Tüm Dünya'ya geçmiş olsun!
Reklamlar
-
24 Haziran 2006, 18:55
Hepinizin bildiği gibi microsoft , vs vs diye birçok yazılım firması var.
Bu firmalar bir zamanların , en iyisi , en büyüğü ve en lideriydi.
Daha sonra vatandaşın biri ( Bu vatandaşın adı daha sonra açıklandı : ABD )
GOOGLE , diye bir arama motoru çıkardı.
Bu arama motoru , bir anda hayatımıza girdi. Ne istesek buluyor ,
nasıl yazsak çıkarıyordu.Herkesin hoşuna gittiği için herkes kullanmaya başladı.
Daha sonra , bu sistem artık şirket olmaya başladı.Şirket olunca ,
artık daha çok arama yeteneği kazandı , daha çok site oluşmaya veya gözükmeye başladı.
GO_OGLE gittikçe büyüyor ve potansiyelini daha da artırmaya başlıyordu.
En sonunda beklenen oldu ve e-mail hesapları oluşturmaya başladı.
E-mail hesapları oluşurken ; ücretsiz servisler , sınırsız hizmetler ,
bedava alanlar , mesaj grupları derken hayatımızda büyük yer oluşturmaya başladı.
Bu yenilikler gelirken , arama sisteminde büyük bir dönem de başlamıştı.
Tıklama başına , banner başına , carta - curta reklam ve ardından
para veriyordu.Ad_word , Ad_sense gibi yenilikler geldi!
Bu yenilikler , aynı zamanda bir anda web tasarımcı bombardımanı yaptı.
Heryer tasarımcı oldu.Dünkü ; bilgisayarda kağıt oynayan adamlar da site yapmaya başladı.
Site yaptıkça , hit arttıkça , para kazanmalar başladı.
Ve ardından günümüze geldi ki ! Google binlerce insana para vermeye başlamış!
Peki nasıl para veriyor sizce?
Tabiki sitelere google reklamlarını koyuyorsunuz.
Google reklamları olan siteler bu sefer çok geç açılmaya başladı.
Neden çünkü FİR_EFOX gibi bir program yoktu.
Bizlerin PC'ye FİR_EFOX gibi programı yüklememiz demek ,
GOO_GLE yi evimize , bilgisayarımıza sokmak demekti...
Şimdi bir baktım , GOO_GLE yeni bir fotoğraf düzenleme ve
tasarım programı çıkarmış.Tamam dedim , çok güzel ; onu da indirdim.
Artık hiç eksik kalmadı.
Goo_gle'ın şimdi yeni amaçlarında birisi ;
ARAMA yaptığımız , zaman herkesin evindeki , işyerindeki fotolar da ; umuma açılacak.
Peki size soruyorum , geride ne kaldı.
Dünyanın en hızlı serverı ,
En iyi arama motoru ,
En büyük ve kapsamlı arama solucanları ,
En çok para veren patronu ,
En iyi reklam şirketi ,
En büyük ve kapsamlı e-mail hesabı ;
bunlar kimde : ...
peki bu firma kimin elinde : ...
ABD hepimizi sanal olarak rehin almıştır.
Geçmiş olsun...
Reklamlar
-
24 Haziran 2006, 19:03
ee adam olsaydıkta bizim elimizde olsaydı sorun ne
-
24 Haziran 2006, 20:48
Adam olsakdık da bizim elimizde olsaydık diye bi olay yok abi.O adamlara ABD'nin verdiği imkan bize verilseydi neler neler üretirdik bizler.Türk milleti çok zekidir.Taşı sıksa suyunu çıkarır beee.Adam olup onu yapmakla bitmiyor iş.
-
24 Haziran 2006, 23:24
vipercım anlamadığım detay bunda ne gibi bir sakınca olduğu...bilgisayar bizim icadımız değil...internet bizim icadımız değil...Japonya ve Amerika karşısında eğilmekten ve ürünlerini satın almaktan başka alternatif sunabilirmisin...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
25 Haziran 2006, 00:10
Abicim , mutlaka başka alternatifler olmalı , yani herkes birşeyler üretmeye kalkışsa , çok güzel projeler çıkacaktır.Emin ol.
Biliyorsunuz ki ; LİNUX , bir üniv. öğrencisinin ödeviydi...
Bu bağımlılık ileride sorunlar çıkaracaktır. mUtlaka
-
25 Haziran 2006, 00:13
viper başka şeyler düşünsen
-
25 Haziran 2006, 00:32
-
25 Haziran 2006, 00:41
türkiye bi tarafın avrupada bir tarafın asyada olcak
bana saçma geliyor bazen
-
25 Haziran 2006, 03:07
crazy_devil, türk milleti dediğin gibi zekidir. ama zeka durduğu yerde değerli değildir, kullandıkça değer kazanır. ve gördüğüm kadarıyla türk milleti zekasını en iyi şekilde yolsuzluk yapacağı zaman kullanıyor. bunun dışında o gayet zeki türk milleti (bu lafımda ciddiyimdir) yıllardır kendisini adam gibi yönetecek bir hükümet seçememiştir (burada politikaya giriyorsun demeyin, istisnasız tüm çok partili dönemi kastediyorum). arada zekasını faydalı işlerde kullanan bir türk evladı çıktığında türk milleti zekasını bu sefer o kişinin ayağını kaydırmak için kullanmıştır.
bir söz vardır, türk'ün türk'ten başka dostu yoktur diye. şiddetle karşı çıkıyorum. doğrusu şudur:
türk'ün türk'ten başka düşmanı yoktur.
May the Force be with McLaren Mercedes
-
25 Haziran 2006, 12:45
Moderatör (forrap)
Diğer herşey bizim icadımız da benim mi haberim yok?Biz zaten her zaman başka ülkelere bağımlı olarak yaşamadık mı? Viper yanlış anlama ama şuanki Türkiye koşullarını düşünürsek belkide bağımlılıklarımızın en zararsızı sanal ortam.Çok küçük bir örnek vermek gerekirse bizim küçük bir marketimiz var peki orda satılan coca colalar haftada (sadece bizim küçük marketimizden)ne kadar sence?750 ytl civarı...Peki ya sigara haftalık satışımız ne kadar?Yaklaşık 1.000-1.500 ytl arası(bunların %80 i yabancı sigara)...Düşünsenize bizim marketimiz her sokakta bulunan marketlerden sadece 1 i.Sadece bir sokağın 1 marketinden sigara ve cocacola ya akan parayı düşünürsek birde bütün Türkiye genelindeki akan parayı...Veya yoldaki arabalara bak reno,peugeot,wolksvagen vs. diğer bir deyişle fransızı,almanı...Bilmem anlatabiliyormuyum.Söylediklerin yanlış demiyorum tabi ki doğru,zamanımızın ve geleceğin en önemli sektörü bilişim sektöründe tabi ki çok gerideyiz,ama o kadar çok şey var ki sömürüldüğümüz,y 2;zyıldır var olan şeyleri bile dışardan alırken çağımızın ve geleceğin en çok tutulacağının bilincinde olsak bile bilişim sektöründe geri kalmamız çok da abes olmasa gerek...Senin anlatmak istediğin aslında Amerika nın tüm dünyayı özellikle yazılım sektöründe eline geçirdiği,fakat her ülkenin iyi kötü bir kalkınma yolu var bizim haricimizde o yüzden bunu ben çok da ele geçmişlik olarak nitelendirmiyorum dünya açısından...
-
25 Haziran 2006, 13:52
tuncerim bu husuta birkaç örnek daha verip sana katılayım...Tekel marlboro kalitesinde sigaramı üretmişki talep edelim...veya Wolkswagen kalitesinde bir arabamı üretilmiş...uyduruk serçeleri...teneke kartalları...murat124leri araba diye yutturmuşlar...sadece şunu sormak istiyorum...1980 lerde üretilen mercedesler şu an üretilen arabalardan daha sağlam yapılmıştır desem inanırmısınız...geçen sene şirkette kullandığım 2005 model Renault Megane 2 marka arabanın frenlerinde fabrikasyondan kaynaklanan arıza var mesela...bunları piyasa biliyor fabrikaya yazıyoruz kimseden ses yok...bütün Megan 2 lerde kızaklama var...konu dağılmasınama düşün yani canımız bu mühendislerin ellerinde...yani dışa bağımlılığı yaratan iç üretimdeki kalitesizliktir...senin verdiğin örnekteki Google değil kalitesizi bir rakip türk arama motoru bile yok galiba...ha varsa bizi bilgilendirin...her sektörde böyle değil tabi...
Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
(1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar
-
25 Haziran 2006, 14:03
sorun sistemde dostum hayatımızın her alanında bizi sarıyor gözetliyor ve terbiye ediyorlar bunu şimdi teknolojiyi kullanarak daha kolay yapıyorlar...
-
25 Haziran 2006, 14:05
Kimse bize zorla birşey yaptırmıyor arkadaşlar. Bizi sarıyorlar, yönetiyorlar mazaretten başka birşey değil. Biz istemezsek kimse bizi yönetemez.
Atatürk Uluslararası Barış Ödülü Nelson Mandela'ya verildiğinde kabul etmemişti. Daha sonra (herhalde Atatürk'ün ne yaptığını öğrendikten sonra) ödülü tekrar almak istediğini söylemişti. Onurlu bir ödül, reddedildikten sonra tekrar verilmez, değerini düşürür. Ama biz ödülü gidip Mandela'ya tekrar verdik.
Kendi gururumuza biz sahip çıkacağız, elin Amerikalısı değil.
May the Force be with McLaren Mercedes
-
25 Haziran 2006, 14:15
Motosiklet.Net üyeleri , ben de , bu şekilde beraber tartışarak ; ortak bir fikirde sonuç alacağımız bir konu arıyordum ve buldum.İşte aradığım buydu.Yani , herkes birbirine vatanseverlik taslıyacağına , burada ; ne nedir? nasıl yapılabilir? diye tartışmak beni daha emnun ediyor!Çok güzel oldu.
Tartışmaya devam...
yani söylemeye çalıştığım artık global dünyanın bir parçası olmak lazım...kimliğimizi kültürümüzü kaybetmeden teknolojileri kopyalayarak satın alarak değilde yeni yazılımlara yeni icatlara imza atmalıyız...
Ewet , benimde demek istediğim buydu..
arada zekasını faydalı işlerde kullanan bir türk evladı çıktığında türk milleti zekasını bu sefer o kişinin ayağını kaydırmak için kullanmıştır.
Maalesef doğru.
sorun sistemde dostum hayatımızın her alanında bizi sarıyor gözetliyor ve terbiye ediyorlar bunu şimdi teknolojiyi kullanarak daha kolay yapıyorlar...
Tamamen katılıyorum !
Kimse bize zorla birşey yaptırmıyor arkadaşlar. Bizi sarıyorlar, yönetiyorlar mazaretten başka birşey değil. Biz istemezsek kimse bizi yönetemez.
Keşke , herkes istemese de , başkaları bizi yönetmese.
-
27 Haziran 2006, 19:41
Google uygulamalarının çoğu açık kaynak kodlu. Yani istediğim an Firefox'un exe'sinin kodlarını görebilirim, hatta istediğim gibi değiştirebilirim.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler