Beş bölüm muhteşem yüzyıl izleyip geliyorum, ağzınızın payını vereceğim az bekleyin.
Abi bu Türkiye, Osmanlı ve İslamiyeti küçümsemek bu forumda moda galiba, bu forum Türkiyeye değil Almanyaya İngiltereye hitap ediyor
İlk olarak; İstanbulun fethi İslamiyetin bir işine yaramadı. İslam zaten tamamlanmış bir din. Eğer İslamiyetten kasıt Müslümanlar ise, Tarihsel süreç içindeki doğu-batı güç dengesi Roma imparatorluğundan beri süregelen batı hegemonyası, doğu lehine dolayısıyla fethin sahipleri olan müslümanların lehine değişti. Çağ açıp çağ kapatmak gibi prestijli bir isim aldı.
İkinci olarak; Herkesçe kabul edilen başarıların küçümsenmesi veyahut reddedilmesi aşağılık kompleksi psikolojisiyle -ki kişi özüne düşman olacak kadar ilerlemişse klinik bir olaydır tedavi gerektirir, veyahut düşman taraf olmanın getirdiği kin ve nefretle açıklanabilir -ki bu durumda da genelde muhataba herhangi bir şey kabul ettirmek mümkün olmadığı için abesle iştigaldir.
Sonuçta hepimiz ölecez...!
Olaya tarafsız olarak bakarsak İslamiyet'in hiç bir işine yaramadı.Henüz somut olarak İstanbul'un fethi İslamiyet'e şu şu faydaları dokunmuştur diye kanıt sunana rastlamadım.Stratejik ve tarihi önemi olmasından dolayı Osmanlı Devleti'ne bir çok fayda sağladı.Bir de arkadaşlar öyle çok Osmanlı hayranı biri değilim ama o zamanlar yayılımcı politika izleyen bir tek Osmanlı değildi.Bir çok devlet,krallık sürekli olarak savaşıp topraklarını genişletme derdindeydi Osmanlının da diğer devletlerden farkı yoktu.Yani o zamanlar saldırgan politikası olan sadece Osmanlı değildi.Kimin gücü kime yeterse.Osmanlı'nın stratejik konumu,ordu düzeni,savaş taktikleri iyidi o da bu avantajlarını sonuna kadar kullanarak topraklarını genişletebildiği kadar genişletti.Osmanlı'nın yerinde kim olursa aynısını yapardı.
Bunun yanında son bir kaç yıldan beri bazı Türk düşmanı Arap bozması yobazlar,bunun gibi günleri halkı ayrıştırmak,Atatürk ve Türkiye Cumhuriyet'ine karşıtlık oluşturmak siyasi propaganda yapma amaçlı olarak kullanıyor.Mesela birileri bugünde bol bol konuşma yapıp siyasi propaganda yapabilir benden söylemesi.Şimdiye kadar 16 Türk devleti kurulmuştur.Bunların bana göre hiç biri birbirinden daha önemli değildir.Özellikle diğer Türk Devletlerini yok sayıp Osmanlıyı yüceltmenin yada gereksiz yere Osmanlı'yı kötülemenin hiç bir mantıklı açıklaması olamaz.
Çoğunluğu hristiyanların yaşadığı bir şehir olan konstantiniyye.Atam Fatih Sultan Mehmet Han'ın fethiyle İslambol oluyor ve Müslümanların,Türklerin hakimiyetine geçiyor.Türk ve Müslüman topraklarının genişliği avrupaya doğru ilerliyor,Müslümanlar gün be gün güçleniyor .Mimariler, bilimler, hanlar saraylar ,Camii ler , Alimler ,Evliyalar Yayılıyor Osmanlı gittiği her yere İslamı ve Mükemmel Mimarisinin eserlerini yaymıştır.Atam Sultan Fatih ve Askerleri Rasululluh( Sallallahu Aleyhi ve Sellemin)
Hadisi şerifine mazhar olmuşdur.Ayrıyetten Atam Cennet mekan Fatih Sultan Mehmet Han hazretleri ,niyyetlerini bir şiir ile bizatihi kendisi söyleyip aktarmışdır.
İmtisali câhidu fillâh oluptur niyyetim,
Dîn-i islâmın mücerred gayretidir, gayretim.
Fazlı Hak ve himmeti cündi ricalullâh ile,
Ehl-i küfrü serteser kahreylemektir niyyetim.
Enbiya-u Evliya’ya istinadım var benim,
Lutfu Hakk’tandır heman ümidi fethu ve nusratım.
Nefsim ve malımla nola kılsam cihanda ictihad,
Hamdulillah var gazaya sad hazaran rağbetim.
Ey Muhammed mucizatın Ahmed-i Muhtar ile,
Umarım galib ola edayı dîn-e devletim.
Fatih Sultan Muhammed Han Aleyhirrahmeti vel gufran.
Bugün bu Muhteşem Zaferi tekrar hatırlamakdan onur duydum, Allah bu zaferi bize armağan eden ,Atam Fatih Sultan Mehmed Han ve Askerlerinden razı olsun.
Benim bildiğim dusmandan kurtulunca kutlama yapılır. Bir yeri fethettiğin için kutlama yapılır mi? Başka bir örneği var mi acaba? (Bilmediğim soruyorum.)
O değil de İzmir'in alınması kötü oldu. Erkeklerden bağımsız, birey olarak yaşayabilen, istediği gibi giyinen, istediği saatte istediği yerde olan kadınlar, zeytinyağlılar, mezeler, rakı, meyhane kültürü... Çok kötü oldu, çok. Çok değiştirdi o Arap Yarım Adası'ndan gelen İslam kültürünü. İzmir fethedilmeseydi belki daha iyiydi.
Neyin kafasını yaşıyorsun kardeşim tüm dünyanın kabul ettiği gerçek şudur : İstanbul un fethi bir çağ kapatmış yeni çağı başlatmıştır.... Ve bu kabulü değiştirecek kimse yoktur. Mesela sen 20 senelik annenin senin annen olduğunun farkına varmadigin için mi Anneler gününü kutluyorum(biz kardeşiz benimde annem oluyor senin annen.)
1-cag acma kapatma meselesi
İstanbulun alinmasi bir mihenk tasidir
Ama onemli olan fetihten ziyade onemi sudur
O doneme kadar sehirler surlarla kale icinden savunuluyordu
Bir sehirin genelde alinmasi abluka ile oluyordu yani kale sariliyor ve sehire erzak ve ticari mal giremiyordu
Eger sehir dayanabilirse ve kusatan ordu bunu bekleyebilirse sehir teslim oluyor yani fethedilmis oluyordu
İstanbulun fethinde abluka basarisizdi cunku sehir denizden ve gizli tunellerden yardim alabiliyordu
Ancak surlar buyuk toplar vasitasiyla dovuldu ve harap edildi bu sayede osmanli askeri sehire girebildi ve tarihte ilk defa surlar yikildi
Bu sebepten tarihi degistirmis bir gelismedir
Artik surlarin bir onemi kalmamisti
Toplar surlari yikabiliyordu
Tabiiki surlarla korunma olayi 1700 lere kadar surdu
Ancak toplari surlarin ardindaki sehirlerde kullanmaya basladiklarindan surlarin onemi azalarak da olsa 200 yil kadar daha surdu
2-islam icin onemi
Rivayet edilen hadis sayesinde bir onem vardir elbet ancak bu hadiste tartismalidir
3-siyasi onemi
Esas onemi burada cunku global ve emperyal bir devlet olan dogu roma yokoldu ve onun yerini osmanli aldi
İstanbula kadar osmanli anadolu turkmen alevi bir model izlerken
İstanbuldan sonra cok dinli cok mezhepli cok irktan olusan ve ust kimlik seklinde bir global emperyal hale geldi
Akabinde askeri ustunluk sayesinde ki 150 surmustur bilimsel gelismelere sirt donulmeye baslandi ayrica halifelik ile beraber arap bagnazligi ve yobazligi sayesinde bilimsel ahilik alevi bektasi inanclari azalip yobazlik arttigindan osmanli gerilemeye basladi
Tam tersine doguda tamamen sikisan hristiyan dunyasi istanbulda bos bos duran binlerce degerli bilimsel yazitlar ve kitaplar -ki cogu yazitlar erken arap bilimsel calismalaridir. Bir zamanlar araplar da bilimsel takiliyorlardi akabinde anadolu turkmenleri boyle takilmaya baslamislardi ama istanbuldan sonra oda bitti ve islam o tarihten beri karanlik-italyaya kacirildi. Roma yeniden roma oldu. Ronesans ve reformun temelleri istanbul sayesinde atildi. Hristiyan dunyasi osmanlinin topu gelistirmesine cevaben uzak kitalari kesfetmeye basladi. Hizlica bilimsellesme yobazliktan kurtulma ve zenginlik elde edildi
Osmanlinin sonu 100 yil icinde karanliga giderken bati aydinlandi. Hala bu sekildeyiz zaten.
4- neo osmanlici yobaz arkadaslar icin onemi
Bunlar heryil kutlarlar bunu
Ayasofyada namazlar falan kilinir
Tekbirler atilir mehterler falan
5-akli basinda turk cocuklari icin onemi
Allahin emri oku ile yetismis peygamberimizin ogutleri ile masumluk durustluk eminlik ile buyumus
Alinin ve cocuklarinin cesareti azmi ve sehadeti ile yogrulmus
İslami camide uyumak olarak degil okumak gelismek iyi insan olarak goren her turk genci icin istanbulun fethi cok onemli tabi ama fetihten sonraki cokus ve batinin nasil gelistigini ogrenmek daha onemli
Bilim olmadan calisma olmadan hazira konarak size kimse bisey vermez
Tek yolumuz hak yolu onuda once kurani turkce okuyup ogrenerek neden bahsettigini anlayarak gelistirmeliyiz
Once insaniz once iyi insaniz hepimiz iyi insan olalim
Peygamberimiz gibi emin ve durust olalim
Bir sinek kanadi bile onemli olsun
Saygimizi ve kaygimizi hep koruyalim
İlk isimiz kuran sonraki bilim olsun calismak olsun gelismek olsun
İstanbul fethedildi ama bu kafayla gidersek geri alirlar bizden yobazlik iyi degil
Not tamamen el emegidir copy paste degildir
Turkluk hakkinda okunmus onlarca kitaptan ortaya atabilecegim minik bir ozettir
Üyelik başlangıç tarihi 2 Şubat 2016
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:56 ----------
İstanbul'un fethinin İslam için en önemli yanı, o zaman için iki parça olan Hristiyan dünyasının, doğu parçası olan İstanbul Ortadoks kilisesinin, Türk yani İslam himayesine girmesidir.
dediklerine katılmakla beraber bir milletin kendi tarihini yazılı argümanlardan değilde dizilerden reisi cumhurdan ve kulaktan dolma hikayelerle öğrenmesinin neticesi bilgi kirliliğinden başka bir şey değildir...
din birilerinin tekeline girdiği müddetçe ne geçmişte nede şimdi katkısı olmaz eksisi olur her din için geçerlidir papa örnektir bizdede var tabi tanrısallaştırılan peygamberleştirilenler...
Maalesef,islambol falan olmuyor ! Senelerdir tartiştığım bu palavra,burada da karşıma çıkınca,dayanamadım,doğrusunu yazayım dedim.Öyle işkembe-i kübradan sallayıp bol kepçe İslam geyiği ile din yüceltilmez;tam tersine cahil cühela dışındakileri kendinize güldürürsünüz.
Konstantiye,Arapların buraya verdiği isimdir,Konstantin'in şehri anlamına gelir.Rumca konuşan Bizans buraya tüm büyük yerleşim birimlerine dedikleri gibi Polis yani kent demişlerdir,metropolis gibi..Daha sonraları,Konstantino-
polis olmuş,Fatih'in şehri almasına yakın dönemlerde de Stinpoli olmuştur (Şehire doğru anlamında)Bizimkiler Stanpoli demişler,daha sonra da İstanbul olmuştur.Tıpkı,Yunanca kiraz anlamına gelen Ceresus kentinin,zaman içinde
Giresun'a dönüşmesi gibi...
Ha İslam boldur,değildir o ayrı bir geyik mevzusu.Ama salladığınız zaman da tutarlı bir argümanınız olsun ki,kar-
şınızdakini ikna etmeye çalışırken kendinizi komik duruma düşürmeyin.
Sermayesi din olanın rehberi şeytan olur.
ne işe yaradığını hiç bilmem ama TÜRK'ün gücünü dünya yine görmüş oldu. yine olsa yine fetih ederiz surlara tırmanır aşağı indiririz. kılıç kalkan sesi ninni olur bize, benden selam olsun bolu beyine
her zaman birileri bir yerleri "ele geçirmiş" yani fethetmişlerdir.
istanbulun fethinin de bundan ayrı bir gayesi bulunmamaktadır.
nihayetinde güçlü bir oluşum ekonomik, kişisel ihtiraslar, hükmetme amacı, sahip olma isteği ile yapması gerekeni yapmıştır.
büyütülmesinin sebebi var olma ya da var olduğunu duyurabilmektir.
geçen yapılan tiyatronun amacı da "dostlar alış verişte görsünden" ötesi değildir.
akıl ile dalga geçme amaçlıdır.
çöken Bizans ve alan Osmanlının tarih ve insanlık sahnesindeki yerleri, Osmanlının Bizans ile olan ilişkileri, Osmanlının istanbulun fethinden sonraki devlet geleneği gibi tarihsel olgular "akıl" vasıtası ile incelendiğinde sonuçları daha net anlaşılır.
din donu ya da ilahi kuvvetlerin olaya katılması ambalajdır.
benim için nasıl etkileri olmuştur ?
şahsen istanbulu almaktan memnun istanbula yaptıklarımızdan dolayı üzgünüm.
can't be worried about that shit. life goes on man.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)