Arqcon motor türüne, takılan kite ve kullanıma göre değişir gm grubuna uyumsuzdur lpg
Arqcon motor türüne, takılan kite ve kullanıma göre değişir gm grubuna uyumsuzdur lpg
Şimdi bazı arkadaşların dediği gibi,fabrika çıkışı LPG olayını söylersek : Zaten garantisi 100.000 km bu araçların, hiç bir LPG kiti ile o kilometrede motoru eline almazsın. Biz uzun süre kullanımdan bahsediyoruz, yoksa koy mazotu,ayçiçek yağını 50 -100 km götürür seni motoru öldürmeden :d
Peugeot 206.
Tamamen yakıt odaklı taktırdım. 4 ay önce
GFİ (BRC satın aldı diye satıyorlar)
Şehiriçi yüzde otuz, şehir dışı yüzde elli tasarruf olabiliyor yakıtta.
ÇEkiş vb konularda da sorun yaşamadım aNcak arabadan farklı sesler geldiği oluyor arasıra. Pek takılmıyorum.
Renault motoruna zaten konuşmaya bile gerek yok lpg'yi İyi usta bulun taktırın gitsin
facebook.com/SalcanoMotosiklet
çiçek gibi civic'ime lpg taktırmazdım da ben, malum benzin fiyatları uçtu. el mahkum monte ettirdik tüp denilen şeyi. pis şey ya!
şimdi sübaplar ne durumda acaba diye içim içimi kemiriyor.
Yeni nesil sıralı sistemler motoru korumaya yönelik değil, performans olarak olarak verimliliği artırır.
Lpg takılı bir aracın motoru en iyi şartlarda 100 bin kilometrede ölür.
İyi bakılmış bir japon arabası 1 milyon kilometre yürüyebildiğini düşünürsek kıaca lpg motorun ciğerini soldurur diyebiliriz.
Lpg opsiyonuyla beraber aldığım honda civic ve 2. El aldığım, sonradan lpg dönüşümü yapılmış volvo s80 (5 silindir 2000 motor 185 beygir) araçlarda gözlemlediğim şey şu: az yakmıyorlar, litre bazında baktığınızda (her ikisinde de anlık tüketim vs göstergesi vardı) benzini de lpgyi de aynı litre yakıyor. Hatta sıkıştırırsanız lpg daha bile çok yakıyor (litre) Birim fiyat lpgde ucuz olduğu için az yaktığını düşünüyoruz. Millet olarak litre değil de kuruş hesabı yaptığımızdan dolayı yanlış bir algı oluşuyor ve herhangi bir aracın yakıt tüketimiyle ilgili güncel veri alamıyoruz.
Dönüşüm vasıtası ile lpg kullanıyorsanız aracınızın performansı kesinlikle düşüyor arkadaşlar. Benzine oranla daha az performansı olduğu bir gerçek. Hatta motor hacmi büyük olan bir araçta lpgnin motoru doyurmadığını çok rahat farkedebiliyorsunuz ve agresif kullanımda lpgnin gerçekten hava gazı olduğuna ikna oluyorsunuz bunun sıralısı da sırasızı da aynı. (performans için bu yorumu yapıyorum, parça ömrü hususunda sıralı sistem tabiki kendini kanıtlamış durumda)
Avrupa ve diğer bazı ülkelerde fabrika çıkışlı sadece lpg ya da örneğin doğal gaz yakan araçlar yaygın şekilde kullanılıyor. Bunlar fabrikada kullanılacak yakıta göre dizayn edilen motorlar olduğundan, dönüşümle lpgye çevrilen motorlara göre daha "verimli" çalışacaklardır.
Not: Fenni yem verilen hayvanla doğal otunu yiyen hayvan bir olur mu
Aynı performansı almak için, litre bazında LPG, benzinden yaklaşık %20 daha fazla tüketir.
Motor hacmi büyük motorda yeterli lpg verememek regülatörle alakalı bir durum. Büyük reg. takılarak sorun çözülür. Sadece soğuk havalarda sorun çıkabilir.
Uygun motorla milyon km. de yapılırmış.
https://www.youtube.com/watch?v=BFDIvxeq-Kk
Renault CLİO II Full aracımı 2.el olarak yaklaşık 8 sene önce satın aldım. LPG takılalı 25.000 Km.de idi. Üstüne 50.000 Km.de ben yaptım. Araç şu anda orjinal 145.000 Km.de. Bırakın çekişten düşmeyi, araç fazlasıyla performanslı. Servise bakım için uğradığımda öncelikle söylediğim şey "rölanti ve gaz ayarlarını" kısmaları. Aksi halde sinirlendiğimde çok hızlı kullanmak gibi kötü bir alışkanlığım var. Sıralı sistem Atiker, bakım geldiğinde sesli ikaz veriyor. Şimdiye kadar 2 kez filtreleri ve bir kez de regülatörü değiştirdim. Bana toplam bakım maliyeti 270 TL. oldu 8 yılda
Aracı geçen sene lpg takmadan sattım. Bir tanıdık fabrika çıkışı lpg li araç aldı. lpg epey sıkıntı çıkardı. lpg ye bulaşılmazmış. Şimdi dizel araç kullanıyorum. Bursa trafiğinde yakıtı 5 litreyi geçmiyor. Torku gayet iyi
2015 model opel astraya landirenzo lpg kiti taktırdık araçta performans sıkıntısı olmadı. Sistem supap soğutmalı ve ayarları da elektronik yapılıyor hiç bir sıkıntı yok. Araç garantiden de düşmedi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)