Solidworks vb. program kullananlar
-
Arkadaşlar şuan okulda öğrendiğim kadarıyla autocad biliyorum ama kendimi geliştirmek adına solid kursuna gitmeye karar verdim. Askere gitmeden aradan çıksın dedim
Bikaç yerle görüştüm ya saatleri uymadı yada fiyatı yüksek geldi. Son olarak saatleri bana uygun işyerimede çok yakın biryer buldum bikaç gün içinde kayıt olucam
Orman endüstri müh okudum , mobilya tasarımı veya benzer işlerde çalışan varsa bu konuda en iyi 3 boyutlu tasarım programı hangsidir ? ve iyi bir kurs bilen var mı ?
Reklamlar
-
Dostum yardımcı olamayacağım ama Autocad ve Solidworks belgelerim var. Solidworks Autocad programına göre daha basit ve kolay. Mutlaka al derim. Programların güncel versiyonunu kullanmanı tavsiye ederim. 2015 versiyonlar var 2016 çıktı mı bilmiyorum.
-
-
YouTube da sadece cad cam yazılımları için kurulmuş profesyonel kanallar var. Solidworks ile ilgili çok ders var fakat İngilizce. Dil sorunu yoksa YouTube öneririm, her seviye için anlatımlar var. Her programın güçlü yönleri farklı, kariyer hedefine gore seçim yapmalısın. Endüstri ürünleri tasarımcıları, gördüğüm kadarıyla solidworks ve CATIA programlarını yoğun olarak kullanıyorlar.
-
Evinde her gün 1-2 saat Solidworks de parça çiz. İnternette her türlü Türkçe video mevcut. Kursa daha sonra gerekirse gidersin. Daha önemlisi teknik resim bilgin ve ne çizdiğini bilmen.
-
İstanbulda ismek ücretsiz solidworks kursu veriyor. Ben geçen sene bu zamanlarda gitmiştim gayet yeterli bir kurs boşuna özel kurslara milyarları dökmeye gerek yok. İsmek kursunun ilk gününde küçük bir sınav yapıyorlar bilgisayar ve teknik resim bilgin hakkında. eğer sınavı geçemezsen kurs kaydın siliniyor. Foruma mesaj yazabiliyorsan bilgisayar bilgin yeterlidir zaten o kadar kolay Autocad ve teknik resim biliyorsan kısa sürede rahatlıkla öğrenirsin zaten programda her şey sihirbaz şeklinde. Bu tip programları öğrenmek aynı yabancı dil öğrenmek gibi. Nasılki bir dili konuşmadan öğrenemezsin bu programlarıda çizim yapmadan öğrenemezsin. Evde günde birkaç saat çizim yapıp takıldığın yerlerde internetten videoları izleyerek kısa sürede rahatlıkla öğrenebilirsin. Yani aslında kurs öğretmiyor sen öğreniyorsun. Paralı kursun tek iyi yanı "lan o kadar para verdik bari adam gibi öğrenelim" dedirtmesidir. Başka bir avantajı yok.
-
CSWA ve CSWS belgelerine sahibim ben de. solidworks'u tamamen evde öğrendim. solidworks içerisindeki tutorial ile başladım nerde hangi komut lazım az buçuk kestirebildikten sonra gerisi sana kalıyor. Kurs olarak da neresi iyidir maalesef bilmiyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:17 ----------
06serhat adlı üyeden alıntı
Dostum yardımcı olamayacağım ama Autocad ve Solidworks belgelerim var. Solidworks Autocad programına göre daha basit ve kolay. Mutlaka al derim. Programların güncel versiyonunu kullanmanı tavsiye ederim. 2015 versiyonlar var 2016 çıktı mı bilmiyorum.
autocad ın 2017 si bile çıktı
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
-
Yardımlarınız için sağolun arkadaşlar videoları felan internetten biraz araştırdım güzel eğitim videoları var
Zaten teknik resim ve autocad altyapım olduğu için evde kendim öğrenmeye karar verdim. Ona vereceğim parayıda ingilizce kursuna yada başka bir eğitime harcarım
-
Evde calis bu arada autocad ogrenmek terine tasarim yapmak istiyorsan autodesk fusion 360 veya rhinoyu oneriririm, rhinoceros oldukca basittir.
-
yaklaşık 10 senedir autocad,solidworks ve cimatron programlarını kullanmaktayım mesleğimde bu zaten işim gereği kullanıyorum yani solidworksu öğrenmeni tavsiye ederim çünkü bir çok sektörde kullanılıyor ama işin içine cnc falanda giriyorsa cnc tezgahlarında program yazmak da istiyorsan başka alternatiflerde var tabi ki ben cnc tezgahlara program yapmada cimatron u kullanıyorum diğer tasarım işlerinde ise solidworks de çalışıyorum.
-
macremmm adlı üyeden alıntı
yaklaşık 10 senedir autocad,solidworks ve cimatron programlarını kullanmaktayım mesleğimde bu zaten işim gereği kullanıyorum yani solidworksu öğrenmeni tavsiye ederim çünkü bir çok sektörde kullanılıyor ama işin içine cnc falanda giriyorsa cnc tezgahlarında program yazmak da istiyorsan başka alternatiflerde var tabi ki ben cnc tezgahlara program yapmada cimatron u kullanıyorum diğer tasarım işlerinde ise solidworks de çalışıyorum.
Sen ne iş yapıyorsun hocam ?
Ben henüz sektöre girmediğim için tam bilemiyorum ama sanırım cnc tezgahlarında da işlem yapılacak çünkü mobilya tasarımında veya üretiminde çalışmayı düşünüyorum
-
mobilya tasarım ve imalat için solidworkse ihtiyacın yok. tasarım için autodesk 3ds max hem çok yaygın hem de çok kullanışlı. Render için V-ray render motoru kullanabilirsin. tasarladığın mobilyaların imal ettirmek için de autocad de imalar detaylarını çizerek imal ettirebilirsin. Bunun için bi kursa gitmene gerek yok. biraz ingilizcen varsa youtube da zibille tutorial var. kısa bi zamanda seni idare edecek kadar öğrenebileceğiniz düşünüyorum. takıldığın şeyler olursa yardımcı olurum.
-
tcourb adlı üyeden alıntı
mobilya tasarım ve imalat için solidworkse ihtiyacın yok. tasarım için autodesk 3ds max hem çok yaygın hem de çok kullanışlı. Render için V-ray render motoru kullanabilirsin. tasarladığın mobilyaların imal ettirmek için de autocad de imalar detaylarını çizerek imal ettirebilirsin. Bunun için bi kursa gitmene gerek yok. biraz ingilizcen varsa youtube da zibille tutorial var. kısa bi zamanda seni idare edecek kadar öğrenebileceğiniz düşünüyorum. takıldığın şeyler olursa yardımcı olurum.
Teşekkür ederim, 3ds max mı solid mi diye çok düşündüm ama üniversitede çevreden ve hocalardan yıllarca solidworks öğrenin diye duyduğum için solid daha uygun olur diye düşündüm. Hem autocadle uyumlu olduğu için öğrenmesi kolaymış hemde kullanım alanı geniş diyorlar. Ama çok bi bilgim yok iki program hakkında da
Okuldayken autocad i iyi öğrenmiştim mutfak felan çizerdik ama aradan uzun zaman geçti unutmuş olabilirim
-
eren3736 adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim, 3ds max mı solid mi diye çok düşündüm ama üniversitede çevreden ve hocalardan yıllarca solidworks öğrenin diye duyduğum için solid daha uygun olur diye düşündüm. Hem autocadle uyumlu olduğu için öğrenmesi kolaymış hemde kullanım alanı geniş diyorlar. Ama çok bi bilgim yok iki program hakkında da
Okuldayken autocad i iyi öğrenmiştim mutfak felan çizerdik ama aradan uzun zaman geçti unutmuş olabilirim
solidi daha ziyade mühendisler kullanıyor. mekanik parça tasarımları için. modelledikleri ürünü direk üretime verebiliyorlar. ama sen mobilya iç mekan vs gibi tasarım işleri yaparım diyorsan kesinlikle 3d max, solid senin işine çok yaramaz. cnc işleri için de motifini çizersen dwg den imal ediyorlar zaten.
-
eren3736 adlı üyeden alıntı
Sen ne iş yapıyorsun hocam ?
Ben henüz sektöre girmediğim için tam bilemiyorum ama sanırım cnc tezgahlarında da işlem yapılacak çünkü mobilya tasarımında veya üretiminde çalışmayı düşünüyorum
otomotiv sektöründe yedek parça üretimi yapan bir firmada tasarımcı olarak çalışıyorum.Teknik ressam yani
-
tcourb adlı üyeden alıntı
solidi daha ziyade mühendisler kullanıyor. mekanik parça tasarımları için. modelledikleri ürünü direk üretime verebiliyorlar. ama sen mobilya iç mekan vs gibi tasarım işleri yaparım diyorsan kesinlikle 3d max, solid senin işine çok yaramaz. cnc işleri için de motifini çizersen dwg den imal ediyorlar zaten.
Çok kararsız kaldım şimdi bütün araştırmaları solide göre yapmıştım, 3ds max öğrenme açısından nasıldır kullanımı kolaymı acaba ?
Sektörde çalışan birilerini bulup birebir sorsam daha iyi olcak galiba
macremmm adlı üyeden alıntı
otomotiv sektöründe yedek parça üretimi yapan bir firmada tasarımcı olarak çalışıyorum.Teknik ressam yani
Bende aynı işi ahşap sektöründe yapmayı düşünüyorum kısmetse
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)