C Sınıfı Ehliyeti B Yapmak
Reklamlar
-
Herkes gider Mersine biz gideriz tersine hesabı bu yeni ehliyet yayasıyla birlikte C sınıfı ehliyetlerin 5 yılda bir olan yenilemeleriyle uğraşmamak için hiç kullanmadığım C sınıfı ehliyetim B sınıfına düşürmek için ne yapmak gerekiyor?
Ehliyetim C + A2 (Yenileyince A olacak)
Ehliyet büyütme hakkında bilgi çok ama ehliyet küçültmek istersek nasıl oalcak?
Ben C sınıfı araç kullanmıyorum 19 yaşındayken almıştım. Şimdi angarya oldu tamamen.
Bilgisi veya fikri olan var mı?
Yani C yi B yaptırmak istiyorum yenilerken. B + A
Reklamlar
-
OğuzÖztürk adlı üyeden alıntı
Herkes gider Mersine biz gideriz tersine hesabı bu yeni ehliyet yayasıyla birlikte C sınıfı ehliyetlerin 5 yılda bir olan yenilemeleriyle uğraşmamak için hiç kullanmadığım C sınıfı ehliyetim B sınıfına düşürmek için ne yapmak gerekiyor?
Ben C sınıfı araç kullanmıyorum 19 yaşındayken almıştım. Şimdi angarya oldu tamamen.
Merhaba, sınava girmeniz gerekecek. B sınıf için direksiyon sınavına gireceksiniz ama önce bir kursla anlaşıp ufak bir çinli motor parasını gözden çıkartın.
Bildiginizi okumayin, okudugunuzu bilin.
-
E ehliyetinden önce C ehliyetleri vardı C kalkınca yerine E geldi önceki C ehliyetliler E çevirdiler siz neden E deyilde B ye çevirmeye çalışıyorsunuz Gidin bir sürücü kursuna veya tirafik şübeye net bilgiyi size verirler Ayrıca C çok eskiden aldıysanız şuanki C de kalırsa yeni ehliyetinizde şunları sürebiliceksiniz M.B.B1.C1.F yazılacaktır Düşürtmek zararınıza olur
-
MeNGuC adlı üyeden alıntı
E ehliyetinden önce C ehliyetleri vardı C kalkınca yerine E geldi önceki C ehliyetliler E çevirdiler siz neden E deyilde B ye çevirmeye çalışıyorsunuz Gidin bir sürücü kursuna veya tirafik şübeye net bilgiyi size verirler Ayrıca C çok eskiden aldıysanız şuanki C de kalırsa yeni ehliyetinizde şunları sürebiliceksiniz M.B.B1.C1.F yazılacaktır Düşürtmek zararınıza olur
Nedenini açıklamış zaten yukarıda. C sınıfı ehliyet ağır vasita kamyon ehliyeti. Yeni sistemde bu ehliyetleri yenileme süresi 5 yılda bir.
Yani sürücü ehliyetini her 5 yılda bir sağlık raporu alarak yenilemek zorunda.
B sınıfı ehliyet sahipleri ise 10 yılda bir yenilemek zorunda.
Arkadaşta ihtiyaç duymuyor ki ehliyetini düşürtmek istiyor. Olayın özeti bu hocam.
-
C+A2 ehliyet sahibiyim ve hiç kamyon kullanmadığım için ben de otomobil+motosiklet ehliyetine dönüştürmek istiyorum. Konuyu takipteyim.
-
Süper Moderatör
Böyle bir şey yapmanıza gerek yok, mantık şu şekilde;
Eskiden kazandığınız araç kullanma haklarınız kaybolmuyor. ehliyeti yenilediğinizde her sınıfın karşısında son kullanma tarihi oluyor.
Yani otomobil ve motosiklet için 10 yıl süre, diğer kamyon vs için 5 yıl süre yazıyor olacak.
tam olarak bitiş zamanı yazacak. kullanmadığınız sınıf için yenileme yapmanıza gerek yok.
-
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Eskiden kazandığınız araç kullanma haklarınız kaybolmuyor. ehliyeti yenilediğinizde her sınıfın karşısında son kullanma tarihi oluyor.
Yani otomobil ve motosiklet için 10 yıl süre, diğer kamyon vs için 5 yıl süre yazıyor olacak.
tam olarak bitiş zamanı yazacak. kullanmadığınız sınıf için yenileme yapmanıza gerek yok.
Bende şimdi aynısı diyicektim ağzımdan aldın
-
Olcay Bey, bilgilendirme için çok teşekkür ederim
-
Olcay Avşar adlı üyeden alıntı
Öğrendiğimiz çok iyi oldu. Teşekkürler.
-
yeni ehliyetlerde sınıflar arka yüzde yer alıyor ve sahip olduğunuz tüm sınıflar sadece işaretli yani kamyon kullanmayacaksanız b olarak yenileme yaparsınız olur biter c hanesi işaretlenmez.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)