Merhaba arkadaşlar, yeni üye oldum. 7 aydır motor kullanıcısıyım. Scooter ile başladım. 5 yaşındaki oğlumu önümde artçı olarak yuvaya motorumla götürüp getiriyorum. Yasal kısmı hakkında bilgisi olan var ise bilgi rica ediyorum. Tşklr
Merhaba arkadaşlar, yeni üye oldum. 7 aydır motor kullanıcısıyım. Scooter ile başladım. 5 yaşındaki oğlumu önümde artçı olarak yuvaya motorumla götürüp getiriyorum. Yasal kısmı hakkında bilgisi olan var ise bilgi rica ediyorum. Tşklr
Yasal olarak selede oturmak zorunda. Yaş olarak bilemiyorum ama kask yoksa ve selede oturmuyorsa sıkıntı. Amacına uygun olmayan kullanım diye kitleme ihtimalleri var
Kask eldiven ve mont aldım oğluma, ama yaşımdan dolayı arka selede oturtamıyorum mecburen ön selede ikimiz birlikte oturuyoruz, yasal zorunluk nedir bilen arkadaşlardan bilgi rica ediyorum
Uygun bir koltuk yaptırıp arkaya oturtmak lazım bence. Çok tehlikeli bence en büyük ceza vicdan azabı olur.
Yıldıray Bey önemli bir konuya değinmişsiniz. Yasal mevzuatı bilmiyorum ama tedbir almak önemli. Biraz araştırdım, çocuğu artçı olarak mümkün mertebe koruyan çözümler var.
Çocuk artçıyı sürücüye bağlayan emniyet kemeri var mesela. Aliexpress'te uygun fiyatlı mevcut. Tabii bunlar arasında kaliteli olanı seçmek lazım. Bağlantısını aşağıda paylaşıyorum.
http://aliexpress.com/price/motorcycle-child-seat_price.html
İnternette (amazon, ebay vs.) "motorcycle child seat seatbelt" kelimeleriyle de arama yapabilirsiniz.
Güvenli sürüşler.
hocam; kemer alıp belinize bağlayın çocuk düşmesin diye... Uçakçı dayım var, ondan aldığım paraşüt kemeri ile bağlıyordum kardeşimi kendime.
"ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"
Ben olsam yasal mevzuat umrumda olmazdı, siz full ekipmanla 5 yaşındaki çocuğunuzu daha güvende hissetmek için önünüzde sürüyorsunuz. Polis "olsun yine de sele de oturmalıydı " diye ceza yazarsa onun çapsızlığıdır.
Arkadaşlar konuyu biraz abartmış bence. Vicdan azabı çekmesini gerektiren ne var ki adamın ? Sanki "çocuğum ısrar ediyor motoru ona sürdürüyorum " demiş.
Gökhan Eren (youtube- altınelbiseliadam kanalında videoları var) ön tarafa bir demir yaptırmıştı sanırım, kızı iki eliyle rahatça tutunabilsin , kendi sürüşünü de rahatsız etmesin diye, siz de (gidona değil tabi) böyle bir aparat yaptırabilirsiniz , yaş ilerleyince zaten izah edip arkada oturmasını sağlarsınız.
TABİ Kİ bunlar ulaşımınızı motorla yapmak zorunda iseniz geçerli.
Yas sinirlamasi yok ama sele sinirlamasi var.
Yani seleye oturtmak zorundasiniz.
Zaten önünüzde olmasi çok tehlikeli.
Alman amazon'unda motosiklet için çocuk artçı koltuğu buldum. Fiyat haliyle epeyce katlanıyor ama baktığında bile güven veriyor. Güvenlik ekipmanına harcanan paraya acımamalı.
https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss_1?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&url=search-alias%3Daps&field-keywords=motorrad+kindersitz
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)