görülen lüzum üzerine silinmiştir....akalte
görülen lüzum üzerine silinmiştir....akalte
Köpeklerin efendileri, Kurd'un Allah'ı vardır. (Cengiz Aytmatov)
karnım agrıdı karnım
Allah da seni güldürsün emi tamer abi
Sözkonusu vatan ise gerisi teferruattır.
Öldümmmmmmmmmmm....... Süpersin Reis..
[B]Dün Dünle Gitti Cancağazım, Artık Yeni Şeyler Söylemek Lazım... [/B]
Eline sağlık akalteke baba.Bak işte yoğun istek üzerine neşelendirici bir yazı yazmışsın.Teşekkür ederiz.
- Hoca sabahın 5'inde cenaze mi olur?
- Ben dedim oldu!
Abi güldüm yaa!.. Diş ağrımı bile unuttum bir anlığına.
Ne bilsinler Emin hoca gece hanımıyla halvet olmuştur daha ocak yanacak , su ısınacak, hoca banyo yapacak. o şartlarda epey uzun sürecek bir iş.
Neyse der Emin hoca gidelim bakalım nasıl olsa cenazeye su hazırlamışlardır meftayı yıkamadan evvel kendimede iki maşrapa su döker. cünupluktan kurtulur meftayıda yıkar defnederiz. sevaptır
bu manyaktı yemek yiğemedim yaw :D:D saol abi !!
[COLOR="Red"][I][B]FORMA için 90 dakika değil.ÖMÜR BOYU.ayrı değil. OMUZ OMUZA Şerefsizce değil.GURURLA Skorda değil.HER MAÇTA Yuhlayan değil.ALKIŞLAYAN Oturan değil.ZIPLAYAN Puroyla değil.ATKIYLA Çekirdekle değil.BAYRAKLA TEZAHÜRATLA.Şampiyonken değil.HASRETKEN.ÖLÜMÜNE GALATASARAY'lı yaşayanlara;GERCEK TARAFTAR.denir[/B][/I][/COLOR]
fikra guzeldi ama ALLAH in adini kufurlu bi cumlede kullanmak bence hic hos degil..genede emegine tesekkurler..
gazman +1
ya acaba böle şeyler gerçekten oluyormudur
durun ben cevaplim sanırım cevap evet
malum dünyanın çivisi çıkalı yüzyıllar olmuş
Bugün, dünden farklı olalım, gelişelim...
Sezai Rahmi YILDIRIM / Düzce / 1959 / T.Öğretmen
Kesinlikle haklısın yakışık değil. Fakat bölgenin ve günün şartları içerisinde. Böyle bir olay gayet doğal karşılanmalıdır. Çünki millet olarak sövmek hemen hemen folklorik bir özelliğimiz durumundadır. Bire bir yaşanmış ve Deli Emin Hoca bunu bizzat kendisi anlatmıştır. Öncelikle küfür ve sövmek ayrı anlamları olan fakat aynı kavrammış gibi algılanan birer ayrı kelimelerdir. Küfr direk yaratıcının inkarı anlamına gelen kelime sarfetmek. Sövme ise kişiler arasındaki bir münakaşa halinde sarfedilen mütecavüzi sözcük veya sözlerdir.gazman adlı üyeden alıntı
Burada Emin hocanın yaptığı peşinen af dileyerek çektiği sıkıntı ve eziyetin ne kadar kendisini zora soktuğunu içinden geldiği gibi dile getirmektir.
İzan ve insaf sahiplerinin bu olayda meftanın bile o an Emin hocanın bu sövmesine güleceğini düşünmekten kendilerini alamazlar.
Bu Sövme meselesi bu coğrafyada pelesenk haline gelmiştirki her ne kadar bize ters gelsede gerçektir. Hatta geniş kitlelerce bilinen ve söylenen türkülerimiz Emin hocanın sitemine rahmet okutturur. Örnek "tombul tombul memeler. Samanlıktan kaldırılamayan zühtü , Yeni girmiş onüç on dört yaşına kuytularda buluşalım, vs vs vs" hatta çok ünlü bir türkücümüzün ALLAH, ALLAH , ALLAH. Diye türkü söylerken kimse gerdan kırıp göbek atmaktan imtina etmemiştir.
Velhasılıkelam bu birebir yaşanmış bu hikayede fıkra değil hikaye (ben fıkra yazmam) Ülkemizin ücra bir köşesinde yaklaşık 4 saatlik bir yolu ortalama eksi 20 dercede kızak üstünde üstelik en insani ve islami ihtiyacını dahi gidermeden kateden birinine siteminden dolayı eleştri getirmek bana pes yani dedirtti.
Bırakalım Deli Emin hoca versin hesabını ALLAH'a
saygılarımla
T.D.
Köpeklerin efendileri, Kurd'un Allah'ı vardır. (Cengiz Aytmatov)
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)