Tekneler Neden ABD Bayrağı Asıyor ?
-
Yılda 1500 usd masrafla Delaware de bir offshore şirket kurup tekneyi bu şirkete kaydettirirsiniz. Vergisiz yakıt ( litresi 1 tl civarı) ve yüzbinlerce lira vergiden yırtarsınız. Sırf bu işden geçinen küçük ülkeler var. Amerika en formalitesiz en fazla ve kolaylık sağlayan. Ben tercih etmem, yabancı bayrak ile kendi ülkemde dolaşmak benim içime oturur, ama tercih edenler var tabi.
Reklamlar
-
Geçen sene gazetede haber olmuştu ekonomi bakanının teknesi bile Delaware'e kayıtlı ve Amerikan bayraklıymış Ufak bir bilgi de ben paylaşayım istedim. Hadi şimdi vergi ödeyip uslu bir vatandaş olma zamanı, hatta belki bu sayede yabancı sitelerde şirin motosikletler bile görebiliriz
-
Herkes ne vatansevermiş Tüm dünyada denizcilik sistemi buna izin veriyor, e buyrun siz Türkiye kayıtlı alın litresi 4-4.5 tl den mazotu doldurursunuz artık. Ha unutmadan Amerika ya da başka ülke bayraklı teknelere kullanılan parçalar da vergiden muaf.
Hayır 3 tarafı denizle çevrili ülkede tekneye sahip olmanın bu kadar zor olması tartışılmıyor, bayrağı tartışılıyor.
-
Süper Moderatör
Şimdi devlet çıksa dese ki "kardeşim madem böyle saçma bir sistem var eskiden beri, kendi vatandaşımızın tekne ve deniz taşıtlarına da vergi yakıt vs kolaylıkları sağlayalım. vatandaş teknesine Türk bayrağı assın"
Bu seferde fakir edebiyatı yapılır, yok kurufasulyede kdv %8 pırlantada %1 yok çiftciye mazot 4 lira ama zengine 1 lira vs vs
(Rakam ve oranları salladım)
-
Yabancı bayraklı gemilerin vergiiz yakıt alabilmesi için Türkiye'den transit geçiş yapması gerekir. Özel teknelerden bahsediyorum tabi. Ticari teknelerin de indirimli yakıt sınırları senede kullandıklarına oranla bir bardak yakıt gibi kalır malesef.
-
Kendi Vatanımda amerikan bayrağıyla dolaşacaksam, tekneye de motora da binmem.Düşüncelerimiz uyuşmasa da ,sizi şikayet edeni merak ettim.
-
geçenlerde nette görmüştüm şimdi isim vermiyorum ama Türkiye'nin zenginlerinden biride onun için iki kuruşluk parayı ödememek için yatına abd bayrağı asmış ulan trilyonluk adamsın adam gibi 2 kuruşunu öde o bayrağıda oraya as
-
Bilmeden atmayin lutfen.
Bir motoryat yaklasik 300-400 beygir. Daha fazlasi bile var ama ortalama bu diyelim.
Vergi orani beygir basina oldugundan hersene bir tekne parasi kadar vergi verirsiniz.
1950 yillarindan kalan bir kanun.
Kimse degistirmeyi dusunmuyor nedense.
Benim imkanim olsa Yunan bayragi bile takarim.
-
"Tekneler Neden ABD Bayrağı Asıyor ? "
bu soruyu maliye balanliginin bilmem kacinci katindaki kocabas burokratlara sorucan...
bu memlekette 1970li yillarda halifeye hakaretten yargilanan adam olmustur.
bazi kanunlar hala en az 50-60 yilliktir.
hee..ben kendi bayragimdan baska bayrak takmam diyenlere de tavsiyem;
her isin bi maliyeti var.
tak bayragi, ver vegiyi.
ankaradaki kocabaslar citir citir yesin..
bunun uzerine daha da;
anli kanli sanli bayragim icin veririm diyoosan..
"yurrruuu beeee ooolum kim tutar seni" derim.
-
Beyler fazla bilgi kirligi olduğu için bu işi yapan arkadasimla konuştum tek bir sebebi var, ilk el yani sifir olarak alirken ABD bayrakli alindigi takdirde devletin KDV si ÖTV si eklenmiyor bu yüzden ABD bayrakli olarak ilk el aliniyor,2.elde ise türk bayrağına ceviremiyorsunuz.Bu yüzden 2.el alan kişi beğendiği tekneyi alir bayraginin ne olduğu onu ilgilendirmez.Ayrıca türk bayrakli teknelerin yillik işletimi daha ucuz oluyormuş ABD bayrakliya göre.Yani mazotu vs. indirimli alma sansi yok,yurtdisina gitmiyor ise.Yillik ukemiz içinde işletim ABD bayrakli olduğu takdirde daha çok. Yani tek artisi ilk el olarak alindiginda vergiden kurtuluş. Ayrıca geniş bir pazar olmadigi için yurtdisindan tekne alimlarida yabanci bayrakli artisini sağlıyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:19 ----------
Ayrica Türk bayrakli tekneyi istediğin yere koyabiliyorsun mesela bir yalı sahibi iseniz önüne koyabilirsiniz.Yurtdisi bayrakli teknelerde boyle bir şey söz konusu değil. Türk bayrakli tekne işletim olsun kullanım olsun daha kullanisli tek fark 0 alirken ortaya cikiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:24 ----------
kurubuz adlı üyeden alıntı
Yılda 1500 usd masrafla Delaware de bir offshore şirket kurup tekneyi bu şirkete kaydettirirsiniz. Vergisiz yakıt ( litresi 1 tl civarı) ve yüzbinlerce lira vergiden yırtarsınız. Sırf bu işden geçinen küçük ülkeler var. Amerika en formalitesiz en fazla ve kolaylık sağlayan. Ben tercih etmem, yabancı bayrak ile kendi ülkemde dolaşmak benim içime oturur, ama tercih edenler var tabi.
Böyle bir durum sadece tekne ile yurtdisina cikista oluyor ama bizim insanimiz buna rağmen kimseye o parayi yedirmiyor çünkü pompa acilis parasi 1000$ gibi bir rakam adi altında onlardan bile parayi aliyormuş.en az 4-5 ton yakit alimi gerekiyor ayrıca,istasyondan değil tanker gelip veriyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)