Bu ne böyle iyice zıvanadan çıktı bu işler..
ana günü baba günü aşk günü türk günü çocuk günü
kim çıkarıyor lan bu icatları
kime soruyorlar yapalım mı diye..?
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
Bir başkadır Balkanlar'da Türk olmak!
Yok abi ben deli oluyorum böyle safsatalara.
10 mahkum 1 kuyuya taş atıyor hadi bakalım madem öyle bundan böylede şöyle olsun diyerek birileri süre getiriyor..
Tavuk horoz psikolojisi.
"Horoz nereyi dıkdık larsa, tavuklarda orayı dıkdık larmış"
Biri yolda felanca gün düştü diye herkesin aynı günlerde orada düşmesi nasıl saçma geliyorsa
bu tip sonradan uydurulan günlerde bana bir o kadar saçma geliyor ve isyan ediyorum.
Dinimiz gereği bahsedilen günler belli.
Bunun haricinde peygamberimizin "doğduğu günü bile" kutlayın denmiyor kitabımızda.
Ama bizler alışmışız artık
"O güne bir anlam ve manâ yüklememiz gerekiyor, bir anlamı olmalı"
gibi salak salak söylemlerle icat çıkarıyoruz..
Günlere karşıyım..
Çalışmaya karşıyım..
Paraya karşıyım..
Her şeye karşıyım ben...
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
o zaman tüm sevip de sevilmeyenler için gelsin;
https://www.youtube.com/watch?v=33ipCsp_2Wc
Bence bu istemedıgınız gunlerın anlamı buyuk sebebını soracak olursanız elımızdekılerın degerını anladıgımız ve onem verdıgımız gunler oluyor. Ornegın 8 Mart Kadınlar gunu , Anneler günü , Babalar günü , Öğretmenler günü bence bunlar çok onemlı günler o kişilere hakettıklerı degerı yılda 1 günde olsa özel olarak değer verıp mutlu edebılıyorsunuz. Hani derler ya insan kaybedınce anlarmıs degerını dıye işte kaybeden once bu gunlerle degerını anlama sansımız oluyor bazı seylerın ..
https://www.instagram.com/besafes1kr/
KANDİL İSMİ NEREDEN GELİYOR
Ayeti kerimede şöyle buyruluyor: “Ey Peygamber! Biz seni bir şahit, bir müjdeleyici, bir uyarıcı; Allah’ın izniyle kendi yoluna çağıran bir davetçi ve aydınlatıcı bir kandil olarak gönderdik.” (Ahzab 45, 46)
Peygamber Efendimizin gönderilişi “aydınlatan bir kandil” olarak tasvir ediliyor. O halde onun dünyaya gelmesi aydınlatıcı kandilin teşrif etmesidir.
Osmanlı da bu ayetten esinlenerek mubarek gecelerde minarelere kandil asardı ve bu geceler böylece kandil gecesi olarak anılmaya başlandı.Peygamberimizin doğum gününü kutlamayacağız da kimin doğum gününü kutlayacağız.
Diğer geceler için de ayet ve hadisler mevcuttur. Dinimizde önemli geceler ve günler kutlanırken istiğfar,namaz,salavat ,Kur an okumak,sadaka verme,yemek yedirme,oruç tutma gibi amel ve ibadetlerle kutlanır.
1944 yılından beri kutlanan Türkçülük Günü'nün nedense şu sıralar rahatsızlık vermesi bana pek samimi gelmedi. Umarım art niyetli hewaller yoktur aramızda.
Her neyse, Türk kardeşlerimin günü kutlu olsun.
oculuk buculuk mileti rasız ediyor kürtmüş türkmüş çerkezmiş azeriymiş karadenizliymiş zartmış zürtmüş kimseyi bağlamaz ve ölünce ingilizmisin türkmüsün diye ayırt etmiyor ve sormuyorlar mezarda
Herkes için islamiyet çatı altında toplanabilmek ve birlik beraberlik kardeşlik önemlidir gerisi tafuratır fazla takılmayın Mümin kardeşlerim
CENNET UCUZ DEĞİL CEHENNEM LÜZUMSUZ DEĞİLDİR..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)