Arabadan nefret edeniniz var mı benim gibi?
-
Büyük bir şehirde yaşıyorum okula gitmek arabayla 10 dk , otobüsle beklemesiyle 40 dkyı buluyor. Ama iş göründüğü gibi değil evin yanında bi sürü dükkan var ve onların arabaları yolları kaplıyor.Arabayla çıkmak istesen önün kapalı 4-5 dükkan gezip şanslıysan sahibini bulup çıkabilecen sonra bi de bunun dönüşü var yine yer bulamıyon 2-3 sokak arkaya çekip boşalırsa evin önüne koycan. Bunlar canımı sıktığı için araba yakıtı otobüsle aynı olduğu halde otobüse biniyom ve bu yüzden motosiklet alcam. Lanet bi şey park edemezsin trafikte ilerlemez büyük bi şey ters şeride girsen ayvayı yedin vs vs stres sebebi
Reklamlar
-
trafikte araba içinde oturup bekleyen, ilerlemeyen, sinirli, hayattan bezik tipler kendileri dahil herkesin hayatlarını zorlaştırıyorlar.
nefret sebebi bu olabilir, ama çok da fazla nefret etmeyelim, cidden yardıma ihtiyaçları var.
-
-
Arabaların görüntüsüne ve konforuna vuruluyor insanlar.Bir de toplumdaki saygınlığına.Ancak sırf mantık açısından düşünürsek özellikle trafiği sıkışık şehirlerde A noktasından B noktasına gitmek için belki de en kötü çözüm araba. 5km altında zaten bisiklete binmek en iyisi, motora bile gerek yok yokuş yağmur falan yoksa.
Şöyle düşünün: İstanbul'da yaşıyorsunuz, belediyenin yada devletin araçlarını ücretsiz alıp kullanabiliyorsunuz.Benzin sizden.Araç sahipliği yok, tüm araçlar devletin, aynı marka ve model.Kaç kişi arabayı tercih eder acaba?Park parası sizden, kaldırıma park etmek diye bir şey yok.Tüm kurallara nizami uyuluyor. Her yere bisiklet yolu var.
Bildiğiniz gibi Danimarka, Almanya, Hollanda gibi avrupa ülkelerinde şehir merkezleri motorlu araçlardan arındırılmaya çalışılıyor.Şehri duman çıkaran, çevreyi kirleten, gürültü yapan, hızı ve kütlesiyle tedirginlik yaratan dikkat dağıtan kocaman çelik kutulardan kurtarmaya çalışıyorlar.Bunun nasıl bir hata olduğunu anlamış durumdalar.Amerikan filmlerinde bize yıllarca araba iyi bir şeymiş gibi dayatıldı, o filmleri izleye izleye kendi aklımızı kullanabilme yetisini yitirdik.Değer yargılarımızı filmlere dizilere göre oluşturduk.Halbuki onların tek kaygısı daha çok izlenebilmek ve bu sayede daha çok para kazanabilmek.
-
Dün netten tanıştığım bir hatunla buluşmam vardı. Yağmur yağınca mecburen aldık arabayı. Cafe, benim ev ve onun ev üçgeni maksimum 4-5 km. 35 dakikada cafeden kızın evine, oradan 40 dakikada da kendi evime ulaşabildim. Trafik lambaları çalışmıyor, dört yol ağzına kadar dolu ve tıkalıydı. Motosikletle çıkmış olsam maksimum 10-15 dakika sürerdi. Psikolojimden ziyade yaktığım mazot da cabası.
-
araba iyidir, sadece istanbul'da yaşamıyorsan.
-
Kısıklı, Motosiklet Fuarı arası 3,5 saat.
disturbed ün dediği gibi İstanbulda yaşamıyorsan araba iyi..
-
Araba büyük şehirlerde çekilmez.
Kıyıda köşede sakin bir ilçe bulup oralarda çorbana bakacan..
Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.
-
Büyük bir şehir derken? Niye olaya gizem katıyorsun
Dediğin gibi keşmekeş trafik ve park sorunu nefret sebebi araba için
-
abi şimdi şu güzellik sevilmez mi be yaaaaaaaa.... vuuuuuuuuuuuuuut tut tut tututututututututututut
-
Araban varsa paralı, yoksa fakir olarak görüldüğümüz davar zihniyeti. Ama davar bilmiyor ki araba eziyetten başka bişey değil.
-
Evli isen hele ki çocuk varsa araba şart. Sevsen de sevmesen de kullanacaksın. Market alışverişi, çocukların okula gidiş gelişi, gece misafirlikleri, çocukların hastalıkları gibi sonsuz sebeplerden dolayı arabaya ihtiyacımız var. Benim gibi uzak ilçede oturuyorsan daha da gerekli. Tek kişilik işlerimde motoru kullanıyorum.
-
jimi_hendrix adlı üyeden alıntı
Sevilmez.(On karakter.)
Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.
-
-
-
Araba iyidir kışın -15 derecede arabanın içinde keyifle müziğini dinleyip kahveni içersin,
Yazında +40 derecede keyifle müziğini dinleyip yanındakiyle sakin sakin konuşup red bull unu içersin, araba güzeldir
-
c4gin adlı üyeden alıntı
Araba iyidir kışın -15 derecede arabanın içinde keyifle müziğini dinleyip kahveni içersin,
Yazında +40 derecede keyifle müziğini dinleyip yanındakiyle sakin sakin konuşup red bull unu içersin, araba güzeldir
Motorda da içersin redbull. Ben geçen içtim mesela. (İÇEMEDİ)
-
bilirkişi adlı üyeden alıntı
Büyük bir şehirde yaşıyorum okula gitmek arabayla 10 dk , otobüsle beklemesiyle 40 dkyı buluyor. Ama iş göründüğü gibi değil evin yanında bi sürü dükkan var ve onların arabaları yolları kaplıyor.Arabayla çıkmak istesen önün kapalı 4-5 dükkan gezip şanslıysan sahibini bulup çıkabilecen sonra bi de bunun dönüşü var yine yer bulamıyon 2-3 sokak arkaya çekip boşalırsa evin önüne koycan. Bunlar canımı sıktığı için araba yakıtı otobüsle aynı olduğu halde otobüse biniyom ve bu yüzden motosiklet alcam. Lanet bi şey park edemezsin trafikte ilerlemez büyük bi şey ters şeride girsen ayvayı yedin vs vs stres sebebi
bendede tam tersi durum var motorun iki tane örtüsünü aç , 4 tane zincirini çöz evin en ücra yerinde döndür ,kapıyı aç ,kapını önünde araba varsa al müsait yere , rampayı koy motoru çıkar bir daha rampayı içeri al eve tekrar gir çantayı , kaskı , kamerayı eldiveni al , motoru ısıt yola çık en az 20 dakika şimdi bende motordan mı nefret edeyim
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
-
Çok sakin biyerde yaşıyorum, en yakın hastane 15 km. Ve 2 aylık bi bebeğim var, fıtık sorunu oldu, bigünde 3 kere acil servise gittim. Çocuğun varsa araba şart, sevsek de sevmesek de mecburuz. Yalnız gideceğim yerlere motorla gidiyorum.
-
Thracian adlı üyeden alıntı
Sevilmez.(On karakter.)
vuuuuuututututututut
nasıl sevilmez abi yaaa :D
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)