Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Muhabbet kuşumda ilginç davranış.

REKLAM ALANI

merhaba, muhabbet kuşumda anlam veremediğim bir davranış var,
    ayakları huzursuz sürekli açıp kapıyor, uyurken bile.

uyurken ansızın kanatlarında irkilmeleri var, kafasını anlık titretip bırakıyor sanki birşey konmuş gibi,
    normal bir davranış değil çözümde getiremedim,

yemesinde bir sorun görmüyorum gayet güzel yiyor yemlerini, suyuna 5 damla isadur damlattım,
    bir gözü açık bir gözü kapalı uyanıkkende(gözlerde çevresinde hiç bir sorun yok) ani bir durum olduğunda 2 sini birden açıyor.

gece sabaha kadar bu durum böyle devam etti, 2 gün oldu petshop dan alalı,
    2 tane aldım, 1inde bu yeşil olanda böyle bir durum var, diğerindede hafif ayak hareketi var.
    ama o daha huzurlu uyuyor, kanat da ve kafada irkilme hareketi yok.

yeşil olanın pek canı yok, hiç direncide yok, elime aldım gagasıyla ısırığının gücü, elinize pamuk deymiş gibi hiç yok. diğeri ise gayet güçlü el acıtacak şekilde güçlü ısırıyor.

video yu google driveima attım; burada.

ve buraya yükledim.

lütfen bir gözatıp bana yardımda bulunurmusunuz.
    umarım endişem beyhudedir..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    D250
    Aldığınız petshop a gidip onlara sormalısın bence.Fb de muhabbet kuşu hakkında bir site var orayada sorabilirsin(mobildeyim de linki koyamadim).Kafesin uzeri örtüyle kapalimi,eger örtülüyse kuşlar bundan korkar kaldırmalısın onu.

Sti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kesinlikle aldiginiz petshopa geri goturun +1

mustafa42121 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bendede var. Alismasi gerek. Ama hastada olabilir.

Freye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 Fazer8
    Muhabbet kuşları uyurken çoğunlukla tek ayak üzerinde uyurlar ve bazende böyle açıp kapatırlar bi dışkısına falan bakın poposunda pislik falan olmasın.
    Galiba yeni aldınız size tavsiyem kuşu kendinize alıştırmak ve konuşturmak istiyorsanız 1 tane alın size alıştıktan ve konuştuktan sonra yanına 1 tane daha alırsınız.
    2 tane alınca sizinle ilgilenmezler.
    Bir de aldığınız vitaminleri falan internetden iyice araştırıp seçip alın yoksa kuşunuzdan ola bilirsiniz hatta hiç almayın kafese bir tane mürekkep balığı kemiği alıp asın o yeterde artar bile.
    Konuyu nereye getirdim ya
    Köpeklerin neden camdan dışarı baktığını ancak motosiklet sürücüleri anlar

halisakal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Grom
    kuşun tiki var sanırım.

2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kuş biti olabilir buyuk ihtimal. Sprey alin ve koltuk altina sirtina sıkın mutlaka. Gozune gelmesin. 3 gun sıkın duzelir. Kafesede sıkın

bit yok, iyice baktım inceledim her yerini, kuşda herhangi bir kaşınma ibaresi yok, rutin gagasıyla tüy temizlği yapıyor, kafesde yeni, zemine mendil attım temiz, yemesinde içmesinde bir sorun yok, ayıkken bu hareketi yapmıyor, uyumaya geçince başlıyor herşey, petshop iyade alamam diyor.

emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6
    pet shoptan sadece yem vs alınır.Hayvan alınmaz.yüz tane kuş pislik içinde yaşıyor.Öyle ortamda hastalık çıkması çok normal bir şey.Facede muhabbet kuşu gurupları var.Adamlar özenle yavru alıp şehir dışlarına yolluyor.Alınacaksa 3-5 fazla verip bu işin ustası olan kişilerden alınması gerek.Muhabbet kuşu candır.Fakir dostudur.

İç parazit olabilir mi?

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    nefes alıp verirken kuyrukda yukarı aşağı inip kalkıyor sanırım üst solunum yollarıyla ilgili bir sorunu var.eritrom,,bytril veya vilflox tarzı antibiyotik destekli ilaç gerekebilir.bu ilaçları kesinlikle petshoptan almayın ordaki ileçlerın tamamı seyreltilmiş maddelerden oluşur tamamen ticaridir bir faydası olmaz.zirai ürünler satan veya veteriner kliniklerinden alın.

YasinRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Abi böyle bi konu açılmışken bende bi soru sormak istiyorum , bende 1 hafta filan önce bi yavru muhabbet kuşu aldım , abi aldığım gün yerlerde gezmeye omuza filan gelmeye başladı ama kuş her omuza geldiğinde kulamızı ısırıp kaçıyo ve cok can yakıyor, artık kuş kafesten çıkıp ucmaya basladığında herkes kafasını egıp omzunu tutuyo, biz bu kuşu nasıl sakinleştiricez.(abilerim valla çok ciddiyim şaka filan yapmıyorum.)

babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Comet
    Alıntı YasinRR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abi böyle bi konu açılmışken bende bi soru sormak istiyorum , bende 1 hafta filan önce bi yavru muhabbet kuşu aldım , abi aldığım gün yerlerde gezmeye omuza filan gelmeye başladı ama kuş her omuza geldiğinde kulamızı ısırıp kaçıyo ve cok can yakıyor, artık kuş kafesten çıkıp ucmaya basladığında herkes kafasını egıp omzunu tutuyo, biz bu kuşu nasıl sakinleştiricez.(abilerim valla çok ciddiyim şaka filan yapmıyorum.)
    güle güle besleyin.aldığınız muhabbet dişi ise ısırıklar dahada acıtacaktır erkekler o konuda biraz daha vicdanlı

bir süre ilgilenin kafeste ayna vb... oyuncak olmasın...bir iki aya kadar ısırma huyundan vazgeçmezse yapacak bir şey yok öyle kabulleneceksiniz.

abartılı değildir dişi muhabbet kuşları çok fena ısırır
    YasinRR bunu beğendi.
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)