Yeni Android Güncellemesi İçin İsim Kampanyasına Oy Ver
Reklamlar
-
Arkadaşlar sosyal medyada android işletim sistemine dünya çapında isim aranıyor sözlük tayfası oylamaya destek atmış ve bulunan isim NAMIK ve 2. sırada :D az bir destek atsak büyük harflerle NAMIK yazın yeter
link aşşağıda
https://www.android.com/versions/name-n/
Reklamlar
-
-
Oylama değil fikir istiyorlar. Milyon kere de namık yazsak sallamazlar. Bu sürüme de diğerleri gibi tatlı bir şeylerin ismini koyarlar sanırsam ki o da nutella falan olur
-
Yeni çıkacak bu android sürümünûn adı normalde adı 7.0 "Nougat" ancak amerikan argosunda bulunan bir aşağılama sözünü çağrıştırmasından dolayı bu isimden vazgeçildi ve isim oylama ile belirlenmekte
Android bütün sürümlerine yiyecek içecek isimleri veriyordu bir ara sonra geleneği bozdular (4.4 kitkat froyo gingerbread gibi)
Android'in pazardaki payı düşünülünce (pazarın %50'si android'e ait google 1.5 MİLYAR android telefon tablet ve hibrit laptop olduğunu doğruladı üstelik bunlar sadece lisanslı dağıtımlar korsanlar bu hesabın dışında %25 pay apple'a geri kalan %25 ise Symbian badaOS Palm ve webOS arasında paylaşılıyor) NAMIK ismi pek mantıklı gelmeyecektir hele ki türkçe anlam ve kullanımını öğrendikten sonra hiç bir şey bulamazlarsa NOVO falan koyarlar yada NEBULA
-
Usercom adlı üyeden alıntı
Yeni çıkacak bu android sürümünûn adı normalde adı 7.0 "Nougat" ancak amerikan argosunda bulunan bir aşağılama sözünü çağrıştırmasından dolayı bu isimden vazgeçildi ve isim oylama ile belirlenmekte
Android bütün sürümlerine yiyecek içecek isimleri veriyordu bir ara sonra geleneği bozdular (4.4 kitkat froyo gingerbread gibi)
Android'in pazardaki payı düşünülünce (pazarın %50'si android'e ait google 1.5 MİLYAR android telefon tablet ve hibrit laptop olduğunu doğruladı üstelik bunlar sadece lisanslı dağıtımlar korsanlar bu hesabın dışında %25 pay apple'a geri kalan %25 ise Symbian badaOS Palm ve webOS arasında paylaşılıyor) NAMIK ismi pek mantıklı gelmeyecektir hele ki türkçe anlam ve kullanımını öğrendikten sonra hiç bir şey bulamazlarsa NOVO falan koyarlar yada NEBULA
Android'de lisanslama diye bişey yokki. Sadece Google'ın Android cihazlarında olmasını istediği minimum özellikler var. O özellikleri sağlıyorsa cihazın Official olarak Android kullanabilir.
-
amaç zaten trolleme olduğu için sözlük yazarları arafından yayılmaya çalışılan bir isim sadece namık
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Android'de lisanslama diye bişey yokki. Sadece Google'ın Android cihazlarında olmasını istediği minimum özellikler var. O özellikleri sağlıyorsa cihazın Official olarak Android kullanabilir.
Geçenlerde 100-200 liraya satılan çin malı tabletler hakkında bir yazı okumuştum orada üreticilerin play market erişimi için gerekli olan lisans parasını ödememek için korsan yazılım kullandıkları geçiyordu oradan aklımda kalmış üzerine küresel bir marka değeri de binince bir linux distrosu olan android'e windows gözüyle bakmaya başlamıştım sadece OEM olmak üzere dağıtılıyor sanırsam yani download edilebilir bir şey değil
-
Çorum İl Temsilcisi
Geçenlerde 100-200 liraya satılan çin malı tabletler hakkında bir yazı okumuştum orada üreticilerin play market erişimi için gerekli olan lisans parasını ödememek için korsan yazılım kullandıkları geçiyordu oradan aklımda kalmış üzerine küresel bir marka değeri de binince bir linux distrosu olan android'e windows gözüyle bakmaya başlamıştım
sadece OEM olmak üzere dağıtılıyor sanırsam yani download edilebilir bir şey değil
Bknz: RemixOS X86 Android
-
Geçenlerde 100-200 liraya satılan çin malı tabletler hakkında bir yazı okumuştum orada üreticilerin play market erişimi için gerekli olan lisans parasını ödememek için korsan yazılım kullandıkları geçiyordu oradan aklımda kalmış üzerine küresel bir marka değeri de binince bir linux distrosu olan android'e windows gözüyle bakmaya başlamıştım
sadece OEM olmak üzere dağıtılıyor sanırsam yani download edilebilir bir şey değil
Android yüzde 100 açık kaynak değil ama kaynak kodunu indirip kendi Android sürümünüzü yapabilirsiniz. Yalnız bunun için Android telefon kullanmayın, cihaz soft brick olur üzülürsünüz. Android uyumlu mini bilgisayarlar var onlarda bir buton yardımıyla yazılım yüklemesi başlatılıyo. Soft brick olayı yok.
-
gönderdim hem çikolata ismi mi olucak birde kro ismi olsun
-
Motosiklet Eğitmeni
NUGAT yazip göndermistim ama baltayi tasa vurduk galiba.
Ne bileyim ben american argosunu!
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
Daha bana android 6 gelmedi insanlar 7 ye isim buluyor :(
-
bi kere de kebap-şalgam yapsınlar. çikolata çikolata bi yere kadar... şeker komasına sokacaklar adamı
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
EmreKocyigit adlı üyeden alıntı
Daha bana android 6 gelmedi insanlar 7 ye isim buluyor :(
6 mı ben 4.4.2 kullanıyorum pek önemli degil ama koyuyo genede
-
Onurhan D adlı üyeden alıntı
Neden NAMIK ?
Kampanyayı başlatan inci sözlük. Sorunun oradaki cevabı: ANDROID'N AMK
İşte bu yüzden Namık
Ne gemiler yaptım, ne gemiler yaktım...
-
Ne büyük iş valla tebrikler ha namık ha mamık ne farkeder yani trollesen ne trollemesen ne adam bedavadan reklam yapıyo işte bizimkiler de alet oluyor.
-
Mersin İl Temsilcisi
Kazandibi, güllaç ya da lokum olsun.. delight..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)