Patronlardan Üniversite mezunlarına gelen tepkiler.Sizlerin yorumları
Reklamlar
-
23 Temmuz 2016, 20:57
#41
Üniversitelerde artık çok kredili eski alman sistemi yok, daha az kredi ile daha çok sosyal ders alan amerikan sistemi mezunları var, yani hayat boyu öğrenmenin gerçekleşmesi bekleniyor, insanımız liseden ezber ve test sistemi ile gelince amerikan sistemi çöküyor.
Üniversitede her şeyin öğretilmesi diye bir şey sözkonusu olamaz, bu eğitim sisteminin ürünü olan öğrenciler mecburen işi iş yerinde aldıkları eğitimle hızlı bir şekilde öğreniyorlar.
Bugün linkedin de meşhur zenginlerin lafları vardı, biri ben adayın mba ya da doktora yapıp yapmadığına bakmıyorum, duruşuna-hal ve hareketlerine bakıyorum demiş, bunun gibi sosyal yanı güçlü eleman isteyenler de var, ne yazık ki dünyada şu an böyle bir ikilem var...
Reklamlar
-
23 Temmuz 2016, 21:09
#42
1984 yılında çok istediğim Ankara Hukuk Fakültesini çok az bir puanla kaçırdım. Puanım Erzincan Hukuk Fakültesine ilk sırada yerleşenlerden birkaç parmak yüksekteydi. Öğretmen Lisesi mezunu olduğum için Sınıf Öğretmenliği bölümüne yerleştirildim. O okuldan da resim ve inkılap tarihi derslerinden kaldığım için atıldım.
Lise mezunu olarak 1993 yılında devlet memuru oldum. 24 seneyi doldurmak üzereyim. Ve hala lise mezunuyum. Bu arada üç yüksekokula daha kayıt yaptırdım fakat bitirmedim. Derece yükseltmek için ev ekonomisi bölümü de olsa bitirmemiş gerekiyor. Otuz yıldır veli toplantısı ve seçimler haricinde mektep kapısı açmadığım halde bu seneki YGS'den 278 puan aldım. Bilgisayar programcılığı okuyacağım. Peki neden programcılık? Çünkü memuriyet dönemimde adam yokluğundan "bilgisayarcı" oldum ve bu işi kendi kendime öğrendim fakat diplomam, sertifika yok. :(
Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere.
Devlet benim yerime alacağı elemanın en az dört yıllık üniversite mezunu olmasını şart koşuyor. Halbuki benim yaptığım işi yapmak için okuryazar olmak ve biraz da pratik zekadan başka bir marifet gerekmiyor. :(
Arz ederim.
-
23 Temmuz 2016, 21:30
#43
Haklı değiller, sen mühendisi ustanın altına veremezsin. Eğer veriyorsan şirket yapını gözden geçireceksin. Demek ki senin mühendise ihtiyacın yok. Patronlar bilmezler ki memleketin mühendislik anlamında dibe vurmuş olmasının bir numaralı sebebi onlar. Hem bir şey bilmezler hem de boş boş konuşmuşlar. CV'leri çöpe atıp torpille adam almaya devam etsinler.
Diğer yandan haklı oldukları ama yanlış ifade ettikleri noktaya gelirsek, üniversite sınav sistemi ortadan kalkmadıkça veya değişmedikçe, insanlar sadece diploma almak için değil yetenekleri ve istekleri olduğu için üniversiteye girmedikçe ve üniversitelerdeki eğitim sistemi ezberci, sürekli sabahlayan, soru çözümlerini ezberleyen inekleri değil de gerçekten öğrenmek isteyen öğrencileri ön plana çıkarmadıkça bizden bir halt olmaz. Siz nasıl ki müzik bölmüne notadan anlamayanı, kulağı olmayanı almıyorsanız, mühendislikle alakası olmayn adamı da almayacaksınız. Peki o adamı kim seçecek ? Mesleğinde yetenekli olan, kafası çalışan başka adamlar seçecek. Başarı ve kafa çalışma göstergesi de şu andaki sistemde alınmış okul dereceleri veya notlar değildir. Ve bu seçme işi tek bir hesap sormadan sadece sohbetle yapılabilir. Önemli olan insanların öğrenme istei ve kapasitesidir ama bunların bizde hiçbir önemi yok. Albert Einstein bunlara CV yollasa İngilizce bilmiyor diye almazlardı.
-
23 Temmuz 2016, 22:25
#44
jimi_hendrix adlı üyeden alıntı
yaw bizim bundan neden haberimiz yok?
Sgk ile ilgili seyleri takip ediyorum mevzuattan dolayi yeni vs. Su anda bosta oturan bi suru univ ogrencisi var yardimci olmak amacli herkes iletmeye calisiyorum jimi'cim arastirin bence, isverenlerinde uretken genc ogrenciler hosuna gidebilir, bi yerden baslamak lazim
Ne yaparsan yap... AŞK ile yap..
-
23 Temmuz 2016, 23:01
#45
Gazi üniversitesinde beden eğitiminde okuyorum hocalar direk söylüyor dışarıda gidin çalışın işi ancak öyle ogrenirsiniz nurdan bu eğitimden bir halt olmaz diye :/
-
23 Temmuz 2016, 23:28
#46
Uludag maliye mezunuyum. Sacma sapan 4 yil gecirdim. İyi de bir ortalamayla mezun oldum fakat hicbir sey ogrenmedim. Suan hukukla ilgili bir iste calisiyorum. Keske 18 yasimda ise baslasaymisim.
-
23 Temmuz 2016, 23:37
#47
4 yıllık bölümü 3 yilda bitirerek guzel bir ortalama ve derece ile bitiren Şu an hala doğru dürüst işini oturtamayanlar var.
-
23 Temmuz 2016, 23:44
#48
Diğerlerini bilemem ama, Zorlunun okumuş insanları yermesi normal, genelde ucuz işçi çalıştırıp, gerektiğinde değiştirmeyi sever.
-
23 Temmuz 2016, 23:52
#49
awesomee adlı üyeden alıntı
Sgk ile ilgili seyleri takip ediyorum mevzuattan dolayi yeni vs. Su anda bosta oturan bi suru univ ogrencisi var yardimci olmak amacli herkes iletmeye calisiyorum jimi'cim arastirin bence, isverenlerinde uretken genc ogrenciler hosuna gidebilir, bi yerden baslamak lazim
valla elimiz olmadı ki şu 1 aydır boşum sadece... Ama diğer döneme daha rahat olacam part time bişey yapabilirsem affetmem.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
24 Temmuz 2016, 14:51
#50
Üniversitenin amacı kişinin kendini geliştirmesidir ama biz daha üniversite bilincini gerek verilen eğitimlerden gerek koşullardan dola kavrayamadık üniversiteye gidip 4 yıl boyunca boş boş oturulursa diplomalı işsiz olarak kalınır ama üniversitede kendini geliştirip bi iki dil ekledikten sonra üniversitenin imkanlarınıda iyi kullandıktan sonra hiç bir sıkıntı kalmadan iş bulunabilir
-
24 Temmuz 2016, 16:36
#51
Üniversiteye girişlerde mantık hatası yapılıyor. Üniversite sınavı öncesi zaten kafanızda, ileride yapmayı düşündüğünüz mesleği şekillendirip, ona göre tercih yapmalı veya yapmalıydınız. Öss sınavında %1 lik dilime girip 2 yıllık MYO tercihi yaptığımda, babamın gözlerinden alevler, saçlarından dumanlar fışkırmıştı. Çevremde insanlar kafayı üşütüğüme hükmetmişti.Okul bittikten sonra, 5 yıl asgari ücretle epey süründükten ve tecrübe kazandıktan sonra, şimdilerde, ortalamanın epey üzerinde bir hayat sürme şansına sahibim. Diploma sadece iş için gerekli şartlardan 1 tanesidir. Tecrübe, insan ilişkiler, kendini geliştirme potansiyeli, sorun çözme kabiliyeti.... vs uzar gider.
1- Üniversiteye girmeden önce ileride yapacağının iş için kafanız net olsun.
2- Okula devam ederken, seçtiğiniz meslekle ilgili bol bilgi ve çevre edinmeye çalışın.
3- Okuldaki ders kitapları yanında sektörle ilgili dergi kitap v.s. ne bulursanız okuyup genel kültürünüzü artırın.
4- Mezuniyet sonrası kimse size kollarını açıp gel demez. Düşük maaşla, tatmin edici tecrübe seviyesine ulaşana kadar, piyasada "sürüneceksiniz".
5- Bir dönem üniversitede derslere girdim, 4 işlem bilmeyen öğrenciler vardı. Kalite çok düşük.
6- Kimse diplomaya iş vermez, insana iş verir. Gerekli bilgi, tecrübe, gayret, uyum ön plandadır.
7- Üniversite diplomam var o işi yapmam, bu paraya çalışmam lüksünüz yok. İşe girer çalışırsınız, beğenmezseniz daha iyisini bulur gidersiniz. Boşta kalacağınıza asgari ücretle çalışın , piyasada olun , iş bulma imkanınız daha çok olur, en azından tecrübe kazanırsınız.
Boş lafları boş verin, okumak iyidir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)