güzel kardeşim önce kaskın önüne taktığın film meselesine bakalım ktk(karayolları trafik kanunu) dan aynen kopyaladım.Madde 30/ b) (Değişik: 21/5/1997 - 4262/4 md.) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla,
görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs aksesuar eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 199 lira para cezası,
İle cezalandırılırlar.
Yani anlıyacağın üzere bir karış film ile 199 TL para cezası, bana sorsan 'abi kask senin olsun motor burada kalsın ben yeni bir kask alıp geliyorum' derim.
Yani memur haklı, gelelim ikinci hususa sana verilen plaka resmi belgedir. onun üzerinde yapacağın uygulamada bile resmi belgede sahtecilikten yargılanırsın. Efendim orjinali de yanımda gösterebilirim. falan hikaye kardeşim o plaka yerinde takılı olmalı onun üzerinde resmi mühürü var filigranı ıvırı zıvırı var. Sonrasında sana ikiz plaka mı kullanıyorsun ne maksatla 2 plaka taşıyorsun. diye her fırsatta sorarlar. Ayrıca resmi belgenin estetiği olmaz. Örneğin ben nüfus cüzdanımı beğenmiyorum. Kendi beğendiğim dizaynı ile tanzim edeceğim diyemezsin yada bu nasıl ehliyet benim arzuladığım ehliyet tipi bu değil ben resmimi sağda görmek istiyorum diyemezsin işte plaka da böyle sana verilenden farklısını takamazsın. Memurun kabalığına gelince polis memurunun sana kibar davranmak gibi bir yükümlülüğü yok zira polis memuru müşteri hizmetleri temsilcisi değil. Polis memuru sana mal satmıyor, yada para karşılığı bir hizmeti vermiyor ne bileyim al şu 5 lirayı bana kahve yanında da iki poğaça dediğin adam değildir. Polis memuru devlet adına çalışır. Aldığı talimatlar doğrultusunda görevini ifa eder. Kibarlık ise başka bir durum. Kendi adıma konuşayım. Söz dinleyene kibar davranılır. Şüphe edilene ise vakur ve sert. Belli ki bakışmalarınız esnasında adam senden şüphelenmiş. Sen ise şüphelerini giderecek türden davranmamış olmalısın ki bu tavrına devam etmiş. Şikayet hakkın tabi ki saklı. Tahminimce Polis Memuruna görevini yerine getirmediği için uyarma yada kınama cezası gelir (zira senin cam filmini yırtmak onun işi değil 199tl. cezayı yazması gerekiyordu) öte yandan sana ise ilgili maddeden para cezası gelir. Yine ihale sende kalır sonuçta. Kimsenin avukatlığını yapmıyorum. İşleyişi sana anlatmaya çalışıyorum. Burada sorun senin kanunu bilmemen okumamandan kaynaklanıyor. Zaten bende hep bundan muzdaribim. Kanunu bilmiyoruz ve okumuyoruz. Halbuki kanun yaşamımızı düzenleyen kurallar bütünü. Sonra kurallara aykırı davranıp tolerans bekliyoruz. Olmaz abi kural ne ise o. Geçmiş olsun tekrar bana göre ucuz yırtmışsın
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:37 ----------
ne demek abicim Aydına gelirsen yanıma uğra Bu denizli yolu üzerinde eski sanayinin karşısındaki emniyetteyim hırsızlık büro Kadir diye sorarsan yardımcı olurlar. Sohbet eder çay içeriz beklerim