Patronlardan Üniversite mezunlarına gelen tepkiler.Sizlerin yorumları
Reklamlar
-
Haber ayrıntılarını yazının altında bulabilirsiniz.
Bu konuyla ilgili 3 fikir biliyorum
1-SOCAR eski CEO su Kenan YAVUZ.CV lere bakmadan çöpe attığını ve YÖK e eleştirilerde bulundu.
2-Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Ustanın altına mühendis verirdik şimdi herkes müdür olmak istiyor.
3-Ahmet ZORLU nun Makine Mühendisi yanınıza gelip iş istiyor, ama bir ustanın yaptığı işi yapamıyor. Onun için salt teori ile bu işler olmaz.
şeklinde çeşitli röportajları var.
Sizlerinde yorumlarını almak istedim.
http://www.haberler.com/herkes-mudur-olmak-istiyor-muhendis-bulamiyoruz-7590383-haberi/
http://www.kendinigelistir.com/ahmet-zorlunun-sifirdan-zirveye-basari-oykusu/
Reklamlar
-
mavidiş adlı üyeden alıntı
Haber ayrıntılarını yazının altında bulabilirsiniz.
Bu konuyla ilgili 3 fikir biliyorum
1-SOCAR eski CEO su Kenan YAVUZ.CV lere bakmadan çöpe attığını ve YÖK e eleştirilerde bulundu.
2-Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Ustanın altına mühendis verirdik şimdi herkes müdür olmak istiyor.
3-Ahmet ZORLU nun Makine Mühendisi yanınıza gelip iş istiyor, ama bir ustanın yaptığı işi yapamıyor. Onun için salt teori ile bu işler olmaz.
şeklinde çeşitli röportajları var.
Sizlerinde yorumlarını almak istedim.
http://www.haberler.com/herkes-mudur-olmak-istiyor-muhendis-bulamiyoruz-7590383-haberi/
http://www.kendinigelistir.com/ahmet-zorlunun-sifirdan-zirveye-basari-oykusu/
Bir İTÜ makina mühendisliği 4. sınıf öğrencisi olarak TAMAMEN KATILIYORUM!!! Yaw adam otomotivci olacam diyor. Daha subapları nasıl bir mekanizmanın açıp kapattığını bilmiyor. Bu adam 4. sınıfa geçti ve TUSAŞ motor da 2 stajını birden tamamladı...
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
bir ömür okudum mimar oldum. keşke okumasaydım
-
Hep söylerim; Bu eğitim sisteminizde okuyarak ömrünüzü çürüteceğinize, çelik çocuk okutacam diye bin bir derde düşeceğinize üniversite okumayın okutmayın.
-
universitelerde bombos bir nesil yetisiyor.marmara universitesi tarih bolumune birincilikle girdim.alanımdaki her bolume rahatlikla giriyordum.universitedeki boş ortami görünce 2. sene biraktim.acikogretime yazildim ordan mezun oldum.diplomaysa ayni diploma.universitedeki arkadaslarim hala bos beles beklerken ben çalıştım Allaha şükür kendime bir sermaye yaptim,kimseye muhtac olmadan.
-
jimi_hendrix adlı üyeden alıntı
Bir İTÜ makina mühendisliği 4. sınıf öğrencisi olarak TAMAMEN KATILIYORUM!!! Yaw adam otomotivci olacam diyor. Daha subapları nasıl bir mekanizmanın açıp kapattığını bilmiyor. Bu adam 4. sınıfa geçti ve TUSAŞ motor da 2 stajını birden tamamladı...
ah ah bende bilgisayarcıyım Mosfet ne bilmeden bilgisayarcıyım elektronikçiyim diyorlar
-
bende çizgi film animasyon mezunuyum. sınıfta 3dsmax, maya falan bilmeden mezun olan o kadar kişi varki. gerçi bende kendi çabalarımla öğrendim. hiç bir şey adam akıllı öğretilmiyor. sonra işsiziz falan filan.
-
Çevremde bi çok çocukluk arkadaşım unv bitirdi hepsi boş gezenin boş kalfası malesef yılarca aile maneviyatı maddiyatı çabaları hüsran oldu şuan okuduklarına pişmanlar ben okumadım çalıştım evlendim ev barka karıştım onlar okudukları bölümle ilgili bir işe bile başlıyamadılar sıradan işlerden çalışıyorlar bu ülkede sağlık sektörü dışında okuyup mezun olmak ve hemen ekmek yemek bu meslek dışında imkansız nerdeyse talep yok kimse okuyana para vermek bile istemiyor ahmet ustam var diyor sağlık sektöründe doktor dişçi hemşire vesayre bi bölüm okursan ekmeğini yersin özelde veya memuriyete bol bol açık var e malum herkeste o bölümler puanı ve kabileyet edemiyorsa boşuna okuyor ortam ve diploma için çürüyüp gidiyorlar
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
-
Yaw aslında bizde gösteriliyor. Sıfır kredili mak200 adı altında staj niyetine tamamen torna freze işi yapılan haftada 6 saatimizi alan bir ders...
Yaw bunun üzerine teoriin içinde aslındfa ufak tefek örnekler veriliyor, bir ipucu bırakılıyor ve bunu öğrencinin araştırıp öğrenmesi gerekiyor...
Fakat bizim insanımız tamamen ders geçmeye odaklandığı için birçok firmanın da yüksek not ortalaması fetişi yüzünden İTÜ bile yaramıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:35 ----------
Bu bizim eğitimimizden ve anne-baba dan gelen yapımızdan kaynaklanıyor. Kanada gibi ülkelerde üniversite ile lise arasında GAP Year adı verilen bir boşluk varmış. Bu boşlukta ise öğrenci sigortalı bir işte çalışıyormuş. Biz ise yarış atı geleneğinden geldik. Hep komşunun çocuğu çalışıyor diye ders çalıştırılmak durumunda kaldık...
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
22 Temmuz 2016, 17:57
#10
Üniversite, öğrenciye çiple bilgi yüklenen yer değil, üniversite metod göstermeli, düşünce sistemi asilamali, öğrencinin fikir gelistirmesine imkan sağlamali. Bu patronlar universiteleri elestirceklerine, universitelere cesitli workshoplar, atolyeler duzenleyerek ya da fon ayirarak en kotu kendinde calistiracagi stajyeri egitmeli. Adamlar stajyerleri fotokopici olarak kullanir sonra da ogrenci yetismiyor yok bidi, muhendisin isi ustanin yaptigi isi karistiriyorsa zaten konusulacak bir sey yok. Bu davarlar bu ulkeye suluk iste 1000 liraya adam arar kendisi ayda bir araba degistirir, sonra da cok onemli bir fikir insani gibi beyan verirler iste.
-
22 Temmuz 2016, 17:59
#11
İstanbulda 5 sene tecrübeli mühendise: '1300TL'ye 6 ay çalışıver, sonra bakarız.' cümlesi kuruluyorsa herkesin yönetici olup en azından karnını doyuracak kadar para kazanmak istemesi kadar doğal birşey yok.
Bunu söyleyen sözüm ona kıçımın çok bilmiş CEO'ları söyleyin bakalım İstanbul'da 1300TL'ye nasıl yaşanır?
-
22 Temmuz 2016, 18:04
#12
Yav okusak bir dert okumasak bir dert... Bu açıklamaları yapanlar da çok iyi biliyor sorunun nerede olduğunu. Söylemlerdeki hedef büyük oranda eğitim sistemi, elbette öğrencilerde de kabahat var. Yakın vakitte bu süreci yaşamış biri olarak yazıyorum...
Denizcilik Fakültesi mezunuyum, bizim nispeten daha iyi imkanlarımız oluyor iş hayatına başlamadan işi öğrenme alışma açısından. Simülasyonlar, stajlar vs. derken... Sağlıkçılar, Askeri öğrenciler ve Denizcilik mezunları dışında diğer alanlarda okurken tecrübe edinmek zor. Yukarıda da bahsi geçtiği gibi mezun olup ünvanının gerektirdiği bırakın pratik bilgiyi akademik bilgiye bile sahip olmayan öğrenci sayısı çok fazla. Ben çok isterdim ufaktan beri mesleğimle ilgili bir alanda okuyayım, 25'li yaşlarıma geldiğimde işimin sonuna kadar hakkını verebileyim ama öyle bir dünya yok malesef. Bu durumda kendini kurtaran kurtarıyor, durumu iyi olan yurt dışına çıkıyor iş-dil öğreniyor, ailesinin veya yakınının iş yaptığı alanla ilgili eğitim alan her zaman staj imkanı buluyor ve en önemlisi stajda olsa dahi iş öğreten oluyor, çevresi olan iş ve staj konusunda destek görüyor.. Şahsen beleş staj yapacak yer bulmakta bile zorlandım üç kuruş para almadan staj yaptım ne yol ne yemek... Yani külliyen kaldırıp at kenara bu memleketi, hiç bir şeyi bir şeye benzemiyor. Fazla yazmayı da sevmiyorum aslında bu konularda neresinden tutsan elinde kalıyor muhabbetin sonu gelmiyor.
-
22 Temmuz 2016, 18:53
#13
Haklılar...
Önemli olan alaninda kalifiyeli bireyler olmak
Universite sadece iş sahibi olmak için gidilen bir ilim merkezi değildir bana göre. Aynı zamanda özerk alanlarda uzmanlaşmak, kendine yeni bakis acilari katabileceginn, karakter ve kisilik acisindan da gelisebilecegin bir alan.. sosyallestigin hayati az cok tanimana da vesile bu surecte de kendini her anlamda gelistirip kalifiyeli hale getirebilecegin bir alan.. Bu sebeple bence üniversite okunmalı. Hele de karşına çıkan fırsatları değerlendirip sosyal sorumluluk projelerini rahatlikla ogrenci klubu kapsaminda gerceklestirebilecegin de bir alan..
Bence insanlar kafalarını degistirmeliler. Ezberle geç mantığı ile okunan bir okul kiymetsiz kağıt parçası getirir. Asıl maksat öğrenmek olursa , gelismek, geliştirmeye çalışmak , katma deger sağlamak olursa faydası kağıt parçasından da otedir.iş yanında halt etmiş
-
22 Temmuz 2016, 20:21
#14
Bende görüşlerimi açıklamak isterim.Arkadaşlar üniversitenin amacı insanlara 2 ve 4 yılda teknik ve bilimsel tüm verileri vererek seçilmiş olan bölümde öğrencinin kapsamlı olarak iş hayatına yetişmesini sağlamaktır.
Ben 10 yıllık mühendis olarak çalıştığım tüm yeni mezun arkadaşlara şunu öneririm.Siz teoriyi aldınız , pratikte yaptınız.Bunu en doğru şekilde çalışma yaşantınıza aktarmalısınız.Yanlış yapmaktan korkarsanız tecrübe edinemezsiniz ve kimse size parayla tecrübesini satamaz.
Ben işin teoriğini bilerek çalışma yaşamıma aktardım.Ayrıca yönetim pozisyonu için gereken donanımlarımı geliştirdim.Yabancı dil (ki hala kanadaya gitmeye çalısıyorum) , para kazanımı , iletişim becerileri , insan yönetimi vb. bir çok alanda kendimi yetişmeye çalışıyorum.Bununla birlikte kötü yanlarımda var.İnsanlara çok güvenmek ve çoğu zaman hayır diyememek gibi.Şimdi bu konularda da kendinizi geliştirmelisiniz.
Yine köklü üniversitelerin dışında açılan peynir ekmek gibi üreyen üniversiteler arkadaşlara ne kadar bilgi katabilir ki.Yüzme havumuz var şeklinde reklam yapan üniversiteyi tercih eden genç beyinlerimiz var.
Patronlar bir bakıma haklı yanı üniversitenin tam olarak gençlerimizi iş yaşamına hazırlayamaması , haksız yanı ise kimsenin bazı ailelerin dışında kimsenin babasının patron olmaması.Para kolay kazanılmıyor yani.
Ayrıca bu beylerin özgeçmişlerinide okumanızı tavsiye ederim.
Bazı önemli koltuklara gelebilmek için , siyasi yanınızın güçlü olması ve bilgi ve deneyiminizin üst düzeylerde olması gerekir.
-
22 Temmuz 2016, 21:16
#15
1: Kenan Yavuz doğru demiş. Herkes üniversite bitirmek zorunda görüyor kendini/çocuğunu. Saçma sapan üniversiteler ve bunların daha da saçma eğitimleri var. Öğrenciler de "üniversite mezunuyum" diyebilmek için en az 4 sene kaybediyor hayatından. 4 sene bitince de adam gibi eğitim görmedikleri için asgari ücrete çalışan, imza yetkisi oluyorlar. Ülkede nitelikli elemana ihtiyaç var. Her mühendislik bitiren mühendis olmadığı gibi, her eline anahtar alan da mekaniker olmuyor.
2: Abdülkadir Konukoğlu da doğru demiş. Burada da hem toplumun hem de işverenlerin hatası büyük. Herkes çocuğum üniversite bitirsin, büyük adam olsun diyor. Üniversite bitince "büyük adam"lık diplomanın yanında hediye ediliyormuş gibi. Müdür olmak isteyen adam da bir nebze haklı. Yönetim kadrosunda değilsen, bu işverenler anca sömürüyor. Asgari ücrete çalıştırılan mühendisin amacı elbette ki yüksek maaş ve statü sahibi olan müdür olmak. Sen ver uzman mühendisine hak ettiği maaşı, bak bakalım sevdiği, okuduğu işi mi yapıyor, yoksa bir kademe yükselmek için etrafındakileri mi kazıklıyor.
3: Ahmet Zorlu sadece belli üniversitelerden eleman alıyormuş. Büyük oranda haklı, diğer üniversiteler çöp çünkü. Ama mühendis ustanın işini bilmek, yapmak zorunda değil. Kendisinin hiç böyle dertleri olmamış olduğu için bilmiyor olabilir. Mühendis tasarlar, hesaplar, usta ise üretir. Ustaya gidip "bana araba tasarla" diyemeyeceğin gibi, mühendise de gidip "benim arabanın balansı bozuk, tamir etsene" diyemezsin. Tabii kendisi işveren olduğu için her işi birden ucuza yapan adam istiyor, kendince haklı.
-
22 Temmuz 2016, 22:21
#16
Patronlar haklı değiller. Üniversite ile meslek yüksek okulu farklıdır. Üniversitede nosyon edinilir. Yeni mezunların bu becerilerinin, iş verenin desteklemesi gereken eğitimlerle pratiğe aktarılması gerekir. Soyutlama nedir, yöntem nedir bilmeyen, insan kaynakları yatırımı yapmayan cahil yöneticilerin edeceği laflar bunlar. Bu adamların yönettiği işletmeler kurumsallaşmaz.
-
22 Temmuz 2016, 22:55
#17
4 yıl turizm bitirdim, yurt dışında en taşaklı otellerde stajlar yaptım onlar bunlar şunlar derken iki yabancı dil ile rixos otel zincirine işe başvurduğumda bana meydancı konumunda yerlere paspas atarak başlamayı önerdiler. bende sağlık sektörüne geçtim, milletin 4 yıl ebesi zikilerek bitirdiği elektronörolofizyoloji bölümü mezunlarının aylarca beceremediği beyin elektrosunu 1 ayda öğrenip "uykudaki çocuğu uyandırmadan bağlayıp" çekmeye başladım. şuan özel bir muayenehanede aklımın ucundan geçmeyecek paraları kazanıyorum. varın siz düşünün üniversite okumak ne kadar mantıklı..
-
23 Temmuz 2016, 00:09
#18
bende orta öğretim mezunumyum 1 üniversite öğrencisinin iki ayda kazanamayacağı parayı kazanıyorum
belki 10 yıl tecrübeli bi üniversite mezunu benimle aynı maaaşı alıyordur
boşuna okumayın piyasa da her yerde 1800 tl ye iş var
4 yıl git gel yaparken ortalama 80000 tl zarardasınız
okulda yaptığınız masraflar hariç
-
23 Temmuz 2016, 00:21
#19
en önemlisi kendini geliştirmen
eğitim sistemi çok saçma lisede 4 sene elektrik-elektronik okudum 2 yıl myoda elektrik okudum şuan ise 4 yıl eem okuyorum hem elektrik hem de elektronik ile ilgili epey bilgim var ama 4 yıllık eem ye gelen öğrencilerin çoğu anadoludan geldiği için ne elektrik ile ne de elektronik ile uzaktan yakından alakası yok bunun sebebi eğitimin ayıbı
-
23 Temmuz 2016, 00:27
#20
Sadece üniversite için değil, herhangi bir eğitim kurumuna girme amacımız meslek edinmek olmamalı. Sadece bir konuyu merak ettiğiniz ve öğrenmek için istediğiniz için okumalısınız. Ancak ülke şartları malum. Babadan bir imkanı olmayan gençlerimiz üniversiteyi meslek odaklı kazanıyor ve okuyor. sonuç yapacağı mesleğe ilgisiz bireyler.
Genel olarak üniversite mezunu insanın çalıştığı sektörü ileri götürecek vasıfta olması beklenir. Yani teknolojiyi ilerleyecek kişidir aslında. Ilerlemeyi sağlamak içinde sektöre ilgi alaka şarttır.
Ben inşaat mühendisliği okudum. Hem lisansta hem de yüksek lisansta yapı statiği üzerine odaklandim. Şimdi birebir eğitimini aldığım şeyi meslek olarak yapıyorum. Bu şansa sahip azınlıkta olduğum için mutluyum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)