Fransa vizesi, aynı belgeyi tekrardan talep ediyorlar
Reklamlar
-
05 Ağustos 2016, 22:12
Merhaba arkadaşlar,
Eşim için Fransa vizesine başvuru yaptık. Bütün belgeleri verdik. Fakat vize onaylanmadı, şu anda beklemede. eksik evrak olarak görünmekte. Aradığımda ''isim denklik belgesi'' istiyorlar dedi VFS müşteri temsilcisi. ama eşim o belgeyi başvuru esnasında teslim etmişti zaten.
Sizin başınıza böyle bir olay geldi mi? Aynı belgeyi tekrardan istediler mi?
Reklamlar
-
07 Ağustos 2016, 13:49
-
07 Ağustos 2016, 14:19
Bende bayramdan önce aldığım vize için İzmir vfs yi kullanmıştım..2 gün vfs kapısında bekledim diyebilirim saolsun sonunda ordaki güvenlikçi abi yardımcı oldu da hallettim..ama sorunlar bitmek bilmedi vizesi basılan pasaportumu bana kargoladıklarına dair bilgi geçtiler..4 gün boyunca o kargo benim elime ulaşmadı ve araya 9 günde bayram tatili girince planladığım zamanda yurtdışına çıkamadım.daha sonra ups ten gelen kargoyu kontrol ettiğimde teslim tarihinin bana bildirilen tarihten çok sonra olduğunu öğrendim.yani adamlar kargoya veriyor ertesi günü ups te bayram tatiline girince benim pasaport tatil boyunca kargo şubesinde bekliyor..sorun tamamen vfs de 32 lira verip hızlı kargo hizmetini satın alıyorum adamlar pasaportumu boş yere orda bekletip sonucunda mağdur oluyorum..(ups kargonun hiç bir suçu yok bu arada)
Gelelim sonuca şuan bütün evraklarım ekran görüntülerim delillerim tam ve mahkemeye verdim.sonuç ne çıkcak bakalım beklemedeyim ama şuda var bundan sonra vfs nin kapısından dahi geçmem ağzım yandı bir kere
-
12 Ağustos 2016, 13:25
2 haftalık çabadan sonra vize elimize ulaştı.
Ben Bulgaristan doğumluyum. Sonradan TC vatandaşı oldum. Çifte vatandaşlığım var. Eşim sadece TC vatandaşı. AB vatandaşı eş ve çocuklarına verilen vizeye başvuru yapmıştık. Türkiye de evlendiğimiz için Aile cüzdanında benim Türk ismim ile evliyiz. Ama Bulgaristan pasaportumdaki isim farklı.
2 isimin aynı kişiye ait olduğunu gösteren belgeli Nüfus müdürlüğünden ''Denklik belgesi'' olarak ben almıştım. Başvuru esnasında teslim etmiştik.
Fakat başvuruyu yaptıktan sonra VFS nin sitesinden takip edince ek evrak talep edildi yazıyordu. En altta açıklamalar kısmında ''document bulgare justifiant changement de nom du conjoint'' yazmışlar. Google transle çeviri yapınca ''eşin ad değişikliği gösteren Bulgar belge'' ingilizceye çevirirsek ''Bulgarian document showing name change of spouse'' olarak çeviriyor. Fransızca bilen kişilere sorduğumda Bularistandan alınmış belgeyi istiyorlar demek dediler. VFS yi aradığımda hayır nüfustan aldığınız belgeyi dediler. BG den almıyacaksınız dediler. E biz o belgeyi zaten verdik dediğimde ''konsolosluk tekrardan talep edebiliyor'' dediler. çok inandırıcı gelmedi açıkçası.
Neyse Bulgaristan konsolosluğunu aradam, öyle bişey veremiyoruz nüfus müdürlğünden alacaksınız dediler. BG deki arakadaşı aradım. o da gidip ordaki makamlara sordu o da öyle bişey yok dediler. O yüzden yusuf yusuf mecburen aynı belgeyi verdim.
Az önce UPS ile pasaport geldi. 6 aylık multi vize vermişler. Görüşmeye çağırmadılar.
Umarım bu bilgiler yardımcı olur benim duruma düşecek kişiler için.
-
12 Ağustos 2016, 13:58
Motosiklet Eğitmeni
Fransa'ya mı geleceksiniz?
-
12 Ağustos 2016, 14:04
COQ adlı üyeden alıntı
Üstad konu dışı oldu ama mesajını görünce yazayım dedim.
Geçtiğimiz Ocak sonunda Paris'e geldim evlenmek için. (Az biraz romantizm olsun )
Fransaya daha önce iş için gelmiştim ama Paris kısmet olmamaştı.
5 gün kaldık döndük harika bir kentmiş. Hatta nikahtan sonra Eifell'in çevresindeki kiralık Ferrarilerden birini kiralayıp tur da attım. Süperdi.
Bir daha yolum düşerse rahatsız etmek isterim
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç
orta sehpalı supersport gördün mü.....
-
12 Ağustos 2016, 14:12
COQ adlı üyeden alıntı
Evet Paris'e gelecez. Ailem orda yaşıyor benim. Onları ziyarete. Sen sanırım Paris e uzak bi yerde yaşıyordun.
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
-
12 Ağustos 2016, 14:12
Su kiralik ferrari isini biraz acsaniz. (Konu gittikce alakasizlasiyor ama merak ettim)
-
12 Ağustos 2016, 14:27
Motosiklet Eğitmeni
Paris'e yakınım. Geldiğinizde arayın.
Kiralık Ferrari soran arkadaş için de yazayım.
Her yerde var illa Paris şart değil.
Caddedekilerle alakam yok fakat
Pist deneyimi yaşamak isteyen arkadaşlara yardımcı olurum.
-
12 Ağustos 2016, 14:32
8-14 eylül tarihleri arasında orda olacaz.
özelden cep numaranızı yollarsanız ararım. İsim ne bu arada hep COQ olarak biliyoruz
5'inci Paris'te kalacaz.
-
12 Ağustos 2016, 14:35
Darbe olayından sonra AB ülkeleri işi yokuşa sürüyor.
Alman vizesi için bankaya para yatırdık.
Adamlar vize başvurusundan sonra yatırmışsınız diye kabul etmedi.. Başvurudan önce orada olmalıymış felan..
Lan sana ne benim paramın nerede beklediğinden ?
Yastığımın altında tutuyorum ben güvenmiyorum bankaya..
Neticede vermediler.
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
-
12 Ağustos 2016, 15:11
fazil adlı üyeden alıntı
Su kiralik ferrari isini biraz acsaniz. (Konu gittikce alakasizlasiyor ama merak ettim)
adamlar yolun kenarına bir ferrari california bir de modelini bilmediğim lamborghini çekmişler. Üzerlerinde "drive me" yazınca kiralık olduğunu anladım.
pazarlık yaptım 20 dakkası 100€ anlastık. adam sağ koltuğa oturuyor öylece Eiffell'in etrafında onun gösterdiği rotada trafiikte kullanıyorsunuz. Yol müsait olduğunda tünel içinde falan hadi gazla diyor hevesinizi alıyorsunuz
.....ve sordu torununa yaşlı kızılderili büyücüsü : sen hiç
orta sehpalı supersport gördün mü.....
-
12 Ağustos 2016, 15:21
ZümeR adlı üyeden alıntı
Darbe olayından sonra AB ülkeleri işi yokuşa sürüyor.
Alman vizesi için bankaya para yatırdık.
Adamlar vize başvurusundan sonra yatırmışsınız diye kabul etmedi.. Başvurudan önce orada olmalıymış felan..
Lan sana ne benim paramın nerede beklediğinden ?
Yastığımın altında tutuyorum ben güvenmiyorum bankaya..
Neticede vermediler.
Nasıl yanı anamadım. Diyelim sen 08.08.2016 da vize başvurusu yapacaksın. Para göstermen gerekiyor banka hesabında. Sen başvuru tarihindne önce yatırmalısın ki o hesa vüzdanını gösterebileysin. mesela 06,08,2016 da yatırman kabul. Başvurduktan sonra parayı yatırırsan adamlara 0 tl li hesap cüzdanı vermiş oluyorsun sonuçta. e adamlar ne yapsın?
Bu arada kullanmadığın bi hesap cüzdanı verirsen.. mesela son 3 aydır para giriş çıkışı olmamış ve 10 000 tl vize başvurmadan hemen önce yatırsan onu kabul etmeye biliyorlar.
ben maaş kartımı verdim her ay 1623 tl giriş oluyor ve 2 günde sıfırlanıyor başvurudan önce 8500 tl para yatırdım hesaba öylebaşvuru yaptık.
ama bizim başvuru normal turist vizesi değil. Benim üzerimden başvuru yaptığı için normalde bu belgeleri istemiyor ama biz yinede verdik.
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)