Evrende yanlız biz varız !
Evrende yanlız değiliz !
Sizin fikriniz nedir bilmiyorum ama bu videoyu izledikten sonra bir fikriniz olacağı kanaatindeyim.
Evet. Evrende Yanlız Biz Varız
Hayır. Evrende Yanlız Değiliz
Evrende yanlız biz varız !
Evrende yanlız değiliz !
Sizin fikriniz nedir bilmiyorum ama bu videoyu izledikten sonra bir fikriniz olacağı kanaatindeyim.
yalniz olmayabiliriz fakat uzaylilara inanmiyorum.
içim bi hoş oldu, bu nasıl iş aadjnnnnngyımm..
Milyarlarca gezegen bulunan 'Samanyoulu' Galaksimizde biz nasıl bir nokta bile değilsek.
Milyarlarca galaksi bulunan bu evrende yalnızız derim.
Merhaba
Video çok hos.
Drake Denklemi olarak geçen bir teori var, incelemenizi tavsiye ederim.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Drake_denklemi
Bununla birlikte siriusufo.org forumu da takip edebilirsiniz, ilginç tespit ve makaleler var. Ayrıca dün Independence Day: Resurgence filmini izlemem üzerine bu soruyu sormanız da çok manidar
Bir de bu makaleyi buldum güzelmiş.
http://www.uzaydahayat.com/uzayda-ha...sam-mumkun-mu/
İnsanoğlu burnunucunu göremezken,
Milyarlarca galaksiden bir tanesinin
Tek bir zerresi olan bu gezegende
Yalnız olabilme ihtimalimiz
İhtimal dışı bence.
O kadar uzak mesafelerdeyiz ki diğer gezegen ve diğer galaksilere,
Sanıyorum bir galaksiden, bir diğer galaksiyi keşif edecek
donanımın üretilmesi ciddi zaman alacaktır.
Kim bilir hangi nesil görecek,ama keşif edileceğini düşünüyorum.
Her şeyi bir tarafa bırakalım, akıl almaz bir sistem içerisinde olduğumuz
aşikar.
Cok begendigim bir soz var. "Evrende yalnizca Dunyada yasam olsaydi cok buyuk yer israfi olurdu"
Video'yu izleyince/dinleyince kaani oldum ,sağlam tespitleri var bu arkadaşın^^ dinleyin derim, namus meselesi mk
Kesinlikle yalnız değiliz, ancak milyarlarca yıl evrim geçirmiş, ve bu evrimi düşünebilen ve plan yapabilen bir formda oluşmuş canlı türü bulmamız zor.En azından bu yüzyıl içerisinde.
Zaten insanlığın ömrü de bu hızla tüketmeye devam edersek çok bin yıllar olmayacak gibi.
Bunun dışında ilkel canlılar veyahut bizim düşündüğümüz tarzda değil de bulunduğu çevreye göre evrim geçirmiş canlılar olabilir.Yok diyemeyiz, kesinlikle var diyecek bazı kanıtlara ulaşılıyor, marsta su bulunması gibi gibi.
Bu konuya din olayını karıştırmayalım.
Allahın herşeye gücü yeter,ol der oluverir...
Ama bizlere bu konuda bişeyden bahsedilmemesi insanlar ve cinler haricinde bilgi verilmemesi en azından bizim gibi akıllı mükellef yaratıkların olmayacağını düşündürüyor...
Hayvan v.b şeyler olabilir,bilmiyorum emin değilim,bu benim görüşüm...
Ben pek yanlız olacağımızı sanmıyorum Daha yaşadığımız evrenin küçük kısmını biliyoruz hatta kendi galaksimizi bile tam olarak bilmiyoruz milyarlarca gezegen olan bi evrende birileri belki vardır ama ben bunun aksine şunada inanmıyorum bazıları varsa bile bizden daha gelişmiş diyorlar bizden daha gelişmiş olsaylardı bize ulaşırlardı beni mtahminler biraz uçuk Bence evren zaman çizgisinde ilerliyor bana göre 4.zaman var 1.zaman bizim gördüğümüz 2-3-4.zamanları göremiyoruz bana göre başika yaşam forumları başka bir zamanda bizimler aynı zamanda değil Saçma gelebilir bazılarına bu benim düşüncem çD
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:47 ----------
Yani açıkçası şöyle benim teorim Evren Büyük patlamada zamanlara ayrıldı ve şuan farklı zamanlarda farklı gezegenlerde yaşıyoruz Zamandan kastım Dünyadaki ve aydaki zamanın farklı olması Yerçekimi azaldıkça zamanda yavaşlar eğer belli bir uzağa gidersen zaman okadar yavaşlar fakat bu zamanın yaşandığı yere bağlı dünyadan birini uzaya uzaklara gönderecek olursak dünyadaki 1 yıl orda 1 gün olabilir ve kişi yaşlanmamış olma şansı var şindiğe kadar denenmedi fakat bana bu yolla zaman yolculuğu yapılabiliceği mümkün geliyor eyer zamanda bu yolla ileri gidilirse o dünya ayrıldığımız dünya deyil tamamen farklı bi dünya olacaktır uzun zaman sonra geri dönersek yani 50 yıl sonra [dünya zamanına göre] faklı ırklar bulunmuş belki dost olunmuş veya belkide düşman oluş onlar bizi veya biz onları yok etmiş olma ihtimalimiz olabilir zaten Başka canlılar bulsak bile onlarla anlaşa bileceğimiz muamma aynı dilleri konusmuyo olabiliriz.
BİR BAŞKA TEORİMDE:İçinde bulunduğumuz evrenn bir Gezegen olma ihtimali ve başka evrenlerinde olma ihtimali bizim evrenimiz gibi bir çok evren buluna bilir uzayın sonuna eğer ulaşabilseydik bunun cevabını öğrenirdik fakat okadar uzağa gitmek için ışık hızını dahi geçmek lazım :D ben bu konuyu hep düşünmüşümdür buraya paragraflarca teori yazabilirim bende teoriler bol .D
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:58 ----------
Paralel evrende bunlardan biri bir çok paralel evren olabilir ve bu paralel evrende bir şekilde birbirine bağlı olabilir ve biz bunu bilmeye biliriz şuan içine girmeye korktuğumuz kara delikler bu işe yarıyor olabilir Eğer paralel evren varsa şu sıkıntı çıkıyor paralel evrende bizim maddelerimiz olmıcak demektir yani Karşıt madde karşık madde ile madde bir araya gelirse muazzam bir enerjiyle patlar yani asla buluşamayız gideceğimiz evrenin madde olması lazım karşı madde olursa gittiğimiz anda bütün evren yok olur ve buda diğer evrenleri etkileğe bilir (BU BİR TEORİDİR)
Sadece bizim galaksimizde bile dünya benzeri sürüyle gezegen keşfedilirken,yalnız olmamız tabi ki imkansız. Bir astrofizikçi söylemişti,belki bizler gelişmişlik olarak uzaylılara göre sadece birer karıncayız,nasıl biz karıncalarla iletişime geçmeye çalışmıyorsak onlarda bizi öyle görüyor olabilir. Benim benimsediğim en olası olanı eğer bir gün gelirlerse yüksek ihtimal işgal edip,kaynakları sömürmeye gelecekler. Nasıl ki bizde marsa oraya buraya gidip işgal etmeyi,yerleşmeyi düşünüyorsak.
Dr. Michio Kaku'nun hesaplarına göre en az 50 bin tane dünya benzeri akıllı yaşam dolu gezegen var.
Evde yalnız olmamız mümkün müdür? Diye okudum bi an heyecanlandım... Evrende mi? Yalnız değiliz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)