savaslar olmasa barislar daha cabuk mu tesis edilirdi?
osmanlının saldırgan politikasını selçukludan kalma hissiyatlar üzerinden değerlendiririm
zira haçlı seferleri düzenlenmeseydi ve anadoluda selçuklular bu meseleden bu kadar eziyet çekmeselerdi, belki osmanlı avrupa üzerine yürümek hususunda bu kadar istekli olmazdı. özellikle osman bey' in küçük bir beylik iken bile kardeş kavgasından azami uzak durup ta işin başında gözünü öte tarafa dikmesi ve buna ilişkin bir devlet politikası gütmesi buna kanıt olarak sunulabilir
e haçlı seferlerinin de ileri karargahı konumundaki istanbul (doğu roma imparatorluğu), bu kadar önem arz etmeyebilirdi o cenahtan bakılınca
yani onlar saldırmasaydı biz de saldırmazdık belki
belki diyorum; stratejik, ekonomik önemi de ayrı değerlendirmek icap edebilir
Rezerve
Efenim 300.000 civarı bir askerle, 8.000 Bizans, 2.500 kadar da Cenevizli askere saldırdığımız, Cenevizlilerin Galata semti karşılığında savunmadan çekildikleri çağ değiştiren fethimizdir. Kendi zamanının gerisinde kalanların uğrayacağı kaçınılmaz akibetlerin örneklerindendir. Nasıl ki şimdi biz çağımızın dışında kalmak üzereysek ! Anlayana çok dersler dolu bir hikayedir.
Ne alaka?
Burasi motosiklet forumu degil mi?
Yoksa ben yanlis mi geldim?
Motor forumunda islam fetih ne alaka yahu
600.yil sonra hala fetih kutlamak. Turkler hala yediremedi istanbulun kendilerinin oldugunu, onlara gore hala rumlarin sanirim
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Bu kadar basitleştirme bence 100.000 in üzerinde nüfusuyla ve surlarınıda hesaba katarsan bence üstün güç bizansdı, psikolojik üstünlük ise yine bizansdaydı çünkü 1000 senedir onlarca saldırıya rağmen dayanmış surlar ve içerideki halkın başka kaçış noktasının olmaması bariz psikolojik üstünlükdür.
En büyük sonucu ise hıristiyanlık dininin ikiye bölünmesi tescillenmiş oldu patrikhaneye verilen imtiyazlarla
Osmanlının işine yaramıştır elbet ancak islamiyet bir katkı sağladığını sanmıyorum. Kaldı ki Halifelik fatih( 2. mehmet) ten sonra yavuz selim ( I. selim) zamanında geldi ( o halifeliği de arap aleminde kimse takmadı ya neyse, o başka konu ) . Yani Fatih islam tescilcisi sıfatını taşımıyordu yani islamiyet adına değil osmanlı adına istanbulu aldı.
nevruz'u da kutlamayaq 1500 yıldır Ergenekon'dan çıkışımızı kutluyoruz.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
600 yıl sonra bile zoruna gidenler olduğuna göre bir 600 yıl daha kutlansın
Burada haclı ordusunun torunları var galiba hala İstanbulun Fethinde Kalmışlar .
Hayr anlamıyorum kuyruk aciniz mi var ne bu tahrik etmeye yönelik cümleler .
Size ne 600yıl da kutlarız 6000yılda .
Senelerdir bu formdayım sırf konuşmak için yazan ben burdayım demeye çalışan her şeye muhalefet olmaya çalışanlara yazıyorum bi bitmednz .
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)