyip karakterlerinden odun vermek
    ( boyle bir feragat oldugunu dusunuyorum cunku) yerine isi tamamiyle kendi ozel dunyasina indirip,
    sinirlarini komsularina ve herkese kapatiyor.
    Keske bir aksam vakti, bogaz manzarasi karsisinda konusabilseydim sunlari
    @Sokollu Hoşgeldin öncelikle zor zamanlar seninle tahmin ediyorum... az çok... hem okuyup hem çalışmak
    emek ve çaba ister herkesin başarabildiği bir şey de değildir takdir görür, görür de söylenmez bakma sen! düşürme süngüyü
    aslında iş yaşamı tam bir orman okul da onun introsu gibi

neyse dönelim konumuza iş hayatımızda, özel hayatımızda karşımıza bir çok insan çıkıyor ve kurabildiğimiz
    insan ilişkileri sayesinde problemlerimizi çözüyor, isteklerimizi gerçekleştiriyor,
    hedeflerimize ulaşıyor yada erteliyoruz başka zamanlara...
    ama aslında doğru kişi seçimi için bizler neler yapabiliyoruzu araştırıyoruz birazcık da konuşarak tartışarak eleştirerek
    bunu yaparken saygılı kalmayı fikirlerin olumlu, olumsuz değerlerini bilmeyi de bir bakıma öğreniyoruz

oyle "karakterim benim bu!" "atarım tutarım , carttır curtdur" şeklinde yaklaşımlara sahip kişiye
    yontulmamış tomruk muamelesi yaparlar da kişi anlamaz bile bana kalırsa ve belli eder kendini bulunduğu her yerde çünkü
    çan vardır boynunda

boğaz diyorsan alırız düşünceleri denize bir bir atmaya gideriz )
    gelen olursa da bekleriz elbet
    jimi_hendrix ve Sokollu bunu beğendiler.
    скиталец

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    Zamanında ben de birileri için dizimde 2cm boyunda bir yarık açtım ve üzerine sadece amonyaklı sargı bezi sararak o yarığın acısını hissetmeden 100 km kadar yol yaptım.

Ama eskisinin tam tersiyim şimdi... En son "stajını yakarım" diyen mühendisin önüne "Buyur yak" diye staj ve sgk belgemi atmıştım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:17 ----------

boğaz diyorsan alırız düşünceleri denize bir bir atmaya gideriz )
    gelen olursa da bekleriz elbet
    abi bak bunu iyi dedin. Ben de gelirim.
    kahve bunu beğendi.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    İnsanları tanımanın değil, tanımamanın bedeli olur.
    jimi_hendrix ve Osm@n bunu beğendiler.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı COQ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnsanları tanımanın değil, tanımamanın bedeli olur.
    oo güzel laf... bayağı derin.
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler