Küçük suyun 1 lira olması
Reklamlar
-
Son günlerde çok canımı sıkmaya başladı bu hadise. Aynı su markette 25 kuruşken herhangi bir büfe veya devletin koyduğu makinelerden 1 liraya alınıyor.
Markasını da söyleyeyim; Hamidiye. Metroda, metrobüste 1 lira, markette 25 kuruş. Cücük kadar suyun maliyeti ne ki 1 liraya satıyorsunuz? Devlet bari yapmasın bunu.
Edit: Foşik tece.
Reklamlar
-
Kocok soyon bor loro olmoso
25 kuruşluk su varken 1 TL ye su alıyorsan biz napalım birader??
-
Suyunu çıkardılar artık
-
İşte bunlar hep kapitalizm. Millet o suyu 1 liraya almasa o suyu 1 liraya satamazlar mecburen fiyatı düşürürler.
-
Her yerde bim a101 şok tarzı marketlerde evet 25 kuruştu şuan zam geldi 30 kuruş onu bırak en çok insana koyan o 30 kuruşa içtiğin suyu 1 tlye çıkartıyorsun içmesi dert çıkarması ayrı dert
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
-
montrello adlı üyeden alıntı
Alıyorum demedim, 1 liradan satıyorlar dedim. Okuduğunu anlayamıyorsun sanırım.
-
Talep olduğu için 25 kuruşluk suyu 4 katına iteliyorlar özellikle kutu içecekler 2-3 katına satılıyor
Bu devirde kim kime geçirirse...
-
Draconian adlı üyeden alıntı
Alıyorum demedim, 1 liradan satıyorlar dedim. Okuduğunu anlayamıyorsun sanırım.
Almıyorsan bu sitemin nerden geliyor.?ayrıca Ülkede onca sorun varken 1 TL ye satılan suya mı takıldın.?
-
Bizim devlet vatandaşın menfaatine değil, kasasına girip çıkana bakıyor. Çok da şaşırmamak lazım.
-
Hep kolay olana kaçtığımızdan bunlar. Kim gidip alacak espirisi
-
Almıyorsan bu sitemin nerden geliyor.?ayrıca Ülkede onca sorun varken 1 TL ye satılan suya mı takıldın.?
Almıyorum değil alamıyorum. 1300 TL'ye çalışıyorum ve alım gücüm o an oradan su almaya yetmiyor.
-
Birader yıllardır forumu ziyaretçi olarak okuyorum ama sırf sana cevap vermek icin üyelik açtım şimdi. Mt foruma +1 üye kazandırdınız tebrikler. Neyse konuya dönelim. Adam, ufakta olsa yanlış giden birşeyler oldugunu farketmiş ve bunu burada paylaşıyor. Sen diyorsunki alma, almıyosan sitemin neye vs vs. Paylaşılan tespiti, gözlemi tartışmaya çevirme çabası içerisindesiniz. İlk yazdıgınızda eleştiri dedim ama ikinci yazdıgınızıda okuyunca biseylerin pesinde olduğunuz anlasıldı. "Almıyosan bu sitemin nerden geliyor" sorunuz da zaten bencilliğinizi ele veriyor, bana dokunmayan yılan bin yaşasın hesabından. Üstelik sizin; sorunları kümseme, büyük küçük olarak ayırma, büyüklerin arasında kalmış küçük ama yaşamımıza doğrudan değen sorunları hiçe sayma zihniyetinizin, malesef ki halkın genelinde de mevcut olması, bu durumda olmamızın sebepleri arasında ufakta olsa rol oynuyor. Kalın sağlıcakla.
-
bazı insanlar ya anlamak istemiyor yada alışmışlar sanırım
aslında 2008 civarı sabah 5 te babamla otobandan gelirken benzinlikten normalde 50 kuruşa satılan bisküvilerden 3 tl ye alınca bişeyler olduğunu anlamalıydım
-
Süper Moderatör
Evet bim, a101 gibi marketlerde küçük su 25-30 kuruş. Fakat o suyu soğutmak için enerji harcamaz bu marketler, soğuk su bulmak imkansız gibi bir şeydir.
Suyun 1 lira olduğu büfeler vs genelde merkezi ve kalabalık şehir merkezlerinde, 10 metrekare büfenin 10.000 TL kirası olan yerler ya da sevkiyat bakım onarım teknik eleman ihtiyacı olan otomat makineleridir.
Maalesef kapitalizm böyle bir şey, fakat 30 kuruşa su alabilecek işletmeler var iken çok da dert değildir. Tıpkı 2 tl ye lahmacun satan binlerce işletme varken 50-60 tl ye lahmacun satan bodrum esnafı olması gibi. (salladım ama böyle fahiş bir fiyattı)
"normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"
-
Burda bi büfede su 1.25e satılıyormuş
Anlatılana göre eleman 1lira verip para üstü bekliyor sonrası dumur
-
Motosiklet Eğitmeni
Bu bir sorun değil çünkü alternatifi var.
Asıl sorun şu.
25 kuruşa su içebiliyorsun ama onu vücudundan atabilmek için tuvalete daha fazla para vermek zorundasın.
Kapitalizmin en iyi örneklerinden biri budur.
Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)
-
adam insanca fikrini belirtmek için konu açıyor, sen napalım bilader diyorsun, sen ilgilendirmiyorsa konuya yazma bilader. gıcık oluyorum böyle tiplere yaa
-
Hayatımda tuvalete sadece bir kere para verdim onda da ishal olduğumdan otobüs terminalinde belediye tuvaletine girmek zorunda kaldım. Harcadığım tuvalet kağıdı 1 lira ederdi zaten. Suya çok para vermem en son dün 1.5 litrelik suyu 55 kuruşa aldım
-
Mengu16 adlı üyeden alıntı
Hayatımda tuvalete sadece bir kere para verdim onda da ishal olduğumdan otobüs terminalinde belediye tuvaletine girmek zorunda kaldım. Harcadığım tuvalet kağıdı 1 lira ederdi zaten. Suya çok para vermem en son dün 1.5 litrelik suyu 55 kuruşa aldım
Abi yoksa para verince tuvalet kagidini bilerekmi fazla kullandin.
-
mustafa42121 adlı üyeden alıntı
Abi yoksa para verince tuvalet kagidini bilerekmi fazla kullandin.
Hayır çünkü ishal olmuştum
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)