Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Devlet hastaneleri hakkında

REKLAM ALANI
    Draconian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Yaklaşık 3 haftadır sol bileğimde bir sıkıntı vardı. Boks yaptığımdan "her zaman olan şey bir iki güne geçer" dedim ama geçmedi. Soluğu devlet hastanesinde aldık. (Boğazım ağrıyor diye özele gidip serum ve bilumum gereksiz şeyler verilerek ebesinin hörekesi kadar para ödemiş biri olarak bu sefer devleti tercih etmek istedim.)

Saat 10.20'de ortopedi bölümünden randevum vardı. Kapıya geldiğimde ortopedi'nin önünde hastaları çağıran adamın "allah peygamber aşkına lütfen kapının önünden çekilin" diye bağırdığını gördüm. Millet çekiliyor, 20 saniye sonra tekrar içeri girmeye çalışıyor.

Neyse yarım saat sonra güç bela girdim odaya. Doktor telefonundan oyun oynarken neyin var diye sordu. izah ediyorum bi film çektir öyle bakalım diyor.

Neyse film için en alt kata iniyorum. Numara, kayıt derken önümde 45 kişinin olduğunu görerek başlıyorum beklemeye. 1.5 saat sonra sıra geliyor.

Hadi onu da halledip tekrar yukarı çıkıyorum bu sefer de doktor yok, yemeğe çıkmış. 1 saat de onu bekleyecekmişim. Neyse onu da bekledim. Saat 1'den sonra bir daha kuyruğa girdim ve nihayet doktora ulaştım.

- aa önemli bir şey yok ödem yapmış.
    + yani?
    - size kas gevşetici vereceğim.

İşin garip yanı hastaneye gittiğimde benle beraber ortopediden çıkanların hepsine aynı kremi vermişti. 3 hasta saydım reçetem bire birdi onlarla.

Bundan sonra elim kolum kırılsa da devlet hastanesine gitmem herhalde. Ortamlarda sağlık devrimi diye zırlayanların bi gidip muayene olmasını tavsiye ediyorum. Kas gevşetici için 3.5 saat ayakta sıra beklesinler.
    Salvation bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    MazhaRR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ybr200 ESD->R25
    Bende yüksek proteinli beslendiğim için karaciğerimi kontrole gitmeyi düşünüyorum ne var ne yok diye ama senin yazından sonra pek umutlu değilim.

dostum, gereksiz şey verdiler diye şikayet edip özel hastaneye gitmemişsin. bu kez de kas gevşetici için 3,5 saat beklemenden ötürü şikayet ediyorsun. "allaha şükür kolumda ciddi birşey yokmuş" diyeceğine yine şikayet ediyorsun,anlamak güç. ne bekliyordun mesela ? ödem olmasına rağmen 5-10 tane iğne vermesini mi,veya alçıya almasını mı ?
    mucoist, dental_land ve Nuansiyen bunu beğendiler.

mucoist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250R
    Ben devrimden önceki durumu aktarayım o halde.

Devrimden önce muayene olmak için sabah 05.00'de hastaneye gidip sıraya girmen gerekecekti. Şansın varsa ve o gün muayene olduysan, 1 hafta sonrası için film randevusu alabilecektin. Film sonucunu doktora göstermek için ertesi gün tekrar hastaneye gelip, doktorun verdiği ilacı SSK eczanesinden alabilmek için e az 4 saat süren kuyruğa girecektin.

Şu andaki sistemin mükemmel olduğunu kimse söyleyemez. Ama devrim olmadı diyeni Allah çarpar.
    Nuansiyen bunu beğendi.

Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Alıntı zapalka adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum, gereksiz şey verdiler diye şikayet edip özel hastaneye gitmemişsin. bu kez de kas gevşetici için 3,5 saat beklemenden ötürü şikayet ediyorsun. "allaha şükür kolumda ciddi birşey yokmuş" diyeceğine yine şikayet ediyorsun,anlamak güç. ne bekliyordun mesela ? ödem olmasına rağmen 5-10 tane iğne vermesini mi,veya alçıya almasını mı ?
    Telefonuyla oynayacağına bileğime baksa ne olduğunu anlayabilirdi sanırım. Başından savmak için beni fazladan 2.5 saat bekletti ve kas gevşetici verdi. Sence bu normal bir şey mi?

Özelden şikayet ettiğim için devlete gittim. Burada daha da kötüsü çıktı karşıma. Yağmurdan kaçarken doluya yakalanmak gibi oldu benim için.

Şikayet mevzusuna gelirsek, kimsenin benim hayatımdan 3.5 saati çalmaya hakkı yok. Herkes işini düzgün yapacak. Her adımda bir karışıklık, bir kaos. Orada olup o anları yaşamak lazım. Evde üçlü koltuğa yayılıp laptoptan yazmaya benzemiyor biliyorsun.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:47 ----------

Alıntı mucoist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben devrimden önceki durumu aktarayım o halde.

Devrimden önce muayene olmak için sabah 05.00'de hastaneye gidip sıraya girmen gerekecekti. Şansın varsa ve o gün muayene olduysan, 1 hafta sonrası için film randevusu alabilecektin. Film sonucunu doktora göstermek için ertesi gün tekrar hastaneye gelip, doktorun verdiği ilacı SSK eczanesinden alabilmek için e az 4 saat süren kuyruğa girecektin.

Şu andaki sistemin mükemmel olduğunu kimse söyleyemez. Ama devrim olmadı diyeni Allah çarpar.
    Ne diyeyim, bu millete az bile yapıyorlar

Motosikleti
    Bajaj dominar
    Sayı arttıkça hizmet kalitesi düşer dostum. 5 dk ara ile hastalara randevu veriliyor. Kimsin neyin var diyene kadar bunun 3 dk geçiyor zaten. Bu sebeble doktorlar günü kurtarma çabasında.
    Bununla birlikte bilek ağrısının sebebini belirlemek için uzmana gitmeye gerek yok. Her semtte aile hekimi var. Öncelikle oralara başvurmak gerek diye düşünüyorum.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    elin kolun kırılmadığı sürece gitmicen. her derdin devası kas gevşetici gördüğün gibi bidahakine yumruk atarken elini güzel sar. duvara değil torbaya vuracaan
    Kurt Ölümüne Yakın Yalnız Olur

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Asil mesele saatlerce hastanede sürtmek degil.
    Asil mesele teshisin dogru olup olmadigi!!!!
    Bahsedilen bu lakayitlikla gerçekten bir problem olmadigindan nasil emin olacaksiniz?

Daha özetle bahsetmek gerekirse,
    iyilesmedikten sonra siraya girmesen, film isleri sip sak halledilse,doktor aninda seni görse, hemen gidip ilaç alsan ne olur, almasan ne olur?

emremm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR125ESD(11)
    [QUOTE=Draconian;3834820]Telefonuyla oynayacağına bileğime baksa ne olduğunu anlayabilirdi sanırım. Başından savmak için beni fazladan 2.5 saat bekletti ve kas gevşetici verdi. Sence bu normal bir şey mi?
    [COLOR="Silver"]

Dr'un gözlerinden X-ışınları çıkmıyodu ise şarjı bitmiştir. Röntgene onun için göndermiştir.
    zapalka ve dental_land bunu beğendiler.

[QUOTE=Draconian;3834820]Telefonuyla oynayacağına bileğime baksa ne olduğunu anlayabilirdi sanırım. Başından savmak için beni fazladan 2.5 saat bekletti ve kas gevşetici verdi. Sence bu normal bir şey mi?

Özelden şikayet ettiğim için devlete gittim. Burada daha da kötüsü çıktı karşıma. Yağmurdan kaçarken doluya yakalanmak gibi oldu benim için.

Şikayet mevzusuna gelirsek, kimsenin benim hayatımdan 3.5 saati çalmaya hakkı yok. Herkes işini düzgün yapacak. Her adımda bir karışıklık, bir kaos. Orada olup o anları yaşamak lazım. Evde üçlü koltuğa yayılıp laptoptan yazmaya benzemiyor biliyorsun.[COLOR="Silver"]

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:47 ----------

gözleriyle elinin içini görebilen bir insan varsa git ona göster bence.

çok tuhaf, sadece muayene edip kas gevşetici verse "ne film çektirdi ne birşey,kafasına göre yazdı ilacı gönderdi" diyeceksiniz. adam film çektirmiş, işi garantiye almış,halen muayene etmedi diye çemkiriyorsun.

çok acayip kafalar...
    dental_land bunu beğendi.

OnNumero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 250 2015 - PCX 150 2015
    Geçen sene okumadığım ve çalışmadığım için hasta olduğumda sigortam yok diye devlet hastanesine gitmeyip özele gitmiştim.Geçen ay öğrendim ki geçen seneden 1900tl genel sağlık sigortası borcum varmış devlete.Hem devlet hastanesine gitmeyip hem genel sağlık sigortası yapılması gerçekten morelimi bozdu.

Motosikleti
    Bajaj Boxer
    [QUOTE=zapalka;3834853]
    Alıntı Draconian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Telefonuyla oynayacağına bileğime baksa ne olduğunu anlayabilirdi sanırım. Başından savmak için beni fazladan 2.5 saat bekletti ve kas gevşetici verdi. Sence bu normal bir şey mi?

Şikayet mevzusuna gelirsek, kimsenin benim hayatımdan 3.5 saati çalmaya hakkı yok. Herkes işini düzgün yapacak. Her adımda bir karışıklık, bir kaos. Orada olup o anları yaşamak lazım. Evde üçlü koltuğa yayılıp laptoptan yazmaya benzemiyor biliyorsun.[COLOR="Silver"]

gözleriyle elinin içini görebilen bir insan varsa git ona göster bence.

çok tuhaf, sadece muayene edip kas gevşetici verse "ne film çektirdi ne birşey,kafasına göre yazdı ilacı gönderdi" diyeceksiniz. adam film çektirmiş, işi garantiye almış,halen muayene etmedi diye çemkiriyorsun.

çok acayip kafalar...
    El içiyle ne ilgisi var? Bileğimdeki sorun sebebiyle gittim. Doktorları savunacağım diye ezbere okuduğunu anlamadan yorum yapmaya çalışma lütfen.

Bileği döndüren kemik direkt olarak dirseğe bağlıdır. Bileğe dokunup sağa sola döndürerek sorunun nereden kaynaklandığını çözebilirdi. Kırık, çıkık olma ihtimali yok 3 haftadır olan bir şeydi zaten.

Neyse ben burada doktorun muayene şeklini eleştirmiyorum. Sadece bir doktorun hastasını telefonuyla oynayarak karşılayıp belki ufak bir muayene ile çözebileceği bir sorun için vaktini çalmasını doğru bulmuyorum.

Sadece doktor da değil. Numara sistemi yok, herkes birbirini çiğneyip doktorun odasına girme derdinde. Düzen yok, kimin nereye girip çıktığı belli değil vs. Neyse, siz eşek olduktan sonra semer vuran çok olur.

turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    Sağlık çalışanı olarak şöyle değerlendirebilirim.Kanunen ilk basamak aile hekillikleridir.Gerekli gördüğünde Devlet hastanesine sevkini yapar.Eğer ilk basamağı atlayıp direk Devlet hastanesine gidilirse eczanede muayene katılım payı çıkar.Sıra meselesine gelirsek 182 ya da ücretsiz mhrs.gov.tr den randevumuzu alıyoruz.Hastanede bulunan mhrs kayıt biriminden randevumuzu en az 15 dak.Büyük şehirlerde yarım saat önceden onaylatıyoruz.Sonra doktorun bulunduğu kapının önünde değil karşısında bekliyoruz İş bundan sonra sarpa sarıyor.Arkadaşın dediği gibi kapı önünde yığıyan hastalar zamanında muayene olmanıza ilk ilk engel.Eğer sizden önce 65 yaş üstü hasta,7 yaşından küçük hasta,Gazi ve şehit yakınları ve engelli yoksa fazla beklemezsiniz (İstanbul daha kalabalık).
    Eşimde acil çalışanı.Orası daha da berbat.Neden mi? Ne kadar kendini dinleyen,hafif hasta olan ya da olmayan,kısacası acil durumu olmayan hasta varsa abartısız %90 ı onlardan oluşuyor.Acil kendini belli ediyor zaten,bi tarafta kıvranıp duruyor.Diğerleri gayet sağlıklı muhabbetin dibine vuruyorlar
    Sonuçta gözlemlediğimiz,o kadar çok boş insanımız varki gerçekten hasta olanlara yardımcı olmakta güçlük çekiliyor.Herkesin işi acele,kimsenin beklemeye tahammülü yok ama herkeste doktor beni salladı diyor Hâl böyle olunca arkadaş gibi tereddütte kalınıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:15 ----------

[QUOTE=Draconian;3834869]

El içiyle ne ilgisi var? Bileğimdeki sorun sebebiyle gittim. Doktorları savunacağım diye ezbere okuduğunu anlamadan yorum yapmaya çalışma lütfen.

Bileği döndüren kemik direkt olarak dirseğe bağlıdır. Bileğe dokunup sağa sola döndürerek sorunun nereden kaynaklandığını çözebilirdi. Kırık, çıkık olma ihtimali yok 3 haftadır olan bir şeydi zaten.

Neyse ben burada doktorun muayene şeklini eleştirmiyorum. Sadece bir doktorun hastasını telefonuyla oynayarak karşılayıp belki ufak bir muayene ile çözebileceği bir sorun için vaktini çalmasını doğru bulmuyorum.

Sadece doktor da değil. Numara sistemi yok, herkes birbirini çiğneyip doktorun odasına girme derdinde. Düzen yok, kimin nereye girip çıktığı belli değil vs. Neyse, siz eşek olduktan sonra semer vuran çok olur.
    Pardon sizi unuttum,Şikayetinizi hastanelerde bulunan şikâyet kutularına,hasta iletişim birimlerine, 184 SABİM hattına veya BİMER e iletebilirsiniz.
    Hani böyle aniden karşına çıkıyor ve göz göze geliyorsun ya, o an çok kötü oluyor insan. Heyecandan ne yapacağını şaşırıyor, ayakları titriyor...Sonuçta köpek bu ısırır falan...

[QUOTE=Draconian;3834869]

el içi mel içi,anlamak istemiyorsan yapcak birşey yok. halen saçmalıyorsun. madem bileğe dokunup sağa sola döndürerek sorunu anlayacağını iddia ediyorsun, madem bu kadar çok"çok biliyorsun", neden doktora gittin kardeşim? kendin sağa sola döndürerek anlasaydın.

hiç kusura bakma. şikayet ettiğin şeyin sebebi sensin,benim,o,bu,şu. turkish39 çok iyi açıklamış.

eee şimdi devlete de gitmeyeceksin,özele de. hastalanırsan,kaza yaparsan nereye gideceksin çok merak ettim. manav,nalbur?

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    TVS 150>Pulsar NS200 ve CBR500R
    [QUOTE=turkish39;3834874]Sağlık çalışanı olarak şöyle değerlendirebilirim.Kanunen ilk basamak aile hekillikleridir.Gerekli gördüğünde Devlet hastanesine sevkini yapar.Eğer ilk basamağı atlayıp direk Devlet hastanesine gidilirse eczanede muayene katılım payı çıkar.Sıra meselesine gelirsek 182 ya da ücretsiz mhrs.gov.tr den randevumuzu alıyoruz.Hastanede bulunan mhrs kayıt biriminden randevumuzu en az 15 dak.Büyük şehirlerde yarım saat önceden onaylatıyoruz.Sonra doktorun bulunduğu kapının önünde değil karşısında bekliyoruz İş bundan sonra sarpa sarıyor.Arkadaşın dediği gibi kapı önünde yığıyan hastalar zamanında muayene olmanıza ilk ilk engel.Eğer sizden önce 65 yaş üstü hasta,7 yaşından küçük hasta,Gazi ve şehit yakınları ve engelli yoksa fazla beklemezsiniz (İstanbul daha kalabalık).
    Eşimde acil çalışanı.Orası daha da berbat.Neden mi? Ne kadar kendini dinleyen,hafif hasta olan ya da olmayan,kısacası acil durumu olmayan hasta varsa abartısız %90 ı onlardan oluşuyor.Acil kendini belli ediyor zaten,bi tarafta kıvranıp duruyor.Diğerleri gayet sağlıklı muhabbetin dibine vuruyorlar
    Sonuçta gözlemlediğimiz,o kadar çok boş insanımız varki gerçekten hasta olanlara yardımcı olmakta güçlük çekiliyor.Herkesin işi acele,kimsenin beklemeye tahammülü yok ama herkeste doktor beni salladı diyor Hâl böyle olunca arkadaş gibi tereddütte kalınıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:15 ----------

Alıntı Draconian adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Pardon sizi unuttum,Şikayetinizi hastanelerde bulunan şikâyet kutularına,hasta iletişim birimlerine, 184 SABİM hattına veya BİMER e iletebilirsiniz.
    Şöyle bir uygulama yok mu ne kadar çok hasta muayene ederse o kadar çok para kazanmıyor mu doktorlar? Sağlık çalışanı olarak ne diyeceksiniz buna ? Bir çok doktorun beş dakki da beşiktaş yapması bundan mütevellit değil mi aç gözlü para sevdalılıklarından değil mi? Nerde hipokrat? (en fazla %10 doktoru tenzih ederim)..

Sağlık çalışanların haklı oldukları bir şey var hasta piskolojisi varda çalışan piskolojisi yok mu hastanın da empati yapması lazım. Hastanelerde çalışma ortamı çok kötü kesinlikle hastalarında sağlık personellerine saygılı davranması gerek ama nerde..Misalen Ameliyat hanelerin iki çıkışı olması lazım ama hasta yakını ile operasyonu yapan doktor aynı kapıdan çıkıyorlar..Allah muhafaza aklına hakim olamayan bir hasta yakını ile doktor karşı karşıya..Bunun gibi yüzlerce örnek verebilirim..

184 SABİM hattına veya BİMER (buralara şikayet edin demişsiniz buraya şikayet edince ) şuanda çok sayıda geçici görevli (sözleşmeli çalışıyor suçu onlara atıyorlar) ya o çalışan çokdan ayrılmış oluyor yada olan o sözleşmeli personele olmuyor mu? (Bunun içinde isim verebileceğim üç tane örneğim var)

Malesef olayın neresinden tutsanız elinizde kalıyor, boksör kardeşimizin de dediği gibi sağlık devrimi diye bir şey yok ...
    Draconian bunu beğendi.

karşıyaka57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha yzf r25
    Bende hastanede çalışıyorum.Devlet hastaneleri malesef bu şekilde işliyor, adam memur olduğu için k*çını kaldırmaya bile üşeniyor.Ordan oraya ordan oraya gönderiyorlar, her aşamada 2 saat bekleme yaşanıyor.Yılda 50 kere rapor alıp işe gitmiyorlar, hastaların yüzüne bile bakmıyorlar ve güler yüz göstermiyorlar.Beş para etmez adamlar memur olduktan sonra bir havalar kendini yüksekte görmeler...

Sonra doktor dövülüyor sağlık personeli dövülüyor diye yırtınıyorlar.

Ben özel hastanede çalışıyorum, herkese elimden geldiğince yardımcı oluyorum güler yüz gösteriyorum.Nasipse atanırsam yine bu şekilde insana insan olduğu için iyi davranacağım görevimi en iyi şekilde yapacağım.

Sağlıkta randevu sitemi vs eskiye nazaran devrim gibi oldu buna katiliyorum ama daha iyiye gitmesi lazim, memurlarrın denetlenmesi şart.Eskiden hastaneye gitcegimiz zaman bir gece onceden gidip hastane bahcesinde yatiyorduk malesef bunu net hatirliyorum.
    Draconian bunu beğendi.

harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    devlet hastaneleri giderek rezil rüsva oldu..
    özeller ise para tuzağı..

doktorlar çoğunlukla ilgisiz dinlemiyor bakmıyor bile .. bir de hazır reçete olayı var merak eden bağcılar e.a.h bir gitsin baksın.

zira doktorlar yazdıkları ilaçtan indiriyor eczacı indiriyor.. düzen böyle olunca düzülen hiç değişmiyor..
    Draconian bunu beğendi.
    "Bildiğini sandığın bir şeyi asla öğrenemezsin."
    Epiktetos

turkish39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RX3 İ EVO
    [QUOTE=serkany;3834906]
    Alıntı turkish39 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sağlık çalışanı olarak şöyle değerlendirebilirim.Kanunen ilk basamak aile hekillikleridir.Gerekli gördüğünde Devlet hastanesine sevkini yapar.Eğer ilk basamağı atlayıp direk Devlet hastanesine gidilirse eczanede muayene katılım payı çıkar.Sıra meselesine gelirsek 182 ya da ücretsiz mhrs.gov.tr den randevumuzu alıyoruz.Hastanede bulunan mhrs kayıt biriminden randevumuzu en az 15 dak.Büyük şehirlerde yarım saat önceden onaylatıyoruz.Sonra doktorun bulunduğu kapının önünde değil karşısında bekliyoruz İş bundan sonra sarpa sarıyor.Arkadaşın dediği gibi kapı önünde yığıyan hastalar zamanında muayene olmanıza ilk ilk engel.Eğer sizden önce 65 yaş üstü hasta,7 yaşından küçük hasta,Gazi ve şehit yakınları ve engelli yoksa fazla beklemezsiniz (İstanbul daha kalabalık).

Şöyle bir uygulama yok mu ne kadar çok hasta muayene ederse o kadar çok para kazanmıyor mu doktorlar? Sağlık çalışanı olarak ne diyeceksiniz buna ? Bir çok doktorun beş dakki da beşiktaş yapması bundan mütevellit değil mi aç gözlü para sevdalılıklarından değil mi? Nerde hipokrat? (en fazla %10 doktoru tenzih ederim)..

Sağlık çalışanların haklı oldukları bir şey var hasta piskolojisi varda çalışan piskolojisi yok mu hastanın da empati yapması lazım. Hastanelerde çalışma ortamı çok kötü kesinlikle hastalarında sağlık personellerine saygılı davranması gerek ama nerde..Misalen Ameliyat hanelerin iki çıkışı olması lazım ama hasta yakını ile operasyonu yapan doktor aynı kapıdan çıkıyorlar..Allah muhafaza aklına hakim olamayan bir hasta yakını ile doktor karşı karşıya..Bunun gibi yüzlerce örnek verebilirim..

184 SABİM hattına veya BİMER (buralara şikayet edin demişsiniz buraya şikayet edince ) şuanda çok sayıda geçici görevli (sözleşmeli çalışıyor suçu onlara atıyorlar) ya o çalışan çokdan ayrılmış oluyor yada olan o sözleşmeli personele olmuyor mu? (Bunun içinde isim verebileceğim üç tane örneğim var)

Malesef olayın neresinden tutsanız elinizde kalıyor, boksör kardeşimizin de dediği gibi sağlık devrimi diye bir şey yok ...
    Dediğim gibi ''Herkesin işi acele,kimsenin beklemeye tahammülü yok ama herkeste doktor beni salladı diyor''
    Aslında anlatmak istediğim,bir sürü merci var bununla ilgilenen,yeterki kanıtlayıcı belgeniz olsun.Diğer türlü çamur at izi kalsın olur.Dediğiniz gibi ne kadar hasta bakarsa o kadar döner sermaye alır,bu uygulama önceden özel muayenehanesine yönlendiriyor diye doktorlar,o yüzden konuldu.Ama biz insanlar doymadığımız için bu sistemide beğenmedik.
    Hasta hakları denen olay var;abi bizim milletimiz hangi hakkı nerede kullanmasını bilmiyor daha.Bazen hastadan hakaret yiyorum,hepsini boşverip dinliyorum.Sonra sakin olup tekrar anlatmasını istiyorum.Aslında bana gelene kadar sorunun hallolması lâzım ama,demekki işini yanlış seçen adamlara denk geldiği için olmuyor.Sorunu çözüp tedavisine devam ediyor hasta.Bazende diş çekimi için gelen hasta,diş çekildikten sonra,neden iğnenin uyuşturucu etkisi geçmedi diye terör estiriyor.
    Sonuçta herkes belli işlerde çalışıyor,herkes kendine göre haklı ama rahata erince hiç kimse eskisi gibi olmuyor.Bu her alanda böyle.Genelleme yapmaya gerek yok.Doktor az para alıyorum der,memur bütün bunları ben mi yapacam der vs. Ama kimse ben bu işin en iyisini nasıl yaparım demez.Önce insan işini sevecek,olumsuzluklar her zaman var olacaktır,önemli olan çözüm üretmek.
    Hani böyle aniden karşına çıkıyor ve göz göze geliyorsun ya, o an çok kötü oluyor insan. Heyecandan ne yapacağını şaşırıyor, ayakları titriyor...Sonuçta köpek bu ısırır falan...

Motosikleti
    Bajaj Boxer
    Alıntı harung adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    devlet hastaneleri giderek rezil rüsva oldu..
    özeller ise para tuzağı..

doktorlar çoğunlukla ilgisiz dinlemiyor bakmıyor bile .. bir de hazır reçete olayı var merak eden bağcılar e.a.h bir gitsin baksın.

zira doktorlar yazdıkları ilaçtan indiriyor eczacı indiriyor.. düzen böyle olunca düzülen hiç değişmiyor..
    Dediğim gibi, benle beraber 3 ayrı hastaya da aynı kremi verip yolladı doktor. Tabii ki kas gevşetici global bir şey ama ne bileyim.

Bir de şu şikayet mevzusu var. Güldürmeyin beni arkadaş ya kimi kime şikayet edeceksin? Her gün binlerce insanı süründürüyorlar. Hastaneden çıkıp metrobüsüne binsen de aynı, sosyal tesisine gitsen de aynı. Haberleri yok mu sanıyorsunuz?

MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yok
    Aile hekimi yani birinci basamağa başvursun mu? Seni 2.basamağa sevk edilecek bir vaka olarak değerlendirip sevk etti mi?

Senaryo şu : almanyada devlet hastanesine gidip muayene olamıyorsun. Olay çok açık, oraya ihtiyacı olan gidecek. Devlet hastanesinde çözülemeyen bir Vaka ise üniverste hastanesine gönderiliyorsun yani 3.basamak. En başta neyin olursa olsun acil değil ise aile hekimine gitmen gerekiyor. O da seni gerekli görür ise sevk edecek.

Nerde patladık? Tayyip bey kendi oy toplamak için internetten 3. Basamak randevusu dağıtmaya başlayınca. Herkes kafasına göre profesörü görmek isteyince.

Ben ortopedi stajında bir çok ameliyata girdim. Kemik tümörleri üzerine, 30 parçaya ayrılmış eli birleştirme üzerine, 4 yerinden kırılmış bacağı toplamak üzerine ameliyatlarda bulundum. Senin el bileği ağrısının gitmesi gereken yer hastane değil. Aile hekimi.

Şimdi doktor açısından bakalım.
    Sen bazen tümör çıkarıyorsun kemikten. Bazen adama kol nakli yapıyorsun. Kolu bacağı tutmayan insanlar geliyor. Bunların bazılarının o kadar ağrısı oluyor ki, morfini kessen acıdan bayılacak durumda. Başında 50tane böyle hasta var.

Polikliniğe iniyorsun zombi sürüsü gibi canı sıkılan teyzesinden muhabbete gelen amcasına kadar 80tane hasta sana 5er dakka bişeyler anlatmaya çalışıyor.

Adamın yaptığı ne biliyor musun? Film çekmiş. Sende kırık çıkık var mı bakmış. Yokmuş. Demek ki önemli bir şeyi yok. O zaman seni sevmesi için bir sebep yok. Demek ki adamın vaktini de sen çalıyorsun.

Oyun oynama meselesine gelince, ben daha hasta karşısında oyun oynayan bir doktor görmedim. 50tane doktorla hasta baktık şimdiye kadar. Eğer doğru ise direk şikayet et. Ama yemek yemek için gitmiş ne demek? Yemek yemeden mi çalışacak adam. Köle mi bu.
    zapalka, dental_land ve turkish39 bunu beğendiler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)