"türkçülük" günü tebriğinde etnik kekoluktan dem vurmak pek manidar olmuş.
ayrıca arkadaşın bahsettiği "44" ifadesinde isa'dan sonra 1944 kastedilmektedir.
yani bahse konu gün türk örf ve adetiyle, türk tarihiyle alakalı olmayıp nihal atsız'ın da dahil olduğu bir dava süreciyle ilgili siyasi bir atıftan ibarettir.
O da neymiş ? . Millet bi tarafından gün ilan etmeye başladı.
Sen 3 mayısı türkçülük günü yaparsan , başkası da çıkar 4 mayısı kürtçülük günü , 5 mayısı lazcılık günü, 6 mayısı da süryanicilik günü ilan eder. Bırakalım bu işleri. Memlekete böyle faydalı olamazsınız, olsa olsa ayrımcılığı körüklersiniz.
Günümüz kutlu olsun kandaşlarım.
Bozkurtlar Ulusun Tanrı Türk'ü Korusun.
Türklerin "Türkçülük günü" kutlaması kadar doğal ne olabilirki ? İnsanların neden bu kadar tepki gösterdiklerini anlamış değilim.Türkçülük,başka ırkları ezme ve faşistlik değildir,özüne ve gerçek kültürüne sahip çıkmadır.Bu gün 1944 ten beri kutlanmakta ama benim de bir kaç yıl önce haberim oldu.Bence sanılanın aksine batı kültüründen çok,artık iyicene kanıksadığımız Arap kültürü içinde "Gerçek Türk kimliğimizi" kaybetmeye yüz tuttuğumuz bu günlerde kutlanması ve hatırlanması gereken bir gün.
Bunları size ne sağ ne de sol görüşe yakın tamamen apolitik,baba tarfından Boşnak,anne tarafından Türk olan birisi olarak yazıyorum.Bunların bilin de sonra faşist diye suçlamayın beni.
Forumda aynı siyasi görüşten 'adam'ları görmek mutluluk verici. Tengri biz menen
Arkadaş yorum yazsam bir türlü yazmasam bir türlü. Koyu bir milliyetçiyim ama hayatımı yaşaya bildiğim kadar islami yaşamaya çalışırım. Yorumlara bakıyorum biri bi tarafımızdan gün uydurmayın diyor öteki tengrici. Nerde kaldı bizim ilahi kelimetullahı dünya nizamina yayma ideolojisi.( silahla değil öyle güzel yasmaliyiz ki bizi gören bizden feyz almalı) ALLAH TÜRK DEVLETLERİNI VE ÜZERLERİNDE YAŞAYAN TÜM SOYDAŞ VE VATANDAŞLARINI KORUSUN. TURAN SANCAĞI ALTINDA TOPLANMAYI NASİP ETSİN.
Türkçülük günümüz kutlu olsun
Ne mutlu TÜRK'ÜM diyene
Böyle günlerde daha fazla bir gurur duyuyorum Kimliğimle yarası olanları gördükçe
Çoğu millet milliyetçidir ..
Kimliğini taşıdığın Milletin Irkın gününü kutlamak garip gelebilir bazı şahıslara
azınlıkların düzenlediği ise mesela apo domuzunun resmini alıp eylem yapıp yıkan mahlukatların yaptğı hayvanlaıklardır.
Türkçü günün Türk günü her gün kutlanabilir
Türk Milletinin tarihin her gününde bir izi vardır
Kimse zorla kimseyi Türk yapamaz..Bu çok doğal
Ama gelipte madem değilsin Türk saçma geliyor sana benim kutlamama o bilmiş burnunu sokma arkadaşım !
Tabii ki bizlerle aynı düşünmek zorunda değilsin. Farklı sesler her zaman için güzeldir. Yalnız bir milletin kutsal olarak kabul ettiği güne paçavra muamelesi yaparsan iş o zaman farklı bir boyuta geçer. Türkiye'de Türkçülük gününün kutlanmasını bile sindiremiyorsunuz. Kendi ülkesinde, kendi vatandaşı tarafından soyutlanan başka bir ırk var mıdır acaba merak ediyorum.
Neden kendi ırkıma paçavra muamelesi yapacakmışım. Ben de Türküm. Ama aşırı milliyetçilik iyi birşey değildir. Azınlıkları da aşirı milliyetçiliğe iter. İspat mı istiyorsunuz. Türkiye de kendisini kürt milliyetçisi kabul eden partinin türk milliyetçisi kabul eden partiden daha fazla milletvekili var. Nokta.
Elhamdulillah Türk ve Müslümanim.Allah'ima binlerce kez sükürler olsun. Miraç Kandilimiz mubarek olsun Türklük günümüz kutlu olsun.
Allah devletimi askerimi polisimi ve ülkesini seven herkesi korusun.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:53 ----------
Fransa'da fransiz günü ingiltere ingiliz gunu kutlanmayabilir yada kutlanmaz ki zaten arkadasim oncelikle ingiliz diye bir irk yok millet var ingilizler anglo-sakson fransizlar gal ve bilimum diger on ile biten irklarin karisimi. Kaldi ki fransizlarin oz kendi kanlarindan kurulmus baska devletleri yok somurgeler disinda.
Ama dünyada kac tane Turki devlet var bir kontrol edin bu tum Turk dunyasi icin onemli bir gundur, farki bu.
Milliyetçilik milliyeti olmayanlar için faşizmdir sözünü buraya koyar giderim artık bu günün kutlanması zoruna giden arkadaşlar anladıgını anlasın buradan yok ırkçılıkmış yok oymuş yok buymuş bırakın bu işleri boş boş konuşmayın herkes kendisi icin değerli olan şeyleri kutlarken bu bazılarındaki kuyruk acısı nedir çözemedim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)